PENTRU CINE TREBUIE SĂ NE AUDĂ…

Începând cu Mardoheu care a protestat în fața palatului regal hotărârea de exterminare împotriva poporului său, Împărăteasa Estera și demersul ei salvator, atitudinea Apostolului Pavel care n-a părăsit cu una cu două Filipi, fără să-i confrunte demnitarii, până și intrarea Domnului în Ierusalimul corupt, intrare care a avut o nuanță triumfală, dar era de fapt un protest mesianic încheiat nu tocmai pașnic, cu bici și răsturnări de mese, am suficiente motive să organizez și să protestez în fața ambasadelor, consulatelor, instituțiilor de guvernare și oriunde, iar cât privește rușinea, mi-ar fi rușine să nu fac acest lucru!

Comuniștii și-au impus jocul și în bisericile noastre, recrutând informatori, intimidând și transformându-ne liderii în colaboratori, iar noi am învățat să fim cuminți, să ne rugăm în șoaptă!

Hitler a creat cele mai demențiale programe de exterminare și genocid ale epocii moderne și a neutralizat sau corupt o mare parte din clerul german, profitând de tăcerea majorității!

În vreme ce noi nu protestăm nicăieri, milioane de avorturi seceră cele mai nevinovate și mai vulnerabile ființe, iar desfrânații își afișează mizeriile în toate piețele publice!

Cer tuturor celor cărora le este rușine să iasă din taberele lor întărite ca să sufere ocara celor asupriți, să-și închidă blogurile, mediile de comunicare publice, fiindcă doar pentru că sunt virtuale, asta nu înseamnă că nu sunt reale! Acolo, dacă ar scrie – și scriu, că nu-i doare mâna – nu este și acesta un protest, nu sunt și acelea un fel de străzi? A, în strada cu asfalt e mai periculos și mai vizibil, nu? Tare mă tem să nu fie niște motive… norvegiene la mijloc, de se încearcă îmblânzirea noastră! Le știe Domnul pe toate și… le știm și noi!

Nu voi protesta pentru cauze politice, dar pentru a ieși în stradă pentru apărarea drepturilor de ordin divin, protestez oricând și oriunde, chiar dacă voi veni înapoi zdrențe sau deloc! Fără rușine și fără frică!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

PS Cât privește oastea de însoțire pe care Ezra nu a cerut-o de la împărat, nici noi nu cerem oaste, noi suntem oastea! Probabil trebuia să adaug ceva și despre vremea lui Neemia când într-o mână țineau mistria iar în cealaltă sabia!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

11 răspunsuri sa “PENTRU CINE TREBUIE SĂ NE AUDĂ…”

 1. Binecuvintează Doamne slujitorii Tăi sinceri, curajoși!

 2. Așteptăm replica lui (…)

   • Am urmărit si cealaltă poziție. Probabil ca factorul juridic primează in abordare.

    • Există un caz în care tribunalul norvegian a hotărât în urmă cu doi ani că Barnevernet a luat copiii unei familii în mod arbitrar. În ciuda hotărârii legale, nici astăzi familia nu este împreună, iar Barnevernet a pus copiii respectivi pentru adopție.
     Eu nu am ignorat niciodată factorul legal. De cealaltă parte, s-a zis că „e rușine” ieșitul în stradă…
     Ar fi multe, multe de zis, și poate le vom zice, dar acum, cazul Bodnariu nu trebuie eclipsat de alte explicații.

 3. Din pacate putini dintre crestini dau dovada de activism impotriva sistemului corupt cu multele sale ramificati. Uneori te i-au si in ras doar pentru ca esti informat cu anumite aspecte din societate. Sa ajuns aici si pe fondul nepasari noastre. Nu mai suntem sarea pamantului, sau daca suntem o facem prea putin. Ne limitam la programele noastre bisericesti si la pireul de dupa. Multe din aspecte ca si homosexualitatea, pornografia, dependenta de jocuri, etnobotanicele si drogurile usoare sunt privite ca subiecte interzise desi eu le-am intalnit in consilierea unor tineri din famili crestine. Sa dea Dumnezeu ca printr-un protest pasnic sa fie eficient. Din pacate aceste proceduri legale, anchete dureaza mult timp si se incalca o multime de drepturi. Am vizionat pe arhiva stirilor Pro Tv o stire de anul acesta cu o familie de romani carora le-au fost luati cei 5 copii de catre sistemul Norvegian. Sunt oameni care fac mici averi din aceste „rapiri”. Mamele surogat primesc o multime de bani de la stat pentru ca i-au in plasament mici copii si cei care ajung la orfelinate ajung in timp sa sufere experiente traumatizante. Un sistem bolnav bazat pe legi bolnave, facute pentru a da o asa zisa libertate, nu fac decat sa legalizeze valorile scarboase si imorale. Tarile acestea scandinave sunt pline de asa zisi guru care au tot felul de practici bolnave care sunt privite ca si o libertate in exprimarea orientari sexuale. Am anuntat de la inceput in biserica din care fac parte de cazul acestei famili, afirmand ca sunt abonat la postarile acestui blog si prin intermediul sau sunt la curent cu acest caz. Trebuie sa intelegem ca trebuie sa ne mobilizam mai mult si sa fim elocventi si pentru cei din afara biserici. Suntem chemati sa lucram si in folosul lor. Suntem chemati sa fim schimbarea de bine in lume. Sa fim practici.

 4. Amin așai frate, mari izbim de virtuale au alți dar pe teren vai de ei, suntem oastea Domnului și Vlad Țepeș, Ștefan cel Mare ,Mihai Viteazul au fost curajoși ptr pămîntul de jos, noi suntem altfel cu un alt curaj ptr pămîntul de sus. Cu post și rugăciune împrejurul zidurilor……

 5. Bravo , iesim!

Trackbacks/Pingbacks

 1. PENTRU CINE TREBUIE SĂ NE AUDĂ… | - 10 decembrie 2015

  […] https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2015/12/08/pentru-cine-trebuie-sa-ne-auda/ […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: