IREZISTIBILUL BABEL

Atunci când curiozitatea L-a împins pe Dumnezeu să vină să vadă ce construcție făuresc oamenii postdiluvieni, cărămizile și mortarul au fost ultimele care L-au determinat să ia măsuri drastice împotriva conceptului. A zidi un turn până la cer cu tehnologia de atunci (și de acum, când știm că cerul este… foarte departe) era o imposibilitate. Dar conceptul edenic de a fi ca Dumnezeu, nu.

Mi se pare interesant că Lucifer a fost suficient de inteligent să nu pretindă a fi cel mai mare, ci doar ”ca Cel Preaînalt”. Aceeași pretenție înșelătoare le-a vândut-o primilor oameni. De fapt, turnul ridicat până la cer este ideea de a face ceea ce face Dumnezeu, din ce în ce mai bine. Or, Dumnezeu știe că în ziua în care i se deschide mintea spre această cursă a îndumnezeirii, omul este capabil de orice (a recunoscut-o chiar Dumnezeu privind roboteala de la Babel).

Nu cu mult timp în urmă, BBC a prezentat un serial documentar cu titlul ”Poți construi un trup uman?”, dar nu orice trup, ci unul cu capacități supranaturale. Lumea materială este finită. Dumnezeu a creat-o așa. Într-un spațiu finit, timp infinit și dimensiuni superioare, omul poate progresa la nesfârșit pe aceste coordonate, paralel lui Dumnezeu, nu ajungând vreodată la infinit, ci infinit progresând. Proiectul trebuia zădărnicit atunci și a fost.

Acum este cu totul altceva. Dacă la Babel, diavolul a conspirat cu un singur popor, un singur conducător și un singur scop, același lucru se întâmplă astăzi, dar la o scară anticristică mult mai aproape de realitate. Atunci era doar visul, acum este realizabil. Dacă nu intervine Dumnezeu.

Ca și atunci, Dumnezeu va interveni la timp. În Eden i-a pus bariera morții. La Babel le-a încurcat limbile. Acum va veni sfârșitul…

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

7 răspunsuri sa “IREZISTIBILUL BABEL”

 1. NouaOrdineCrestina Răspunde 26 iulie 2012 la 8:22 AM

  Da !.Mereu in opozitie cu pesimistul celor care zic ca mai rau de-asa nu se poate ,dumneata frate Ionescule ,afirmi plin de optimism , ca se poate !. God bless you and yours !

 2. Interesant:”Atunci când curiozitatea L-a împins pe Dumnezeu”…

  • Cu înclinate… 🙂
   Mie mi se pare sublim cum Dumnezeu se coboară la nivelul nostru de înțelegere și exprimare.

   • Exact teoria acomodării divine la capacitatea de înțelegere a omului specifică teologiei lui Calvin (Institutio, cartea 1, capitolul 13, primul paragraf)… Ați încurcat-o, frate Cristian, vă vor acuza unii de calvinism… Nu eu, asta-i sigur.

   • Fr.Ionescu,
    „”Dumnezeu se coboara la nivelul nostru de intelegere si exprimare”deoarece atunci cand la facut pe om,stie cu maxima precizie ce limite in gandire,exprimare,intelegere,perceptie si actiune ia fixat acestei fiinte rationale in computerul instalat in cutia craniana.

 3. Cred ca problema cea mai mare la Turnul Babel a fost ca oamenii doreau sa ramana in aceeasi zona (si probabil sa aibe o singura religie, care in vremea aceea nu era una buna) iar D-zeu dorea ca oamenii sa se imprastie pe tot pamantul, nu sa se calce in picioare toti in Babel, si sa ajunga si in frumoasa noastra Romanie, si in China si in Siberia, etc.
  Pe de alta parte, omul nu poate crea viata caci nu are combustibilul necesar, caci duhul de viata vine doar de la D-zeu.
  Inca omul nu a depistat duhul si sufletul din om. Eu as dori ca stiinta sa poata dovedi existenta sufletului si duhului uman, ca toti sa vada ca suntem eterni, sub o forma sau alta. Nu stim insa daca omenirea este pregatita pt aceasta descoperire, si nici nu stim daca D-zeu i-o va oferi omului vreodata.
  Mi-as dori sa lucrez pe un astfel de proiect stiintific; cred ca are de-a face cu domeniul Neuroscience.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: