DIN PARTEA FAMILIEI – GÂNDURI IZVORÂTE DIN DURERE – DANIEL BODNARIU

Fratele Daniel Bodnariu slujește ca pastor asistent în Biserica Filadelfia din București. Este fratele lui Marius Bodnariu din Norvegia și în centrul de referință și acțiune la care ne raportăm toți cei care suntem implicați în acest caz. Rândurile următoare sunt din inima lui și a familiei Bodnariu. Le public fără nicio cosmetizare, fără diacritice, cu câteva greșeli de tastatură, pentru că acest text nu a fost scris cu editare, iar atenția fratelui Daniel a fost concentrată pe adevăr în primul rând și apoi pe durerea sfâșietoare, ca tăieturile a o mie de pumnale în inimile lor de părinți și apropiați. Textul este mai lung dar trebuie citit tot, pentru că fiecare cuvânt este un strigăt al durerii împotriva neadevărului și nedreptății!

„In primul rand doresc sa va multumesc in numele familiei pentru sustinerea necurmata in rugaciune si post! Asa cum am promis voi reveni cu amanunte pe masura ce le voi avea. Va multumim pentru increderea acordata in acest sens va asiguram ca nu am incercat sa ascundem nimic sau sa cream o imagine subiectiva, ci dimpotriva am incercat sa fim cat mai obiectivi cu putinta si cat mai aproape de adevar in masura in care am avut acces la informatii. In acest sens va reasiguram ca pe masura ce vom afla lucruri noi, le vom impartasi cu dumneavoastra in asa fel incat sa existe o imagine cat mai aproape de adevar a acestei tragedii din familia noastra.

Familia din Norvegia a intrat in posesia unei parti din actele de ancheta. Unele dibtre ele le-a primit abia astazi, cum ar fi acuzatia barnevernet. Din aceste acte reies unele lucruri pe care familia nu le-a stiut pana acum, legat de modul cum au decurs lucrurile.

Ceea ce stim pana la aceasta ora, si reiese si din acte, este ca totul a pornit de la un denunt initiat de directoarea scolii unde merg fetele, printr-un telefon in care isi exprima ‘ingrijoarea’ ca fetele spun ca sunt disciplinate acasa, fetele sunt ‘provocatoare’ in sensul ca vorbesc mult, si nu vor sa se supuna scolii, dar sunt creative si inteligente, ca parintii sunt credinciosi crestini, ‘foarte crestini’ si bunica are o credinta puternica ca Dumnezeu pedepseste pacatul, si aceasta creeaza un handicap in copii. Aceasta credinta este impartasita si de unchii si matusile fetelor. Denuntul spune mai departe ca fetele invata bine si se remarca prin rezultate bune la scoala si ea nu crede despre copiii ca ar fi abuzati fizic acasa dar ar vrea totusi acesti parinti sa fie ‘ajutati’ si indrumati de protectia copilului.

In urma acestei sesizari lucratorii PC s-au deplasat la scoala fetelor si au vorbit cu fetele intrebandu-le despre ceea ce se intampla acasa. Printre lucrurile spuse de fete a reiesit ca uneori ascund de mama si de tata unele lucruri pe care le fac pentru a nu fi pedepsite de parinti prin tras de ureche, palma la fund, palma peste ceafa dar ca nu le este frica de parinti sau frica sa mearga acasa. Una dintre fete a spus un episod in care tata a venit acasa, a luat bebele in brate si bebele i-a luat ochelarii in mana si atunci tata a scuturat bebele ca pe o carpa. – Marius mi-a spus cum au stat lucrurile defapt: s-a intors de la serviciu, s-a aplecat asupra bebelusului si bebele i-a apucat ochelarii cu mana. Marius s-a bucurat ca pentru prima data bebelusul a apucat un lucru cu manutele lui si l-a luat in brate bucuros si l-a scuturat, dar nu ca pe o carpa. Bebelusul la apucat si de par cum fac copiii cand apuca lucruri pentru prima oara cu manutele lor.- Copiii uneori ne pot vedea diferit in unele situatii si pot interpreta eronat ceea ce se intampla. Uneori chiar pot fabula spunand lucruri care nu s-au intamplat. Imi aduc aminte un episod cu Marius pe timpul lui Ceausescu, la noi in vizita era venit un pastor din Suceava, si la un moment dat la televizor s-a dat muzica populara. Marius avea pe atunci 4-5 ani, si a inceput sa danseze pe ritmul muzicii. Fratele pastor ii spune: mai Marius da ce frumos stii tu sa dansezi, cine te-a invatat? La care Marius raspunde: taticu! Aa.. spune pastorul si taticu danseaza? Da spune el si taticu danseaza si mamica. De unde aceasta fabulatie pentru ca parintii nostri nu dansau? Ramane dvs. sa raspundeti. Ceea ce vreau sa scot in evidenta este faptul ca poti manipula foarte usor un copil sa spuna ceva ce nu este adevarat. Iar legea din Norvegia acorda credibilitate aproape totala copilului iar parintelui deloc. Unele situatii sunt vazute diferit de copii, mi se pare o monstruozitate sa exploatezi asta in defavoarea familiei. Sunt si multe cazuri de abuzuri in familie, si aceste cazuri bineinteles ca trebuie pedepsite, insa este o responsabilitate enorma sa poti discerne, cand abuzul cu adevarat exista si cand nu, pentru ca poti distruge o familie.

Nu stiu ce este mai vinovat, legea care da putere deplina unor oameni sa intervina in familie si sa actioneze cum cred de cuviinta, sau unii lucratori din sistem care in numele bunastarii copilului (sau poate si a altor interese) sa distruga familia si implicit copilul. In cazul lui Marius si Ruth din aceste documente reiese clar ca nu sunt evidente ale vreunui abuz fizic, ci doar copiii au spus ca sunt pedepsiti. Cu toate acestea lucrurile nu au decurs ca atare. Dupa audierea copiilor PC a revenit la scoala cu politia sa ia copiii.

Un amanunt important, pe care familia nu l-a stiut pana sa poata fi descoperit in aceste documente, este ca doamna directoare care a facut denuntul, cand a inteles ce se intampla ca vor sa ia copiii din familie, nu a mai colaborat cu PC, nu a vrut sa arate unde sunt fetele, si nu a vrut sa mai dea vreo informatie.

De aici incepe cosmarul care ne-a socat pe toti din familie, dar mai ales pe Marius si Ruth, cu toate ca in baza legii de acolo se poate actiona si asa, daca se considera pericol iminent pentru copii. Bebelusului I s-au facut radiografii, nu s-au gasit rezultate de abuz, apoi I s-a facut tomografie computerizata si nu s-a gasit nici o evidenta de abuz. La audierea fetelor de luni, fetita a spus la fel ca tata a scuturat bebele ca pe o carpa ca i-a luat ochelarii, dar mai apoi spune: “am obosit, nu stiu ce sa mai inventez!”.

Facand o sinteza a evenimentelor si a faptelor remarc urmatoarele lucruri ca si o parere personala: in urma unui denunt telefonic in care cineva isi exprima ingrijorarea despre modul cum sunt tratati copiii tai, te poti trezi cu PC si politia la usa sa-ti fie luati copiii, urmand ca tu ulterior sa demonstrezi ca esti un parinte bun. Un prieten mi-a povestit cum pentru o disputa legata de parcarea unei masini, PC a venit la usa lui pentru un denunt facut de vecinul care in mod subit a fost ingrijorat ca isi tine copiii in frig! Dupa ce a demonstrat ca plateste mult la curent tocmai pentru a incalzi cat mai bine casa, a fost lasat in pace de PC. Acesta este un caz fericit insa. Daca unul dintre copii spune un lucru neadevarat sau exagerat, sau pur si simplu cum a vazut el lucrurile unui lucrator de la PC poti fi arestat, urmand sa demonstrezi ulterior ca nu e adevarat. Pot fi copiii manipulati sau condusi prin anumite intrebari sa spuna lucruri neadevarate? Da! Altfel cum va explicati ca lui Marius I s-a spus: copiii tai se lauda ca sunt batuti in fiecare zi! Nu stiu daca un copil batut cu cruzime in fiecare zi se va lauda cuiva cu asta!

Ce este de retinut, parintii nu au negat faptul ca isi disciplineaza copiii, au recunoscut ca le trag cate o palma la fund, sau ii trag de urechi dar nu asa de tare incat sa le produca semne fizice (cine dintre noi nu o face), dar si-i iubesc si niciodata nu le-ar face rau. S-a pornit de la un denunt cu tenta religioasa crestina, nu stiu daca din rautate sau din ingrijorare sincera, (mentionez ca se poate porni de la orice denunt bazat pe “ingrijorarea” cuiva) si s-a ajuns la un caz de abuz in familie bazat pe spusele unora dintre copii, fara evidente fizice in sensul acesta. Marius imi spunea foarte tulburat si afectat: au spus copiii mei asa ceva? I-am spus: Marius nici macar nu este sigur ca asa au spus copiii si ca nu sunt exagerari ale barnevernet pentru a face un caz mai solid, cum de altfel facea securitatea noastra in vremurile de trista amintire. Parintii arestati si ulterior lasati acasa pentru ca nu erau violenti, copiii luati in plasament fara posibilitatea de a fi vazuti si nu au mai fost vazuti din data de 16 nov. Bebelusul luat de la mama si supus la tot felul de analize,… un intreg calvar care pare ca nu se mai termina. Si acestea sunt doar cateva dintre abuzurile facute de PC in baza legii de “protectie a copilului” pornind de la niste lucruri pe care copiii le-au spus (sau nu le-au spus). Pentru cine vrea sa cunoasca adevarul, si eu sunt primul care vreau sa-l stiu si eu am fost poate primul care mi-am pus aceste intrebari, adevarul poate fi diferit de ceea ce acuza barnevernet. Ei spun: bebele a fost scuturat de tata ca o carpa, mama nu a luat atitudine si bagatelizeaza situatia, de aici rezulta ca nu exista nici un sprijin pentru copii si ca ei sunt in pericol. Tata este violent si ii bate cu picioarele si cu pumnul. Potrivit acestor acuzatii, Marius trebuia inchis, iar eu nu-l recunosc ca frate si probabil nici cei care il cunosc si ii cunosc familia. Celor ce nu-l cunosc pe Marius si nici pe Ruth nu le ramane sa creada decat ce spune barnevernet ca venind din partea copiilor sau sa creada pe Marius si Ruth care au vrut sa aiba copii in care sa se investeasca ei ca parinti, pe care ii iubesc ca pe ochii din cap, dar pe care i-au si disciplinat in dragoste.

Ceea ce putem noi sa facem, este sa ne rugam in continuare pentru familia aceasta greu incercata! Legea nu protejeaza familia ci interesul copilului, dar prin distrugerea familiei nu realizeaza ca distrug copilul! Lui Ruth I s-a spus de catre PC sa dea o declaratie in care sa spuna ca Marius este violent si o bate, iar daca va da aceasta declaratie ii vor da bebelusul si pe ceilalti copii. Dupa ce au insistat in sensul acesta, Ruth le-a spus ca nu poate sa faca asta pentru ca este o minciuna. Ce se urmarea prin asta, bunastarea copilului sau distrugerea familiei? Marius si Ruth au primit informatii despre copii ca le este dor de ei, ca au scris scrisori pentru parinti, barnevernet continua aceeasi placa, nu este adevarat, nu le este dor de voi si nu intreaba de voi, si nici nu au dat parintilor vreo scrisoare de la copii!

As vrea sa fac cateva mentiuni legate de statutul social si profesional al familiei Bodnariu Ruth si Marius, pentru cei ce nu cunosc familia.

Ruth si Marius sunt implicati social si realizati profesional in comunitatea in care locuiesc.

In Romania Marius a lucrat ca profesor de informatica la Fundatia Ajutorarea Copiilor Strazii, o fundatie cu sponsori din Norvegia, Suedia. Acolo a cunoscut-o si pe Ruth care venise ca voluntar si care ulterior i-a devenit sotie. Dupa absolvirea facultatii de Informatica Aplicata si obtinerea licentei de Inginer Diplomat in cadrul Univ. Politehnice din Bucuresti se angajeaza la ROMATSA, regia de dirijare a traficului aerian din Romania.

Inainte de nasterea primului copil se hotarasc sa se stabileasca in Norvegia in localitatea natala a lui Ruth, avand conditii mai bune pentru cresterea copiilor.

Acolo Marius s-a integrat repede si s-a angajat ca inginer IT la primaria localitatii avand ca responsabilitate intretinerea si dezvoltarea retelei de calculatoare din localitate. Ruth s-a reintors la locul de munca ca asistent medical la spital.

Marius s-a implicat si in viata sociala a comunitatii, fiind responsabil al comitetului de parinti la scoala si la gradinita. Casa in care locuiesc au investit in ea pentru a o face din ea un mediu cat mai bun pentru copii. Le-au luat jucarii si tot ce au avut nevoie. Au implicat copiii in viata familiei, prin tot felul de activitati prin care a incercat sa le dezvolte creativitatea si imaginatia. Au luat o serie de instrumente muzicale: chitara, pian, baterie de percutie prin care au incercat sa dezvolte in copii si potential artistic. Au facut vacante cu copii ducandu-I in diverse locuri din Norvegia, Danemarca, Romania si SUA. Au ajuns si la Disney Land in Florida (eu n-am reusit pana acum, iar copiii mei sunt deja mari). Au incercat sa le insufle copiilor atat ei cat si bunicii si matusile lor modul de viata crestin.

Ceea ce nu intelege familia Marius si Ruth Bodnariu, este ca li s-au luat copiii, fara macar in prealabil sa li se spuna ca fac ceva gresit. De ce au fost tratati ca niste criminali, sau parinti denaturati (drogati alcoolici etc.) De ce in continuare li se refuza dreptul parental, dreptul familiei, care ar trebui sa prevaleze in fata oricarui drept pe care si-l aroga statul. Sunt multe intrebari fara raspuns, intrebari care dor si au marcat pentru totdeauna o familie, o lege inumana pusa in aplicare de niste oameni fara inima care probabil au dorit sa-si experimenteze cunostintele de psihologie din scoala, si sa le puna in practica, sau poate pentru un interes material, fara sa realizeze ca au distrus vieti, ca au distrus si parinti si copii! Dumnezeu sa aiba mila si de ei…

Si Dumnezeu sa dea izbavire familiei si sa-I reuneasca cat mai curand!

Daniel Bodnariu”

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

25 răspunsuri to “DIN PARTEA FAMILIEI – GÂNDURI IZVORÂTE DIN DURERE – DANIEL BODNARIU”

  1. This is not so sweet.I live in America I have many kids I know what this mean.Domnul sa aiba mila.

  2. Frate Daniel, suntem cu Domnul si suntem o majoritate !
    chiar de am fi singuri.
    Si noi simtim durerea,dar Ruth si Marius pot fi coplesiti;
    este absolut in afara oricarei ratiuni tot ce se intampla.
    Ne rugam cu credinta in TATAL CERURILOR,
    ca va face DREPTATE copiilor Sai,
    va proteja pe micutii copiilor Sai .
    EL aude strigatul si va da biruinta, asupra celui biruit la CRUCE.
    Va sustinem si ne rugam neincetat.

  3. ESTE ATIT DE TRIST CIND SUNTEM DESPARTITI DE COPII NOSTRI, AVEM INCREDERE IN DOMNUL?EL NE INVATA LECTII ,EL FACE SA AVEM EXPERIENTE CU EL,EL STIE CE ESTE BINE PT COPII SI PENTRU PARINTI,,,,NE BAZAM PE PUTEREA LUI
    ?

  4. Reblogged this on ruthmariusbodnariu and commented:
    doamne cita nedreptate este cu tot felul de minciuni sa doar distruga cind copii merg la scoala inbracati mincati bine fara semen doar din cauza caci copii stiu despre dumnezeu ,cinta se roaga niste copii foarte esducati si au avut totul dragostea de parinte si de toate .Daca pe RUTH au inceput sai spuna sa minta iti inchipui ce a pus in capul copiilor,doar se vede clar caci ce au facut nu au facut bine si tot ei sa iasa basma curate spune la sotie sa minta de sotul ei Marius caci este violent si o bate caci o sai dea copii? ce rusine mare daca Marius este violent toata lumea este violenta caci eu nu am vazut doar dragoste si iubire pentru copii inca lam invidiat ce mult se ocupa cu copii nu am prea vazut asa personae sa se ocupe de copii,

  5. O mica remarca. In America este legal sa-ti bati copilul cu palma la fund. Este illegal sa lasi urme mai mult de 24 ore. Eu am vazut in fata mea cand un politai is batea doua fete cu palma la fund. Oricum ar fi bine ca toti parintii sa se documenteze in privinta aceasta.

  6. Please, is it possible to have this translated into English for the many Americans who are following this case. Thank you very much!

    Continued prayers for the family and children.

  7. Am scris un comentariu .(sunt mai multe postări )…unde am specificat că Trebuie să ne rugăm pt copii ……ei sunt în mâna lor (a răilor ) …..diavolul se poate transforma în înger de lumină ….sistematic cu fețe ,,angelice ” cu cadouri pot planta în mintea copiilor ce vor ei să spună copiii ……..am citit despre un alt caz unde copiii ca să scape de întrebările sâcâitoare ….cedau ……..în continuare mă rog pt părinți ……este legal ca parintele să -și disciplineze copilul …..( până la 18 ani) …..pt binele copilului …… fetițele învățau bine .deci un rezultat al educației părintești ……..apoi tatăl fiind român se ..poate lua în considerație …..cultura în care ai crescut ….adică este f normal sa -ți disciplinezi copilul …….ca să ajungă un om de nădejde …..pt societate …..plăcut înaintea lui Dumnezeu si înaintea oamenilor…….nu lăsați de capul lor ……

  8. Daca toate acuzatiile ar fi adevarate, atitudinea si actiunile celor de la CP ar fi trebuit sa fi fost una de sprijin, educatie pt ca copiii sa poata ramane in familie in conditii optime. Stim cu totii ca nu toti parintii sunt de nota 10, ca mai sunt unii si de 8, 7, chiar 5 dar telul trebuie sa fie intodeauna spre ajutorarea familiei sa poata propasi maxim impreuna. Ce fac cei se la serviciu sociale un schimb e de nici un folos nici copiiilor nici parintilor nici societatii. Se ascund dupa tehnicalitati si creaza situatii care nu exista pt asi sustine pozitia lor nazista. Nu toti agentii sociali sunt asa dar sunt destui ca in cazul de fata.

  9. Nu e nevoie sa stim nimic, nici un amanunt cu privire la acest caz in ce priveste viata lor familiala!
    Nu e nevoie de nici o justificare, de nici o explicatie.
    E prea mare suferinta sa tii cont chiar si de unele scapari.
    Statul Norvegian nu are nici o justificare, prea mare ar trebui sa fie un abuz pentru a lua copiii dintr-o familie.
    O casa plina cu 5 copii, ajunge aproape instantaneu goala!
    O mare tragedie!
    Sant socat!
    Chiar daca nu exista nici o lege intre Norvegia si Romania cu privire la acet gen de situatii, oare chiar nu se poate face nimic in acest sens?
    Presedintele Iohanis a ajuns la Cotroceni datoria diasporei.
    Diaspora are nevoie de ajutor acum.
    ……………….
    Tocmai citeam ca in ultimii 10 ani, aproximativ 500 de familii si-au si-au rapit copiii din locurile unde au fost plasati si au reusit sa plece in propria lor tara cu ei.
    Parca as fi in stare de orice…multe imi trec prin minte.
    Si totusi, Dumnezeu are ultimul cuvant.
    Mila, Doamne, mila si indurare cerem! Te imploram, tata!
    Nu cunosc familia deloc, dar nu stiu gen de suferinta mai mare decat acesta.

  10. Fără cuvinte!

  11. Reblogged this on Emanuel – un blog creștin and commented:
    Ceea ce cititi aici este doar varful unui sistem de geata care a facut mii de victime in Norvegia si celelalte tari nordice.

  12. Nu pot sa cred ca angajații de la Protecția Copilului nu au cunoștințe minime de psihologie! Nu poți afla statusul real al unui copil (in special la vârste atât de mici) din întrebări… Ei nu au auzit ca exista diferite testări psihologice, care, făcute cu obiectivitate, pot descrie realitatea emotionala pe care o trăiesc acești copii? Doar din cuvintele directoarei se observa clar: acești copii erau fericiti, echilibrati, invatau bine si nu erau timorati in a-si exprima părerea. Astea nu sunt semne de abuz!!!
    Probabil, ma gândesc ca ar fi de ajutor o cerere din partea familiei ca acești copii sa fie evaluati de o echipa de psihologi dintr-o tara neutra, si care sa stabilească un raport clar, obiectiv, in privința stării emotionale si nu numai a copiilor, si felul in care aceasta separare i-a afectat pe copii…

  13. Draga Marius si Ruth, va sustinem si continuam sa ne rugam pentru voi si pentru copiii vostri!

  14. Pentru cine inca are indoieli referitoare la abuzurile Protectiei Copilului din tarile nordice, vreau doar sa spun, ca unul ca locuiesc in Norvegia, ca sunt zeci, poate sute de marturii pe internet, cat si in media, ale familiilor norvegiene sau familiilor de emigranti in Norvegia, care descriu acelasi tratament: interventii in forta, manipularea copiilor, santajarea parintilor, rapoarte exagerate si procese care se intind pe 2-3 ani de zile, sau mai mult, si in foarte multe cazuri pedepse cu închisoarea pentru unii dintre parinti, pentru niste lucruri care te lasa perplex.
    Atacurile sunt in multe cazuri indreptate inspre familiile crestine, pentru ca autoritatile stiu ca multi parinti vor sa isi creasca copiii folosind si diciplinarea. Insa statul norvegian acopera aceasta lupta cu un asa zis razboi impotriva violentei asupra copiilor.
    Si inca ceva: stiu ca sunt multi care judeca acum. Acestia ar trebuie sa stie un lucru: nimic din acest caz nu justifca luarea copiilor. Protectia Copiilor avea la dispozitie multe alte metode care puteau fi folosite, dar nu s-a vrut. Se doreste o lovitura cat mai dura impotriva principiilor crestine si impotriva unor astfel de familii.

  15. Din felul cum a fost provocata Ruth „declara ca Marius este violent si te bate si iti vom da copiii inapoi” si din ce am aflat de la un parinte trecut prin situatii asemanatoare, sunt convinsa ca in acelasi mod au fost interogati si copiii: ” Daca vrei sa-i mai vezi pe mama si pe tata spune, asa-i ca……..? asa-i ca tata l-a scuturat pe bebelus ca pe o carpa? Este foarte trist si dureros.. Ne rugam pentru familia Bodnariu ca Domnul sa-i intareasca si pe parinti si pe copiii, sa le dea biruinta !

  16. De cand am aflat de modul in care actioneaza sistemul de PC in Norvegia suntem stupefiati si nu ne putem reveni. Este dincolo de puterea nostra de intelegere cum poate un stat, un sistem, o fiinta umana sa conceapa astfel de masuri, prin care copiii sa fie smulsi din familiile lor si rupti de tot ce le era familial, drag, apropiat: de casa lor, de hainutele lor, de jucarioarele lor… de persoanele dragi (chiar si in situatiile in care parintii sunt „periculosi” exista poate alte persoane se care se simt apropiati si cu care ar dori sa tina legatura). Totul este de o cruzime de neimaginat!!! Si cand ma gandesc cate familii au fost distruse astfel, cate suflete de copii mutilate, cati parinti iubitori cu inimile sfasiate… Cum poti sa „protejezi” un copil prin moduri atat de barbare? Cum e posibil ca cineva sa nu constientizeze cat de daunatoare si distructive sunt asemeanea masuri asupra psihicului unui copil? Cum e posibil ca un sistem de „protectie a copilului” sa nu constientizeze asta? Cum e posibil ca statul norvegian sa emita legi de asemenea natura? Si cum este posibil ca toate lucruriule acestea sa se intample astazi, in aceasta era ultra dezvoltata si „civilizata”? Am stiut intotdeauna ca: „Frica de Domnul este scoala intelepciunii ” (Proverbe 15:33) dar nu am putut sa-mi inchipui o asemenea decadere morala, un asemenea intuneric al mintii, al ratiunii, al inimii, pana nu am aflat despre cazul familiei Bodnariu (cunoscand personal aceasta familie si valoarea ei) si cu acest prilej de alte cazuri similare prin care au trecut alte familii in aceasta tara. NORVEGIA… numele acestei tari a devenit un adevarat cosmar!

    • Din pacate Europa are nevoie de petrolul norvegienilor. Cu greu vor fi induplecati de tari ca romania. Numai americanii poate vor avea trecere in fata lor. Dar in nici un caz in timpul lui Obama ca presedinte. Mai ramane ca Dumnezeu sa lucreze. Daca nu cumva traim ultimii ani ai apocalipsei.

  17. Desii nu cunosc personal familia Bodnariu,sunt profund indurerata de acest caz.Mi se sfasie inima doar imaginandu-mi prin ce trec acesti parinti..dar si acesti copii.Sunt contienta ca nu e o lupta usoara dar in acelas timp stiu ce poate Dumnezeu.Ei nu lupta curat si au si putere, Cu ei sunt multi,dar cu noi e Dumnezeu!!!!
    Cred ca e nevoie de mai multa credinta in PUTEREA lui Dumnezeu de a-i scoate biruitori intr-un mod miraculos pe acesi frati ai nostri.
    Asa cum Daniel a fost aruncat in groapa cu lei si Dumnezeu a fost cu el acolo si l-a scos biruitor,neatins..ma rog ca bunul noatru Tata sa inchida gura ”leilor”care cauta sa distruga aceasta familie. Nimeni nu-i ca El!!
    ********
    Marius si Ruth nu va temeti!Dumnezeu va lupta pentru voi!!!

  18. O institutie, fie civila , fie religioasa, odata ce prea puterea, uite de fapt scopul infiintarii sale,incepand sa manipuluze, sa abuzeze, sa dezbina, sa persecute,sa condamne, mergand pe principiu” scopul scuza mijlocile”si „dezbina si condu”,chiar cazul mentionat in aceasta povestire evidentiaza procedura unui pastor, care incearca sa storca informatie de la un copil.Este dureros faptul , ca nu suntem protejati nici macar in biserica, unde exista multi dezinformatori-informatori. Sunten dezbinati de la radacina.Imi pare rau pentru familia in cauza, ma pun in locul lor, procedura-copie a securitatii pe timpul socializmului.E doar inceputul durerilor.

  19. Salut, si imi pare rau sincer pentru cele intamplate.
    Am locuit in Norvegia 5 ani…am vazut si auzit multe lucruri despre familii despartite de copii lor de catre sistemul Norvegian ( Barnevernet )
    Sincer nici una dintre aceste familii nu au putut sa recupereze copii ,au parcurs toate caile de atac in istanta si tot ce insemna justitie in Norvegia….dar in zadar.
    Am avut ocazia in acesti 5 ani sa discut cu multi Norvegieni de inalta clasa despre aceste rapiri sa le spun pe nume,si recunosteu ca sistemul este prost in sensul asta.
    Din discutiile purtate despre CESTE RAPIRI am inteles ca :multa lume din sistemu barnevernet se inbogateste….tot ce isemna invatatoare director de scoala martori uni dintre profesori avocati care apara copii si vecinii de unde locuiesti findca si ei sant anchetati si intrebati despre comportamentul familiar pe care il detine acesta familie…..deci pe intelesul tuturor este o afacere pnt ei si sistemul nerusinat de acolo.
    Ce se va intampla cu acesti copii…..???? Se vor da in plasament la o familie de Norvegieni sau Suedeji ,PENTRU CARE STATUL LE PLATESTE 12 MII COROANE PNT FIECARE IN PARTE.

    Atentie ….aceste familii sa nu credeti ca sant niste familii instarite di Norvegia ,ba din contra copii li se acorda unor familii de joasa clasa pnt a putea statul sai platesca pentru intretinerea acestor copii…….insemna ca ,aceste familii nu au fost niciodata integrate in societatea Norvegiana ca uoameni muncitori responsabili …etc. ( mai pe scurt pleava societatii Norvegiei)

    Eu am vazut copii dati in plasament unor familii de homo sau unei familii care au mari probleme cu drogurile, sau in unele cazuri un copil a fost luat si abandonat de mai multe familii….supusi unor perversitatii….sau lasati de izbeliste dupa saturatie.

    Deci sistemul Norvegian si Guvernul isi fac mari probleme pnt viitoarea generatie …..stim cu toti ca 90 la suta trag pe nas…..(tara fara viitor ) asa ca ei sant de acord sa populeze tara prin ori ce mijloace cu copii cetatenilor straini….si inca fac teste ….eu ca parinte dupa cele intamplate si vazute si acultate de la acei uoameni cu care comversam nu am dus si nici nu o sa duc copii in o asemenea tara .

    Sicer imi pare rau pnt acesta familie

Trackbacks/Pingbacks

  1. DIN PARTEA FAMILIEI – GÂNDURI IZVORÂTE DIN DURERE – DANIEL BODNARIU – CrestinTotal.ro - 3 decembrie 2015

    […] https://popaspentrusuflet.wordpress.com/ […]

Lasă un comentariu