2010 – UN AN FIERBINTE: IOSIF ȚON ȘI STRĂJERII

Când credeam că ne-ajunge o pacoste, a venit una mai mare. Chiar la sfârșitul anului. Dacă în primul caz, m-a deranjat lipsa de atitudine responsabilă din partea celor demascați în ”Răscumpărarea memoriei”, de data aceasta am fost revoltat de atacurile nemiloase, lipsite de orice fel de rezerve împotriva Străjerilor și, mai ales, împotriva pastorului Iosif Țon. Deși poziția pe care am luat-o în cele două cazuri pare inconsecventă, nu este. Exact din motivul pe care l-am menționat mai sus. Eu nu pot schimba istoria. Istoria este ceea ce este. Ceea ce pot analiza sunt atitudinile. Și, în vreme ce în primul caz, defensiva montată împotriva deconspirării a fost neprincipială, tot neprincipiale au fost și măsurile luate împotriva celor implicați în cazul Străjerilor. Mai întâi demolarea lor în spațiul public, apoi deciziile de mazilire pe plan instituțional, iar acum, prin decizia acționarilor Radio Vocea Evangheliei, eliminarea lor totală.

ÎNTREBARE: Este oare corect ca o instituție evanghelică să fie condusă de… acționari??? Unde mai este factorul spiritual al acestei lucrări? Nu sunt năucit de decizia acționarilor ci de structura de organizare a RVE. Dacă biserica noastră a contribuit de câteva ori pentru această lucrare, noi de ce n-avem niciun cuvânt. Nu suntem și noi acționari? Dacă așa ”s-a hotărât” (de către cine și când?) să arate Radio Vocea Evangheliei, de ce nu am fost informați? De ce și de când instrumentul purtător de cuvânt al Evangheliei Domnului Isus a devenit un apanaj al investitorilor? Mai rămâne să-mi spuneți și mie ce se împarte pe acolo, iar dacă nu se împarte niciun profit, de ce oamenii care dau bani, cum și noi am dat, nu o fac sub formă de donație pentru lucrarea lui Dumnezeu? De ce trebuie să și comande? Și dacă ei sunt forul de decizie în RVE, cine îi supraveghează și comandă pe ei? Alianța Evanghelică? Mare confuzie…

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

21 răspunsuri sa “2010 – UN AN FIERBINTE: IOSIF ȚON ȘI STRĂJERII”

 1. fr.ionescu,
  Iata ” meditatia” lui Ionel Pocaitu(amicul lui fr.P.Lascau) cu privire la actele „originale” ale UBR si AGA-RVE luate impotriva fr.I.Ton;

  Ionel este “mindru”ca este Roman dar este tare “mihnit” de” stilul original” in care “crestinii romani” ortodocsi sau neoprotestanti au sarbatorit craciunul.

  Ionel-scarpinindu-se in” barba” -a gindit in sinea lui urmatoarele;

  Totul este original “brand romania”.
  Romanii nu se dezic,fiind ortodocsi,neoprotestanti( toti “crestini”) joaca puternic-incontinuare- “cartea 21″.

  Amintiti-va caci cu 21 ani in urma -exact -in aceeasi perioada de timp,un mare “conducator iubit” a fost “ciuruit” de aceiasi crestini milenari.

  Urmasii fostului “conducator iubit” se lafaie,astazi,in ceeace a planificat si construit,fostul conducator, incasind venituri lunare peste masura pentru consumarea timpului -cu dormitul-in Casa Poporului, elaborind in acelasi timp
  lege dupa lege, impotriva platitorilor de impozite si taxe.

  Soarta fr.Ton se aseamana in procent de peste 90% cu a celui de acum 21 ani,exceptie fiind, ca inca este in viata,dar cu multe rani adinci,provocate de cei pe care ia crescut,hranit,educat si ia instalat in ceeace a construit el .

  Pe Domnul Isus cine la condamnat la “rastignire”..?? cei pe care ia vindecat,ia hranit,ia eliberat de demoni ,care numai cu o saptamina in urma strigau in gura mare;,,Binecuvintat este Imparatul care vine in Numele Domnului!Pace in cer,si slava in locurile prea inalte!”(Luc.19,38).

  Sa nu ne miram de situatia tragica in care se afla poporul Roman,dupa un asemenea comportament crestinesc a celor care se pretind crestini de sute si mii de ani.

  Doamne ai mila de Romania.

 2. Da, e corect ca o institutie evanghelica sa fie condusa de actionari. Nu e biserica, e un post de radio, iar o astfel de institutie nu exista de la sine. Acolo trebuie investiti o gramada de bani, cei care lucreaza acolo trebuie platiti (oricum primesc salarii de mizerie), iar daca ceva nu merge, actionarii decid. Asta e… E de-a dreptul dezastruos cand o biserica e condusa de… actionari, adica cei care baga cei mai multi bani in proiectele bisericii, iar apoi au pretentii sa faca si sa dreaga de parca biserica ar fi propria lor ograda. Astfel de camarile bisericesti exista in multe dintre bisericile noastre (baptiste si penticostale) si, din pacate, nu sunt executate pe loc, ci intretinute cu dulcegarii si sarutari mincinoase. Vedeti, nu doar vanzatorii saruta bine, ci si fricosii…

  • RVE este o instituție proprietatea a trei culte cu mai bine de o jumătate de milion de membri. Nu pot susține această lucrare?
   Nu îmi puteți justifica structura cu acționarii. Că la nivelul bisericilor locale mai pun ei condiții pe bani, mai pun. Dar ca să le dai control oficial asupra unei lucrări spirituale care mai și ia donații prin comunități, este absurd!

   • Nu vreau sa justific nimic, insa – din cate se pare – bisericile locale dor bine, chiar foarte bine, fara grija celor de la RVE. Cunosc nu unul, ci mai multi frati si surori, care se chinuie cu munca la RVE pentru un salar lunar, pe care dumneavoastra il cheltuiti iesind de cateva ori la un restaurant. Aveti dreptate, perfecta dreptate, ca lucrarea ar trebui sustinuta si ar putea fi sustinuta impreuna cu toate scolile si institutiile evanghelicilor romani daca cel putin jumatate din ei ar avea constiinta darniciei pentru Domnul. Dar asta nu exista, din pacate. Mare, mare pacat…

  • Cred ca ar fi corect sa stim de fapt cine finanteaza postul de radio…actionarii aflati inscrisi in statutul societatii RVE sau fratii si surorile prin bisericile lor sau societatile comerciale care platesc anunturile publicitare?
   Am impresia ca unii platesc si altii decid!

  • EXCELENTĂ COMPLETARE: Și fricoșii sărută bine.

  • Si banii investiti in RVE nu sunt tot din donati (unele din cele initiale aduse chiar de fr. TON)? Si banii necesari ptr intretinerea RVE nu sunt tot donatii? A venit fr. Negrut sau altul de acasa cu ceva si a investit in RVE?

 3. Frate Ionescu,
  Slava Domnului ca mai exista in Romania oameni despre care El sa poata spune: „Mi-am pastrat sapte mii de barbati, cari nu si-au plecat genunchiul inaintea lui Baal.”
  Pentru cititorii blogului dumneavoastra, iata dovada: http://suceavaevanghelica.wordpress.com/2010/12/31/comitetul-local-radio-suceava-catre-aga-vocea-evangheliei/
  Fiti binecuvantat cu un An Nou plin de victorii cu Isus.

 4. Incet, dar sigur ‘the cat gets out of the bag’ (iese pisica din sac).. Vom vedea tot mai mult coruptiile din mijlocul nostru care se gasesc mai peste tot. Sper doar ca aceste „dari pe fata” sa ne faca sa ne trezim. Dzeu nu vrea moartea pacatosului, ci indreptarea lui. Tot ce El vrea, este sa ne recunoastem si sa ne intoarcem si nu vrea nici pietre aruncate, ci mila.

  Crestinismul seamana tot mai mult cu tot ce e scris in Cartea Judecatori cap 17-21, rezumand-o din cand in cand in „fiecare facea ce-i placea” . E ciudat sa vedem amestecul de credinta adevarata cu idolii si lucrarea Domnului facuta fara scrupule si fara principii. Culmea culmiilor ca exista si „succes” chiar!!!!

 5. Frate Cristi vreau să vă urez un An NOU plin de BINECUVÂNTĂRI! LA MULŢI ANI!

  Ps. Vă reţin atenţia cu o mică postare http://ungandbun.wordpress.com/2010/12/31/o-scrisoare-de-pus-pe-ganduri-adrian-mihai-mateas/

 6. Crestini de pretutindeni ca urez : La multi ani !!! 2011

 7. Draga Cristi,

  Am cam stat pe tusa, lately. Am vazut ca a fost inghesuiala mare pe bloguri, cu furtuni carismatice, dezbateri arminiano-calviniste si clarificari „Tzoniste”…

  Cind baietii mei se certau si-i luam la rost, fiecare se justifica cu tipicul „el a inceput”, „el a dat primul”, etc.
  Ca si fr. Lascau, aveti justificata scuza ca n-ati fost in postura „to draw first blood” ci doar ati replicat unor acuzatii care ne vizau mai mult sau mai putin direct.
  Se pare ca focul dezbaterii se inteteste, si apar voci noi care pun gaz pe foc. E un foc care arde si „lamureste” multe lucruri. Sa speram ca o sa iasa si ceva bine din confruntarile noastre.
  Am scris si fratelui Marius, al carui blog il citesc de mult timp si cu care am intretinut o relatie foarte cordiala in spatiul virtual (si cu care m-am si intilnit aici.) Am incercat sa pledau pentru o aplanare a rezbelului, folosind rime si un pic de umor…
  Nu stiu daca ajuta la ceva, dar incercarea moarte n-are!
  This is what I wrote:

  GOOD BYE 2010!

  (Amicilor mei blogheristi
  Las voua spre citire
  Indemn sa fiti mai …pacifisti
  Si blinzi in bloghisire!)

  Si iata s-a mai dus un an!…
  Luati de “valul” tzonian
  Am incheiat primul deceniu
  Al celui de-al treilea mileniu.
  A fost un an incendiar
  Cu lupte, duel doctrinar!…
  C-un Ionatan plecat spre glorii…
  Cu Rascumparari de Memorii,
  Dezvaluiri si revelatii,
  Ce-au dezbinat adesea fratii,
  Socati de adevaruri crude
  Despre martiri, eroi si Iude…

  A fost un an cu frig si ploi…
  Si-un an cind ne-au plecat eroi
  Ca fratele-Aurel Popescu;
  Cind ginerele lui Basescu
  (Ce nu-i erou, ci doar… “vestit”)
  A declarat ca-i pocait.

  A fost un an electoral
  Cind Cultul cel Penticostal
  A “progresat” iar … inapoi,
  Votind “LA VREMURI NOI, TOT… NOI!”

  A fost un an incheiat trist
  La fratii din cultul baptist,
  Cu insomnii si neplaceri
  Din cauza unor Strajeri
  (Eretici mistici si nebuni
  Ce cred in semne si minuni!)

  A fost un an de infruntari
  Iscate de “iutubizari”
  (Videoclipuri caraghioase),
  Si de treziri galagioase
  (Treziri care nu ne convin
  Cind vrem sa mai dormim putin 🙂 )

  Dar lucrul cel mai problematic
  A fost “Baptistul Carismatic”!
  (Da, Tzon – baptistul “urias”-
  Cum bine-a zis si Mateas,
  “Pigmeul” identificat ca
  Zidar-pastor din satul Bratca).

  TZON e motivul de zavera
  Si ciondaneala-n in blogosfera
  Cind, plini de dragostea ”agape”,
  Ies pocaitii cu laptoape
  La cearta-n spatiul virtual:
  Baptist CONTRA penticostal,
  Argumentind, cu dovezi “clare”
  Ca au dreptate… fiecare!

  Si-astfel, in anul ce-a trecut
  Pe net, mult timp am petrecut:
  Am fost actori sau spectatori,
  Chitibusari, comentatori,
  Anagramati ori filologi,
  Profesori, pastori, teologi …
  Zelosi sa aparam “traditii”
  Renume, scaune, pozitii.
  Am scris articole taioase
  Ironice, bascalioase,
  Uitind ca ce e scris ramine
  Si vin regretele de maine!…

  Deci Doua-Mii-Zece s-a dus!..
  Iertindu-ne de tot ce-am spus,
  Sa mergem fratilor de-acum
  Far’a ne mai certa pe drum!
  Sa nu ne concentram prea tare
  Pe diferente doctrinare!
  Cind vine ce-i desavirsit
  Vedea-vom totul deslusit.
  Dar pin-atunci, sa implinim
  Cuvintul care deja-L stim!

  Si… cum cu altii-s sfatos mare
  Dau si-un indemn la fiecare:

  Prietenilor mei baptisti:
  Nu fiti ca fratii calvinisti
  Cu-o inchinare fara viata
  Si cu biserici…“sloi de gheata”!

  A mintuirii bucurie,
  In inima daca e vie
  E imposibil frati iubiti
  Sa stam… so-lemn si in-pietriti!

  Penticostalului ii spun
  C-a studia e lucru bun!
  Si ca Scriptura o-‘mplinim
  Mai mult PRIN ROADE cind vorbim!

Trackbacks/Pingbacks

 1. 16 postări în Top 100 WP (01.01.2011) « România Evanghelică - 31 decembrie 2010

  […] reacție demnă în Cazul Iosif Țon (romaniaevanghelica) 22. UrĂri De Anul Nou (pucheadorel) 26. 2010 – Un an Fierbinte: Iosif Țon Și StrĂjerii (popaspentrusuflet) 27. Obama la sfârşit de an (lascaupetru) 33. Ce ne facem cu renegații? […]

 2. 17 postări în Top 100 WP (01.01.2011) « România Evanghelică - 1 ianuarie 2011

  […] suficient de „inchizitoriali” cu Iosif Ţon (vaisamar) 23. UrĂri De Anul Nou (pucheadorel) 26. 2010 – Un an Fierbinte: Iosif Țon Și StrĂjerii (popaspentrusuflet) 32. O primă reacție demnă în Cazul Iosif Țon (romaniaevanghelica) 36. O […]

 3. Declarații si reacții în mediul evanghelic față de cazul Iosif Țon – Străjerii (XII) « Istorie Evanghelica - 2 ianuarie 2011

  […] 2010 – UN AN FIERBINTE: IOSIF ȚON ȘI STRĂJERII from Popas pentru suflet by cristianionescu Când credeam că ne-ajunge o pacoste, a venit una […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: