DE CE?

Rațiunea de a picheta și unde să o faci este extrem de simplă. Cazul Bodnariu nu lasă spațiu de negocieri: le-au fost confiscați copiii și nu vor să-i dea înapoi, ceea ce ar fi singura cale de ieșire din această situație.

Problema este că Barnevernet nu dă înapoi! Am studiat mai multe cazuri și am constatat următoarele:

  1. Orice „sfat” primești de la ei, fă invers. Ei nu sunt prietenii tăi, oamenii care încearcă să te ajute. Ei nu-ți vor spune ce să faci ca să-ți recuperezi familia ci doar ca să le justifici lor acțiunile. Au tras în cursă o femeie să divorțeze de bărbatul ei, cu promisiunea că își va primi copiii înapoi. A divorțat, dar asta a întărit cazul PC și copiii nu i-a primit. A crede într-o eventuală bunăvoință a acestui dragon este absolută naivitate.
  2. Ceea ce nu vor să faci este exact unde-i doare! Un medic ar trebui să știe că atunci când stabilește diagnosticul unui pacient, când îl pipăie peste tot, el nu se oprește acolo unde gâdilă ci unde face „au”! Este clar că imaginea Norvegiei și trezirea opiniei publice e obsesia care le demască vulnerabilitatea. Din start, prima lor „recomandare” cu colți este să nu-ți iei avocat și să nu spui nimic nimănui, că altfel, nu faptul că ți-ai abuzat sau nu copiii te înfundă sau te scoate ci brațul lung al răzbunării lor! Extraordinar! Ce fel de guvern îți interzice să te văicărești după ce te bate și leagă rezolvarea pozitivă sau negativă a cazului tău de docilitatea ta și nu de adevăr și dreptate?
  3. Sigur că ambasadorii, consulii și reprezentanțele Norvegiei nu pot și nu vor să facă nimic! Barnevernet există și face ceea ce intenționează guvernul acestei țări! Atunci de ce vrem să pichetăm ambasadele și consulatele lor generale? Întâi, pentru că acolo sunt identitatea și imaginea internațională a Norvegiei! În al doilea rând, pentru că acolo este locul mediatic al vizibilității maxime! În al treilea rând, pentru că este singura fereastră prin care putem fi văzuți și auziți de Barnevernet și guvernul norvegian! Oameni buni, politicul nu știe de rușine, iar frică îi este doar de opinia publică și de mișcări populare. Presiunile politice au succes numai funcție de presiunile sociale ale unui demers. Un politician care are interesul sau – hai să credem că sunt și unii diferiți – inima să intervină, el are un singur argument: ies oamenii în stradă!
  4. Dacă cineva are o altă „încredințare” i-o respectăm, dar numai în măsura în care practică nu numai prima parte a textului biblic care îi dă voie să o aibă, ci și a doua parte care îi zice să o păstreze pentru sine! Când a ieșit cu ea în public, cu acoperire în texte biblice și „mie mi-ar fi rușine”, adică nouă nu?, iar pe de altă parte, justificându-și lipsa de implicare prin faptul că s-ar încrede în Domnul când, de fapt și prin alte canale, intervine tot la oameni, asta mi se pare fățărnicie și nu încredințare. Iar cât privește conștiința…
  5. Desigur, schimbul de replici este neplăcut și inoportun. Însă, ne pregătim să luăm din timpul și energia noastră, să ne cheltuim banii pe avion și hotel, să stăm în frig câteva ore! Suntem plânși în rugă și post, nedormiți de supărare și indignați! Și ni se spune – cu ricoșeu biblic – că ar trebui să ne fie rușine? 
  6. Cred că Dumnezeu lucrează și face minuni! Uneori prin Sine, alteori prin oameni! Dar dacă cineva propune să demontrăm că în acest caz, Dumnezeu nu are nevoie de oameni, cine crede asta și îi înjosește pe cei care vor să picheteze, atunci să se oprească din orice demers diplomatic și politic, pentru că și acestea tot apeluri la oameni sunt, doar altfel! Eu nu propun așa ceva! Cred că Domnul va lucra, dar El are un plan de mobilizare a poporului Său dincolo de moment și caz. Altfel, stăm toți acasă, că ori pe holurile și în birourile parlamentare, ori în fața lor, totuna-i! Și uite așa se explică de ce și cum a devenit societatea norvegiană docilă, insensibilă și inertă în fața acestor atrocități!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

23 răspunsuri to “DE CE?”

  1. Norvegia executa Agenda 21! Iar acum calibreaza sistemul. Noi trebuie sa fim martori pana la final si asta implica confruntare! Acest sistem nu se va pocai ci se va razboii! Impotriviti-va diavolului si va pleca de la voi!

  2. Din pacate frate Ionescu sunteti perceput in mod eronat ca va incredeti mai putin in Dumnezeu daca participati si organizati un protest pasnic in fata unei ambasade. Tot respectul pentru acele persoane care au inteles ca pacatul trebuie condamnat si inafara biserici (strada). Nu se face nimic din duh de cearta si a protesta pasnic este un drept care uneori trebuie exercitat. Sistemul Norvegian este absurd si nu isi permite „parerea mea” sa creeze precedente litigioase prin restituirea in acelor copilasi. Nu au sa admita ca au gresit niciodata. Societatea Romana refuza sa se implice mai mult pentru ca nu asa ” penticostali” sunt niste sectari. Dexul Romanesc o spune PENTICOSTALÍSM s. n.
    sectă religioasă care acordă o importanţă doctrinară centrală botezului cu Duhul Sfânt şi ai cărei membri, prin asceză şi prin alţi stimuli psihici, îşi produc o stare de extaz şi de convulsii. (< penticostal + -ism) [MDN '00]

    Trebuie sa aratam mai mult cine suntem pentru societatea civila si politica. Nu suntem numai electorat in campanile electorale. Dragi frati si surori protestati pasnic si daca suntem in numar mic, nu fiti descurajati de acest aspect. Nu ne putem pune increderea intr-un sistem juridic in care pedofilia nu e infractiune si copiilor le este indus de mici orientari homosexuale prin literatura obligatorie in scoli " printul se indragosteste de rege". Trebuie expusi si mediatizati pentru ca vor sa nu fie cunoscute aceste cazuri. Nu mai condamnati si judecati ceea ce se vrea si este facut pasnic. Nu renuntam la rugaciune, dar Dumnezeu ne-a inzestrat cu intelepciune si inteligenta. Judecand oameni care fac ceva, nu ajuta la nimic. Sa fim intelepti.

    • Din fericire, pe mine personal nu mă afectează deloc aceste percepții. Îmi pare rău pentru familia Bodnariu, că oportuniști care au stat cu degetul în vânt până mai ieri, să vadă cum bate vântul, desconsideră și descurajează pe cei care s-au și rugat și au postit, și vor să facă mai mult.
      E ok, mergem înainte!

  3. Mi e teama ca va fi nevoie de cel putin o sapt de protestat in fata ambasadei, poate chiar o luna si nu doar cateva ore pe zi ci 8 -9. Stiu ca asta ar fi groaznic de greu de realizat daca nu chiar imposibil aici in SUA dar poate cei din Bucuresti sa continue manifestatiile daca nu se rezolva cu ziua de vineri.

  4. Frate Ionescu, nu vă lăsați intimidat de marea ceată de „Gică Contra”. Dumnezeu să vă ajute să duceți cât mai departe posibil acțiunea pe care ați început-o. În spatele Dvs. sunt rugăciunile a mii de biserici din lumea întreagă (cel puțin în cea vorbitoare de limbă română). În spatele Barnevert și a celor ce vă critică (din ipocrizie) stă probabil același duh demonic.

  5. eu sunt pentru a protesta, prin aceasta intelegand a ne face vizibile parerea si cererile in mod pasnic. din pacate, nu cred ca astfel se va pune suficienta presiune pe Barnevernet si pe autoritatile norvegiene in felul acesta. va fi in orice caz mai mult decat nimic. iata cateva ideii care mi s-ar parea poate mai de efect:

    1. daca nu exista deja, trebuie creata o asociatie a familiilor abuzate de Barnevernet – nu mai trebuie actionat in nume individual, trebuie concentrate fortele si impactul va fi mult mai puternic. in locul a 10 petitii a cate 30mii de semnaturi sa avem una a 130mii de semnaturi, etc.

    1a. inteleg ca sunt multe cazuri de copii abuzati de Barnevernet sau in familiile adoptive, carora odata ajunji majori statul norvegian a trebuit sa le plateasca daune – trebuie cooptati. sunt cazuri concrete care arata ineficienta sistemului

    2. mediatizarea cazului pe internet trebuie sa fie mult mai puternica si mai eficienta – sunt metode in acest sens, despre care am scris autorului articolului
    doar doua cuvinte aici: youtube, wikipedia(spre exemplu, observ ca acea pagina despre Barnevernet pe wikipedia a inceput deja sa deranjeze)

    3. trimiterea unor scrisori informative in toate bisericile crestine din lume – nu doar Norvegia, Romania si SUA. de exemplu, in Brazilia este o mare comunitate neoprotestanta. trebuie cautate persoane de contact de incredere, care sa insiste asupra cazului. marea problema este aceea ca multi spun ca nu poate iesi „fum fara foc”, doar dupa ce mai cerceteaza un pic, vad abuzurile Barnevernet

    4. ideea de baza este mediatizarea acestor cazuri la scara larga – daca este posibil trebuie cooptate cat mai multe persoane publice in sustinerea acestor cazuri – „mari fotbalisti crestini”, oricine. dar, din nou, actiunile trebuie coordonate si concentrate pentru un impact cat mai puternic

    Nu pot vedea o schimbare decat pornind din interior, anume dinspre norvegieni. Cred ca sunt multi norvegieni de buna credinta care ar lupta pentru o astfel de cauza. Problema este ca multi dintre ei nu vad gravitatea acestui sistem. Inca nu este suficienta mediatizare. La ei trebuie sa ajungem prin orice metoda: proteste si rugaciuni! Orice zi in plus departe de parinti este o zi pierduta pentru acesti copii!!

  6. „Probabil ca mai mult decat orice, povestea Esterei inseamna descrierea unor trasaturi de caracter precum: curajul, demnitatea, intelepciunea si puterea – atribute care au pus capat unui complot malefic, au demascat un ucigas arogant si au inlocuit groaza cu bucuria in mii de case evreiesti”
    Avem un exemplu minunat ca rebuie sa aconam,pe Estera.

  7. Trebuie sa fim uniti pentru a ajuta toate familiile distruse,
    pentru ei nu putem iesi decat in strada.
    Trebuie sa determinam aceasta tara sa si schimbe legile;
    nu numai pt incercata familie Bodnariu.
    Cred ca trebuia protestat si impotriva acelor legi care se dau
    impotriva legilor lui Dumnezeu in lume;
    asa zisa „casatorie” intre persoanele de acelas sex.
    Vazand ca tacem, vor continua cu legi care nenorocesc copiii.
    Ce viitor ii asteapta pe micutii nostri,
    daca diavolul va distruge copiii cu infioratoarea lege inventata
    pentru sustinerea pedofiliei?
    OOO, n o sa avem incredintarea sa iesim in strada sa protestam;
    sau daca o vom avea,
    o vom pastra pentru noi.

    • raspuns catre @l.e.Avem obligatia sa vegem (sa luptam)impotriva a tot ce-i impotriva legilor LUI DUMNEZEU.Cazul Bodnariu este ingaduit de DOMNUL ptr.a smulge din radacina de pe tot cuprins al pamintului buruienile otravitoare(cu privire la copii ,la familie,moralitate,etc.)

  8. Ar trebui organizate plecari la Bucuresti cu autocarele din toate orasele Romaniei. Cred ca ar trebui implicate absolut toate bisericile. Multi ar putea doar sambata si duminca. Protestul in aceste zile ar fi eficient, tinand cont ca ambasada si ziaristi sunt liberi?

  9. Eu cred ca e bine sa profitam cât mai avem dreptu acesta de a protesta căci nui nimic ilegal , Dumnezeu știe pentru cât timp mai avem acest drept. Este adevărat rugăciune este arma numărul unu al credinciosului dar trebuie sa ne folosim deorce metoda legală care a îngăduito Dumnezeu . Sunt de-acord cu fratele Cristi Ionescu nui nici o diferența a protesta pe strada in fata ambasadei si a avea o întîlnire cu ambasadorul Norvegiei , in amândouă cazuri trebuie să-ți spui nemulțumirea de aceasta situației (fam. Bodnariu) . Eu cred ca trebuie sa fim mai uniți in treburi de felu acesta. Doamne ajuta!

    We will be in D.C.

  10. Cred ca Dumnezeu va folosi aceasta problema a familiei Bodnariu tocmai pt a „tulbura” apele acolo in Norvegia si, de ce nu, sa inlature oamenii demonici din functiile nenorocite care fac planul satanei.. Si El va da rezolvare , iar toata slava va fi a Sa! Nu-i nimic la intamplare. Rugaciunea imbinata cu actiunea va da victorie pt copiii Domnului ! Si noi megem in DC pt protest.

  11. Domnul sa va binecuvanteze ca ati ales sa stati de partea fam Bodnariu si nu renuntati ridicand neputincios din umeri asa cum fac unii pt ca nu vor sa li se strice confortul. Domnul va da biruinta daca noi ne vom face partea!

  12. Citind mesajul D-voastra mi-a venit in minte „pilda judecatorului nedrept” (Luca 18) „Intr-o cetate era un judecator, care de Dumnezeu nu se temea si de oameni nu se rusina”! Cat de asemanatoare sunt situatiile! Si cum si-a rezolvat vaduva problema? Neostenind sa bata la usa judecatorului cerandu-i sa-i faca dreptate!!
    Si despre cat de „mici, putini si neinsemnati” sunt cei care fac acelasi lucru in cazul de fata, ne arata „David” in lupta lui impotriva marelui Rau „Goliat”. Si David era „mic, singur si neinsemnat” dar inima lui era plina de „Dumnezeu”!!! „Pot totul in Hristos!”
    Oameni buni, nu religia „penticostala” este aici batuta in cui, ci „CRESTINISMUL”!
    Fie ca toti cei ce aud despre Cazul Bodnariu, sa se alature Familie, si luptei lui Dumnezeu impotriva „raului din Norwegia”, fiecare cu ce ii pune Dumnezeu pe inima!

  13. Ma bucur sa aud despre proteste in masa.Consider ca acest indemn de a protesta este raspuns la rugaciune.Ce ma socat este tendinta de intimidare ca daca actionam cumva cu duritate ,adica spunind adevarul pur s-ar putea sa afecteze familia Botnariu.Legat de acest caz am mai citit ca sintem la mila judecatorilor .Fratilor noi nu sintem cersetori ci aparatori ai valorilor DUMNEZEIESTI .Moise nu a mers la faraon sa-l intrebe daca sistemul legal al egiptului ii permite sa elibereze poporul evreu ci ia poruncit faraonului sa-l elibereze.Astazi avem obligatia sa facem acelasi lucru.Cel mai comod este sa ne spalam pe miini limitindu-ne doar la a ne ruga (foarte bine)dar cind trebuie sa luam atitudine (ca raspuns al rugaciunii)ne uitam in jur ,iar cind ajungem la consecinte ne retragem diplomat ca sa nu spun curveste .Fratilor ce se intimpla astazi este strigator la cer iar ce-i care comit asemenea crime nu o fac in necunostinta de cauza asa ca terminat cu crosetatul sau cu negociatul.DOMNUL ISUS,a pregatit ptr.aceste timpuri tot ce trebuie si adevarat va spun ca vom vedea cu ochii nostri intreg meniul .DUMNEZEU este mai presus de orice asa ca cei care lucreaza in adevar ptr.DOMNUL,au totul la dispozitie ptr.biruinta (care este a DOMNULUI). Frate Ionescu mergi inainte ca tot ce-i bun nu poate fi altfel decit bun.Am si ptr.mine un indemn pe care mi-l tot repet si anume (vasile adica eu termina cu vorbaria ci treci la treaba ca este foarte mult de lucru)DOMNUL sa va binecuvinteze .Amin.

  14. Adevăr adevărat .

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cristian Popescu: DE CE? Ratiunea de a picheta Barnevernet | agnus dei - english + romanian blog - 9 decembrie 2015

    […] CONTINUARE aici – https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2015/12/09/de-ce/ […]

  2. Cristian Ionescu: DE CE? Ratiunea de a picheta Barnevernet | agnus dei - english + romanian blog - 9 decembrie 2015

    […] CONTINUARE aici – https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2015/12/09/de-ce/ […]

  3. DE CE? « Societatea Misioanară Realiatatea - 9 decembrie 2015

    […] https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2015/12/09/de-ce/ […]

Lasă un comentariu