VINERI – CRUCIFICAREA

via dolorosaDupă o noapte de agonie – agonia din Ghetsimani, vânzare, judecată, batjocuri, lovituri, lepădarea lui Petru, risipirea ucenicilor – urmează verdictul, tortura, Via Dolorosa și Dealul Căpățânii.

La o răscruce de drumuri (de aceea vorbește Biblia despre ”trecători”), între tâlhari, gol, îndurând oprobiu și rușine, încărcat cu povara păcatelor întregii omeniri (cam câte credeți că ar fi săvârșit vreo 40 de miliarde de oameni…), părăsit de Dumnezeu Tatăl, Domnul Isus moare în locul nostru!

Caznele, Cununa, Crucea, Căzăturile, Cuiele, Calvarul, Cuvintele, Coagularea, Coborârea…

Înainte de cruce, sfințenia Sa!

Crucea – suferința Sa!

După cruce, slava Sa!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

Un răspuns sa “VINERI – CRUCIFICAREA”

  1. Interesant ca Pilat a constatat ca Isus a fost nevinovat si a vrut sa-i dea drumul. In cruzimea lui de roman, Pilat ar fi putut spune de la inceput: „Ce mi-e un evreu in minus? Ce rost are sa-mi pierd timpul cu cazul acesta? La moarte cu El si gata!” Insa Pilat a analizat cazul si argumentele, a recunoscut nevinovatia Domnului, si-a dat seama de scopurile marsave ale clasei religioase, dar a cedat presiunii politice pe care cei „religiosi” o exercitau asupra lui. „Cine-L recunoaste pe Isus ca Imparat, nu-i prieten cu Cezarul!”
    Nu le-a fost rusine sa vorbeasca asa?!!!…Ei, care vroiau sa scape de jugul Romei, sa zbiere ca „noi n-avem alt imparat decat pe Cezar?!!!” Dar, asa a fost intotdeauna: Oamenii cu Biblia in mana, si care au cazut de la adevar, acestia stiu cel mai bine cum sa puna lucrurile, si sunt capabili de cele mai oribile fapte numai ca sa-si atinga scopurile!
    Bietul Pilat s-a spalat pe maini in fatza multimii Ce putea sa mai faca? A fost totusi un gest de apreciat din partea lui, ca din pozitia de guvernator roman sa coboare pana acolo incat sa-si faca igiena pe maini in mod public, declarand in fatza tuturor ca e nevinovat de Sangele Acestui Neprihanit. Imaginati-va!…Pilat a fost un pagan, fara „Biblie” si fara cunostinte teologice, dar a constatat si a declarat public ca Isus a fost nevinovat!

    Totul s-a implinit dupa Scripturi, astfel ca mantuirea noastra s-a realizat pana la capat…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: