DIN PĂCATE… ARE DREPTATE, NEDREPTUL!

Am citit un articol scris de unul dintre cei mai extremiști și înverșunați liberali ai generației noastre, Michael Moore. El zice – mărturisindu-și pe față adâncul dezgust – că Donald Trump va câștiga!

Nu știu dacă are sau nu dreptate, dar de ne-o da Domnul viață, vom trăi și vom vedea.

Nu asta mi-a atras atenția, deși nu-i de ici de colo pentru un asemenea dihor să-și dea cu parfum.

Pe de altă parte, dacă acceptăm că suntem în vremea cea de pe urmă, ceea ce trebuie să se întâmple se va întâmpla oricum și indiferent de ceea ce facem sau nu facem noi.

Însă, în articolul cu pricina, domnul cu pricina face o afirmație care mă cutremură, nu pentru că este vulgară sau ridicolă, ci pentru că este tragic de adevărată: 

„Am câștigat războiul cultural! Majoritatea populației americane crede că avortul trebuie să fie legal, acceptă căsătoriile între homosexuali, consideră că trebuie oferită amnistie necondiționată tuturor celor care sunt pe teritoriul SUA…”

Am ascultat zilele trecute câteva cuvântări politice din anii ’60-’70-’80. Republicanii de azi nu mai au curajul să spună ceea ce declarau democrații atunci! Duelul liberal vs conservator era purtat cu accente mai mult economice și mai puțin culturale. Aproape deloc religioase…

Un lucru care este posibil să ne scape, ultima generație majoritar conservatoare s-a stins în anii ’90. Victoriile lui G.W. Bush din noul mileniu i-au fost ultimele suspine. Bine, să ne înțelegem, W nu poate fi considerat un conservator de butuc, mai întâi taică-său nu a fost, iar nevastă-sa și fiicele nici atât!

Or, la ora actuală, din punctele de vedere care contează pentru noi, dreapta religioasă, niciunul din cele două mari partide nu ne mai reprezintă!

Iată de ce, nu argumentele politice mai pot răsturna valul! Biserica trebuie să invadeze spațiul pe care i l-a dăruit Domnul Hristos în marea trimitere: sufletele oamenilor pentru convertire și mântuire! Avorturile vor înceta în măsura în care femeile îl vor accepta pe Hristos ca Mântuitor, homosexualii pot fi reabilitați doar prin nașterea din nou, cinstea și pacea nu pot fi restaurate decât prin credința care transformă!

Monstrul socio-politic cu care avem de-a face este prea mare, nu mai încape în colivia prezidențială, legislativă și nici măcar a Curții Supreme!

Îl mai pot birui doar postul și rugăciunea, trăirea curată în mijlocul unei lumi din ce în ce mai murdare, mărturia de la om la om și, în cele din urmă, venirea Domnului nostru Isus Hristos!

Astfel, creștini autentici, eu nu vă spun să nu votați, să nu militați pentru cine vreți, să nu vă găsiți scuze de a susține ceea ce ar trebui detestat, ci vă rog, să depunem cel puțin tot atâta entuziasm și efort să-L slujim pe Domnul trăind o viață sfântă și evlavioasă, ținându-ne de biserică și nu părăsind adunarea noastră, mărturisind credința celor din jur și fiind gata să plătim prețul!

Dacă alegerile din Noiembrie sunt doar despre buzunar, teama de terorism și patriotism, vai de noi!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

4 răspunsuri sa “DIN PĂCATE… ARE DREPTATE, NEDREPTUL!”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cristian Ionescu: CÂT COSTĂ, ȘI CÂT DE REPEDE E GATA ?! – Revista ARMONIA – Saltmin Media - 1 august 2016

    […] DIN PĂCATE… ARE DREPTATE, NEDREPTUL! […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: