ZEITGEIST

Zeitgeist

sursa imaginii AICI.

Un concept, un film documentar și un stil de viață. Ideea este că fiecare vreme își are spiritul ei. Oarecum cețoasă, sursa termenului este mai puțin importantă. De asemenea, advocatura documentarului este pe alocuri exagerată și nu suficient de bine… documentată. Pare a fi mai degrabă o pledoarie pentru altfel și altceva, orice, numai cum stau acum lucrurile, nu!

Autorii confruntă spiritul societății de consum care nu mai este sustenabil în condițiile unei lumi cu resurse limitate. Bazată pe fluiditatea unei piețe de desfacere care comercializează datorii, mărfuri cu uz pe termen scurt (adică de trei parale) și investiții de tipul fugăritului propriei cozi, economia a devenit altceva decât… economie în sensul real al cuvântului.

Toate aceste reclamații se leagă de un materialism hrănit în parte de sistemul global conspirativ al puternicilor. Ei – afirmă Zeitgeist – întrețin această dependență de risc, limitează accesul la medicina avansată din motive demografice, stârnesc conflicte militare pentru a da oxigen unora dintre cele mai profitabile industrii și împing structurile unei ecologii și așa fragile până la limita exploatării totale.

Nu este un secret că protagoniștii au orientări (cel puțin) socialiste și încadrează elementul religios în mituri păgâne și blasfemii anticreștine (atenție mărită, scumpi naivi!), plus, soluțiile pe care le propun au fost deja încercate în răsărit pe pielea unora dintre noi, cu urmări catastrofale. Dar, odată depășite aceste (URIAȘE) handicapuri, contextul actual al civilizației este destul de bine surprins. Realitatea este că din punct de vedere geo-politic, demografic, tehnologic, ecologic, economic și religios, societatea a intrat în teritoriul anticristic.

Chiar dacă nu sunt gata să subscriu tuturor teoriilor conspirative (mai ales 9/11), multe dintre ele au merit. Concluzia ar fi că trăim într-o mare cușcă, survolați permanent de sateliți care ne pot citi ziarul din mână, condiționați psihologic de mesajele subliminale ale reclamelor de tot felul, manipulați de o media care și-a pierdut obiectivitatea jurnalistică și un  sistem religios care și-a abandonat neutralitatea politică. În această colivie nu are loc decât omul-robot, programat să se încadreze în spiritul vremii. Zeitgeist este de fapt natura omului apocaliptic sau chipul veacului (Romani 12:2).

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

3 răspunsuri to “ZEITGEIST”

  1. Detalii la adresa de mai jos. Pentru că am abonament la revista descoperă, variantă mp3, am ascultat acest material luna trecută. E foarte interesant. Cei de la Descoperă, in general atei, demască miturile Zeitgeist.

    http://www.descopera.ro/teoria-conspiratiei/4244756-zeitgeist-comedia-erorilor

  2. Conspiratiile din ” Zeitgeist” sunt interesante , captivante si contin [informatie/dezinformatie ] frustranta , pt. ca , nu poti face nimic impotriva lor .Nu orice lucru care ne satisface curiozitatea este si ziditor…in cazul de fata , conspiratia asta ne trimite la masoni , la iluminati , la Bildeberg fundation ,la razboiul parapsihologic ,radionica , info morfogene ,gadire uniforma /globala si alte conspiratii….care, in final , iti rapeste mii de ore de citire si meditatie involuntara , o stare de empatie , entropie spirituala , nesiguranta /ambiguitate /confuzie/ , neliniste , inexplicatiea sensului vietii -depresie .Si ,chiar daca ar fi 10% adevar in toate conspiratiile astea , sufletul nostru , nu se alege cu hrana sau mangaiere , doar ” cunostiinte”–Ap Pavel ne spune ca , Cunostiinta ingamfa , pe cand dragostea Zideste . Cred , ca un crestin ar trebui sa fie bine ancorat si maturizat inainte de a se avanta , citind/ascultand multe dintre aceste conspiratii/ adancimi ale Satanei . Unora , le plac intrebarile mai mult decat raspunsurile – [boala cercetarilor fara rost ] Unii oameni , cred ca Realitatea Vietii consta in a cerceta la nesfarsit , si , nu in a gasi ! Noi , cei chemati de EL mai inainte de vesnicie ,am gasit Raspunsul numai in Hristos Isus –- apropierea de EL si ascultarea de Cuvantul LUI , ne aduce liniste , incredere ,expicatie sensului acestei vieti. Am scris aceste ganduri cu mahnire ,pt ca si eu am petrecut cu mare pasiune , mult prea mult timp pretios citind otravuri conspirationiste si inca mai sunt curios.Mi-am pus de multe ori intrebarea : –daca acordam acele , sute de ore de lectura conspirationista [si alte sute pe youtube sau bloguri , sau te miri ce ..]–– citind Biblia sau in rugaciune ….eram azi mult mai castigat [ chiar cu un strat de ” grasime spirituala ”] Dar asa , atarn ca haina-n cui .

  3. P.S.––––Ne mangaiem cu Luca: 18 :27 Isus a raspuns: ”Ce este cu neputiinta la oameni , este cu putiinta la Dumnezeu ”

Lasă un comentariu