VIITORUL TELEVIZIUNII ÎN 80 DE ANI: FIECARE CU… CANALIZAREA LUI

Nu știu de ce, conceptul de canale al televiziunii mi-a adus aminte, din ce în ce mai mult în ultimii ani, de omonimul care se referă, lăturalnic, la cele de scurgere. De fapt, știu de ce! Este aproape imposibil să mai deschizi televizorul fără să schimbi canalul (unul ceva mai aerisit) dacă ai minim de pudoare, ori să-l închizi dacă mai ai ceva demnitate, întrebându-te de ce ai dat banii pe el.

În afară de televiziunea creștină (și ea din ce în ce mai… relevantă), aproape totul devine violență, indecență, imoralitate și gălăgie. Mai erau ceva documentare interesante, dar și acelea s-au poluat.

Cei de la Radio BBC au luat în serios viitorul televiziunii (să zicem… în 80 de ani) și anticipează că se va ajunge la sistemul de TV Social, consumatorul fiind cel care arbitrează pe propriul său canal (sens dublu) orele și programele pe care dorește să le vizioneze. Adică, gen autoservire: fiecare decide ce fel de mizerie preferă.

Ce fel de… canalii va produce societatea cu noua infrastructură culturală este ușor de anticipat. Priviți la ultimii 80 de ani și înmulțiți exponențial. Oricare ar fi el, sistemul viitorului nu va schimba natura umană cu înclinațiile ei ”numai spre rău” dar și golul sufletesc în căutare de împlinire. Până atunci și până la venirea Domnului dacă va fi mai devreme, creștinii au responsabilitatea de a oferi alternative curate, decente și relevante pentru sufletele sătule de scursurile lumii.

Din nefericire, multe dintre așa zisele televiziuni creștine au același scop ca și rudele lor lumești: ratingul! Or, cuminți și cu popularitate nu prea se șade în ziua de azi. Va trebui să rezistăm tentației de a acomoda trendurile la modă, mergând împotriva curentului, venind în întâmpinarea nevoii de Dumnezeu și mântuire!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

14 răspunsuri sa “VIITORUL TELEVIZIUNII ÎN 80 DE ANI: FIECARE CU… CANALIZAREA LUI”

 1. Şi eu sunt dezamăgită de televiziunea creştină de astăzi. Nu vreau să dau nume, dar, mai nou, posturile de televiziune românească promovează ,,personaje” gen PASTOR CHRIS, ,,discoteci” creştine şi alte nemernicii de genul acesta, ca să nu le zic altfel. Toate venind din America, of course.

 2. Cel mai mare păcat al televiziunii este că ne mănâncă timpul în mod cu totul și cu totul nepermis – timpul pe care Dumnezeu ni l-a dat. De exemplu, un serial de 40 de minute e dat la TV intr-o oră și jumătate, unul de 20 de minute în 50 de minute și tot așa. De aia eu mă uit la seriale/filme pe net. Nu pierd vremea, le opresc când vreau, sar peste ce nu-i musai/voie să văd etc.

 3. Dar frate Gustav, filemele sunt minciuni artistice, inchipuiri ale scenaristilor si ale regizorilor. Cum de poti afirma ca pierzi vremea cu asa ceva?
  Daca mai spui ca privesti REPORTAJE, da.Acelea arata realitati atunci cin d nu sunt manevrate ca sa atinga vreun scop mirsav sau mincinos.Deci tot manipulare.
  Noi avem experienta cit China: cu televizorul ati mintit poporul.Iar in america se minte si acuma cu televizorul cu un profesionalism greu de imaginat.Poporul asteapta sa vada la televizor ce are de facut miine. Verifica si vezi daca am sau nu dreptate. Daca nu am , asta este. Am pierdut oricum vremea scriind despre minciuni.Domnul sa ne ierte in marea lui mila.

  • Or fi filmele minciuni artistice, dar – dacă mergem pe același tip de logică – la fel sunt și cărțile, numai că n-au ecran iar noi trebuie să ne punem mintea la contribuție să înțelegem despre ce este vorba, ceea ce de multe ori nu-i chiar atât de greu. Unii dintre noi lucrăm cu cărțile toată ziua bună ziua, așa că – pentru un pic de relaxare – prefer să mă uit la un film bun, iar din astea sunt câteva… Nu cu grămada, ca alea proaste, dar sunt și pot fi găsite.

 4. Dacă filmul conţine şi părţi pe care nu ai voie să le vezi…mă gândes că per ansamblu nu e prea spiritual:) Aşa că: o sugestie, ca să fructifici şi mai mult timpul, mai bine renunţi de tot la ele! :=))

 5. O întrebare adresată celor care vor să răspundă: ,,Ce părere aveţi de Joyce Meyer?” (care este destul de ,,difuzată” în România).

  • @ Alexandra
   Joyce Meyer e cu ai doilea barbat de primul a divortat Foloseste Foarte multe obiecte de aur argint etc.Pe care biblia le condamna.Umbla cu pantaloni si cu fuste ca aproape orce sotie de pastor din Rominia si America.Predica cu indrazneala care la multi frati romini le lipseste.E directa subiectiva cind predica.

   • sint sigur ca obiectele de aur si pantalonii nu vor trimite pe nimeni in iad.
    Problema lui Joyce Meyer este evanghelia propovaduita de ea. o combinatie a evangheliei prosperitatii cu „word of faith”.
    Erezii de prima clasa…..

    • Gabi Poti sa mergi in rai cu ppantaloni de care vrei Skinny,flare etc.Poti sa porti verighete ghiuluri de argint aur si pietre scumpe.Poti sa ai numai un copil Poti sa mergi la biserica cind vrei Poti sa ei cina cum vrei Intrun cuvint Gabi pacate nu mai sint Sint pe cale de disparitie Numai Joyce Meyer are erezii Ale noastre cum se numesc???

 6. Cred ca directorul de la (…) TV (…) , a luat-o razna, altfel nu ar promova-o pe Joyce Meyer si pe ratacitul ala de Chris, din Africa de Sud !!! Probabil poate primeste ceva bani pentru asta !!!!

 7. Multe din aceste asa zis televiziuni crestine sunt independente si transmit ce le taie capul (din lipsa de materiale, transmit ce au); de multe ori nu-si dau seama ca nu tot ce-i in Vest este bun si in cultura romaneasca; normal ar fi ca Alianta Evanghelica din ROmania sa aibe postul ei de televiziune unde sa se transmita programe constructive adecvate culturii romanesti;

 8. „Adică, gen autoservire: fiecare decide ce fel de mizerie preferă.”

  Deja exista televiziune gen autoservire… se numeste internet… si se stie ce mizerii prefera lumea…30% din traficul pe internet este in cautare de…. mizerii.

  Televiziunea asa cum o stim acum va disparea.

  In douazeci de ani o sa ne amintim cu nostalgie de vremurile vechi cind televiziunea era (cit de cit) controlata …..

  Dar sa nu uitam ca datorita libertatilor pe care tehnologia le-a adus, Evanghelia patrunde in toate colturile lumii….

  These are the worst of times
  These are the best of times.
  These are the days of the Messiah…

 9. Concluzia….,,Go to work, send your kinds to school, follow fashion, act normal, walk on the pavement, watch TV, save for your old age, obey the law, repeat after me: I AM FREE!”…….Cam ăsta-i sistemul. :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: