LECȚII DE ÎNVĂȚAT

Cuvântul lui Dumnezeu vorbește împotriva judecăților aspre. Unii interpretează pasajul și îl aplică oricărui caz de indisciplină bisericească în care este implicată judecata și pedeapsa.

În realitate, Scripturile se referă mai degrabă la judecata în cuget, adică la ceea ce gândim cu privire la necazul aproapelui.

Din cazul familiei Bodnariu ar fi de învățat niște lecții spirituale de viață:

1. De ce s-au dus să locuiască în Norvegia?

Poate mai sunt unii care nu știu că Ruth este de naționalitate norvegiană, născută și crescută acolo, familia ei fiind acolo în întregime. Dar și dacă nu era așa, cine suntem noi să-i judecăm pe alții de ce sunt unde sunt? Nu trebuie să judecăm astfel de lucruri pentru că nu știm!

2. Cine știe ce fel de oameni sunt și de ce li s-a întâmplat așa ceva?

Da, există și riscul de a apăra o persoană nedreaptă fiind în necunoștință de cauză. Dar dacă așa ar sta lucrurile, când aflăm ne oprim. Însă, până la proba contrară, mergi pe cuvântul omului în necaz. Dacă statul, compania – într-un cuvânt, cel puternic – dovedește că are dreptate, nu a pierdut nimic cu gălăgia și protestul nostru, dar dacă nu sărim imediat în foc pentru amărâtul și nedreptățitul om de rând, mai târziu s-ar putea să fie prea târziu. Mai bine apăr un om nedrept, aparent nedreptățit, decât să ignor un om nedreptățit datorită suspiciunii că ar putea fi nedrept. Am toată convingerea și cred în cauza familiei Bodnariu și în dreptatea acestei cauze!

3. În orice caz care implică legea și guvernul, sunt acțiuni și presiuni publice și în culise. Ele trebuie bine și echilibrat organizate. Uneori, cele publice trebuie oprite pentru a da posibilitate de negociere în cele diplomatice, alteori trebuie acționat concomitent. De aceea, publicul trebuie să aștepte răbdător semnalele celor care sunt implicați îndeaproape, deoarece scopul nostru este rezolvarea cazului nu doar răcorirea și manifestarea indignării noastre, justificată fiind. Nici nu putem acuza oamenii care sunt în poziții înalte că nu zic și nu fac nimic. S-ar putea să greșim…

4. Dar, este datoria noastră ca oameni să ne exprimăm într-un fel poziția față de nedreptate!

În aceste zile, peste 20 000 de persoane au semnat petiția de suport pentru familia Bodnariu și numărul crește de la o zi la alta. Mesajele de încurajare și opiniile exprimate în spațiul public au declanșat un val atât de vizibil încât nu a rămas sub radarul celor vizați!…

Atunci când vor fi necesare și vor avea impact maxim, alte acțiuni vor demonstra puterea pe care o putem avea atunci când cauza noastră este dreaptă, atunci când demersurile noastre respectă principiile Scripturilor și ne păstrăm demnitatea de copii ai Domnului și atunci când suntem uniți.

Vă mulțumim și vă rugăm să rămâneți în continuare de partea adevărului și familiei Bodnariu!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

5 răspunsuri sa “LECȚII DE ÎNVĂȚAT”

  1. Sa nu uitam ca norvegienii l-au ajutat pe fratele Wumbrand sa iasa din inchisorile comuniste.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: