JURNALUL DE ETICĂ MEDICRIMINALĂ

Uite ce etică medicală propune un jurnal de specialitate (engleză): nou-născutul nu se deosebește de fătul nenăscut, așa că dacă cel de-al doilea poate fi avortat legal, primul poate fi ucis de doctor, în cazul în care avortul nu a reușit să rezolve problema.

Articolul este scris de Alberto Giubilini și Francesca Minerva în publicația doctorului Julian Savulescu (încă un român deștept) de la Oxford. Știrea apare pe blogul senatorului de Ilfov, Urban Iulian (română). Sărmanii academicieni se vaită că au primit amenințări cu moartea în urma celor scrise. Sunt înspăimântați… se pare că cineva vrea să-i avorteze! Bineînțeles, noi nu incităm la violență, dar ei o fac fără remușcări după care se miră că le-a pus cineva ținta pe frunte.

Nu am cum să argumentez subiectul, este imposibil! Sunt adevăruri atât de clare, valori atât de absolute, legi de bun simț, etică și moralitate atât de elementare încât orice explicație este de prisos. Cei care le sfidează nu sunt oameni, sunt monștri! Auzi la ei, bebelușii nu sunt persoane! Dar Alberto Giubilini, Francesca Minerva și Julian Savulescu sunt?

Ceea ce mă deranjează cel mai mult este numele pe care îl poartă sau în dosul căruia se ascunde această publicație satanică: auzi, cică Jurnalul de etică medicală!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

9 răspunsuri sa “JURNALUL DE ETICĂ MEDICRIMINALĂ”

 1. Eu cred ca s-a inteleg gresit mesajul. Nici cei pro avort nu adera la acest mesaj/articol.
  Articolul vine si spune caci pe baza principiilor pe baza carora se poate ucide un nenascut pe baza acelorasi principii se poate ucide si un bebelus.

  Si cum era de asteptat, toata lumea s-a oripilat dar studiul foloseste aceleasi principii ca si cele pentru avort. Deci amandoua ori niciuna.

  • Argumentul anterior – pro life – era că dacă se consideră o crimă odioasă uciderea unui bebeluș, la fel de oribil este și avortul. Ei au întors argumentul în cap justificând că dacă avortul este permis și normal, nu-i nicio problemă să ucizi bebelușul pe care avortul nu l-a terminat. Cred că dvs. ați înțeles greșit!

 2. „Acestea sunt ideile de bază dintr-un articol apărut în Journal of Medical Ethics, publicaţie prestigioasă condusă de profesorul ortodox de origine română Julian Săvulescu, directorul Centrului Oxford Uheiro de Etică Aplicată, potrivit telegraph.co.uk.”

 3. Se folosește logica inversă.

  Dacă Lazar ar fi transferat o picatura de apa la acel om torturat de caldura iadului, de ce nu si o galeata?.. Sau o conducta cu apa care sa atingă tot focul din iad? Nici o picatura nu a fost permisă ca sa nu poată justifica conducta mai târziu.

  Cam așa si cu dumnealor. Dacă este legal sa omori un copil in pantece, de ce nu si imediat după naștere?

  Cu logica lor o sa ajungă sa justifice multe alte crime…

  • Ben, ai perfectă dreptate. Este „noua dimensiune” a veacului modern înspre care se tinde – reducerea populatiei. Ce etică cunoaşte copilul din pântec, sau nou-născutul, sau bătrânul neputincios care a ajuns în spital pe mâinile unor…? (Pe copii î-i curăţă foarte repede, iar bătrânii…”mor de inimă” sau „li se blochează alte organe interne” în timpul „tratamentelor”.)
   –––
   Frate Cristi Ionescu, a-ş dori să vă trimit ceva pe adresa bisericii. Î-mi puteţi da adresa? Vă mulţumesc.

 4. Va salut pe toti cititorii blogului si pe autorul lui. Citesc blogul de ceva vreme si apreciez efortul care-l depuneti de a mentie vie atmosfera si efortul de a pastra discutiile pe un fagas…normal. 🙂

  Referitor la subiectul adus in discutie iata cateva din argumentele lor (gasite pe net):

  „Atat fetusul cat si nou-nascutul sunt fiinte umane si potentiale persoane, dar niciunul nu este o ‘persoana’ in sensul de „drept moral la viata'”.

  „Consideram ca ‘persoana’ inseamna un individ care este capabil sa isi atribuie propriei existente (cel putin) cateva valori de baza, asa incat, lipsa acestei existente sa reprezinte o pierdere pentru ea”.
  .
  „Ceea ce numim ‘avort post-nastere’ ar trebui sa fie permis in toate cazurile in care este permis avortul, inclusiv in cazul in care nou-nascutul nu are dizabilitati”.

  „doar 64% dintre cazurile de sindrom Down” din Europa sunt diagnosticate inainte de nastere. Odata ce astfel de copii sunt nascuti, „parintii nu au nicio optiune decat sa pastreze copilul”. Sa cresti astfel de copii ar putea fi o povara de nesuportat pe familie si pe societate, cand statul se ocupa de ei”

  Savulescu a declarat, in apararea celor doi profesori, ca argumentele lor nu sunt „in mare parte noi”. (corect: se intampla si in societatea spartana….si nici diavolul nu e tocmai o noutate)

  „Scopul revistei nu este sa prezinte Adevarul sau sa promoveze anumite perspective morale. Ci este de a prezenta argumente rationalizate, bazate pe premize acceptate „la scara larga”

  prea ne jucam de-a Dumnezeu…intotdeuna dupa terorie urmeaza practica….intai sinuciderea asistata apoi asta……

 5. NouaOrdineCrestina Răspunde 5 martie 2012 la 9:48 AM

  Diavolul ramane cel mai Mare Ucigas,criminalul no.1 al tuturor celor ce inca nu cunosc si inteleg Adevarul si adevaratul sens al Vietii !. El este Ucigasul tuturor celor ce, in orbirea lor ,nu accepta NASTEREA DIN NOU !. Fara Aceasta Nastere ,vor complota si vor fi partashi prin asociere ,la toate crimele Stapanului lor !


 6. 13 Tu mi-ai întocmit rinichii, Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele:
  14 Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale, şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!
  15 Trupul meu nu era ascuns de Tine, când am fost făcut într-un loc tainic, ţesut în chip ciudat, ca în adâncimile pământului.

  16 Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau; şi în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele.
  17 Cât de nepătrunse mi se par gândurile Tale, Dumnezeule, şi cât de mare este numărul lor!
  Doctorii care afirma aceste lucruri sunt orbiti de cel rau si L-au uitat Dumnezeu , pe Cel ce i-a creat dupa chipul si asemanarea Sa.
  Noi ca si pocaiti ar trebui sa luam atitudine fata de aceste lucruri diavolesti.Stiti oamenii condamna pe cineva care si-a omorat copilul dar pe acesti criminali nu-i condamna la cate crime fac ca i-au viata atator copii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: