O SOCIETATE CÂNTĂRITĂ, NUMĂRATĂ ȘI ÎMPĂRȚITĂ

Mâna continuă să scrie: uragane, cutremure, tornade, inundații și erupții vulcanice. Cad recordurile unul câte unul. Se adună morții cu sutele și miile. Având în vedere că America este încă societatea cu cea mai mare înclinație de spiritualitate creștină, putem interpreta aceste litere cataclismice ca fiind ultima avertizare înainte de marele dezastru. În restul lumii nu mai contează de mult. Picătura care umple paharul răbdării divine este lepădarea treptată de cauza Israelului, politică adoptată agresiv de administrația americană în ultimii ani și mai ales în ultimile luni. Creștinismul exportat de americani nu mai are credibilitate nicăieri. Aceasta nu numai datorită șarlataniilor apărute de câteva decade (teologia prosperității, manifestările pseudocarismatice, gafele escatologice, scandalurile picante ale personalităților evanghelice etc.) dar și din cauză că din acest creștinism nu a mai rămas decât ambalajul. Sclipitor, colorat și moțat dar fără substanță.

Este lăudabil spiritul săritor al acestei națiuni în mijlocul adversității. Compasiunea americană este inegalabilă în istorie! Oricât de multe sunt diviziunile politice, etnico-rasiale, materiale sau religioase, la necaz America este una! Necazul este că toate aceste virtuți acoperă doar forma în care ne raportăm la consecințe și nu sursa tuturor nenorocirilor care ne-au lovit. Aici – ferească Dumnezeu – nu poți să spui nimic că te încolțește corectitudinea politică! Se consideră de-a dreptul nesimțitor să vorbești despre cauzele de ordin moral și spiritual ale ”mâniei lui Dumnezeu” (cine mai crede așa ceva), atunci când comunitățile sufăr pierderi enorme în vieți omenești, posesiuni, siguranță și confort.

Cu toate acestea, soluția finală nu este să ”dregem” ici și colo ce a stricat tornada! Trebuie dres altarul relației cu Dumnezeu! Pe acesta l-au dărâmat nelegiuiții cu paradele lor scârboase și legiunile de mame criminale care au declarat cel mai sângeros genocid la adresa celei mai vulnerabile categorii sociale: copiii nenăscuți. Biserica în general, nu numai că nu a opus o rezistență meritorie, dar a devenit un complice fie prin tăcere fie prin alterarea teologie sale.

Cea mai mare pierdere teologică a creștinismului post-modern este conceptul ”crimă și pedeapsă” din repertoriul justiției divine. O societate care s-a îmbătat vampiric cu sânge nevinovat și care a nesocotit cu dezinvoltură toate barierele morale și de bun simț, este ofensată de ideea că se află sub blestem!?

Și totuși, aceste zvârcoliri ale pământului sub degetul mic al lui Dumnezeu, nu sunt încă spulberarea loviturii Sale de pumn. Când mâna a scris pe peretele palatului din Babilon, Belșațar a fost cutremurat până la leșin de imaginea profetică. Ai fi crezut că acum, acum se pocăiește. Da de unde! El a mai avut demnitatea să-l onoreze pe Daniel pentru serviciile oferite și prezența de spirit să evite… panica în mijlocul ospățului deșănțat unde au fost profanate vasele sfinte.

Pentru că în mijlocul unei civilizații decadente, cel mai prețios vestigiu este prestigiul. Adică ambalajul…

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

15 răspunsuri sa “O SOCIETATE CÂNTĂRITĂ, NUMĂRATĂ ȘI ÎMPĂRȚITĂ”

 1. Fr. Ionescu te rog stai pe ziduri si suna alarma caci ne asteapta vremuri grele Domnul Isus sa te binecuvinteze .

 2. Fr Ionescu pe noi nu trebuie sa ne sperie evenimentele zilei

  In fiecare dimineata primim un nou dar, plin de culoare, miscare, armonie, caldura. O noua sansa de a vedea soarele si de a lasa lumina sa isi spuna mesajul. De a simti caldura si de a face din ea o sursa la randul nostru. Bunatatea imbraca diferite forme pentru a ne cuceri cu farmacul ei. Cand suntem prea ocupati pentru a o sesiza se opreste pentru a sopti : “da”, “inca nu”, “m’am gandit la ceva mai bun pentru tine.” Exprimarea ei este uneori incifrata alteori socanta. Uneori pe lungimea noastra de unda, alteori in cantec de sirena al carui ecou strabate si ne convinge sa pasim pe ape pentru a descoperi izvorul.

  Astazi existam pentru ca Cineva a decis, iar in timp ce noi visam pregatea o noua zi astfel incat atunci cand deschidem ochii soarele sa fie pe cer, o vrabiuta sa cante cum stie ea mai frumos, un fluturas sa treaca in zbor si sa ne incante cu delicatetea lui, o floare sa astepte cuminte in iarba sa fie admirata si sa spuna povestea Celui care a creat-o. O furnicuta pe care abia daca o vedem are planuri mari pentru ziua care ii sta in fata, si se gandeste sa investeasca pe termen lung.

  Un caine vagabond ratacit intr-o padure, o pisicuta schioapa primesc atentie, si nici o omida macar nu este aparuta la intamplare, Cineva stie de fiecare in parte si le da suflare sa ne insoteasca in “marea trecere”.

  Daca exista suflare de viata si loc pe pamant pentru cea mai neinsemnata musca, pentru cele mai neglijate animale, pentru oameni care nu fac in asa fel incat viata lor sa conteze, pentru oameni satui de zile care abia asteapta sfarsitul, pentru un muribund in chinuri pentru un criminal care isi intocmeste planul malefic poate chiar in aceste momente, DE CE nu a putut fi oferita macar o zi in plus, cateva… un an, cuiva care imbogatea pe cei din jur cu simpla prezenta, care detinea un loc unic in inimile apropiatilor ?…

  Care este sensul inlocuirii unei existente cu un semn de intrebare? Care este sensul intrebarii fara un raspuns clar? Oare Cel ce ne-a creat a avut in vedere o parte a existentei noastre numita Durere si nu poate fi evitata? Valea umbrei mortii este trecuta cu sens unic in traseul uman?

  Amin

 3. Pete@….

  Nu trebuie sa ne fie frica frate de vremurile care vin, pentruca stim unde ne ducem… citeste ultimul capitol din Apocalipsa ce zice Domnul despre fricosi etc unde vor ajunge?

 4. Poate un pic ” off the subject”, de fiecare data USA a fortat Israelul in vreun tratat de pace cu palestinienii, o catastrofa a lovit America.
  Ultima a fost declaratia presedintelui Obama cu privire la granitele Israelului. Tornadele au lovit America cu o furie rara.
  http://www.truthorfiction.com/rumors/t/tenmajorevents.htm

  Si inca ceva , am auzit un pastor American (Paul Washer) rugindu-se ca zidurile comunismului in Cuba sa nu cada, ca este singurul lucru care tine crestinismul American sa nu infesteze bisericile Cubaneze ..

  Romania a fost deja infestata

 5. DR. cine a vorbit de frica ? a suna alarma inseamna frica ?

 6. @Având în vedere că America este încă societatea cu cea mai mare înclinație de spiritualitate creștină…

  După Vatican, bănuiesc, nu? 🙂

 7. Fr. Ionescu,

  usurel, usurel. Grele cuvinte ati rostit. ” Legiune de mame criminale ” „”” Grele cuvinte. Interesant faptul ca stimatul ” pete ” nu v-a atentionat cu nimic asupra cuvintelor rostite, caci pe mine atunci cand vorbesc cuvinte drepte, ma cam inteapa.
  Cred ca au sa fie rare femeile pe la acest post ca, aurul din Ofir !!! Si totusi frate Ionescu, acest genocid al uciderii copiilor nenascuti cu sutele de milioane la nivel mondial, aduce blestem grozav asupra pamantului, care este imbibat de sangele acestor copii.

 8. În legătură cu articolul fratelui Ionescu:

  Raportat la lucrurile şi evenimentele ce se desfăşoară cu rapiditate sub ochii noştri, ne întrebăm şi noi – Ce fel de oameni ar trebui să fim?
  Dacă frica de Domnul a dispărut din viaţa multora, atunci la ce să ne aşteptăm? Lucrurile firii pămînteşti au ajuns la statut de „virtuţi de dorit”. Cei lacomi după avere, contrar la ce spune Biblia „că lăcomia de avere este o închinare la idoli”, sunt bine văzuţi şi promovaţi în funcţii de conducere, că doar sunt „oameni descurcăreţi şi fac afaceri bune”. Liderii, deşi văd că starea lucrurilor este aşa cum este, se complac situaţiei şi merg într-un perpetuum mobil în funcţie de cum cîntă mulţimea. Biblia, pentru mulţi, nu mai este constanta ecuaţiei şi punctul de reper al vieţii. Păcatul – definit de Biblie ca „păcat” şi pedepsit într-o biserică oarecare, acelaşi păcat e nebăgat în seamă de biserica de peste drum.
  Dacă nu este frică de Domnul, atunci LA CE SĂ NE AŞTEPTĂM?

  „Nu zidul Ierihon trebuia să cadă,
  Ci NECREDINŢA adusă din Egipt!”
  …….

 9. Dacă aşa stau lucrurile, ce fel de oameni ar trebui să fim noi…?

 10. eu prefer aceste virtuti ale americii sau mai bine zis ale americanilor in locul proastei cresteri si neomeniei romanilor asa zisi crestini (neoprotestanti), care pe langa ca sunt cum sunt, mai dau vina si pe americani pt asta. : ))

 11. Fr.Ionescu,

  nu este ciudat faptul ca, tot se vorbeste de venirea Domnului Isus , de catastrofe. Au trecut 2 razboaie mondiale si al treilea bate la usa, criza economica, criza alimentara, infiintarea statului Israel, Noua Ordine Mondiala si n-am auzit unul sa spuna cam pe unde ase afla Biserica din punct de vedere profetic al Apocalipsei !!!!
  Nu credeti ca este foarte ciudat ?

 12. Fr. Ionescu,

  ce sa inteleg din tacerea dvs. vizavi de ultimele doua comentarii facute si care au ramas fara un raspuns din partea dvs.?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: