UN MESAJ CARE TREBUIE AUZIT! – PASTOR NELU FILIP, BISERICA POARTA CERULUI, TIMIȘOARA

Un predicator de elită, un subiect destul de dificil (mai ales în vremea noastră) dar foarte necesar, o prezentare de excepție:

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

16 răspunsuri sa “UN MESAJ CARE TREBUIE AUZIT! – PASTOR NELU FILIP, BISERICA POARTA CERULUI, TIMIȘOARA”

 1. Da, sunt perfect de acord cu tot ce s-a spus. Toţi păstorii ar trebui să ţină măcar o predică pe an cu acest conţinut. Nu prea se ia în serios atitudinea noastră în biserică, iar pt a nu supăra pe nimeni, se trece cu vederea ţinuta, comportamentul.Dacă se vorbeşte de aşa ceva, unii pleacă la biserici „libere”.
  Domnul să aibă milă de noi toţi, să ne dea înţelepciune. În primul rând pt. mine am luat avertismentele. Se vede că acest frate e preocupat serios de sufletele pe care le are în grijă. DOMNUL SĂ-L BINECUVÂNTEZE!

 2. Un mesaj binevenit din partea Domnului!

 3. Fr. Ionescu,

  puteti sa-mi spuneti un frate Evanghelist roman, cunoscut de comunitatea romaneasca din Romania, dar care sa nu fie si Pastor ??? Eventual, poate si din SUA, daca exista asa ceva !!!

 4. …un subiect tipic de…bisericile Penticostale…tinuta, vestimentatia in biserica…In aceeasi categorie este modestia, vorbim de caracterul crestinului, de atitudine, in general, ce masini (ne dam mari ca avem) ce numere le punem, unde le parcam sa le vada „fratii” cand mergem la biserica…cate case, cate pamanturi, cate apartamente avem voie sa avem (ca sa ramanem tot „modesti”…) s.a.m.d. Laudarosenie, competitie (care mai de care, sa nu se lase…)…Fratele spunea printre altele”…nimeni in biserica asta sa nu mai poarte fusta deasupra genunchilor …”(?!) Atata timp cat va exista Macy’s si Victoria Secret credeti ca majoritatea surorilor noastre, sotiile noastre ori fiicele noastre vor merge sa-si cumpre rochii de la…Wal-Mart?! Intrebarea mare se pune cum se poarta un adevarat crestin (nu doar femeile) in afara bisericii…Fratele spunea „…sa ne purtam bine in Casa Domnului…” in afara ei insa e problema….Inauntru toti „parem” sfinti…In afara atacurile si presiunile de asimilare cu „lumea” sunt feroce si multi cad victime. Mesajul nostru din biserici cred de multe ori ca e „redirectionat” de la adevarata Evanghelie, de la chemarea la mantuire, de la cercetarea pe care fiecare adevarat crestin trebuie sa si-o faca si aceasta cerere sincera ca Dumnezeu sa ne schimbe inimile ingamfate si invidioase…Atunci cand El lucreaza si va schimba inimile noastre, schimbarea se va face produce si afara….

  • Bun, atunci ce să facem, să nu vorbim niciodată despre aceste lucruri?
   Verificați internetul și veți vedea că avem puhoi de predici pe subiectele reclamate de dvs., dar nu cumva să apară și una de acest gen că ne aprindem foc!
   De exemplu, aproape nu este predică în care să nu abordez aspecte de ordin spiritual, comportamente pe care le-ați amintit. Însă, dacă o dată de două ori pe an ating și latura asta săriți în sus.
   Cam suspect!

   • asa este frate cristian vad ca daniel m stie multe de masinii de case de pamanturii pai nu te supara este tipic roman-american

  • Daniel M.,

   Omul nascut din nou fuge de tot ce i se pare rau, si nu-si odihneste privirea asupra marfei de tip „Victoria’s Secret”! Dar oamenii care se complac in starea de „caldicei” si a caror inimi s-au impietrit, pentru acestia Cuvantul lui Dumnezeu are acelasi efect precum frectia cu spirt pe piciorul de lemn.

  • pai in america este mare concurenta oare de ce??lasa ca si eu cumpar haine de la macy,s si poti gasi haine foarte decente acum ramane ce vrei sa alegii nu cred ca exista scuzee iar predica a fost la subiect legata strict de inbracamintea femeii in adunareee nu ai inteles sau vrei sa gasesti scuzeee esti tu preot in casa ta??????????

  • Daniel -ai dreptate, purtarea noastra, vorbirea ,inbracamintea trebuie sa fie permanenta aceiasi, indifferent unde ne aflam . Dar afla ca in fiecare an, va fi o noua clasa -a 1-a in care se invata alfabetul ,adunarea si scaderea – de aceia e necesar sa se tina aceste lectii ,pentru incepatorii crediciosi si mai ales pentru cei ce repeata clasa. Sa nu uitam ca la unii ,,elevi,” nu se prea prinde invatatura sanatoasa, precum apa pe penele gistei. Multi chemati -putini alesi– ne spune cuvintul Domnului. Pastorii trebue sa-si faca datoria-restul ne revine noua –cum aplicam in practica – luminam si saram in jurul nostru, sau suntem -sare fara gust, felinare fara untdelemn. Oricum un adevarat credincios se cunoaste chiar din primele clipe cind il vezi si incepi sa stai de vorba cu el,-miroase a Christos .Blessing

 5. Am citit o carte si prezenta statistic cat de mult implinesc oameni prediciile, daca ceri 80 % oameni implinesc doar 40 – 50 % suntem doar oameni si exista aceasta predispozitie de nepasare, delasare.
  Noi trebuie sa predicam doar ce primim de la Dumenezu. UNI PREDICA DESPRE DUMNEZEU (INFORMATII DIN COMENTARII) SI UNI PREDICA DESPRE DUMNEZEU- ASTA INSEAMNA REVELATIE.
  Dumnezeu sa binecuvinteze toti pastori sa predice mesaje PROFETICE.

 6. Pentru multi pastori e greu de predicat asemenea mesaj pentru ca sotiile lor si fetele lor nu se imbraca cuvincios ca aiba el cugetul liber sa predice acest subiect

 7. Cite ceva pentru fiecare… buna invatatura….predicile de acest tip sint pe cale de disparitie.. thanks for posting it…..

 8. Ne cunoastem personal. Un slujitor al Domnului, echilibrat, smerit… Insa ceace il face special in ochii mei este ca are mult,” bun simt”.

 9. Tinuta noastra trebuie sa fie intotdeauna la fel,
  daca IL iubim pe EL , nu mai vrem nimic nimic nimic lumesc.
  Tooooate vor arde.
  De cind am fost in foc, acum citeva zile, am ajuns linca odata la concluzia ca lumea in care traim face nimic fara Dumnezeu,.ca Adunarea trebuie sa raspindeasca LUMINA, aceasta este menirea sa pe pamint.
  Cer rugaciuni pentru a mi se mari credinta,
  suntem datori sa facem asta unii pt altii.

 10. Am ascultat-o de cateva ori chiar , cand a aparut. E genul de predica care ramane proaspata valabila in toate timpurile. Cat de bogat si felurit este Harul lui Dumnezeu pt omenire …si , cine se lasa prelucrat , raspandeste mireasma lui Hristos …….- pe , un Nelu Filip , il deosebesti dintr-o mie–are darul si aroma lui de a expune evanghelia …tot astfel si V.Neagu , Emi Fedur , N. Brie ,C.Ionescu ,L.Mitoi etc……predicile lor nu se contrazic ..parca , se interpatrund dar , in acelasi timp , se disting prin arome pure .Cu multa bucurie si nostalgie imi amintesc , ca , am avut harul sa slujesc ca sofer fratelui N.Filip [spre evanghelizari ]- plecam din Tm la 1 pm spre Baia Mare si ne intorceam la 4 am…..primeam raspuns la zeci de intrebari cu care ma framantam pe atunci …..Mare lucru e sa ai ocazia sa petreci timp in preajma oamenilor care si-au pastrat cugetul curat….Multi spun …Ah.., sunt si ei oameni ca si noi….–––– Da si nu prea ! Slujitorii cu teama sfanta de Domnul , care traiesc in curatie de inima sunt azi putini ,cine-i are sa-i pretuiasca .

 11. Reblogged this on agnus dei – english + romanian blog and commented:
  Nelu Filip – Atentie!!! 1. la Slujire 2. la Inchinare 3. la Tinuta 4. la Atentie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: