TOT CULTURA, SĂRACA

Avalanșa de reclamații împotriva unor bărbați proeminenți pentru acte de agresiune sexuală toarnă în continuare și nu se mai oprește.

Cum spunea Domnul în Luca 12, vine o vreme când totul iese la iveală!

Am urmărit multe puncte de vedere, de o parte și de cealaltă, mai mult sau mai puțin convingătoare, dar pornind de la o concluzie general acceptată: să nu se mai întâmple!

Ăsta ar fi scopul demascării acestor prădători. Și totuși, care este sursa unui astfel de comportament și în ce măsură și de ce a devenit dintr-odată așa de inacceptabil, că doar nu-i de ieri de azi, se întâmplă de când lumea.

Nu ne poate scăpa din vedere modul disfuncțional în care operează creierul liberal, cel mai vehement denunțător al fenomenului, dar același creier care se storcea să ne convingă despre inocența mizerabilui Clinton prin anii ’90. Eh, ce-ați semănat acum culegeți!

Pe de altă parte, detest faptul că tocmai cloaca infectă și infatuată a Hollywood-ului se erijează în vârf de lance al mișcării. Liberalismul nu este doar retardat, este și nerușinat! Exponenții tuturor grosolăniilor care inundă spațiul cinematografic și mediatic au ajuns să ne dea lecții de moralitate!

Și asta nu e tot: cine este de vină? Cultura, săraca! Aceeași cultură care dezbracă femeia demodând-o la rang de obiect, aceeași cultură care încurajează flirtul, imoralitatea rampantă și violența, cultura care glorifică relativismul, cultura care a promovat de decenii că locul distracțiilor nu este acasă cu familia ci la muncă și la bar cu colegii!

Profesionalizarea femeii și carierismul obsesiv în detrimentul familiei a creat un monstru pe care nu-l mai putem stăpâni. Dar, ferească Dumnezeu să șoptim despre rolul Biblic atribuit de Dumnezeu femeii, ce! suntem în evul mediu sau în vreo țară musulmană?

Deci, bărbații și femeile se învârt unii în jurul altora 8-10 ore, merg la restaurante împreună, prin delegații și alte… deplasări și, în lipsa unui reper moral strict de conștiință și normativizat social, să nu se întâmple nimic? După ce i-am cultivat 50 de ani în spirit evoluționist-animalic, am glorificat avorturile, divorțurile, am creat simboluri sexuale, acum ne mirăm?

Senzualizarea exagerată a muzicii și vestimentației, desconsiderarea îndeletnicirilor casnice și imputarea ca fiind retrograde și opresive a tuturor rânduielilor și manierelor de bun simț, toate acestea și multe altele au generat acest scandal.

Nici bisericile nu sunt scutite de acest val cultural. Impunerea unor reguli minime de decență și rigoare vestimentară ne atrag oprobiul și eticheta de legaliști!

Onest ar fi să blamăm nu… cultura, de parcă ar fi ieșit de undeva dintr-un vulcan, sau ne-ar fi căzut din nori ca ploaia, ci să ne blamăm pe noi, ceea ce (nu) credem și (nu) trăim!

Cultura este semănată și secerată de oameni! Bine zicea profetul Osea despre cei care seamănă vânt că vor secera furtună!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: