ÎN JURUL TEXTULUI

„Și acum, zise predicatorul pe la încheierea introducerii sale, să mergem în jurul textului care s-a citit.”
Și în jurul textului s-a învârtit el și pe noi, amețindu-ne pe toți deopotrivă.
Fuga de text poate fi un test important pentru predicatori.
Este prea dificil pentru mine? Mai am nevoie de pregătire sau, poate nu le voi ști chiar pe toate: cunoaștem în parte!
Nu mă simt comfortabil cu lucrurile pe care le spune? Mai am de împlinit? Nu am ajuns la desăvârșire, dar nici nu stau pe loc!
Cuprinde lucruri despre care am alte păreri, îmi strică jucăriile mele, îmi contrazice afirmații anterioare? Greu de înțepat călcâiul, nu-i așa?
Fiecare devoțiune personală cu Biblia la rând (de aceea Biblia trebuie citită ȘI la rând) devine și trebuie să fie un test de cunoaștere și împlinire! Zilnic!
Nu este doar un exercițiu funcțional de împrospătare a memoriei sau hrănire a sufletului. Nu se limitează la rutina căutării de texte pentru predici, pretexte pentru propria îndreptățire sau contexte în care să ne afirmăm spiritualitatea. Nu este doar pentru predicatori!
Examinarea de sine are loc față în față cu Oglinda, în fiecare zi! Este și un exercițiu de igienă spirituală. Dacă nu ne permitem să ieșim din casă fără să ne… aranjăm, este oare normal să ne afișăm deranjul sufletesc între oameni?
Ne-am plimbat destul în jurul textului…

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

3 răspunsuri sa “ÎN JURUL TEXTULUI”

 1. De cele mai multe ori(chiar daca poate nu sunteti de acord cu mine ,e realitatea din punctul meu de vedere) asa zis mari predicatori te invarte pana te ameteste(ba sa nu te deranjeze,ba sa fie finut,ba sa nu atinga pacatul,ba sa..se dea cine mis yo)predicatori obisnuiti de multe ori nu stiu technica (ameteli -lamuriri)si ti-o spune in mod direct atat stiu,Dumnezeu complecteaza..

 2. Plimbarea in jurul textului incepe deseori la citirea lui. Cazul cel mai cunoscut este citirea textelor din evanghelii, referitoare la cina Domnului unde in loc de „…a binecuvantat” se citeste „a binecuvantat-o”. Daca nu se citeste corect, prefer sa ies afara la o cafea. Inca nu am „puterea” sa o fac 🙂

 3. „Cel rau, Diavolul, uraste Evanghelia. Pe el nu-l intereseaza daca facem spectacol, facem audienta sa rida, suntem populari, atit cat il intereseaza sa ne consume timpul, si sa evitam in a arata oamenilor ca Evanghelia scoate oamenii din iad, aduce speranta si da nastere la credinta adevarata.

  Evanghelia este mesajul Domnului Isus Hristos. In ziua de astazi, cand mergi la farmacie, ti se ofera de obicei un medicament generic. De multe ori, si medicamentul generic lucreaza ca si cel original, patentat de firma, dar nu tot timpul. Insa cand vorbim de Dumnezeu, vreau sa declar cu toata taria ca nu putem vorbi despre un generic care sa fie la fel de eficient ca si Originalul. Nu exista un alt nume care sa aduca salvare si mantuire decat Isus. Si Isus a zis ca lumea ne va ura pentru ca l-a urat pe El intii. Si inca continua sa-L urasca.

  Totul este in legatura cu El. Predica cat vrei o teologie generica si nimeni nu te va deranja, dar cand vei aminti despre Isus, cand vei predica despre El, atunci intreaga lume va incepe sa se agite.”

  Citeste articolul in intregime:

  http://cornelilioi.wordpress.com/2012/03/31/sa-predici-cuvantul/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: