D-L GOE CU AVIONUL

Să vezi și să nu crezi. Doi copii călătoresc împreună cu părinții lor. Zboară, adică. Nu numai că refuză să-și pună centurile, dar nici nu stau la un loc. Au 3 și, respectiv, 8 (opt) anișori.
Sunt contactate autoritățile, poliția din aeroport stă de vorbă cu familia și îi trimite cu alt zbor acasă. Și gata?…
Nici măcar nu ne spuneți cum îi cheamă? Nu-i nevoie! Știu eu: dl. Goe. Dar mam’mare, mița și mamițica măcar au plătit pagubele. Mă gândesc la sărmanii pasageri care musai să ajungă care încotro.
Nu pun neapărat problema celor doi copii (mai ales cel de trei ani). Însă pe părinți cine-i educă?
Îi întâlnești în magazine, în sălile de așteptare la doctor, în parc, la biserică…
Țipă, aleargă, dărâmă, se lovesc (de alții), aruncă te miri ce, te miri în capul cui, ce mai, sunt o hărmălaie.
Și, în tot acest timp, zâmbitori și îngăduitori drăgălășeniilor puișorilor, părinților li se pare că e ceva normal. Copii dom’le, ce vrei!
Nu, nu e normal! Înțeleg că dacă sunt mici nu te înțelegi întotdeauna cu ei. Au… momente și… fițe! Îi mai rogi frumos, îi sperii, îi ameninți, că de îndesat… n-ai voie.
Dar să nu fii în stare să-i ții lângă tine în centuri vreo două ceasuri?… Pe copii trebuie să îi educe părinții! Cine îi educă pe părinți?
Apropo, americanii ăștia, n-au și ei un Caragiale? Măcar să ne fie de zâmbit…

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

13 răspunsuri sa “D-L GOE CU AVIONUL”

 1. Americanii? Nu inteleg… adica doar parintii americani nu stiu sa.si educe copiii?????!!!!!!!!!!!!!!!!! Hm…aici chiar nu va pot da dreptate 🙂

  • Val, mai citeste odata. „… n-au SI EI un Caragiale?” doar ii include si pe ei. Nimica rau. Din contra, eu as pune ceva mai multa vina pe ei. Ca din cauza culturii lor (cu prea multe lucruri pe dos) au ajuns si UNII romani, ca UNII di ei…

 2. (…)
  ________________________
  Aveți dreptate. Pe Drudge Report era un link unde informațiile erau altfel. Am corectat. Mulțumesc!

 3. Când soiul acesta de copii vor ajunge la vârsta adolescenţei, atunci trai şi voie bună! Şi e foarte posibil ca, în viitor, aceşti părinţi să arunce vina pe pastori, comitete şi biserici pentru proasta creştere şi lipsa de disciplină pe care ei, ca părinţi, ar fi trebuit să o acorde la vremea potrivită dar n-au făcut-o.
  Proverbe 29:15 – „Nuiaua și certarea dau înțelepciunea, dar copilul lăsat de capul lui face rușine mamei sale.”

 4. Daca tot a fost aluzia la literatura, am citit odata un articol, nu-mi amintesc unde sa pot pune un link, era vorba de pina unde a ajuns acest „political corect” ca multe din povestirile si poeziile mai vechi, indragite de copii din mai multe generatii chiar, acum nu mai sunt acceptabile pentru ca vezi doamne sunt prea violente, sau nu mai corespund. Sa spui ca si-a batut mosul cocosul? Vai de mine, PETA nu aproba asa o carte. Ce sa mai spui ca vreun tatuca a tras citeva nuiele feciorului? Ce vorbesti?… Nici Mark Twain pina la urma nu mai corespunde in totul „gandirii moderne”… Daca stai sa te gandesti ar fi multe exemple. Cineva zicea ca si cu biblia au probleme unii…
  Da ce pe dos a mai ajuns lumea asta.

 5. Problema domnului Goe, era ca atat mamitica cat si tanti mita erau …-„proaste amandoua”….
  Si erau….Goe era dovada cea mai palpabila a caracterului lor falimentar.

  Uite-te la „domnul Goe” si ai sa-ti dai seama cate parale fac „mamitica”…si (…) care l-au ajutat sa devina „o vedeta”..
  Si-apoi educatia copilului nu se face nici in tren, nici in avion ,nici in magazin si nici in biserica.
  Educatia copilului ar trebui sa fie facuta acasa….
  Dar cred ca educatia ar trebui inceputa cu „mamitica”….
  Poate ar trebui ca-n biserica sa incepeti niste cursuri cu educatia „mamiticilor” si-a (…)….
  (…).

  O „mamitica proasta” care a fost crescuta de-o alta mamitica (si ea proasta la randul ei), nu va fi in stare sa creasca decat un domnul Goe razgaiat si rasfatat….
  Dar cand „mamitoiul” are vre-o 3-4-5 din astia, atunci sa vezi bucurie pe biata familie…

  Eu cred ca si biserica ar trebui sa fie involvatanu numai in recuperarea „domnilor Goe” dar in recuperarea „mamiticilor” si desigur a (…)
  (parca am omis niste litere….deh! se mai intampla….)

 6. Eu zic ca si tincul de trei ani trebuia deja sa fi invatat ascultarea.

  Proaspat casatorit, sibianca mea m-a dus sa-mi faca cunostinta cu fratele Niculita Moldoveanu care locuia aproape de ea. Cind am intrat in casa, nepotica lui (care tocmai luase citeva la fund) plingea de zor, cu sonorul la maxim…
  „Pe copii ii inveti ascultarea pina la doi ani, dupa aceea e mai greu” – sint primele cuvinte pe care le-am auzit de la fratele Niculita Moldoveanu. Un sfat pe care nu l-am uitat niciodata

 7. Problema e ca numarul de „Goe”, „mam-mare”, „mamitzica” si „tanti Mitza” sunt in crestere. E ingrijorator!!!!
  Si nu ma refer aici doar la ai nostri, autohtoni, made in Romania ci made in everywhere.

 8. Amuzantă asemănarea dintre această întâmplare și familia mea. Avem și noi 2 „goeți” unul are aproape 8 ani și celălalt abia a trecut de 3 ani. Apoi am zburat cu familia cu Alaska Airline, unde lucrează și un cununat, iar în Portland sunt toate rudele soției. Centurile, aceași problemă și la noi dar doar la începutul zborului și până am spus că îl duc în baie.
  Cât despre educația copiilor, dacă nu se face unde, când și cum trebuie sigur că TSA, Poliția sau cine știe cine altcineva nu vor reuși, doar vor constata lipsa ei.

 9. hmm…e foarte usor sa iti intemeiezi o familie, e foarte usor si chear placut sa faci copii dar e destul de greu si de responsabila cresterea si totodata educarea lor care se face inca de mici…cum mai spuneam noi suntem 16 fratii (Slava Domnului) daca am fi fost totii niste Goe sigur ne-am fi „bagat” mama de mult in pamant, dar am avut un tata (si avem) destul de sever…si se vede acum roadele care sunt…si sunt… vreau sa spun ca educatia se face in casa, in familie…educatia nu o mai face nici scoala, nici biserica nici bunicii…dar daca nu o vei face tu ca si familie, nu-i nici o problema ca va avea strada grija sa o faca…si nu cred ca iti va placea de aceea trebuie luata atitudine de mici…de fapt poate fratele Cristian sa spuna mai multe ca are experienta… „pana la urma copii trebuie priviti ca o binecuvantare nu ca un deranj” spuneam doata in predica cu toate ca erau cativa Goe care fugeau prin biserica si tipau….pe mine nu ma deranjau dar atragea atentia tuturor fratilor si surorilor si atunci m-am oprit si am vorbit putin despre educare…ceea ce nu a fost chear placut(pentru mama copiilor) dar pana la urma urmei daca nici biserica nu o face…apai nu o va mai face nimeni….

  • educarea se mai poate face pe blog. de ex. chiar in loc de chear, frati in loc de fratii, toti in loc de totii, se vad in loc de se vede, s.a.m.d.
   scuze, nu ziceam nimic de nu vorbeai despre…educare

 10. Dar biserica „nu le dă nas”, când îi tratează ca pe nişte mici vedete?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: