PENIEL – ORADEA, 2011: UN FESTIVAL AL SATANEI

Nu, nu îmi vine să cred! Sunt profund îndurerat dar și întărâtat în duhul meu de ceea ce am văzut. V-aș scuti cugetul de întinăciunea acestor imagini, dar nu pot! Nu m-ați crede dacă doar v-aș spune! Când frații din Conducerea Cultului Penticostal au transmis un comunicat cu privire la codul de decență al acestor întruniri, unii (chiar pastori) s-au grăbit să-i ironizeze. Unde sunteți dvs. acum și ce părere aveți? Nu vă e (măcar un pic) rușine (să vă fie)? Poftim și vedeți ce susțineți, încurajați și apărați domniile voastre: altarul lui moloh, vițelul de aur și purtarea balaamiților! Vai de voi!

Aș dori să dezmintă cineva (VĂ ROG FRUMOS!) și să-mi spună că nu e PENIEL! Mi-aș cere iertare, de o mie de ori iertare, numai să nu fie! Mă tem că este!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

333 răspunsuri sa “PENIEL – ORADEA, 2011: UN FESTIVAL AL SATANEI”

 1. exact acuma vroiam sa va trimit si eu un link…. Drept sa va spun , Cultul Penticostal, pe vremea comunistilor, cu toate problemele si scaderile pe care le-au avut, nu ar fi ingaduit asa ceva …..si nici nu cred ca tinerii din vremea aceea s-ar fi gindit sa faca asa ceva …. I am stunned …..

  • Sunt îngrozit!
   Și când te gândești că acești agenți ai destrăbălării doresc să invadeze și comunitățile noastre din SUA!
   Rușine pastorilor și comunităților care li se asociază și îi încurajează pe organizatorii acestor festivale demonice și care îi tolerează în bisericile lor ca lideri de tineret!
   Rușine celor care apără cu nerușinare aceste manifestări stricate!
   Îi provoc în Numele Domnului să poftească aici la discuție!!!

   • Am trimis linkul acesta catre dl. Oniga si daca nu primesc raspuns de la el, voi scrie mai multe aici. La http://www.peniel.ro/ scrie cu galben, Urmati carmuiti de Duhul si nu impliniti poftele firii pamantesti.

   • Probabil ati vazut acest comunicat publicat in aprilie, dar il redau cu voia dv. mai jos:

    Comunicat
    In timpul sesiunii finale a conferintei Peniel de la Oradea a existat un episod nedorit fata de care dorim sa ne asumam responsabilitatea si sa ne cerem iertare.
    In dorinta noastra de a comunica adevarurile Evangheliei prin diverse mijloace relevante si de impact am invitat o trupa de pantomima Pass-Partout – Dan Puric pentru a intepreta o dramatizare inspirata din pilda Fiului Risipitor. Desi sceneta a urmat firul pildei si a exprimat inima plina de dragoste a lui Dumnezeu Tatal fata de toti fiii Sai risipitori, in prezentarea ei a aparut un moment (dansul mult prea sugestiv) care nu isi avea deloc locul in contextul prezentarii Evangheliei si al conferintei Peniel.
    Precizam ca acest dans nu este ceea ce se convenise cu producatorii acestei scenete si a fost o indepartare flagranta fata de ceea ce am comunicat in prealabil. Ne cerem iertare de la toti care au fost deranjati de acest moment nepotrivit, si reafirmam ca aceasta abordare nu este ceea noi promovam si incurajam. Am tras invataminte din aceasta situatie neplacuta si suntem hotarati ca pe viitor sa fim mai atenti pentru a putea preveni situatii similare.
    Persoana din echipa organizatorica Peniel care a fost responsabila de acest moment artistic si-a asumat greseala si lipsa de discernamant si s-a retras din echipa Peniel. Conducerea Peniel apreciaza intentiile bune, dar pe langa acestea avem mereu nevoie si de intelepciune si echilibru.
    Multumim lui Dumnezeu pentru Harul Sau minunat si pentru toata lucrarea pe care Duhul Sfant a facut-o si in timpul acestei conferinte si pentru faptul ca El lucreaza chiar si in ciuda minusurilor pe care noi ca slujitori le mai avem.

    Conducerea Peniel

    • Damage control!
     De ce nu i-au oprit pe loc și să dea dezmințirea atunci și acolo!
     Ulterior nu s-a făcut altceva decât o farsă diplomatică atunci când și-au dat seama că nu… Iese bine!
     Patetic!

   • Frate Cristi…toata ziua m-a macinat acest gand….Oare daca eu eram organizatorul conferintei…stiind ca vine Dan Puric(cred ca trebuie sa-mi revizuiesc atitudinea mea fata de acest totusi om) cu o trupa de pantonima si pantonima este parte din rechizita de prezentare a conferintei(nu ca agreez cu pantonima)…as fi cerut un”sound check” ? Si recunosc ca nu mi-am putut raspunde. Poate deoarece chiar imi place Dan Puric. I-am citit cartea „Omul frumos” si a fost ok. Daca ar veni fratii Groza la dumneavoastra in adunare(recunosc, putin fortata asocierea)…i-ati interoga in legatura cu ce vor canta ? Daca nu, si s-ar pune sa cante rap(doamne fereste)..ce atitudine ati lua? M-ai ales cand cei din sala i-ar acompania cu „aleluia”(cazul peniel, bataile si fluieraturile) ?

   • Am participat la multe evenimente Peniel si recunosc ca momnetul la care faceti referire nu isi avea locul si a fost o gresala , pe care organizatorii au recunoscut-o pubilc si si-au asumat -o …dar pana la a afirma ca Penielul este un festival al satanei e cale lunga si din postura dvs de pastor afirmatia e la fel de grava ca si faptele pe care le incirmiati .

   • Frate Cristi apreciez faptul ca i-ati luat in discutie pe acesti netaiati împrejur vreau sa fac doar o singura remarca. Unul din cei ce au sustinut dezmatul de la aceasta Conferinta „Peniel” (…)
    –––––––
    Îmi pare rău dar nu pot transforma această dezbatere într-un atac personal care nu ar face altceva decât să complice discuțiile.
    Mulțumesc pentru înțelegere.

   • POt sa stiu de ce nu mi-ati publicat comenturile ?
    Multumesc. Vasile

   • Ma cenzurati ?
    Nu am vorbit obscen, nici murdar ci simplu v-am cerut sa fiti drept in judecata.
    Respecte

   • E parerea dvs si o respect dar lasati sa judece publicul, va rog.
    – Poate pentru unii si dvs pareti impertinent dar asta nu inseamna ca intradevar sunteti.
    Shalom

   • Indurerata de ce face Satan in biserica in randul tinerilor
    Unde e flama si dragostea pentru Isus si nu dezmatul lumii?
    Nu se petrece asta nici in afara granitelor Romaniei (sunt din Spania) unde aparent exista mai multa libertate
    Dragostea de Domnul nu-ti permite sa il dezonorezi,
    Inacceptabil ce e acolo, trist si dezgustator
    Doamne ai mila, si iarta-ne… 😦

   • Domnule Cristian Ionescu, haideţi să nu denigrăm oamenii pe criterii DOGMATICE, bazându-ne pe nişte idei preconcepute şi stereotipuri!
    Explicaţi-ne si nouo {prostimea} ce este rau intr-un moment de pantomima, unde este pacatul?
    Unde in Biblie Dumnezeu condamna dansul ca fiind pacat?
    Va rog sa ne explicati prin Bibliel ci nu prin doctrine iirelevante bazate pe concepte alegorice si indovedibile, avand o fateta de sfintenie, atatati-ne clar porunca.
    – Hai sa spunem mai bine adevarul, si anume ca dumneavoastra sunteti un excelent demagog, iar aviditatea dumneavoastra de putere {religioasa} se vede de la o posta din faptul ca intoadeuna atacati pe cine conducerea cultului ataca, si promovati pe cine conducerea cultului promoveaza. Dumneavoastra slujiti cultul, sau pe Dumnezeu?

    • Am lăsat comentariul doar pentru că ați reușit performanța de a aglomera atâtea aberații în doar câteva cuvinte…
     Trebuia văzut, iar eu chiar nu trebuie să răspund în vreun fel.

     • L-ati lasat ca sa ne mai amuzam?. 🙂
      zic si eu ca si altii:
      te-ngrozesti ce vezi pe-aici!!!!!!!
      toate ca toate dar cum de va scos si demagog ? . 😦
      adica pe altii ii cenzurati si pe cei care scriu enormitati
      nu!!!! . 🙂

     • Nu strică din când în când.
      Terapeutic… 🙂

 2. Stimate frate pastor,
  Sunt şi eu la fel de îngrozit de ceea văd, dar nu atât de îngrozit de cum ar trebui să fiu, şi de cum ar trebui să fim cu toţii. Cei drept nici nu am ştiut ce s-a întâmplat. Ceea ce s-a întâmplat la Peniel, ne-a arătat încă o dată, dacă mai era nevoie, unde ne aflăm, şi spre ce ne îndreptăm, ca şi mişcare penticostală. Cu siguranţă frate Cristian că vom fi catalogaţi ca „înguşti” dar nu mă interesează. Biserica nu-i bâlci şi nici club de dans. Nu ar trebui să uităm aspectul că tinerii de astăzi, vor reprezenta biserica de mâine. Oare ne dorim o astfel de biserică? Poate pe viitor, pentru a face pe plac generaţiei tinere, vom introduce în programul bisericii, şi o oră de dans. Ce ziceţi? Că doar pentru generaţia tânără trebuie să facem din biserică, una cât mai atrăgătoare, una pe placul lor. Că doar nu vrem să ne plece tinerii din biserica, nu-i aşa? Nu, mulţumesc. Nu-mi doresc o astfel de biserică.
  De aceea rog pe această cale pe cei din conducerea Cultului Penticostal să i-a atitudine faţă de ceea ce s-a întâmplat la Peniel.
  Vă rog să-i sancţionaţi disciplinar pe cei care au organizat această conferinţă de tineret. Şi dorim o poziţie publică din partea dvs, vizavi de ceea ce s-a întâmplat.
  Nu mai avem timp să stăm nepăsători, pentru că diavolul, după cum vedem, îşi face nestingherit lucrarea.

  • Fratilor,
   acolo nu e biserica, e o conferinta. nu aveau voie sa fie si evenimente culturale?

   apropos, in viziunea dvs, crestinul nu are legatura cu arta sau cultura? de ce catalogati toata conferinta ca fiind un festival al satanei?

   acolo a fost inchinare, predica, rugaciune. cum va permiteti sa generalizati totul?

   • Aaa, m-ați liniștit…
    Deci nu era la biserică?
    Chiar sunteți serios?

   • Ruben.Serios acuma.Astfel de tineri ar trebui pusi supt disciplina unii chiar exclusi din bisericile lor pentru dezmatul de acolo.Unde va credeti?In discoteca?

   • Ia uite domle unde ne trebuia cultură, auzi…
    Dans senzual la conferințe creștine?… Poftim cultură.

   • @adrian s
    n-am fost niciodata in discoteca, nu stiu cum e acolo. in schimb am fost la peniel unde am vazut oameni transformati. astazi sunt tineri care studiaza cartea Romani si au inteles adevaruri mult mai profunde decat altii ce sunt de zeci de ani in biserica. si ei acum sunt in stare sa discearna, cand se duc la astfel de conferinte, ce sa manance si ce sa evite.

    • Păi nu-i nimic!
     Felicitări conferinței Peniel care, iată, satisfăcând – într-o măsură calculată – curiozitatea tinerilor, îi vaccinează împotriva ispitei de a mai dori să meargă la discotecă!
     GENIAL!
     Ce… vaccin urmează?…

   • Ba da, crestinismul are legatura si cu arta ( ea implica si cultura unui neam), dar cand laicul si sfiintenia vor sa faca „hora mare”…nu merge. Dumnezeu spune ca in tot ce facem sa aducem lauda Lui.
    Atentie sa nu confundati Lauda cu blasfemia, Lumina cu intunerecul, Viata cu moartea.

   • La Caminele culturale pe vremea comunistilor pina si asamblele de dans era mai cu pardon decit asa ceva. NU DANSAU PENTICOSTALII.
    sI MA ROG DACA ESTE CONFERINTA PENTICOSTALA,….
    ACOLO A FOST:.. iNCHINARE…PREDICA… RUGACIUNE…si … EVENIMENTE CULTURALE.
    iNTREBARE: „Ce duh poate sa uneasca evenimentele culturale CU RUGACIUNEA INCHINAREA SI PREDICA ???
    Toate au fost calauzite de acelasi duh este clar si real , DAR NU DUHUL SFINT. iN ZIUA CINZECIMI UCENICI NU AU AVUT EVENIMENTE CULTURAL ARTISTICE…

  • Ce atitudine să ia că atunci când au trimis comunicatele de bun simț în 2007, cum au lătrat câțiva liberali s-au și ascuns…

  • Sunt suprins de ceea ce vad !
   Am totusi o intrebare , dintr-o predica a unui frate American , care a fost la noi invitat la o conferinta !
   Cine va invinge imparati cei rai , cind nu vom mai fi noi ???
   Imi permit sa dau raspunsul , nimeni … pantru-ca cei pe care ii vad eu astazi introduc imparati rai in toate locurile …

  • domnule Ionescu,
   dvs predicati Evanghelia si asta-i interpretarea textului ”poporul a șezut să mănânce și s-a sculat să joace” ? Asadar – problema israelitilor era jocul in sine?

   • Nu înțeleg…
    Jocul nu a fost o problemă?
    Înțeleg ideea de boală-simptomă, dar nu pricep ce doriți să subliniați.

   • Mai intai multumesc pt raspunsul promt.

    In context – jocul israelitilor a fost o problema doar ca …”vehicul” al inchinarii inspre idol (vitelul de aur), nu ca modalitate de expresie a bucuriei in sine. Similar – cand Maria(sora lui Moise) incepe sa cante si sa danseze impreuna cu alte femei in cinstea lui YHWH, nu apare nici o problema . Apoi jocul lui David, apoi psalmii 149, 150, etc.

    Ce s-a intamplat la Peniel – vazut de pe iutub – este reprobabil si demn de repudiat. Imi place sa cred ca este doar rodul NEVEGHERII. Daca e mai mult decat atat, atunci trebuie luate masuri serioase.

    V-am vazut chiar duminica la credo tv cu un mesaj minunat de chemare la sfintire. M-ati atins si m-ati motivat. Dar abordarea incidentului de la Peniel de aceasta maniera ma dezamageste.

    Imi aduceti aminte de inceputurile credintei mele de acum 20 de ani, cand ma bucuram de fiecare carte crestina nou tradusa in lb romana. Bucuria insa imi palea daca, intorcandu-i coperta, zaream intr-un colt poza autorului cu un zambet cat de mic pe fata. Il catalogam instant ca crestin american lumesc.

    Un ultim indemn: nu va grabiti sa evaluati/apreciati evenimentele din Romania, presupunand ca comunitatea de limba ne face partasi aceleiasi culturi.

    Fiti binecuvantat, si har in lucrarea de slujire. E singurul ingredient care o poate face desavarsita.

 3. Sub pretextul „noutăţii” şi de a face ceva „nou” pentru Domnul, lucrurile acestea sunt promovate din plin. Altfel nu ar exista… Începutul e mai greu, pînă se înving preconcepţiile. După aceea……
  Şi cine oare se va ridica să spună STOP acestor practici? Cei ce au colaborat cu securitatea şi au trăit ascunşi sub nume conspirative?
  Ceea ce prezintă video clipurile, ne pune pe gînduri. Să fie oare aceasta învăţătura apostolilor sau „ploaia tîrzie” de care avem nevoie? Pentru unii poate „da”; pentru alţii „nu”…

  (ăia din video clipuri sunt pe program la convenţie? 🙂 🙂 )

  • Nu ca vreau sa- i scuz pe aceia care au colaborat cu securitatea, dar pina cind Bocheanu, Vamvu & co au fost la cirma, din pucnt de vedere doctrinal si moral, CP a avut o linie destul de decenta. Am discutat nu demult cu cineva care este in jurul celor care vestesc evanghelia( generatia care s-a ridicat acum) , ce mi-a povestit m-a c-am ingrozit, (si nu vreau sa generalizez, ca sint inca oameni foarte buni care incearca sa duca credinta pe calea cea ingusta ), dar e bai , bai mare. Stiu ca se spune de multi ca pocainta romanilor in America e slaba, dar drept sa va spun dupa ce am auzit si vazut, ma bucur ca nu trebuie sa-mi cresc copii acolo.
   Ce e trist e ca cea ce ne socheaza pe noi acum , peste 5 ani nu o sa ne mai socheze, o sa fie normal, Satana o sa ne desinzibilizeze gradual. Ginditi-va, cind Beatles si Elvis au venit pe scena mondiala, lumea seculara a fost socata de muzica lor, acuma stilul lor de muzica si imbracaminte este inapoiat si chiar ptr. cei din unele biserici. Sa nu mai vorbesc de felul in care ne ducem imbracati la plaja, acum 40 de ani multe din „surorile” noastre ar fi fost arestate pt. indecenta de organele seculare ale legii din aceea perioda,
   Sintem in situatia braostei in apa fierbinte…….

 4. Pace

  Eu am vorbit cu cei din conducerea Peniel de cateva ori, ca sa imi dea voie sa imi vand cateva carti in cadrul conferinteti
  Cartile de teologie sunt scrise de catre mine personal.
  Spre surprinderea mea mi-au cerut o gramada de bani ca sa pot sa imi vand cartile in cadrul conferintei Peniel.
  O carte coasta 10 lei, cu atata am tiparito la tipografie, nu am pus nici un adaos comercial…
  Rusine sa le fie pentru asemenea faradelegi si pentru cum te trateaza.
  Am incercat sa stau de vorba cu ei, sa le explic situatia, dar ma-u trimis repede la plimbare. Cel putin daca erau mai politicosi…

  Ovidiu Nagy, Cluj-Napoca, Romania

  • As fi curioasa sa stiu cat „te-au taxat” ( care e gramada de bani) cei de la Peniel..? ca eu personal stiu ca se taxeaza doar 10%(zeciuiala) din profit…se poate confirma cu ceilalti care si-au vandut cartile acolo…..si bine-nteles ca sunt o gramada care si-ar vinde carti acolo…dar, din pacate, nu este loc pentru toti( din lipsa de spatiu) si unii sunt respinsi…

   • Anca,

    daca omul a platit 10 lei per carte si le vindea tot cu 10 lei, de unde profit si de unde 10% taxa ??? Si unde scrie in Noul Testament, ca cineva trebuie sa ia 10% din venitul cuiva ? Asta este personal cat da omul lui Dumnezeu din venitul sau !!!
    Si de cand Peniel este colector de taxe pentru lucrurile care se vand si care ajuta la raspindirea Evangheliei ??? Daca ar veni statul si le-ar lua taxa 10% din colectele care se stringa la Peniel, le-ar conveni ???

   • @ Remus:
    Peniel Colecteaza taxe de cand si ei sunt taxati pentru spatiul pe cae il folosesc….daca vrea cineva sa isi vanda marfa acolo…bine-nteles ca trebuie sa fie taxati cu ceva … la fel si taxa de participare tot pentru motivul acesta e perceputa…..asa se acopera cheltuielile….Apropo…de ce se ia taxa de participare la conventiile romane?… de cand trebuie sa platesti sa auzi cuvantul lui Dumnezeu..?! e acelasi principiu si la Peniel…

   • Stau si ma intreb dupa ce logica pui intrebarea „cit ti-au cerut?” daca omul spune ca nu a adaugat nimic la pretul de producator? Ovidiu are dreptate, de ce peniel vrea bani cind autorul a inteles conceptul biblic” gratis ai primit, gratis sa dai, restul cred ca sunt afacerile care au cuprins si pe crestini.Rusinos din acest punct de vedere pentru ca asa nu ajuta la raspindirea cuvintului despre Dumnezeu.

   • citat dintr-un scriitor de carti teologice:

    „O carte coasta 10 lei, cu atata am tiparito la tipografie, nu am pus nici un adaos comercial…”

    Frate Nagy

    Faptul ca fratii de la Peniel ti-au cerut „o gramada de bani” pentru ca dumneata sa iti vinzi cartile, mi se pare normal. Si nu este o taxa, ci o despagubire pentru faptul ca promoveaza un astfel de autor.

    Nu ti-am citit niciuna dintre opere, dar dupa modul in care te exprimi in postari, se pare ca nici nu o voi face vreodata!

    Macar si pentru faptul ca eu – asemeni domniei tale – sunt ungur. Sau maghiar. Sau ce vrei domnia ta, Ceea ce ne diferentiaza net este respectul enorm cu care tratez eu limba romana.
    Un respect datorat oricarei limbi straine pe care ma straduiesc sa o asimilizez.

    Iar in acest context afirmatia „ma-u trimis repede la plimbare” nu poate decat o confirmare a faptului ca la „Peniel” au mai ramas cateva minti limpezi.

  • Desigur că nu li se poate pretinde tuturor celor care postează comentarii să se exprime şi să scrie perfect. Totuşi, de la cineva care are pretenţia să publice cărţi, ne aşteptăm la mai mult…
   Data viitoare ar trebui să cereţi permisiunea să vindeţi seminţe prăjite sau floricele de porumb, lucruri care se asortează mult mai bine cu natura spectacolului de tristă celebrilate care a avut loc acolo.

 5. Eu am prieteni penticostali, la mine la tara, care n-au nici macar televizor ca sa nu fie ispititi.
  Nu sunt total de acord cu ei, ca doar poti sa alegi la ce programe te uiti. Dar vazand imaginile de mai sus incep sa-i inteleg.

 6. hahaha! mult le trebuie unora sa-si dea seama ca aceste conferinte sunt degeaba. asta ca fiu blanda.
  rusine colegilor dvs? : ))

  ps io n-am inteles care-i faza cu dansurile din clipuri. ce-or vrut sa spuna de fapt cu ele?

  • Eu cred ca prima conditie inainte ca cineva sa comenteze este sa stie macar despre ce este vorba. E bine c-ai intrebat, doar ca trebuia sa intrebi mai repede.
   Asa ca………

   Sceneta respectiva, din cate am inteles din comentariul de mai jos, a vrut sa redea Pilda fiului risipitor , departe de casa-Biserica , de Tata. Asa ca tango-ul respectiv vrea sa sugereze modalitatea in care el si-a risipit averea, nu dansand , ca asta-i pe gratis , ci ducand o viata destrabalata si aici lasam pe fiecare sa isi imagineze ce implica asta………
   Eu zic sa ne para bine ca n-au pus pe scena caderea lui David in pacat si scaldatoarea Bat-Seb-ei.

   • @ incognito
    Sceneta respectiva , reprezenta „pilda fiului risipitor” fantastic !!! aproape ca nu-mi vine sa cred cum poti gindi asa !!!
    bine ca n-au pus pe scena cadera lui david in pacat …
    Dar de ce sa nu puna in scena plata pacatului lui David , mai fatarnicilor ! voi luati numai ce vreti din Sfint Scriptura , tineti minte numai ce va place !!! ce a facut David , dar uitati prea repede , cum a platit David ?!
    nu mai cauta in favoarea ta asa repede raspunsurile , …

   • @ aliatul tau………

    O a doua conditie ca cineva sa comenteze este sa fie la subiect si sa-si lase impulsurile razbunatoare deoparte (chiar am facut efort sa nu-ti raspund cu aceeasi moneda).

    Spune-mi te rog, ce are de-a face prezentarea ” artistico-actoriceasca ” a Pildei fiului risipitor cu felul meu de a gandi ????

    Mai spune-mi , te rog , de unde ai tras concluzia ca eu cred ca pacatul ramane nepedepsit , ca iau din Scriptura doar ceea ce place urechilor mele sau ca raspunzand mai sus, unei intrebari legitimo-intarziate, mi-am facut o favoare ???

    Defavoarea e de partea mea, ca te-am provocat pe tine, nu stiu de ce si cum, si ti-am dat ocazia sa ma „complimentezi” cu cuvantul FATARNICI , la plural, ca si cum ai sti ca sunt doua persoane.

   • @incognito
    Imi cer scuze daca ti sa parut ca ceea ce am scris , am scris cu rautate !
    iar cind am facut comparatia intre „scenete ” , am crezut ca esti destul de istet sa intelegi si singur la ce ma refeream ,( poate tu esti un baiat splendid ) deci nu puteam face aluzie la tine , dar am spus ca-l luam in brate pe david , ca david a facut asa , ca david a gindit asa , ca david a dansat asa , ca david a curvit cu asa si asa , dar nu vrem sa ne uitam cum a platit david pentru faptele lui …
    cind am spus „fatarnici ” mam referit la toti care caut fel si fel de scuze pentru a avea calea cit mai larga … nu ca te-as fi vazut la patrat , ( nu port ochelari ) decit de soare …
    inca odata imi cer scuze daca te-am suparat … nu asta am dorit .

  • nu cred ca esti in masura sa zici tu daca ii degeaba sau nu… de obicei persoanele care zic ca ii degeaba stau si vorbesc doar… mai bine decat sa judeci punete si fa tu ceva mai bun DACA POTI !!

 7. HE HE. Oare unde e prietenul meu FLorin N? Sa-mi spuna ca exagerez,ca sunt legalist ca sunt nebun si ca nu stiu ce vorbesc. Vad ca acuma nu comenteaza deloc.Cand am spus ca doar anumiti copii,adolescenti si tineri sa cante in cor,fanfara,orchestra, imediat au sarit in sus ca arsi ca vai vai,fac discriminari ca nu-i corect(cu toate ca-n biblie scrie negru pe alb ca doar cantecul neprihanitului e primit de Dumnezeu).Iar cand am spus ca fetele ar trebui sa se acopere si ca baticul e pentru binele lor ca o masura de siguranta impotriva destrabalarii deasemena au sarit ca arsi .Ei bine,am avut dreptate si-atunci si vad ca am si acum.Recomand(dupa cum am mai spus de nenumarate ori) ca sa se urmareasca crestera din punct de vedere calitativ nu doar cantitativ.Cu alte cuvinte,eliminati liberalii din Biserica,dati putere absoluta conservatorilor,protejati copii adolescentii si tinerii cuminti cu orice pret,restrictionati accesul copiilr rai din bisericain tabere ,excursii etc si totul va fi bine.Eliminati socialismul din bisericile noastre altfel astfel de manifestari vor continua.

  • Ma tot gandesc, oare de unde ai discernerea asta atat de clara , cine este in opinia ta „cel neprihanit”? oare tu ești? sau mai bine ar trebui sa intreb pe altcineva?

   • De la parinti Cornele. Socialismul bisericesc =educatorii biblici si pastorii sa educe copilul. Adica parintele zice ca nu are rost sa-si educe copilul prin urmare-l da la dirijori si la educatori spre educare.Ori acestia fiind coplesiti incearca sa impace capra cu varza si iese o varza murata curat teologica.
    Ca sa sti care-i cuminte si care nu-i,tot ce trebe sa-i faci e sa-i intrebi parintele,caci pana la urma el stie ce-i mai bine.Daca parintele spune ca face prostii atunci nu-l iei in cor.
    Educatia religioasa si morala nu trebuie sa o faca Penielul nici AMECUL(alta organizatie care nu ne face bine)ci parintii.Fiecare parinte trebuie sa-si educa copilul sau,nu sa-i lase pe altii.

   • nu mai bine te elimini tu shi cei ca tine din socitate si asa sigur tu nu te spurci da nici porunca domnului de a aduce in biserica pe toti oamenii nu o implinesti. Eu tias propune tie sa te calugaresti … ce zici ? 😀

 8. Domnule pastor Cristian Ionescu, vă felicit că aţi atacat frontal acest fenomen care ia amploare de ani de zile nu numai în unele Biserici Penticostale dar şi în unele Biserici Baptiste, etc. Am scris mai demult despre DESACRALIZARE, despre rockerizarea, gospelizarea şi discotecizarea unora dintre Bisericile creştine neoprotestante. Vă invit cu drag să daţi un click pe linkul de mai jos ca să vedeţi care este punctul meu de vedere, în calitatea mea de foarte neînsemnat slujitor al lui Dumnezeu :

  http://tomisthecat.wordpress.com/rockerizarea-gospelizarea-%C8%99i-discotecizarea-unora-dintre-bisericile-neoprotestante/

  Ceea ce mă şochează pe mine este că unii dintre aceşti creştini spun că „aşa se manifestă Duhul” şi că „nu trebuie să stingem Duhul Sfânt”. Aşa o fi oare ?!? Mă cam îndoiesc ! De unde au asemenea idei ?!?

  Eu cred că fraţii penticostali sunt de două feluri (poziţia dvs corectă şi mai ales articolul de mai sus mi-au întărit această convingere) :

  1) FRAŢI PENTICOSTALI SERIOŞI CU TEAMĂ REALĂ DE DUMNEZEU ŞI CU MULT BUN SIMŢ

  2) Fraţi penticostali neserioşi, fireşti, pământeşti, doritori de satisfacerea poftelor ochilor şi trupului, oameni care doresc să transforme Biserica în sală de spectacol, sală de dans sau chiar discotecă pentru că „nu avem voie să oprim manifestările Duhului”… Dar nu este drept din partea mea să subliniez aceste aspecte numai cu privire la Biserica Penticostală, pentru că ştiu că există asemenea comportamente chiar şi în unele Biserici Baptiste (mai puţin la Creştinii după Evanghelie). În concluzie, ortodocşii şi catolicii AU MARE DREPTATE atunci când spun că multe dintre Bisericile neoprotestante sunt grav afectate de DESACRALIZARE. Una e să cânte trupa Delirious pe un stadion sau într-o sală de spectacol unde poţi invita oameni necredincioşi să audă un mesaj creştin INCLUSIV PRINTR-O MUZICĂ ROCK ACCEPTABILĂ (care să nu depăşească limita bunului simţ şi să nu alunece în hard-rock, heavy metal, etc) şi alta e să aduci trupa Delirious ÎN BISERICĂ şi să faci acolo O DISCOTECĂ în încercarea disperată de „a câştiga pentru Hristos sufletele rockerilor” !!! Oare scopul scuză mijloacele chiar şi în Biserică ???

  Mă bucur foarte mult că un frate păstor penticostal COMBATE DESACRALIZAREA CU TOATĂ FERMITATEA şi are o atitudine realistă în raport cu acest fenomen ! Domnul să vă binecuvânteze !

 9. Delimitare strictă de astfel de spiriduşi ai păcatului. Ar trebui de asemeni ca pastorii prezenţi la astfel de destrăbălări să fie excluşi de la orice invitaţii în bisericile pe care le păstoriţi, stimaţi păstori cu frica lui Dumnezeu! E o bătaie de joc la adresa lui Dumnezeu şi a bisericii Sale!

  • Tomis

   Absolut nimeni de aici nu pretinde ca ce se intampla in filmuletze este corect. Nici macar organizatorii…

   Faptul ca foloseshti acest incident pentru a demonstra sau a sustine teoriiile tlae mi se pare inselatorie….

   Cat despre teorii ….. nu faci altceva decat sa strecori argumente pe care care ateii le pot folosi si maximizezi probabilitatea inexistentei lui Dumenzeu.

   • @ Marcel

    Când te referi la înşelătorie (mai mult ca sigur, a diavolului) te gândeşti la dansurile senzuale de la Peniebil (pardon, am vrut să spun Peniel) care au fost organizate de „credincioşi” la Oradea în 2001 ?!?

    Nu folosesc niciun incident şi nu susţin „teoriile mele” ci sunt adeptul Cuvântului Sfânt al Domnului, punct ! Nimic în plus, nimic în minus… DESACRALIZAREA unora dintre bisericile neoprotestantă, NU ESTE O TEORIE DE-A MEA ci este o realitate tristă şi dureroasă, o rezultantă a sfidării literei şi spiritului Evangheliei, o ignorare a învăţăturii simple şi curate a Noului Testament, o ofensă adusă lui Dumnezeu Duhul Sfânt ! Ce vedem astăzi în Bisericile noastre ??? VEDETISM ŞI FIGURI care n-au ce căuta într-o Biserică care spune că-L urmează pe Hristos !!!

    Fii tu liniştit că ateii nu intră aici pe acest site şi nici nu vor călca vreodată… Ei „nu se coboară” la nivelul nostru…

  • cornelius
   Delimitare stricta ! fata de cine ? cine sa o faca ? sunt intr-adevar oameni cu frica de Dumnezeu , dar putini ! si mai greu pentru ei este ca nu-i are pe cei de sus linga ei , no intelegi tu ? (…)
   si atunci cine sa-i ajute pe cei cu frica de Dumnezeu ? schimbarea trebuie facuta de sus , dar cine sa o faca no lasa co aduce Dumnezeu ziua no …

 10. Salutare!
  Eu am fost la Peniel 2011 si a fost foarte bine! Au fost momente extraordinare in care prezenta Domnului a fost simtita!
  Nu aruncati cu mizerie doar pentru ceea ce vedeti in acele clipuri! De ce judecati daca n-ati fost acolo?
  Aceasta trupa de actori profesionisti a fost invitata sa prezinte o mica piesa de teatru-pantomima ,,Fiul risipitor”. Probabil cei din organizarea Peniel nu au vazut piesa inainte si s-a vazut ca si ei au fost suprinsi intr-un mod neplacut. A fost pur si simplu un accident! Cred ca este voia celui rau ca o lucrare buna, cum este Peniel, sa fie discreditata doar pentru ca nu este ,,perfecta”… Dar domnilor, care v-ati agitat in halul de mai sus, d-voastra sunteti perfecti, sa inteleg?
  Pana anul acesta nu am fost la nici-o intalnire Peniel pentru ca aveam preconceptii si auzisem tot felul de bazaconii… Anul acesta m-am dus si m-am bucurat sa vad cateva mii de tineri in inchinare dorind sa fie vindecati si imputerniciti! Am mai vazut o mana de oameni imperfecti in predicare, in cantare, in organizare dar de data asta nu m-am impiedicat de paiul din ochii lor!
  Ar fi mai intelept sa ii lasati pe cei ce au fost acolo si pe organizatorii evenimentului, sa dea explicatii inainte sa faceti declaratii atat de radicale!

  • Sunteți serios?
   Cu profesioniști?
   Nu au știut?
   Au fost neplăcut surprinși?
   De ce nu s-au dezis imediat și public?!
   De nu i-au oprit?!
   Cred că glumiți…
   Aruncăm cu mizerie în mizerie?
   Ce rău trebuie că se simte mizeria!

   • S-au dezis chiar in acea seara, la 2 minute dupa incheierea pantomimei! Mai apoi au trimis si un comunicat din cate am inteles. Daca nu il gasiti d-voastra o sa il caut si o sa vi-l trimit.
    Actorii erau din trupa lui Dan Puric… A fost o neglijenta care a pus in umbra ce a fost bun acolo!
    Un weekend plin de Domnul sa aveti!

   • mesajul evangheliei poate fi transmis in mai multe moduri, nu doar prin cuvant. In bisericile noastre deobicei cand cineva canta un cantec, nu conteaza cum il canta, daca are voce sau alte calitati vocale ori de interpretare, ci oamenii se bucura doar ca cineva a cantat ceva si a umplut programul. Aceasta mentalitate trebuie schimbata si fiecare sa se implice conform cu darul pe care il are si poate aduce rod.

   • Recunosc, mă simt deranjat de faptul că nu răspundeți lui „viorel” atunci când acesta vă informează că unul dintre liderii Peniel, IMEDIAT după încheierea pantomimei și-a cerut scuze în mod public pentru acest moment. Aș adăuga că, după știința mea, trupa Pass-Partout nu a fost angajată, a răspuns pro-bono invitației de a participa la aceasta conferință creștină, lucru pe care îl găsesc fascinant. Și domnului ce simte că nu mai poate citi de-acum cărțile lui Dan Puric – Nu, Dan Puric nu a fost cu ei. Probabil nu s-ar fi întâmplat așa.
    Muțumesc

   • Frate Ionescu, am si eu o intrebare!
    Prorocia aceea din timpul conventiei de la Atlanta, in care spunea „sora” ca toti trebuie sa plecam din Statele Unite, a fost de la Domnul sau nu?

   • (…)
    Frate Gaby,
    Începem un alt subiect greu?…
    Nu ne odihnim deloc? 🙂

  • Viorel, boala penticostalului modern, un pic de muzica saltereata, o predica emotionala, un pic de teatru, si gata: am simtit prezenta Domnului…..right….. faptul ca ai emotii nu neaparat demostreaza prezenta lui Dumnezeu.
   Chestia cu ” am fost neplacut surprinsi” nu tine, orice trupa profesionista , inainte de spectacol, face citeva repetitii pe scena pe care o sa performeze, este imposibil ca organizatorii sa nu fi stiut.

   • 🙂 Gabi. nu sunt penticostal si nici adeptul manipularilor emotionale. Am vazut roade in mine si in cei din jurul meu! Cat se poate vedea in cateva ore…Restul judeca Domnul! Cand ochii sunt indreptati inspre Cristos atunci asta e roada Duhului!
    Cat despre ce au stiut organizatorii, eu le-am acordat prezumtia de nevinovatie. Stiu ca cel care s-a ocupat de partea cu pantomima a fost ,,demis” urmatoarea zi… Nu stiu cat de duhovnicesc a fost si asta! Nu am fost acolo, intre ei, asa ca nu ma bag!

   • mi-ar place sa organizati voi o conferinta de genul acesta ca din gura si a arunca cu piatra suntetii primi

  • Viorel…Emotiile sunt cei mai buni slujitorii ai „predicatorilor” timpului nostru. Intodeauna emotiile au fost buni slujitori..dar niciodata lideri. Daca tu consideri ca trupa de actori „profesionisti” s-au facut intelesi…eu am nevoie de consiliere. tu consideri ca a spune nu asemanarii cul lumea este radicalism ? Daca da…ii faci radicali(este un lucru rau ?) pe Pavel, Petru, Ioan, Iacov. Domnul sa ne deie intelepciune la toti.

   • 🙂 Gabi. nu sunt penticostal si nici adeptul manipularilor emotionale. Am vazut roade in mine si in cei din jurul meu! Cat se poate vedea in cateva ore…Restul judeca Domnul! Cand ochii sunt indreptati inspre Cristos atunci asta e roada Duhului!
    Cat despre ce au stiut organizatorii, eu le-am acordat prezumtia de nevinovatie. Stiu ca cel care s-a ocupat de partea cu pantomima a fost ,,demis” urmatoarea zi… Nu stiu cat de duhovnicesc a fost si asta! Nu am fost acolo, intre ei, asa ca nu ma bag!
    Florin, nu am spus ca actorii profesionisti s-au facut intelesi! Din contra, a fost chinuitor sa privesc la prestatia lor. A fost ca un fulger pe cer senin. Era totul armonios si dintr-o data apar ei cu asa zisa piesa Fiul risipitor! Ma asteptam si eu la ceva de la DOmnul! Asta nu inseamna ca tot ce a fost pana acum la Peniel trebuie aruncat la gunoi… Cu totii facem greseli in ceea ce ne da Domnul fiecaruia de facut si slava tot Lui ca suntem iertati si nedesavarsirea noastra este acoperita de El. De ce nu am cantari cu acelasi cantar si povestea asta…

 11. Cred că este superficială abordarea dumneavoastră din următoarele motive:

  Lansați o acuzație că niște oameni ar susține, încuraja și apăra trei elemente: a) altarul lui moloh, b) vițelul de aur și c) purtarea balaamiților.

  Dar pentru ca o astfel de acuzație să poate fi susținut, dumneavoastră trebuie să arătați că dansul în sine s-ar constitui într-o astfel de „purtare”.

  Ar fi nevoie de exemplu fie să arătați că dansul, așa cum a fost practicat în cadrul Peniel este o „purtare a balaamiților” sau că dansul în orice fel de situație este o „purtare a balaamiților”.

  Pentru că vedeți dumneavoastră, dacă dansul a fost practicat în trei circumstanțe precum cele a), b) și c) de mai sus, nu ne spune nimic în sine despre dans. Ați fi putut trage la fel de bine concluzia că vorbirea este o problemă pentru că și aceasta a fost practicată în situațiile a), b) și c). Dar dumneavoastră aveți probleme cu dansul de parcă adepții lui Moloh, închinătorii la vițelul de aur și balaamiții ar fi fost niște păcătoși tocmai din cauza dansului.

  În plus, pentru a ne transmite că dansul în sine este o problemă și face, practicat fiind, ca un festival să fie numaidecât un „festival al lui Satan”, dumneavoastră trebuie să ne justificați acest lucru.

  Pentru că în caz contrar, avem o problemă: acuzațiile nedrepte sunt o problemă oriunde apar.

  Articolul dumneavoastră poate arăta foarte bine pentru unii: „pastorul Ionescu stă lipit de Biblie și acuză păcatul”, „pastorul Ionescu se ia la trântă cu sataniștii organizatori ai Peniel-ului”, etc.

  Dar în realitate articolul arată jalnic: niște acuzații nedrepte la adresa unor oameni. Bine-nțeles, nedrepte atâta timp cât dumneavoastră nu le justificați în vreun fel.

  Pentru că a spune pur și simplu că niște oameni ar susține, încuraja și apăra trei elemente: a) altarul lui moloh, b) vițelul de aur și c) purtarea balaamiților este o acuzație. Acum trebuie să o și justificați. Altfel am ați putea fi acuzat pe drept de acuzații nedrepte și chiar minciună.

  Aștept cu interes un răspuns (neevaziv) din partea dumneavoastră.

  • Da! Ne-evaziv, dvs. glumiți?

   • De acord cu Syme</strong. Aștept cu nerăbdare un răspuns din partea dv (autorul articolului) către el, dar ceva mai consistent, nu doar o eschivă. Mulțumesc.

   • Sigur că vorbesc serios.

    Pentru că dacă nu puteți dovedi cele ce le afirmați despre niște oameni (pentru mine are prea puțină importanță dacă sunt penticostali sau de altă/alte confesiuni), atunci de ce nu v-am acuza public și deschis – tocmai aici pe blogul dumneavoastră – de calomnie (sau într-un caz mai bun, de lipsă de judecată)?

    Și calomnia se definește:

    CALOMNÍE, calomnii, s. f. Afirmație mincinoasă și tendențioasă făcută cu scopul de a discredita onoarea sau reputația cuiva; defăimare, clevetire. – Din fr. calomnie, lat. calumnia.

    Presupun că dumneavoastră credeți ceea ce ați scris în articol. Aici sunteți în spațiul public, nu în mintea dumneavoastră, și discuțiile sunt accesibile tuturor.

    Eu doresc să putem discuta la rece fără să dăm în prea multe semne de exclamare.

    Sunteți chiar atât de neobișnuit să fi se ceară socoteală de lucrurile pe care le emiteți încât să fi se pară o glumă atunci când acest lucru se întâmplă?

  • Syme.Felicitarile mele.Ati reusit sa faceti de ras numele Domnului prin purtarea voastra.Am vazut clipurile pe Youtube.Ce era acolo era o adevarata discoteca nicidecum o casa a Domnului.Am vazut tineri sariind si zbierand,tinerii razand.Daca asta e viitorul bisericii penticostale din Romania apoi e vai de noi.Si ne mai miram de ce ne arata oamenii cu degetul.Din cauza voastra ne arata.Sa va fie rusine de 1000 ori rusine.
   Sper ca tu si altii ca tine sa fiti dati afara din cultul penticostal cat mai repede.Nu avem nevoie de tineri ca voi.EXCLUDEREA organizatorilor trebuie luata in calcul de catre conducerea Cultului Penticostal.

   • Adrian,

    Probabil că te-a luat gura pe dinainte, dar nu-i nicio problemă… încerc să-ţi înţeleg reacţia sentimentală.

    1. Nu am specificat nicăieri că sunt penticostal, iar dacă nu sunt penticostal şi tu vrei să fiu dat afară din rândul penticostalilor se pare că de fapt vrei ca în primul rând să fac parte din rândul penticostalilor. Cum aş putea fi dat afară din rândul lor dacă în primul rând nu voi face parte dintre ei? Aşa că ai grijă ce speranţe ai.

    2. Mesajul meu se referă strict faptul că în articol se lansează nişte acuzaţii nejustificate. Am cerut un răspuns neevaziv din partea celui care a lansat acuzaţiile. Şi răspunsurile pe care le-am primit le vezi şi tu.. doar le-ai votat ca fiind bune.

    3. Pentru simplul fapt că am cerut aceste lămuriri se pare că tu lansezi la adresa mea un soi anume de acuzaţii: mă acuzi că din cauza mea vă arată oamenii cu degetul şi că am făcut de râs numele Domnului.

    Şi acum să fim sinceri, nu vă arată pe bună dreptate oamenii cu degetul? Dacă este cineva care face penticostalii de ruşine, atunci probabil că sunt oamenii care emit minciuni precum cele de mai sus. Mă refer la minciunile tale.

    Aşa că fie îţi recunoşti minciuna public, fie arăţi că (şi) din cauza mea numele Domnului a fost făcut de ruşine. Fie îţi recunoşti minciuna public, fie arăţi că (şi) din cauza mea penticostalii sunt arătaţi cu degetul.

    Până una alta eu te arăt pe tine cu degetul. Sau pentru minciună este în regulă să fie arătaţi penticostalii cu degetul? Acesta este efectul pe care doreşti să-l produci?

   • Cristian Ionescu,

    Nu cred că vă înțeleg. Am arătat acolo faptul că omul mă acuză pe nedrept nu numai de fapte pe care nu le-am comis, ci tocmai de fapte pe care nici nu aveam cum să le comit ținând cont de cine și ce sunt:

    – nu am avut purtarea respectivă aflată în discuție
    – nu din cauza mea penticostalii sunt arătați cu degetul

    Sugestia mea este să fiți mai atent cu minciunile pe care le permiteți la secțiunea comentarii.

    Aici este o inconsistență tocmai în purtarea dumneavoastră: pe de-o parte vă scandalizați pentru purtarea organizatorilor Peniel, dar pe de alta închideți ochii la minciuni care sar în ochi.

    • Vă rog să luați notă de faptul că mi-ați aplicat această monedă de la primele comentarii și le-am permis cu toate prezumțiile dvs.
     Mai mult, comentariile pe care le deplângeți au aplicație mai generală și nu cred că se referă la persoană.
     Poate mă înșel?…

   • Cristian Ionescu,

    Eu nu v-am aplicat niciun fel de monedă. Am emis pur și simplu faptul că în lipsa unei justificări specifice, ceea ce ați spus se poate încadra în categoria calomniei.

    Tocmai de asta v-am cerut acele explicații. Dacă nu le puteți oferi și ați afirmat totuși acele acuzații, atunci se va dovedi că am avut dreptate.

    În situația comentariului lui Adrian, situația este alta: omul emite niște minciuni despre mine la care dumneavoastră rămâneți inert. Este un fapt empiric: suntem de față și-l vedem cu toții. Nedumerirea mea aici a fost legată de faptul că pe de-o parte sunteți scandalizat de cele scrise în articol, dar (…)

    Comentariile mele nu au conținut și nici nu vor conține lucruri jignitoare sau lipsite de respect. Vă rog ca acolo unde există o propoziție condițională să o luați ca atare. (…) Doresc pur și simplu să ilustrez ce am spus vizavi de propoziția condițională.

    Comentariile la care mă refer mi se adresează direct și chiar dacă ar conține adevăruri despre alte persoane, din moment ce se referă (și) la mine (despre mine nefiind adevărate), atunci este clar unde se încadrează.

    Când omul mi se adresează în felul „Sper ca tu si altii ca tine sa fiti dati afara din cultul penticostal cat mai repede.”, dumneavoastră vreți să trageți concluzia că nu s-a referit la mine în comentariu ci la cine știe ce situație cu „aplicație generală”? Și chiar dacă ar avea aplicație generală, despre mine s-au afirmat minciuni.

  • Draga Syme, din toata tarasenia mie personal imi place cind dansatoarea isi incolaceste piciorul pe dupa flacaul in costum.Mi-ar place sa-mi faca si mie asa ceva. Extraordinar.Asa spagaturi nu am vazut de cind eram in „vremea mea”! Chiaar nu se vede bataia de joc? Chiar au putut ca pastorii din sala sa stea sa vada destrabalarea pina la capat? Cine trebuia sa apere fata lui Cristos, despre care multi comenteaza ca a fost prezent? Fr Wurmbrand a luat atitudine doaar pentru niste vorbe spuse la adresa Domnului si a indurat mai bine inchisoarea decit sa nu ia atitudine.Vezi vreo diferenta? Daca da, atunci mai ai vreo sansa, daca nu, atunci este bai mare.Oricum, ccind generatia ta si a lui Andrei, care trebuia sa fie la studiu pt liceenta, vor avea un cuvint de spus referitor la credinta in biserici, pentru noi o sa fie bine ca va vom privi tot pe aceste scene,daca veti reusi sa ne obisnuiti cu ele. Un lucru este totusi interesant: cind am venit la credinta nu mi s-a spus ca trupele profesioniste vor evangheliza iar noi vom icasa taxele care sa ne scoata cu bine „afacerea” numita conferinta.

   • Mihail,

    Sincer, nici nu am văzut clipul înainte să scriu primul comentariu. Nu m-a interesat să-l văd pentru că eu nu comentez clipul și nici dansul de la Peniel.

    Eu comentez aici pretențiile de adevăr ale pastorului Cristian Ionescu. El a lansat niște acuzații, 10 la număr, după cum urmează:

    Organizatorii Peniel:

    1. susțin „altarul lui Moloh”
    2. încurajează „altarul lui Moloh”
    3. apără „altarul lui Moloh”
    4. susțin „vițelul de aur”
    5. încurajează „vițelul de aur”
    6. apără „vițelul de aur”
    7. susțin „purtarea balaamiților”
    8. încurajează „purtarea balaamiților”
    9. apără „purtarea balaamiților”
    10. au organizat un festival al Satanei

    Nu mă exprim vizavi de dans deși, dacă pastorul Cristian Ionescu ar lua în serios discuția, aspectul teologic al dansului ar necesita discutat (iar dacă cineva ar aduce vreo dovadă că dansul implică cele 10 puncte enumerate mai sus, atunci probabil aș oferi și eu o replică – dar deocamdată nimeni nu a adus niciun argument, iar dacă a adus te rog să indici unde este pentru că nu l-am văzut). Dar el nu ia în serios discuția. Sau cel puțin replicile lui, precum „Peniebil…” și „Da! Ne-evaziv, dvs. glumiți?” nu sunt semne ale faptului că ar dori o discuție serioasă.

    Nu am discutat nici despre trupele profesionale sau despre cum să facă pocăiții evanghelizare. Nu pentru că subiectul nu m-ar interesa.

    Eu am făcut referire la acele acuzații și am cerut dovezi pentru ele. Pastorul Cristian Ionescu a spus la un moment dat: „așteaptă următoarea postare (de fapt următoarele) și vorbește mai calculat. Vei înțelege în două, trei zile…”. Am așteptat, au trecut de atunci și postări și zile. Dar totuși nu am văzut unde au fost aduse dovezi pentru cele zece acuzații de mai sus.

 12. Corecție:

  1. „ca o astfel de acuzație să poate fi susținut” –> „ca o astfel de acuzație să poate fi susținută”
  2 „Altfel am ați putea fi acuzat pe drept” – > „Altfel ați putea fi acuzat pe bună dreptate”

  • Syme
   de cand adevarul lui Dumnezeu ti se pare o „calomnie”????? si ce greu ne este atunci cand cineva ne corecteaza in spre adevar sa il acceptam!!!!

   Culmea e ca acum „adevarul” pe care multi il promovaza este relativ!!!!
   Si mereu se gasesc „bete” care sa ajusteze sau sa modifice putin contextul bibliei.

   • Eu am spus că ceea ce pastorul Cristian Ionescu a afirmat sunt calomnii.

    Dacă dumneavoastră vreți să spuneți că ceea ce a spus pastorul Cristian Ionescu este de fapt „adevărul lui Dumnezeu”, atunci vă rog să-mi demonstrați acest lucru. Mie mi se pare că fără să aducă dovezi, ceea ce pastorul Cristian Ionescu afirmă nu sunt altceva decât calomnii.

    Și l-am invitat să-și argumenteze afirmațiile. Lucru pe care refuză să-l facă.

  • Syme, daca nu-mi aduci o dovada, cit de mica despre faptul ca Iona a stat 3 zile in burta pestelui, eu ma las de crestinism, ce zici? Imi dovedesti? Prietene, eu cred ca tu actionez intr-o mica eroare: fr pastor Cristian Ionescu acuza pacatul, ori, asa cum spunea cineva, tare as vrea ca data viitoare sa se „imagineze” pilda cu femeia prinsa in curvie. Tu cam ce probe ai cere in acea situatie?Poate ca virginitatea fetei ar duce la iertarea ei. Ce trist.Tu vezi ce lucruri ne orbesc la aceste vremi? In loc sa condamnam clar si fara echivoc pacatul, avem treaba cu fratii.Pai dragul meu, fratii mei sunt toti sfinti, i-a sfintit Isus prin jertfa lui, poti tu spune orice, dar, pe scena au practicat paginii, ei au prezentat evanghelia Domnului Isus, nu a dansat Oniga sau pastorii Cristian Ionescu, Petrica Lascau, Avram Cornel, Paaul Dan si altii care au luat atitudine impotriva faptelor care au aruncat rusinea pe obrazul lui Isus. Pastorul Richar Wurmbrand a facut ani grei de puscarie pentru ca a luat atitudine si a aparat pe Domnul Slavei. Tu de fapt cu cine te razboiesti, cu fratii sau cu pacatul?Cit despre crestinismul meu, fi sigur ca imi iubesc toti fratii, iubesc pe Isus, ca dovada urasc pacatul indiferent de forma in care incearca sa ma infasoare atit de lesne. Fii binecuvintat.

 13. pastor Adrian Samuil Lascu-Spania Răspunde 11 iunie 2011 la 8:12 AM

  RUSINE SA LE FIE ORGANIZATORILOR ACESTEI CONFERINTE CARE FAC DE RAS NUMELE DOMNULUI amestecand inchinarea la idoli cu inchinarea inaintea Domnului. De fapt la ce sa ne așteptăm…

  un coleg de slujire Adrian Samuil Lascu

  • Observ ca sunteti din Spania. Inainte de a face aceasta afirmatie ati participat la vreo conferinta sau eveniment Peniel?

   Odata ce oamenii si-au asumat un fapt ca o greseala acest lucru nu inseamna ca totul trebuie catalogat ca si un esec.

   Daca dumneavoastra ati gresit fata de un frate din biserica, spre ex ca nu i-ati ascultat biletelul ca vrea sa slujeasca cu o cantare sau poezie, fara sa-i spuneti ca nu l-ati pus de ex ca nu mai era timp ar trebui sa trag concluzia ca sunteti un pastor, rece, indolent, fara respect pentru membrii bisericii?

   • george &syme: voi aveti dreptate, se mai fac greseli, dar eu mai astept inca si acuma ca cineva sa-si asume vinovatia Golgotei.Biblia imi spune ca acea asumare v-a fi viata din morti.Frumos. Dar in situatia noastra, nu fr Cristian Ionescu a dansat, nu l a faccut de rusine traireaa crestina, el a luat atitudine in functie de CREDINTA pe care o traieste cu adevarat. Problema , esenta, realitatea este prezentata de imaaginea din cele doua clipuri.Deci eu cconsider ca noi trebuie sa discutam fata de subiectele propuse in clipuri, nu corectind una sau alta din postarile celor care iau atitudine. De data aceasta ADEVARUL este prezentat in imagini. Ioan 11 cu 35.

  • @ Adrian Samuil Lascu -Spania
   Este o rusine pentru ei in romania pentru ceeace a facut !!! dar in acelas timp pentru cei din Spania , Italia … pentru ceea ce nu fac ….
   Este o rusine pentru un preot in romania sa nu mearga in biserica „ortodoxa” in ziua de paste , rusali , craciun , dar pentru un pastor penticostal , nu …
   Este usor si simplu sa vedem greselile altora , atunci cind pe ale noastre nu le mai putem observa , de gravitatea lor ….

 14. Cred ca videoclipurile de mai sus spun CLAR ceea ce va deveni orice religie si miscare religioasa de pe acest pamant: un show. Daca nu faci ceva sa atragi pe alti nu ai cum sa ai enoriasi la slujba. Iar daca faci ceva foarte traditional si atragi ceva oameni, inseamna ca o faci pentru acelasi scop: un alt fel de show, dar traditional. Deci daca se poarta baticuri sau nu, fuste lungi sau scurte nu cred ca are de a face cu participarea la vreunul din show-uri. In orice caz, orice imbecil ar putea sa spuna ca inchinarea la Dumnezeul cel viu si adevarat nu se face cu show. Se face in duh si in adevar (si asta nu implica neaparat purtarea de baticuri pe cap, dansuri sau tremuraturi, caderi pe spate sau altele, ci sfintenie 100%). Daca ar fi un motiv sa va cereti iertare pentru cele scrie aici legate de Peniel, ar fi sa va cereti scuze ca ati postat aceste clipuri si nu ati dat sursa celui care le-a produs. Altceva nu. Felicitari in rest pentru lucrarea care o faceti! (scuze, nu am citit toate comentariile de mai sus, am raspuns direct la aceasta postare… care mi-a trimis-o si mie cineva pe mail… si din pura si idioata intamplare… ii cunosc personal pe fondatorii Peniel…)

  • Imaginile video sunt afișate pe YouTube.

  • @Confesorul

   Păi DE CE meştere să-şi ceară iertare domnul pastor Cristian Ionescu ?!? Că a avut curajul şi demnitatea să spună lucrurilor pe nume ??? Că a îndrăznit „să-i deranjeze” pe cei care duc creştinismul pur şi curat în derizoriu, în penibil şi în moarte spirituală ?!? Că a atacat problema gravă a DESACRALIZĂRII uneia dintre Bisericile neoprotestante ??? Că a pus degetul pe rană şi s-a comportat aşa cum trebuie să se comporte orice adevărat slujitor al lui Dumnezeu ??? Doare ? Ustură ? Serios ? Păi eu zic că-i mai bine aşa…. pastorul Cristian Ionescu doreşte ca puroiul să fie scos cât mai rapid din rana unei Biserici până nu se ajunge la infecţie sistemică, septicemie şi decesul spiritual al Bisericii respective !!! CE E RĂU ÎN ASTA, Confesorule ?!?

   Zici că ar fi bine ca domnul pastor Cristian Ionescu să-şi ceară scuze că a postat două videoclipuri de pe YouTube ? Serios ? Te-ai gândit mult ?!? Trebuia să precizeze sursa ? Cine vrea să vadă sursa n-are decât să intre pe canalul YouTube respectiv şi acolo o să vadă sursa, care-i problema ??? Păi atunci, sugerezi ca mii sau zeci de mii de bloggeri să-şi ceară scuze pentru că preiau pe blogurile lor materiale video de pe YouTube ??? Şi de unde vrei, mă rog, să preluăm materialele video pentru blogurile noastre ? Din Lună ?!? Din Marte ???

   P.S. Mi-a plăcut totuşi o afirmaţie pe care ai făcut-o :

   „Închinarea la Dumnezeu se face in duh si in adevar si asta nu implica neaparat purtarea de baticuri pe cap, dansuri sau tremuraturi, caderi pe spate sau altele, ci sfintenie 100%” Aici ţi-a ieşit un porumbel din gură ! 🙂

   He, he… zici că a fost o întâmplare idioată faptul că i-ai cunoscut personal pe fondatorii Peniel ? Sunt perfect de acord cu tine !

   • Era o „cerere de scuze” ironica, tu nu ai inteles bre?

    Ma bucur ca ti-a placut afirmatia facuta de mine. E cu copyright, deci nu ai voie sa o folosesti fara acordul meu :p

    Toate cele bune, Cat-ule. Mai sunt multi „mice” in crestinismul romanesc care trebuiesc eliminati, daca intelegi ce spun. Nu mai e nevoie sa imi dai reply la replica mea… o sa latre cainii dupa aia dupa tine… hehehehehehehe

 15. Penielul nu e la primul incident de acest fel.SA ne aducem aminte ca acum 2 ani parca ,erau cat pe ce sa faca o gafa mare si sa-i invite la o conferinta pe Basescu si pe videanu.Vorba aia:Amestecarea politicului cu credinta.
  Adevarul e ca un tanar care se respecta nu merge la Peniel.N-are ce cauta acolo.Acolo merg cei care cauta show evanghelic.Cam asa cum merge lumea la discoteca asa merg tinerii evanghelici(care nu se respecta) la Peniel. Show de proasta calitate.

  • ADrian .S.
   am citit aproape toate comentariile, dar ceea ce spui tu e o mare prostie;
   cei mai multi pastori pot sa confirme ca tinerii lor vin acasa transformati de la peniel, si tu afirmi ca un tnar care sa respecta nu merge la peniel…….

   aici e problema ca tre sa ai curaj sa mergi la peniel si sa te lasi transformat si schimbat de Dumnezeu, tre sa iti calci mandria in picioare si sa nu te mai preocupe sa cauti respect pentru tine ci sa il onorezi pe Dumnezeu …..

   • Rebecca.Nu ai dreptate.Acei tineri au parinti.Si nu-i vorba de parinti nepocaiti ci de parinti pocaiti.Vrei sa-mi zici tu mie ca parintii nu sunt capabili sa-si educe copii,respectiv tinerii?Chiar trebuie sa vina (…) sau altii de la Peniel sa ne educe copiii nostrii?Unde este responsabilitatea parinteasca?Parintii sunt,conform bibliei,singurii responsabili cu educarea religioasa a copiilor lor.De cand Penielul are dreptul sa-mi spuna mie cum sa-mi educ copilul?Nu ti se pare un abuz?

   • @ rebeca
    Serios ?! cei mai multi „pastori ” confirma acest lucru (…) pe care il spui? transformari !! unde ? cine le-a facut ? in ce au fost transformati ? veți duce credinta in cluburile lumesti si veti spune ca-i bun (…)
    Dumnezeu ?! chiar vrei sa ne convingi ca a fost Dumnezeu acolo ?! pai (…) crezi ca Dumnezeu vine in mijlocul dezmatului ?! tu crezi ca-i locul lui acolo ? dar locul tau unde este si cum ar trebui sa fii?!
    pentru voi nu pot spune decit (…) Dumnezeu sa va ierte …

   • Rebeca, si Ceausescu a spus ca va face totul pentru a crea omul nou, dar nu a spus daca va fi mai bun sau mai rau decit cel vechi.Sigur ca trebuie mers la partasie, dar, ramine valabil Psalmul UNU!!! Daca la aceste mainfestari-conferinte- invatate de la comunisti ne vom alege numai cu DANSUL TEMATIC (inventia pur comunista) atunci crestinismul are toate sansele sa dispara destul de repede. , se spune ca a murit comunismul, dar satana ii duce mai departe lupta.si rezultatul il poti vedea in imaginile postate. Tu te-ai intrebat de ce a spus Isus (parafrazez) ” voi mai gasi credinta cind voi reveni?”Tu crezi ca este scris ceva in plus in biblie?

   • minunat ai scos in evidenta un aspect interesant mandria spirituala pe care multi o trecem cu vederea

  • Penielul se organizeaza in sala sporturilor an de an. Pentru ca este o conf la care vin cateva mii de oameni din toata tara, in semn de respect li se aloca cateva minute oficialitatilor locale, primarilor, in care sa multumeasca celor care au venit in orasul lor. Iar daca au un gand frumos de transmis tinerilor sunt liber s-o faca, fara mesajel politice sau orice alt lucru de acest gen.

   • Geroge.
    1.Amestecarea politicului cu biserca nu-i buna si nu trebuie sa existe.Chiar si Laurentiu Balcan(iar el e particpant activla Peniel) a spus-o pe blogul lui ca nu-i bine sa amestecam politicul cu Bisericescul.
    2.De cand Penielul are dreptul de a educa copilul respectiv tanarul?Oare astia nu au parinti?

   • @medieseanul1234
    Niciun primar sau reprezentant local nu a avut vreun discurs politic si nu va avea la Peniel. Nu sunt invitati pentru aceasta. Ci doar sa ureze un bun venit si cam atat.

    Dar vad ca tu iei doar ce-ti convine si adaugi de la tine. Daca e cum zici tu, atunci arata-mi un filmulet in aces sens, pentru ca toate conferintele Peniel sunt inregistrate.

   • (…)
    _____________________________
    Nu am găsit legătura trimisă.
    Mai încercați odată vă rog.

   • Prin amestecarea politicului in viata bisericeasca eu inteleg ca o biserica sau un pastor sa anunte oficial ca sustine un politician sau ca ofera in cadrul bisericii sau conf ori ce o fi un spatiu in care sa trasnmista un mesaj politic.

    In acest sens nu sunt de acord cu chemarea vreunui politician. Daca are un salut de bun venit si atat in cadrul unui eveniment dintr-un oras, atunci mi se pare ok.

 16. Draga frate Cristi

  Sunt de acord, ca este o gresala sa se intimple asa ceva la o conferinta crestina.Condam acest lucru.
  Ce nu sunt de acord este cum ceelalti dintre noi abordeaza asfel de situatii.In loc sa aplanam asemenea greseli, noi le amplificam.Se pare ca nici unul dintre noi nu suntem destul de maturi sa abordam o situatie anume, biblic, cu multa frica de D-zeu si cu gind de-a indrepta, nu a distruge.Penielul functioneaza de peste 10 ani.Cunosc personal, persoane care s-au intilnit cu D-zeu pentru prima data acolo, si astazi uni dintre ei slujesc lui D-zeu ca pastori s-au predicatori in mai multe biserici.Daca am fi condusi de dragoste lui D-zeu, nu ne-am permite sa definim o lucrare de peste zece ani de activitate, dupa doua clipuri de aproximativ 5 minute.
  Ce ar fi sa luam activitatea D-lui Isus, cind biciuia pe schimbatori de bani in Templu si sa lasam de-o parte tot restul activitati lui de 3ani si jumatate.
  Ori ce ar fi sa luam pe David cind dansa ca un apucat in fata poporului (sa nu mai vorbim de alte lucruri urite pe care le-a facut David) si sa lasm de-o parte tot restul vietii lui.Cine i-ar mai citi Psalmii inspirati?
  Oare cind invatam sa tratam lucrurile din punctul de vedere a lui D-zeu, adica biblic.S-a discutat cu fratele Oniga, inaite de a transmite mai departe aceste mesaje?
  Se pare ca noi suntem singura armata care isi omoara raniti.D-l sa ne de-a multa intelepciune si mai multa dragosta.
  Cu multa dragoste frateasca.

  Mike o

  • Mike O,
   Ce vad eu aici este o rabufnire impotriva miscarii carismatice, nu sete dupa dreptate.. N-am vazut niciunde in Biblie cineva sa fie aratat cu degetul pt o greseala (oricat de grava) pt care s-a pocait…In mare parte, in cazul de fata, oamenii isi revarsa ura si frustrarea fata de o miscare (cu plusurile si minusurile ei, ca si oricare alta miscare), care ii lasa in urma pe traditionalistii „ingusti” (in mod fariseic), dar aproape morti spiritual…

   • C.I.
    Chiar cred ca dvs sunteti un om integru si dorinti binele, etc,dar oare chiar nu v-ati grabit sa va luati de un lucrator ca Oniga, care stiti bine ca e un om autentic (nu fara greseala)?… Nu mi-e prieten, Oniga, il situ doar din vedere de pe la conferinte (nu Peniel), dar nu cred ca e un tip dezechilibrat….Cred ca era mai bine sa fii vb cu el in particular sa vedeti ce si cum inainte ca sa iesiti public…Nu cred ca tine de noi sa judecam motivatile interioare ale nimanui decat in masura in care ni le descopera Duhul… In rest, stiti bine cine consider ca trebuia corectat de la amvon pt erori teologice grosolane recente :)–ramane tot intre noi.

   • Mișcare… carismatică? De ordinul ”tango”?
    Vă rog…

  • Păi le aplanează Cultul Penticostal din România de ani de zile de le-au băgat sub preș!…
   Greșeli?…

  • Adică să avem toleranţă pentru păcat, mike? Nu ne omorâm răniţii ci ne distrugem întreg tineretul, atâta timp cât nu luăm atitudine împotriva celor puşi să gestioneze hrana lor spirituală, acceptând virusul lumii printre bucate. Eu sunt de părere că, decât să piară întreaga noastră identitate spirituală, mai bine să se volatilizeze Penielul şi cei ca el. Nu sunt rău ci doar bine intenţionat. Ce misiune-i asta când se mizează pe popularitate şi vedetism, pe audienţă lărgită, pe cocteiluri pentru toate gusturile, rupând gardurile staulului pentru accesul lupilor (puricilor) in voie?

  • @ mike
   Spui tu : este o lucrare de aproape zece ani si noi ne permitem sa o …. dragule ce ramine cu lucrarea de peste doua mii de ani care a fost pusa pe picioare de insusi Domnul si care a fost zidita pe o stinca tare si care timp de doua mii de ani nu a putut nimeni so sfarime ?!
   veniti voi acum si schimbati adevarul cu stricaciunile voastre , ati introdus , putin cite putin cam totul in biserici , ” cercetari ” !!! ce cercetari ? de cine sunteti calauziti ? ce duh va indeamna la asfel de purtari ? ce Biblie cititi ?
   ia-l pe David in exemplele tale , dar ai vrea sa platesti pretul pe care la platit el ?
   (…)
   Asa sa fie Domnul sa va dea mai multa intelepciune , dar asta era normal sa o cereti inaite de dezmatul pe care lati facut , acum ar trebui mai intai sa-i cereti Domnului IERTARE ….
   Tu nu ai citit niciodata ce a patit poporul israel cind a facut vitelul de aur si sa dat dupa altii dumnezei ?!!!

   • Draga Aliatule

    Te rog sa mai citesti mesajul meu inca odata cu mai multa atentie, mai ales primele doua fraze si apoi poate vei gasi motive sa-ti para rau de ce ai scris. Eu fac foarte clar pozitia mea fata de ce s-a intimpat acola la acea conferinta, dar in acelasi timp condamn felul de abordare a situatiei respective. Eu nu fac comparatie intre lucrarea de la Peniel si lucrarea de 2000 ani facuta de D-zeu, fiindca nu exista termeni de comparatie.
    God bless you and yours.

    PS. Nu am nici o implicare in organizatia Peniel, nici directa nici indirecta, doar incerc sa fiu corect fata de orice situatie.(corect dupa cum eu inteleg biblia)

   • Draga Cornelius
    Cum ai tras tu concluzia ca eu tolerez pacatul, din mesajul scris de mine?Doar pentru faptul ca incerc sa fiu echilibrat si nu scriu din duh de razbunare?
    Frate draga te rog citeste mesajul meu in intregime cu multa atentie.Multumesc.
    God bless you and yours.

  • mike:
   imi cer si scuze , daca asta te face fericit !!!
   primele doua fraze intr-adevar mi-ai placut , dar dintr-o data am crezut ca-i scapat ciocanul pe picioare , in urmatoarele fraze …
   asa ca , mediteaza tu !!!

 17. Am gasit raspunsul celor de la Peniel, dar astept insa un raspuns personal de la Oniga. http://www.peniel.ro/2011/04/comunicat/ . Citind acel comunicat si raspunsurile pro si contra, realizez ca tragediile sunt multe si amploarea lucrurilor e dincolo de ce vedem la suprafata.

  • Răspunsul și comunicatul sunt peniebile!
   Trebuiau opriți pe loc!
   Bine că au avut un țap ispășitor…

   • Am participat 3 ani la rand la Conferinte Nationale Peniel. E adevarat ca prima data am trait un soc din cauza „ambalajelor” unor „oamene” ce pareau ca nu s-au intersectat niciodata cu Dumnezeu. Dar m-am rugat sa trec peste asta si sa-mi urmaresc scopul pentru care am venit: intalnire cu Dumnezeu. E adevarat ca exista o minoritate ce nu-si propune, prin astfel de excursii, sa se inchine si sa se apropie de cele sfinte.

    Am mers impreuna cu baieti care acolo s-au dedicat pentru Dumnezeu si astazi facem parte din acelasi grup de studiu. Am dus tineri din biserica ce au experimentat prezenta lui Dumnezeu si o viata rededicata. Am vazut oameni transformati de Cuvant!!!

    Cum sa spuneti ca totul e un festival al diavolului? Nu am participat anul acesta, insa am citit comunicatul organizatorilor. E adevarat ca Satan lupta din rasputeri sa transforme motivatiile tinerilor ce vin la astfel de conferinte si sa-i distraga de la scopul principal. Insa de ce noi sa-i acordam victoria totala?

    Anul trecut ni s-a spus clar: duceti cu voi mesajul si nu manifestarile. La aceste conferinte participa evanghelici de toate culorile. Personal, facand parte dintr-o biserica penticostala traditionala moldoveneasca, nu sunt obisnuit cu „atmosfera penielica”, dar ma pot inchina in duh si adevar cu cei care chiar se inchina.

   • Hmm, atunci in biserica locala nu e deloc aluat?:S

 18. FR .Cristi axact cum spuneai chiar cu imagine si tot cauta sa se eschiveze agentii satanei dar daca numai spuneai o poveste despre ce sa intimplat acolo ? „erai un mincinos” . Cred ca ar fii bine sa faci o srisoare la cult semnata de mai muti pastori , si daca nu se iau masuri sa nu mai fie primiti prin bisericile din ameririca , tacind sintem de acord cu ei GBY

  • Da! S-ar putea!
   Mai ales că, spre deosebire de ceea ce debitează unii care spun că n-ar trebui să ne băgăm în treburile din România, acest Penie(bi)l s-a infiltrat și în America. Același stil, aceeași atitudine!

 19. Nu ştiu din ce cauză se aduce asemenea critici, nu este vorba despre dans la conferinta Peniel, ci despre piesa „Pilda fiului risipitor”, interpretată de trupa de teatru sub regia lui Dan Puric. Cu siguranta ca fiul nu a donat banii primiti de la tatal unui azil de bătrâni ci aşa cum spune Cuvântul şi-a stricat cu femeile desfrânate.
  Având in vedere situaţia aceasta, nu inţeleg de ce se arunca cu pietre.
  Aducem păcatul in biserică? Să fim realişti! ….plutim în ură dar ne numim frati, de care nu stiu…. .
  Aaa şi cu siguranţă acelea imagini erau inofensive faţă de ceea ce privesc tinerii noştri creştini pe monitoarele televizoarelor şi calculatoarelor, fiţi sigur de asta! (din păcate)

  Cu multă stimă şi respect!

  • Trebuia să arate ce a făcut fiul risipitor?
   Păi atunci înseamnă că au fost de-a dreptul rezervați 🙂 !

   • Peniel a gresit…si ca i-a acceptat si ca nu i-a oprit pe loc…e clar.. Dar oamenii si-au cerut iertare.. ce altceva poate sa mai faca?? Oamenii gresesc, uneori grav.. E parte din viata…Peniel e o confe buna… nu perfecta… E cineva perfect si fara greseala???!!!

    • Peniel a greșit când au decis să nu țină cont de autoritatea Cultului Penticostal care a avertizat împotriva acestor practici. Restul vine de la sine.
     Le pare rău că… Nu le-a mers!

   • De multe ori ma intreb de cei care citesc Biblia si nu pot sa inteleaga ideile de baza din Scriptura. Uneori imi vine sa alung misionarii din vest inapoi in tarile lor si le spun raspicat, daca nu poti curati gunoiul din tara ta oricare ar fi ea, de ce trebuie sa-l exporti alte tari ?
    Un exemplu din VT, Solomon era tanar si s-a dus pe cea mai importanta inaltime adica la Gabaon si acolo a adus un numar impresionant de jertfe si Dumnezeu i se arata noaptea in vis. Lucrul tragic care poporul l-a inteles a fost, ca Dumnezeu raspunde oamenilor pe asemenea inaltimi, desi Biblia explica in mod specific ca practica este idolatra. Cred ca acest obicei a fost unul din cele mai oribile de care poporul si imparatii lui Israel si Iuda nu reuseau sa scape desi Dumnezeu le vorbea prin prooroci si vazatori. Chiar daca Dumnezeu ar raspunde cuiva la o asemenea intalnire nu inseamna neaparat ca modul acela de inchinare este corect. Este probabil adevarat ca multi dintre tineri vin in mod sincer la o asemenea intalnire, dar accentul ritualistic prin care sunt atrasi nu este din modul de abordare a lui Dumnezeu, ci este mai degraba un raspuns la cautarile lor specifice varstei, fiind mereu bombardati de media in care prezinta oameni cu invitatii la senzualitate, dezbracati si uau cand vezi ca asemenea oameni sunt si intr-un mediu crestin, ce realizare ! Este adevarat ca bisericile evanghelice (cel putin din Romania), au anumite subiecte tabu, despre sexualitate, daca este cineva dependent de droguri, poate nu are o abordare convingatoare despre „muzica crestina”, poate sunt prea legalisti, sau chiar radicali, dar nici oamenii astia nu ofera o speranta, de ce? ei au niste vorbitori motivatori, distreaza pe cei ce merg la intalinirile lor de iti da impresia ca oamenii sunt goi ca si cei ce nu cunosc pe Dumnezeu. Eu nu inteleg, de cand l-am cunoscut pe Dumnezeu pot sa spun ca nimic din ceea ce acesti oameni aduc nu ma impresioneaza. Am fost in India hindusa, am fost in Turcia musulmana, am fost in Vest, nici o religie nu are ceea ce am avem noi, si anume: Hristos in voi nadejdea slavei. De ce mai trebuie atunci sa umplem viata noastra cu toate acareturile astea lumesti, de ce au nevoie crestinii de atat muzica? de ce au nevoie crestinii de atatia actori in vietile lor? Oare nu suntem si noi ca poporul lui Istrael, atunci cand poporul nu asculta, Dumnezeu ii parasea si ei atunci inlocuiau slava lui Dumnezeu cu tot felul de dumnezei si toate stricaciunea ritualista a neamurilor? Tineti minte pana muriti: Hristos in noi, nadejdea slavei, cand acesta devine realitate in viata ta(eu am experimentat asta), nu mai ai nevoie de astea. Toate par asa de copilaresti, daca esti templul Duhului Sfant si Dumnezeu locuieste in tine, de ce mai ai nevoie de chestiile astea?

    Astăzi și noi avem înălțimi ca poporul Israel de altădată, acestea sunt super corurile noastre, formații de laudă și închinare, cu alte cuvinte “echipe de entertainment” și cine să mai zică ceva că doar fac lucrarea lui Dumnezeu, repetăm istoria evreilor dar într-un alt mod. Când nu mai este prezența Domnului o înlocuim cu ceva distractiv, doar sunt multe posibilități.

    Șansele de a fi schimbați de muzică sunt minime, dacă muzica ar schimba oamenii, iar vindeca ar fi cea mai facilă metodă la îndemâna oricui, ținând cont de cantitatea de muzică și de dinamica acestei industrii a distracției, muzica nu are impact de durată asupra caracterului, poate are dar negativ, distractiv, efemer, să mai umple un pic vidul lăuntric, dar nu ține decât lungimea melodiei, are efect narcotic.

    Este vremea să dărâmăm orice mit al înălțimilor spirituale ritualiste în care ne-am pus încrederea, avem nevoie să mergem singuri la Doctor cu durerea noastră în suflet, cu toată amărăciunea din inimă, cu toate bolile noastre cronice, plângând, smeriți, epuizați în căutările noastre, fără țambalele asurzitoare ale unei generații înnebunite de muzică și jocuri, de circul ieftin mixat în mințile unor oameni firești, căci circul se termină și mergem tot bolnavi acasă.

    Noi toți recunoaștem că nu-i bine cu noi, dar nu vrem să plătim prețul conformării în a purta jugul lui Hristos. Pentru noi simplitatea Evangheliei este irelevantă azi, în schimb suntem gata să finanțăm mega proiecte pentru a fi relevanți pentru o zi în orașul nostru. Noi trebuie să fim gata să plătim prețul în fiecare zi, prin viața noastră și în special în familiile noastre și în comunitățile noastre.

    http://catauadrian.blogspot.com/2011/05/cine-mai-poate-vindeca-romania.html

   • ma intreb de ce nu aveti aceasi unitate de masura si pt IT pe care il luati in brate atata si, care, apropo, predica la Peniel??? Cred ca dumnealui are abateri mult mai tari la activ.. si nu ma refer la ce a fost acum 20+ de ani 🙂

    PS scena de la Peniel e graoznica si dezgustatoare.. inr-adevar….nu contest asta nici un pic.

   • @Mia, fr. Ionescu
    Va referiti acelasi Croitorul care a facut turul Americii si care pe blogul RM face reclama lui TD Jakes, un eretic de prima clasa, ( oneness pentecostal, nu crede in Dumnezeu -Trinitate) ????
    Ne mai miram atunci de ce se intimpla la peniebil?
    Ne mai miram cind unul dintre „idolii” multor penticostali romani din USA este Jentezen Franklin , promotorul unor spectacole/”evanghelizari” care face ca dansul de la peniebil sa arate ca un dans de copii?

  • adarash….Trebuie sa ma crezi ca sunt unul dintre cei care incearca sa construiasca un pod intre generatii. Insa nu sunt de acord cu conceptul tau…Nu stim (insa banuim) cum si-a cheltuit banii fiul risipitor…Se prea poate ca i-a cheltuit pe dansuri cu femei…insa ce ne facem daca anul viitor vor dori sa expuna scena cu femeia prinsa in preacurvie. Banuiesc ca va trebui sa angajeze actori din industria pornografiei. Intelegi unde vreau sa ajung(poate putin fortat scos din context) ?

   • Florine Florine.mai ti minte cand ti-am spus ca acesti tineri sunt un pericol si ca am face bine sa ne ferim de ei,sa-i excludem si sa facem totul pentru a-i proteja pe aia cuminti?Tu ai spus ca nu Adrian,nu,ei sunt inofensivi ei nu fac nimic rau,te inseli.
    No ce spui de asta?M-am inselat cumva sau am avut dreptate cand am zis ca modernistii sunt cancerul credintei?Nicidecum si inca spun clar si raspicat:SINGURII CRESTINI ADEVARATI CARE CHIAR IL IUBESC PE DOMNUL SUNT CRESTINII CONSERVATORI care de mici copii trebuie protejati.Numai ei trebuie lasati sa cante Domnului,sa mearga in tabere etc.Ceilati sunt niste satane care daca nu sunt excluse risca sa ne nenoroceasca si sa transforme bisericile in discoteci.

   • Adrian…Nu am fost de acord cu tine atunci..si nu sunt de acord cu tine acum…Din punctul tau de vedere…acesti tineri nu mai nici o sansa…unde eu nu agreez cu tine…Notiunea ta de conservator…este diferita de notiunea mea…De aici diferentele…Sa nu uiti ca Domnul Isus a lasat 99 de oi sa o caute pe cea pierduta…Si sti ce este fantastic ? Ca a gasit-o. Biserica nu va deveni niciodata discoteca…cluburile da…A veghea..din puctul meu de vedere nu inseamna a taia…ti-am spus atunci si iti spun si acum…Imparatia Lui Dumnezeu nu este formata numai din nuuri……De cele mai multe ori nuurile trebuiesc spuse in dragoste…nu cu sabia in mana, ca altfel ii dam de lucru Domnului sa repare ce am distrus noi….

   • e un pic dus la extremă ceea ce susţineţi dumneavoastră …nici nu se poate lua în discuţie acest lucru cel puţin nu la conferinţe creştine, însă tinerii noştrii trăiesc în această mizerie a pornografiei. Nu vorbesc generalitati ci fapte reale care se intampla in biserici…da intradevar trebuie sa ne salvam aparentele!
    Priviti in biserici cum sunt tinerii nostri…. 😦

   • adarash..am recunoscut in postul meu si inca recunosc ca comparatia mea a fost fortata…insa deoarece cred din toata fiinta mea ca daca pacatul parintilor nostri a fost barfa/televizorul/colaborarea cu securitatea….pacatul actual este pornografia/substantele adictive…si de aici asocierea mea a pildei cu femeia prinsa in preacurvie. Prin faptul ca Oli a luat atitudine si si-a cerut iertare, pentru mine cazul este rezolvat. Eu chiar cred ca nu a stiut ce se petrece…pentru ca de aceea sunt departamente…Sunt convins ca va fi mult mai precaut data viitoare. M-am dus la cea mai departata extrema ca sa scot in evidenta gravitatea lucrarilor nevegheate. Sper sa ma fi facut inteles. Multe binecuvantari..si iti doresc ceea ce-mi doresc si mie.

 20. Vad ca modernistii au dat navala.Nu va dati batut Frate ionescu.Spuneti adevarul despre PENIELUL care aproape oamenii mai degraba de SATANA decat de Dumnezeu.

 21. Vai vai vai,dar ce se supara modernistii.No no,fiti cuminti copilasi.V-ati suparat ca v-o certat fratele Cristian?Tineti cont ca din cauza voastra,a modernistilor, rad toti de noi si ne numesc sectari,nebuni si asa mai departe.Felicitari fratelui Ionescu pentru luarea pozitiei si sa speram ca organizatorii vor fi pusi sub disciplina sau poate chiar exclusi.

  • Adrian..tu zici ca ar trebui dati afara din cultul penticostal tinerii de acesti fel..dar bibilia te invata ca atunci cand cineva nu e pe calea dreapta nu tre sa il excluzi din cultul penticostal sau orice alt cult ..sau sa dai cu pietre in ei ci sa iii ustri cu duhul blandetii ,sa le arati calea adevarata acestor tineri nu sa arunci cu pietre in ei..

 22. …pastrati ce este bun. (1 Tes. 5:21). Eu cred ca evanghelicii sunt crestni maturi nu talibani si nu arunca o troaca de mate pentru… Peniel si-a atins scopul si cred ca invitatii, oameni nemintuiti si-au dat seama ca evanghelicii nu sunt habotnici (ma refer la acea forma extrema de superstitie religioasa). Stiu, dvs. sunteti pastor român in america si ati adus aici pocainta cu vaporul din România. M-am pris.

 23. Dacă Biblia arată acest lucru ce ii atît de grav să-i dăm o nuanţă de realiatea chiar asa de grav e faptul acesta mai grav ca ura dintre pocaiti ? ….

 24. Draga frate Cristi

  Poti sa-mi dai o explicatie, de ce postarea mea nu s-a calificat pentru a fi postata?
  Cu dragoste,

  mike o

 25. E destul ca să priveşti şi să te cruceşti! Ce exlicaţie mai trebuie la „îmbraţişarea” obscenă din zona minutului 1:00 din primul video?? Execrabil da, pocăiesc ba!

 26. O intrebare mai am aici pe Blog toti sunt foarte isteti dar din toti de aici care au vazut si au fost acolo de ce nu a plecat nimeni in fata sa opreasca curentul sau sa ii traga jos de pe scena?

  Toti ati fost acolo si ati vazut dar nu ati actionat

 27. Problema e foarte grava pentru ca publicul (cel putin o parte) a aprobat sceneta prin aplaudare iar liderii conferintei si-au cerut iertare numai la „cei care au fost deranjati.” Sper ca si-au cerut iertare si de la Dumnezeu caci cu sigur si El a fost deranjat.

 28. Înainte să existe lumea materială, Lucifer, îngerul de lumină din ceruri, s-a răzvrătit împotriva lui Dumnezeu. Drept pedeapsă, a fost aruncat în văzduh, devenind Satana, adversarul consacrat al lui Dumnezeu. El se împotriveşte Creatorului şi creaţiei deopotrivă, cu scopul să-L împiedice pe Dumnezeu şi să-I distrugă Biserica. Nici măcar o singură dată, lucrarea lui Dumnezeu nu s-a făcut fără împotrivire. Dimpotrivă, intensitatea împotrivirii a fost direct proporţională cu succesul lucrării divine. Diavolul nu încearcă niciodată să oprească pe cineva care deja stă pe loc, fiind prezent oriunde şi oricând cineva serveşte pe Rege.
  În misiunea sa din Efes, unul dintre marile oraşe ale Asiei Mici, misiune prezentată în Faptele Apostolilor 19, apostolul Pavel, în ciuda pregătirii sale academice, a elocinţei copleşitoare, a autorităţii divine ce însoţea slujirea sa, se confruntă cu o împotrivire foarte puternică. Poate cea mai nevinovată formă de împotrivire, prezentată în Fapte 19, este ignoranţa. Ajuns în marea metropolă, care împletea într-un mod diabolic destrăbălarea cu divinul, Pavel îi întreabă pe câţiva dintre ucenicii lui Ioan Botezătorul dacă au primit puterea Duhului. Ei răspund: ,,Nici măcar nu am auzit că a fost dat un Duh Sfânt”. Ignoranţa este una dintre cele mai des întâlnite forme de împotrivire din biserică, pentru că ,,poporul piere din lipsă de cunoştinţă” (Osea 4:6). Ignoranţa este absenţa calităţii şi cantităţii de informaţie sfântă, care declanşează credinţa. ,,Credinţa vine în urma auzirii, iar auzirea prin Cuvântul lui Hristos” (Rom. 10:17). Credinţa care nu este bazată pe Cuvântul divin este tradiţie, este religie şi acestea nu au împotrivire.
  O a doua formă de împotrivire în maturizarea şi slujirea unei biserici este insuficienţa. Ucenicii recunosc că nu ştiu nimic despre botezul cu Duhul, dar se măgulesc că au făcut botezul lui Ioan (v. 3). Este adevărat că o călătorie în jurul lumii începe cu primul pas, dar nu se încheie acolo. Viaţa spirituală nu stă în ce faci într-o zi, ci în ce faci în fiecare zi, fiind un proces, nu un eveniment. Oamenii sunt tentaţi să facă câte ,,ceva”, dar nu totul. Ignoranţa are legătură cu ce ştie un om, în timp ce insuficienţa are legătură cu ce face el, prima fiind cauza şi a doua efectul.
  O a treia formă nevinovată de împotrivirii în lucrarea spirituală este indiferenţa. După trei luni de evanghelizare publică zilnică, ,,unii rămân împietriţi şi necredincioşi” (v. 8-9). Indiferenţa este dovada lipsei de motivaţiei, de interes şi de înţelegere. Experienţa confirmă statistica 20/80, adică în viaţa spirituală a unei biserici 20% fac totul şi 80% stau indiferenţi.
  O altă formă de împotrivire în procesul slujirii lui Pavel este imitaţia. Diavolul divulgă incompeteţa unui grup de evrei, care au încercat să imite lucrarea spirituală făcută de Pavel, întrebându-i: ,,Pe Isus Îl cunosc şi pe Pavel îl ştiu, dar voi cine sunteţi?” (v. 15). Doar chemarea şi împuternicirea lui Dumnezeu pun în evidenţă autoritatea spirituală.
  Intimidarea este o ultimă formă de împotrivire în lucrarea făcută de Pavel în Efes: ,,toată cetatea s-a tulburat” (v. 29). Diavolul încearcă pe toate căile să se împotrivească lucrării sfinte, uneori alegând agresivitatea pentru a intimida slujitorii Evangheliei. Scopul adevăraţilor slujitori nu e să se apere, deoarece Apărătorul lor este Stăpânul, scopul lor e să slujească. Aceste adversităţi sunt normale în slujire, deoarece slujirea se desfăşoară într-o lume adversă, o lume care-L urăşte pe Dumnezeu, urăşte Împărăţia şi Biserica Sa. Dacă eşti slujitorul Stăpânului, slujeşte-L cât mai bine şi cât mai mult şi de restul se îngrijeşte El. Nu te concentra asupra adversităţilor, nici asupra adversarilor, ci doar asupra slujirii.

 29. Fr Cristi ai noroc ca ai postat clipul caci altfel nu stiu de ce ar fi fost astia in stare sa te acuze .Gabi Zagrean a zis intro predica cam asa despre chemarea la pocainta ori ii porniti bine de la inceput ori de loc .GBY

 30. Peniel e tot o afacere exact ca meseriile voastre de pastori.
  O spun ”profund îndurerat și întărâtat în sufletul meu”!
  Evlavia e socotită tot un izvor de câștig și de către mai noii vrășmași ai crucii lui Cristos.

  • Generalizați în mod malițios!

  • @ vesteabuna
   serios ca-i asa !!! adica , spui tu : calul si boul sunt animale amindoua , dar pe ambele le poti pune la jug ???
   totusi eu cred ca-i o mare diferenta ! si la fel de diferit este cum isi face slujba fiecare …
   iar tu ramii : indurerat si intaritat in sufletul tau …

 31. Da, eu zic asa: unde scrie in Biblie ca Evanghelia trebuie vestita prin ” pantomina ” ??? Cuvintul lui Dumnezeu spune ca: credinta vine in urma auzirii Cuvintului !!!! Deci credinta vine pe cale auditiva si nu vizuala. Si nu imaginile lucreaza spre mantuire ci, auzirea Cuvintului prin vorbire, care este viu si lucrator. Deci Cuvintul lui Dumnezeu este viu si lucrator si nu pantominele si ca atare Cuvintul lui Dumnezeu trebuie transmis prin predicare. Iar o a doua forma de Evanghelizare, este prin trairea Cuvintului lui Dumnezeu.
  Da, eu mai zic ceva !!! Rochia sau fusta aceea de creatie demonica cu crapatura aceea mareeeeeeeee, nu au vazut-o organizatorii inainte sa se urce pe scena ” artista lui Dan Puric ” ???

  • Si atunci ce parere ai despre oamenii ce se intorc dupa ce vad lumina in cei care duc o viata autentica in Hristos? Ei n-aud cuvantul dar vad faptele si prin ele pe omul care le traieste.

 32. În toamna lui 2010 un fr. păstor venit în vizită din România, ne spunea că dacă cei ce sînt în măsură să ia o decizie cu privire la mișcarea Peniel, nu o vor face curînd, aceasta va degenera mult. D-lui ne spunea atunci de două cazuri regretabile. De moartea unui tînăr, într-un accident de mașină, din joacă, petrecut la una din taberele organizate de Peniel și de cazul unei tinere necăsătorite care a rămas însărcinată, tot la o astfel de tabără. Acestea fiind doar două lucruri care s-au auzit. Nu- i înțeleg pe cei care cer explicații cu privire la acest articol care demască putreziciunea din sînul acestei mișcări. Sau a celor ce așteaptă o demonstrație consistentă a faptului că a dansa este păcat. I-aș sugera tînărului Jităreanu să ceară tatălui său o astfel de explicație și de no fi cu bănat, chiar m- ar interesa și pe mine poziția tatălui său.

 33. TUTUROR CITITORILOR!
  Doresc să vă informez că din motive pe care nu le cunosc, peste 30 de comentarii valide au fost direcționate automat spre spam. Fiind la un picnic cu Biserica Elim nu am avut acces astăzi decât prin iPhone care nu oferă posibilitatea de vizualizare a spam-ului. Am corectat și vă cerem scuzele de rigoare pentru întârziere în acceptarea comentariilor dvs.
  Domnul să vă binecuvânteze!

 34. Modernizatorii de azi, au imprumutat metodele folosite de lume pentru a castiga popularitate, adepti, faima si bani. Multe lucruri, precum teatrul „crestin”, dansul „crestin”, rasul „crestin”, filmul „crestin”, spectacolul „crestin” au ajuns sa inlocuiasca rugaciunea in ascuns, darnicia in ascuns, viziunile si visele de la Domnul, darnicia in ascuns. Acum, suntem re-educati de modernisti, sa avem metode noi, unelte noi – cum le numesc ei, ca sa fim relevanti intr-o societate moderna… Au incercat si pe mine sa ma re-educe, unul chiar mi-a zis, da ce, nu te-am platit destul? – ulterior am inteles care era scopul lui – ruperea unei adunari si faima proprie.
  Tot mai frecvent se predica o evanghelie „afacerista”, in care noi suntem parteneri cu Dumnezeu, noi ne facem partea si El isi face partea, ca parca am ajuns sa fim egali cu El!!! Aceasta egalitate i-a condus pe unii sa schimbe invatatura sanatoasa, si sa adauge ei inca o porunca – sa folosim ceea ce este la moda in societate pentru a imbraca mesajul Evangheliei. Din pacate multi Protestanti si neo-Protestanti au ajuns sa fie Conformisti si neo-Conformisti, in pas cu moda lumii… E tragic…
  Nu le e rusine sa zica – moment artistic – atunci cand se refera la un anumit moment dintr-o intalnire spirituala… Citez din ceea ce a spus conducerea Peniel „Persoana din echipa organizatorica Peniel care a fost responsabila de acest moment artistic si-a asumat greseala si lipsa de discernamant si s-a retras din echipa Peniel. Conducerea Peniel apreciaza intentiile bune, dar pe langa acestea avem mereu nevoie si de intelepciune si echilibru.”
  – Moment artistic – asa au ajuns unii de dependenti de momentele artistice din mass-media, incat au zis sa facem la fel si in biserica. Cred ca de aceea nu a reactionat imediat nimeni din cei prezenti la conferinta – efectul narcotic al divertismentului si al show-biz-ului era destul de profund incat sa adoarma pe cei prezenti.
  Oare avem nevoie de artisti in biserica? Oare noi suntem artistii? De ce sa fie totul un teatru, o regie, o mare mascarada, in care sunt multe marionete care ne fac sa radem, sa plangem, sa batem din palme, sa strigam, sa dansam, sa tipam, sa fim liberi???
  Am participat la intalniri de afaceri lumesti in care se practica acelasi mod de manipulare in masa, un spectacol bine regizat, cu oameni bine platiti ca sa creeze o iluzie, in care adevarul si minciuna erau amestecate si care aduceau convertiti din toate paturile societatii. Niste psihologi experti in manipulare in masa miscau niste sfori si marionetele jucau acel teatru iluzoriu… Multumesc lui Dumnezeu ca m-a salvat de ei.

  De ce avem nevoie de teatru sau pantonima in biserica, oare vrem sa devenim actori, sa imitam cat mai bine lucrarea Duhului? De ce sa ne ascundem in spatele unor trupe de artisti care distreaza publicul? Uite asa a intrat fatarnicia adanc in inimile multora, si am ajuns sa fim perceputi ca niste oameni falsi, artisti de scena…

  Si asa, de la un compromis cu lumea, vine al doilea si apoi te trezesti ca te-ai ratacit si nu mai gasesti drumul inapoi… ne trebuie pocainta, si o minte sanatoasa sa intelegem. Dumnezeu sa binecuvanteze pe cei care scriu si citesc aici, cu aceste virtuti si calitati importante ale unui crestin autentic.

 35. oare suntem prea ocupaţi să salvăm aparenţele? de ce nu oprim acest lucru din mintea tineilor creştini, repet îs convinsă acelea imagini erau decente faţă de ceea ce privesc tinerii noştri…dacă s-ar lua o asemenea atitudine faţă de acest lucru wow!! ar fi super…. .
  Dumnezeu ne-a dat o poruncă să mergem să vestim Evanghelia, prin ce metode, nu a specificat clar, atunci mă întreb: Dacă Dumnezeul nostru dispune de un simţ de creativitate atît de puternic, (să ne uităm în jurul nostru) pot să spun un Mare Artist, noi să stăm baricadaţi în băncile noastre fără să facem nimic? dacă tehnologia asta a lumii a evoluat aşa de mult, noi creştini să nu facem nimic? Şi nu e vorba de a aduce lumea în biserică ci a schimba strategia de luptă… .

  • @ adarash
   oooooooooooo cum sa nu facem nimic !!! inlocuiti pe ei cu voi , dar mai aduceti si ceva nou , putin dezmat , putin sex daca se poate sa fie scena cit mai fierbinte …
   scimbare ?! , ati schimbat nu numai strategia de lupta , ati introdus dusmanul in linia intai de lupta , i-ati dat si armele , ati lepadat tot ce aveati , acum sa vedem cu ce-o sa luptati ?!!!

   • prima intrebare : ai fost la Peniel? nu e vorba de un dans ….probabil daca s-ar fi tinut seminari despre dans am avea motive sa criticam….cu siguranta tinerii au vazut imagini decente faţă de ceea ce urmăresc ei in ascuns !!!!
    judeca tot contextul nu doar ceea ce vrei sa judeci!!!

 36. Celor care spun ca a fost numai o greseala, chiar vreau sa inteleg logica:
  1Cineva a trebuit sa angajeze echipa aceea de actori si sa le spuna exact ce vor de la ei
  2. Organizatorul sint sigur a stiut ce contine si cit de lung o sa fie piesa de teatru
  3. Actorii au trebuit sa faca citeva repetitii pe scena inainte de spectacol, in special ptr. ca au trebuit sa performeze un dans destul de „involvat”, organizatorii sint sigur au trebuit sa vada pregatirile.

  4. Tactica aceasta este binecunoscuta, impingi limita pina unde poti, daca ai trecut de ea, iti ceri scuze, gasesti un tap ispasitor, si astepti inca un an sau doi pina lumea se obisnuieste …..
  5. Ce a cautat o trupa profesionista seculara intr-o intrunire crestina? Si la ce sa asteptat organizatorul de la ei? Ce legatura este intre fii luminii si fii intunericului? ( daca cu adevarat acei fii, sint fii luminii)? Au stiut de la inceput pe cine angajeaza, asa ca „greseala” a fost premeditata.
  6. Daca aceasta a fost o „greseala” onesta , organizatorul( cine o fi el ) , nu cred ca este calificat sa poata sa dirijeze o conferinta de acest fel, si daca cu adevarat ai pare rau, ar trebui sa lase pe altcineva mai competent sa o organizeze anul viitor.
  7. Cum se face ca „baietii ” cu scaun de la Arad nu au luat nici o pozitie vis-a-vi de acest incident??
  8. Se tot vorbeste de „tineri”, frate Ionescu puteti sa ne spuneti cit de „tinar” este acest organizator? Peniebil a fost infintat cu vreo zece ani in urma cred, asa ca dupa logica mea de clasa 2, acel organizator ar trebui sa aiba vreo 35 de ani, cea ce nu il mai califica sa fie numit ” tinar”….

  • Comentariu de nota 10, Gabi. Nu inteleg de ce primesti „thumbs down” la comentariu. Cine sunt aceste persoane care dau ‘thumbs down?” Oare chiar sunt de acord cu dansul din sceneta in timpul serviciului de inchinare?

 37. Foarte interesant…cred ca toti cei care scriu aici nu au avut niciodata in minte nimic porcos…oare fiul risipitor ce a patit? A facut lucruri mai grave decat un dans…dar asta e, ne-am invatat sa fim niste legalisti si oridecate ori ceva nu ne place, sarim ca fripti. Nu mai suntem o evanghelie pentru nimeni, nici pentru noi insine, suntem o sleahta de legalisti care tine neaparat sa isi arate fariseismul pe fata, uitand ca in loc sa aratam cu degetul ar trebui sa salvam fii risipitori. Din comoditatea unui scaun pastoral, Cristi Ionescu poate palavragi ce vrea. Uitandu-te pe youtube poti avea multe impresii, la fel ca majoritatea cartitorilor de la commenturi care nu au fost la conferinta si nici prea multa cultura nu au in cap. Critici, acuze si sfaturi pentru altii. De fapt ca sa fiu mai rau, Cristi Ionescu s-a trezit la doua luni distanta sa comenteze…nu mai avea trafic pe blog.

  • V-am publicat comentariul pentru ca să vi-l mai puteți citi odată sau de două ori (l-ați publicat identic și pe creștintotal) și să constatați dvs. înșivă cât de puerilă și penibilă este apologia pe care le-o faceți celor de la Peniel și cât de impertinente sunt atacurile împotriva mea!

 38. Fără o delimitare strictă de astfel de manifestări, tinerii noştri vor intra in cenaclul mundanului poleit cu nuanţe de aparent creştinism, ca victime. Spiritualitate de paradă, senzualism, exuberanţă pătimaşă, ridicate la rang de ascultare de Dumnezeu!? Peniel a devenit o blasfemie la adresa lui Dumnezeu, o ruşine pe obrazul nostru şi o nesimţire pe numele organizatorilor. Văd că titlul Conferinţei Peniel „O altă realitate” a fost pe măsură de sugestiv. O altă realitate a închinării (falsa închinare)!

 39. Incerc sa mi-l imaginez pe ap. Pavel organizand o conferinta in vestitul templu al zeitei Diana in Efes, Dimitrie are cuvantul de deschidere, marele Nero canta la harpa iar „fetele” de la templu interpreteaza scena cu „femeile la mormant in dimineata invierii”. Va puteti inchipui asa ceva??????? Eu nu! Ce are de-a face Dan Puric cu lucrarea lui Dumnezeu? Organizatorii Peniel nu s-au gandit la asa ceva?

 40. NouaOrdineCrestina Răspunde 12 iunie 2011 la 9:17 AM

  Domnilor si doamnelor, asistam cu totii la o dezbatere „critico – analitica” a unui eveniment ce a avut loc in” sala de festivitati” din Templul Fatalitatii si care ramane in continuare sprijinita pe pilonii grosi ai ipocriziei crestine !.

 41. Intradevar sunt socante aceste imagini, mai ales prin faptul ca s-a permis de la inceput amestecul cu lumea. E de inteles ca nu avea ce cauta o trupa necrestina acolo. Dar am o intrebare frate Cristian: cati pastori se scandalizeaza de fenomenul care ia tot mai multa amploare in randul tinerilor din biserica, adica pornografia? credeti-ma, sunt tanara si eu si nu trebuie sa fi implicat in aceste lucruri direct ca sa sti ce se intampla. Am destui prieteni care duc o viata dubla. Unii au zis cu rusine ca nu pot scapa pentru ca nimeni nu i-a invatat sa lupte cu ispita. Aratati-mi un pastor sau lider de tineret care se ocupa in mod personal de tineri, sa ii intrebe cu ce probleme se confrunta…. E mai usor sa predicam despre fuste,baticuri si procrearea de cat mai multi copii, decat sa initiem o relatie cu ,,oile,, noastre nu? Personal, de cand am devenit membra intr-o biserica penticostala, pot sa afirm ca nimeni nu m-a intrebat altceva in afara de banalitati. Chiar mai exista lucratori carora sa le pese cu adevarat de tineri? e mai usor sa facem conferinte, tabere si altele decat sa purtam discutii personale cu ei….Stiu ca putini veti fi de acord cu opinia mea:)

  • Faptul că nu se popularizează nu înseamnă că nu există o activitate în acest sens. Cât privește comparațiile dvs., de ce trebuie unele mai degrabă decât altele, nu le putem spune și pe unele și pe celelalte?…

   • @cristiaionescu
    exista !!! bun , atunci de ce sa nu se popularizeze aceasta activitate , care este de o deosebita importanta ?
    Aveti un proiectc in acest domeniu sa-l prezenta-ti (la nevoie) Conduceri Cultului si sa-l puneti in aplicare ?
    Aveti nevoie de sprijin ? sigur va veni pentru-ca mai sunt si oameni cu frica de Dumnezeu si acestia va fi linga voi la nevoie …
    E mare nevoie de lucratori adevarati in cimpul evangheliei , stiu ca Dumnezeu poate scoate oameni destoinici pentru lucrare …
    Personal cred ca „pestele de la cap se impute „

 42. Se pare ca unii nu prea aveti ce face si aveti o deosebita placere sa faceti din tantar armasar.
  Uitam de David care a dansat, uitam de evreii care danseaza chiar si in ziua de azi si ne legam de un amarat de moment de dans dintr-o piesa de pantomima.

  Am fost la Peniel si pantomima m-a impresionat profund, pacat ca s-a pus pe internet decat momentul mult discutat, ar fi trebuit sa puna cineva toata piesa, dar asa suntem noi romanii, carcotasi. Dan Puric este azi un om mare, un om care vorbeste oriunde deschis despre Dumnezeu pentru ca nu s-a plecat sa asculte acuzatiile celor care nu faceau nimic, dar in schimb barfeau si aruncau cu namol in lucrarea lui.

  Peniel e o lucrare prea mare si Dumnezeu a binecuvantat Peniel. Peniel e o lucrare ce a pornit din Inima lui Dumnezeu si cine n-a fost niciodata la Peniel vorbeste si acuza degeaba.
  Toti cei care acuzati sunteti doar aceia care arunca cu pietre, dar cand diavolul da cu pietre, Isus le prinde si zideste o lucrare noua.

  Oameni buni, atata timp cat doar veti arunca cu pietre in cei care fac ceva o sa fiti doar niste prastii in mana satanei.
  V-ati umplut de bani si de traditie, dar traditia pute. Cand a aparut neoprotestantismul in romania ei nu au adoptat datinile vechi de 50-100 de ani, ci s-au conformat perioadei respective. De ce dupa 100 de ani noi pastram aceleasi traditii apuse de mult?
  Ati facut din crestinism un muzeu frumos aranjat, asta ati facut! Evident daca evadezi din muzeu crezi ca lumea e nebuna, tu pleci la vanatoare cu arcul, te sperii de masini si crezi ca-s posedate …

 43. cristian Ionescu

  eu ma intreb care este scopul acestor postari si comentarii…?
  observ mult sarcasm si ironie in multe din asa zise raspunsuriile voastre.
  nu cred ca a-ti participat la vriun eveniment peniel, doar cei care au fost acolo pot sa spune cu adevarat ce inseamna Peniel…
  la noi in biserica zeci de tineri au fost transformati si schimbati la aceste evenimente peniel, si se vede clar in viata lor o pocainta autentica.
  cred ca ar fi bine sa nu atrageti atentia spre peniel si sa va pocaiti voi care habar nu aveti ce va fac oile (am fost in america si stiu bine situatia din bisericile voastre, vai de ei tineri si vai de voi cu toate ilegalitatiile)….

  nu cred ca merita sa se dea mute raspunsuri la toate acuzatiile aduse,
  Peniel e lucrarea lui Dumnezeu si va ramane in picioare indiferent ce ceea ce afirmati voi si alti multpreasintiti americani (care prin multe ilegalitati ati ajuns acol si v-ati rezolvat actele)

  Dumnezeu sa va aibe in paza

  • Da. Mă așteptam! A intrat în luptă cavaleria ușoară a… ”mărturiilor personale”. Frumoase ce-i drept dar ele nu legitimizează și nici nu justifică aberațiile și derapajele spirituale ale acestor întruniri. ”PUȚIN ALUAT DOSPEȘTE TOATĂ PLĂMĂDEALA”.
   Cât privește atacul ieftin și generalizat la adresa celor care au venit în America, l-am publicat să se vadă cu cine avem de-a face! Ce, asta înseamnă că ce s-a petrecut la Oradea nu mai este grav? Unde e legătura?

  • rebeca
   Cum poti spune ca aceasta lucrare (…) , e lucrarea lui Dumnezeu ?!
   la voi in biserica , zeci de tineri au fost transformati ? de puterile (…) care urla in lumea aceasta , nu le vezi , decschide-i ochi Domne sa vada !!!
   e (…) sa afirmi ca lucrarea (…) , e lucrarea lui Dumnezeu …

  • rebeca.

   Eu fac parte din generati tanara si din bisericile din america de care tu tocmai vorbeai si ii blamai ca e vai de noi… culmea e ca astia „vai de noi” nu suntem de acord cu ceea ce faceti voi acolo, iar daca atat de multi s-au intors la Domnul (si nu contest ca nu au fost si oamenii sinceri) dar cat procent din cei multi care s-au predat au ramas crestini.

   culmea e ca suntem atat de deschisi pentru lucruri noi dar cat de greu este sa ramanem constati cu ceea ce stim…
   wow !!!!

   • eu stau ca marturie…….. l-am peniel l-am cunoscut pe Dumnezeu si am invatat ca nu trebuie sa imi mai bat joc de viata mea 🙂

    sa sti ca eu va inteleg pe unii care comenteaza pe aici, dar nu stiti ce e penielul, nu putem sa vb despre o organizatie cu istorie de 15-16 ani tinand cont de 5 minute dintr-o filmare…..

    daca nu ar fi fost Dumnezeu acolo atunci cine a facut vindecarile, sau ce s-a intamplat cu tinerii de s-au schimbat, se vede in viata lor rod….

    si oricum, indiferent ce se spune stiu sigur si am toata convingerea din partea lui Dumnezeu ca penielul e locul unde Dumnezeu lucreaza 🙂

  • Fara blesteme aici. Cine zice vai de … rosteste un blestem. Ar trebui sa urmaresti sa faci o critica constructiva, sa dai niste solutii. Cand arunci cu blesteme in cei care incearca sa ii constientizeze pe crestini de felul lor lumesc de a fi arata un caracter lumesc si lipsit de spiritualitate. Daca Peniel e lucrarea lui Dumnezeu, lasa-l pe El sa o apere. Daca nu e de la Dumnezeu, se va nimici singura…
   E mai important sa intelegi ca aici este vorba de niste crestini care platesc pe alti necrestini sa faca un spectacol ca sa ii distreze sau sa-i emotioneze pe alti crestini.
   Pai ce legatura este intre fiii luminii si fiii intunericului?
   Cum l-ai putea vedea pe Isus ca le zice la ucenici sa mearga in targ, sa angajeze un dansator specialist care sa vina la o petrecere a fariseilor si sa intretina atmosfera acolo? Asa ceva este imposibil!
   Gandeste-te, asa ar face Isus in zilele noastre? Fii sincera si da un raspuns corect, dupa Biblie.

 44. „Fariseii vechi şi noi” …. vă recomand, cu multa căldură generată de ipocrizia prezentă pe aici, cartea aceasta tuturor celor ce aveţi piatra în mână! Asta în cazul în care nu sunteţi suficienţi de iezuiţi să spuneţi că Biblia vă este atotsuficientă ca lectură zilnică. V-aţi gândit vreodată de ce unele rădăcini spirituale pe care noi le-am crezut dintotdeauna bune produc uneori roade stricate? Sau de ce iubim atât de mult gardurile şi graniţele şi prea puţin vrem să avem de-a face cu libertatea în Cristos, ba chiar ne e teamă de ea? Fariseii aveau tot timpul (sau cel puţin aşa credeau) răspunsurile cele mai corecte, erau nelipsiţi de la servicii divine şi aveau părtăşie zilnică cu Dumnezeu. Şi totuşi au dispreşuit învăţăturile lui Isus iar pentru ei, EL a avut mai mereu cel mai dure afirmaţii…
  Meditaţi la asta… în timp ce staţi cu piatra ridicată, gata de atac!

  • @Darius şi celor ca el

   Misiunea celor maturi e să pună indicatoare în faţa celor ce se îmbulzesc de-a valma spre lume. Nu-i nici un fariseism să araţi păcatul, să-l marchezi ca atare şi să previi alunecarea celor neglijenţi pe panta răului.
   Ce are a face evanghelizarea cu tangoul lui Puric? Sau, ca să citez din Biblie: ” Ce legătură este între neprihănire şi fărădelege? Ce înţelegere poate fi între Hristos şi Belial”?

   • Frate Cornelius Maturus Prevenitorus… atitudinea preavăzătoare pe care o manifestaţi asupra lucrurilor şi faptelor din jur vă dă de gol judecata prematură şi redusă cu care condamnaţi, chiar arogantă. Încă multe lucruri şi moduri în care Dumnezeu schimbă inima unui om nu ne-au fost şi nici nu ne vor fi revelate vreodată. Nu trăim doar noi pe acest pământ, mai avem şi analfabeţi, needucaţi, canibali, triburi sau tot felul de oameni, unii neînchipuiţi chiar de mintea noastră, pe care Dumnezeu îi schimbă într-un mod bizar ptr. judecata noastră. Un fir de praf din Dumnezeu nu încape în cutiuţele noastre de chibrituri. Să fim mai cumpătaţi la judecăţi căci, cu ce măsura vom judeca cu aceea… Ştiu că ştiţi!

   • Darius, credeam că ştii diferenţa între a judeca şi a mustra!
    Însuşi Pavel spunea lui Tit: „Mustră-i aspru ca să fie sănătoşi în credinţă!”.
    Mustrare deci, nu judecată.
    Judecată înseamnă a da o sentinţă cuiva, a-l trimite în puşcărie.
    Ori noi pe aici, oameni mari şi oameni mici, osândim faptele vădit rele ale unora şi nu vârâm în iad pe nimeni!
    Îmi spui arogant, pentru că-mi arat intransigenţa faţă de apucăturile lumeşti ale celor care pretind că-L promovează pe Dumnezeu!?
    Spune-mi cum vrei, dar ia seama la neghina ce stă în poftele firii pământeşti. Diavolul o seamănă pe ascuns în lan şi deseori toleranţa noastră îi favorizează lucrarea.
    Ştii care-i metoda „vraşmaşului” pentru a-şi angaja semănători de neghină neplătiţi? Sparge buzunarele tinerilor creştini exuberanţi, le burduşeşte apoi cu câţiva pumni de neghină „aleasă” (de grâu), şi-i trimite la Peniel. Salturile zvăpăiate ale acestora îi dă siguranţa întunecimii sale că până la ultimul bob, neghina va cădea în pământul cel „bun”!

 45. Da, hai sa le dam foc mai bine, nu vreti? sa-i ucidem cu pietre, sa-i eliminam de pe fata pamantului, ca asa face Isus in pilda cu oaia pierduta, o excomunica, ii da in cap, ia masuri negative… Nici nu se gandeste sa le lase pe celelalte ca sa mearga dupa aia una… NUU…. ce sa zic, pocainta!!!!!!!!! Vai de mine sariti ca arsi pentru niste scene si le scoateti din context fara sa priviti intreaga conferinta si modul in care Dumnezeu si-a facut totusi lucrarea pentru ca DUMNEZEU nu se impiedica in greselile oamenilor asa cum va impiedicati voi!!!!
  Cine sa o reprezinte pe femeia preacurva? Una cu batic legat in fata? haha. Hai sa nu ne mai poleim cu aur si sa nu fim farisei domnilor. Ca pentru unii frati ai cultului acest dans e o banalitate pentru viata de zi cu zi, ca ei au amante da predica de la amvon… ca de…
  Hai sa ne inchidem in cercul nostru stramt, ca s-o pocai lumea singura! Intram in biserica si ne punem lacat! Ca sa “ne protejam copii” ei bine, un copil de 20 de ani va vorbeste. De ce credeti ca ne protejati? Chiar nu vedeti ca stim mai multe decat voi deja si ca ceea ce prezinta video-urile astea copii vostri de acasa de 12 ani le vizioneaza inmultit cu inca cateva X-uri!?!? In loc sa traiti in idealismul penticostal de acum cativa ani mai bine v-ati trezi la realitate si v-ati da seama ca astfel de conferinte ajuta in 2 zile mai multi tineri decat reusiti voi sa ajutati intr-o viata de constrangeri si limite bisericesti care se aplica numai pentru aia “prostii” , “oamenii simplii”, ca aia care contribuie bine in biserici au voie sa faca ce vor, nu-i da nimeni jos…
  Singura greseala a Penielului a fost ca intradevar nu se stia exact dinainte cat dureaza momentul si ca trebuia scurtat, insa prezenta lui isi are locul pentru ca daca privesti intreaga pantomima realizezi multe!! Dar nuuuu voi sunteti “ofensati” de niste imagini. Pacat insa ca nu stiti cat de multi “copilasi” si-au dat seama ca ceea ce fac ei acasa cand dumneavoastra nu ii supravegheati cu lupa e total gresit, pentru ca din pantomima reiese GRESEALA, nu un exemplu de urmat!!!! Asa, hai sa scoatem din context si versetele din biblie si sa ne creem fiecare propria noastra teologie. Scriem 5 cuvinte de la noi si poc un verset care se potriveste in context! Va multumiti sa stati pe margine si sa aruncati cu pietre in altii care iubesc generatia tanara dar as vrea sa va vad pe dumneavoastra organizand o conferinta de asemenea proportii care sa atinga aceasta generatie greu de atins. Uitati ca suntem inaintea voastra cu 5 pasi si ca suntem dublu de informati ca voi! Le restrictionati netul, merg la scoala si au colegii lor net pe telefoane si daca vor sa vada “murdarii” vor vedea, merg pe strada vad femei jumatate goale…Se uita la tv la Dansez pentru tine unde senzualitatea e dubla fata de pantomima de fata. De ce vreti sa ii protejati la urma urmei? Cat credeti ca puteti? Pana la 20 de ani maxim ca pe urma isi iau zborul si tot fac ce vor, in cazul in care nu le spalati creierele si ii invatati si pe ei cum trebuie sa se inchida in biserici si cum nu au voie sa aiba prieteni necrestini ci trebuie sa fie niste ciudati pe care lumea ii priveste din umbra si ii judeca in loc sa fie in lume, dar nu ca lumea ci sa fie modele. Mai bine i-ati invata sa fie lumini decat ce sa nu fie si ce sa nu faca. In caz ca nu stiati pantomima aia reprezinta ce nu trebuie sa faci!!!! Nu le-a zis nimeni dragi tineri, asa trebuie sa va purtati, asta trebuie sa faceti. Si de ce au fluierat? ca asa au invatat la Peniel???? Nu dragii mei, asa au invatat in oras la ei, in propriile lor biserici, fara ca voi sa realizati!!!! Treziti-va ca daca invatatura pe care le-o dati e atat de buna atunci ar fi trebuit sa HUIDUIE, nu sa FLUIERE!!!!!!!!! Si asta nu invata in 2 zile de conferinta ci intr-o viata!!!!!
  Habar nu aveti ce vorbiti oameni buni… Habar nu aveti cat de MINUNAT lucreaza DUMNEZEU acolo!!! Mai bine v-ati ruga pentru conducerea Peniel sa ia decizii mai bune altadata in loc sa stati si sa aruncati aiurea cu vorbe. Mai bine i-ati intreba de sanatate personal si le-ati da sfaturi decat sa publicati astfel de postari!…. La urma urmei, ce zice Biblia cand un om greseste? Sa mergi sa il spui direct bisericii? nu zice cumva sa ii spui personal.. daca nu merge, mai iei doi, trei martori… abia in ultima instanta il denigrezi in halul asta public si aia faci pentru ca nu te asculta, pentru ca nu se pocaieste… Nu pentru ce a facut atunci.
  Eu L-am cunoscut pe Dumnezeu in PENIEL si nu sunt din biserica voastra ci din cea ORTODOXA si uram POCAITII. Am inteles ce inseamna botez valabil in PENIEL si am decis sa ma botez. Am VAZUT FATA LUI DUMNEZEU in cadrul unei conferinte de acest gen… si acolo El a ales sa mi se descopere. Si voi care nici macar nu ati fost acolo va permiteti sa aruncati cu rosii in lucrarea pe care eu o iubesc pentru ca mi L-a aratat pe Dumnezeu cum nu l-am putut vedea pana atunci in biserica de pocaiti pe care o aveam acasa. In biserica aia m-am poticnit pana atunci mai mult decat am facut-o pret de o clipa si eu in cadrul pantomimei de fata dar culmea ca un copil de 20 de ani a trecut peste si a ales sa se roage pentru ei si unii domni in toata regula se multumesc sa stea pe margine si sa vorbeasca de rau. In calitate de tanara, va zic ca nici eu nu am nevoie de o biserica asa cum o promovati dumneavoastra in care calomniile la adresa fratilor sunt permise, in care nu exista adevarata dragoste de frati care te impinge sa il imbratisezi pe ala care o gresit cu dragoste si sa urasti pacatul, nu pacatosul si sa il inveti cum sa mearga mai departe. Nu vreau o biserica care atunci cand gresesc sa ma dea afara ci vreau una care sa ma iubeasca asa cum sunt si care sa ma invete ce a fost gresit in purtarea mea si de ce ca altadata sa nu mai fac si sa am sprijinul lor, nu sa imi arunce in fata cat de putin perfecta sunt. Ce predicati voi aici e anatema!!!! Hristos nu a venit sa ceara excluderea oii pierdute din biserica presfanta sa se intineze cu cei rataciti ci a venit sa mearga dupa ea, sa o imbratiseze si sa o invete ce e drept. Nu i-a dat “sutul in fund” sa cada de pe marginea prapastiei in iad ci a tras-o inapoi de pe margine si a invatat-o ce e dincolo de frontiera. Nu s-a inchis cu fariseii in templu ci a refuzat compania acestora si a mers si a stat cu vamesii si fariseii si cu femeia preacurva! Dar nu-i nimic, si fariseii l-au aratat pe Hristos cu degetul, chiar L-au rastignit! se vede ca habar nu avem de mesajul Bibliei. Citim doar ce vrem si cum vrem… Nu cu inima. Nu invatam nimic din ea… La ce bun o mai citim daca e doar o simpla carte? din obligatie? ca sa puteti sa aruncati praf in ochi la alti scotand in evidenta neprihanirea dumneavoastra? Ce a zis Pavel in epistole? S-a dus la greci si la romani cu barba pana in pamant si imbracat tot ca un fariseu ca sa arate ce sfant e el? Sau “cu grecul m-am facut grec, cu romanul roman” ca sa-i invete ce inseamna un cuget curat? Cine credeti ca v-ar lua in seama imbracati la costum si cu cravata in barul ala plin de rockeri ca tot facea cineva referire la rockereala? v-ar scoate afara din prima clipa, asa vreti sa ii intoarceti la Dumnezeu? Sau sunt prea putin perfecti pentru sfintii de noi, cum sa ne amestecam cu ei??!!! Intrebarea e cum sa nu ne amestecam? Ca la ei ne trimite Hristos!! La aia bolnavi… nu la aia sanatosi, dar noi stam doar in biserici si ne predicam doar noua.
  A se intelege, nu am nimic cu domnul pastor sau cu altcineva in particular, sunt tot oameni si probabil la baza sta o dorinta buna din partea lor insa e exprimata total gresit! Aceasta postare vine ca raspuns la numeroasele ineptii scrise de unii si altii. Raspunsul e unul general. Dumnezeu sa va dea intelepciunea necesara sa vedeti Adevarul asa cum este el si sa intelegeti macar un lucru din tot acest roman scris de o inima indurerata si cu duhul mahnit. Duhul lui Dumnezeu care s-a revarsat peste mine acum 4 ani, Slava CERULUI, ma indeamna sa nu tac ci sa incerc sa trag un semnal de alarma si ala raspunde la intrebarea: UNDE NE ESTE DRAGOSTEA, FRATILOR?? ca eu nu o vad in niciunul din posturile astea, nici macar in al meu. Ar trebui sa ne purtam in rugaciuni unii pe altii…sa ne indemnam la dragoste si la fapte bune …

  (am dorit doar sa imi modific unele greseli de ortografie datorate orei tarzii si sa imbunatatesc unele formulari ca sa nu se inteleaga gresit… sper de asemenea ca acest „Comentariu in asteptare” sa fie acceptat pentru ca daca nu va fi ma veti dezamagi si mai tare)

  • DRAGOSTE FĂRĂ PRINCIPII?
   Nici Domnul Isus nu a dat dovadă de așa ceva.
   Mă rog, e normal, asta dovedește clar cum convertește Peniel și la ce…
   (următoarea dată, paranteza de la urmă va garanta nepublicarea comentariului dvs.)

  • @ oana
   eu nu cred ca asa lucreaza Dumnezeu , oricit ai vrea tu sa-mi schimbi orientarea ! ma surprinde putin lipsa ta de cunostinte „reala” a Bibliei …
   Eu niciodata nas putea crede ca Domnul Isus si-a lasat oile sa mearga dupa una zapacita care nu mai cunoaste glasul !!! citeste cu mai multa atentie „pilda” Domnul Isus lea lasat pe cele 99 , si a placat dupa cea pierduta , dar era pierduta „in casa ” nu la peniel …
   draga sora ,,,cit priveste denegrarea despre care vorbesti , in Biblie este vorba despre „o persoana ” ,nu amesteca lucrurile ca sunt sigur ca nici tu nu te crezi …
   sunt deacord cu unele din frazele tale cum ar fi : citirea Bibliei , implinirea ei si cu multe greseli care se comit si in multe din bisericile penticostale din diaspora , dar nu uita ca si noi purtam povara greselilor „pastorilor”nostri , dar de aici si pina acolo unde a ajuns acesti oameni de la peniel e totusi putin !!!
   daca noi ne-am asuma totusi greselile noastre , ei pe ale lor , …
   cit priveste „pavel” cind s-a dus la greci ….te contrazici singura dupa cum poti vedea …
   si intelepciunea de care vorbesti Dumnezeu sa neo dea la toti , iar cit priveste duhul care sa revarsatpeste tine , lasal pe el sa vorbeasca , sau poate chiar el o face …
   acum, depinde care duh D te calauzeste , e posibil sa nu poti face deosebirea din cauza dezmatului …

  • @ Oana,

   Draga Oana, eu nu cred ca „pietrele” de care tu vorbesti s-au indreptat mai mult inspre persoanele implicate in asta , ci problema majora in toate astea este ” de unde pana unde s-a ajuns aici???” vrei sa stii de unde pana unde??? tot asa de la lasatul „fraielor jos” de acceptatul aici un pic ca merge si aici iar un pic ca merge si s-a ajuns la multe.

   Iar daca fratii care vegheaza ne atraga atentia ,vai ce repede aruncam cu pietre in ei, ca vai ne deranjaza cand ne spun adevarul.
   Multumim Dlui pentru fratii care inca mai traseaza ceea ce este drept ca asa cu ” VEGHEATORIi LIBERARI ” vai ce mi-ar fii frica sa fiu in cetate!!!!!!

  • Esti cu adevarat pocaita ori numai crezi ca esti? Nu crezi ca adevarul Bibliei trebuia relevat in „pilda fiului risipitor” si nu invetia unui regizor care poate nici nu stia bine Biblia si a inventat un scenariu. Este foarte greu ca parinte sa educi un copil in ziua de astazi in lumina Bibliei, iar tu care nu esti o mama inca care sa planga in genunchi pentru fiul/fiica ei, nu poti intelege asta. Raul nu trebue sa fie lasat sa troneze si daca tinerii sunt atrasi dupa senzatiile lumii de astazi, cel putin Biserica trebuie sa fie in ajutorul parintilor de a educa. Si asta nu s-a vazut la organizatori. Intr-adevar multi lideri a-i bisericilor nu traiesc cum trebuie dar asta este problema lor in fata Lui Dumnezeu. Si noi deasemenea vom da socoteala inaintea Lui de faptele noastre. Noi trebuie sa ne pocaim si sa ne rugam pentru noi, sa curmam raul dela radacina si mai degraba sa ne rugam si pentru ei decit sa dam cu pietre in ei.
   Imi cer scuze daca scrierea mea nu este corecta. De mai bine de 20 ani vorbesc si scriu in Engleza si ma straduiesc (de mule ori nu corect) sa scriu romameste atunci cand e nevoie.

 46. Ma bucur ca inca mai sunt frati crestini adevarati , care vor si care vor tine adevarul sus si tare !!!
  E drept in gradina e si multa uscatura !!! dar daca cei care ar trebui sa intervina nu o va face nici acum , asa cun nu a facuto nici in cazul (…) atunci cu siguranta locul lor nu este acolo …
  (…)
  (…) scaparea lor este o intoarcere catre cel care ne poate mintui pe toti …

 47. Agenti ai destrabalarii? Sa inteleg ca in SUA a venit Parousia, si nu stim? Nu cred ca este mai mare destrabalare decat in SUA, pe tot pamantul, si chiar si acolo unde dumneavoastra nu doriti sa fie, anume in biserici. Nu aveti nici o idee despre dans, ca vad ca il confundati cu destrabalarea! Ce le predicati oamenilor din biserica dumneavoastra? Cu versetele scoase din context, domnule Ionescu, poti zice ce vrei cu Scriptura, si sa mai afirmi pentru prosti ca e biblic!
  Tara unde locuiti, si pe care o idolatrizati, produce cel mai mult material in ale destrabalarii, cu studiourile lor, pentru generatiile de tineri ale pamantului.
  Cred ca fundamentalisul fanatic religios pe care-l propovaduiti imbolnaveste sufletele celor ce-l accepta mai mult decat orice.Predicati-l pe Hristos nu balariile voastre ipocrite!

  • @ horvathliviu
   Este clar că nu ați urmărit constant postările de pe acest blog, dintre care unele abordează starea de imoralitate (la care vă referiți) a acestei țări și chiar în biserici.
   Este adevărat că nu am nici o idee despre dans, decât că este o formă lumească de distracție care nu își are locul în închinarea noastră!
   Vă atrag atenția că ”Hristos” nu este doar un concept teoretic și mistic ci COMPUNE principiile și modelul de viață pe care le reprezintă!
   Mai bine ați înțelege pericolul ”bălăriilor” unei teologii din ce în ce mai diluate și mai abstracte pe care văd că o promovați militant!

  • Horvathliviu , Se vede ca cunosti America din filme…

  • horvathliviu
   tot respectul pentru felul cum gindesti ?! observ ca si fratele nostru Cristian se lupta cu duhurile care bintuie pe intreg pamintul ….
   ce este in america e jalnic , dar la fel este in spania , italia , germania , holanda , dar cel mai mult imi da de gindit , de ce tocmai prin noi Romani se petrec asfel de lucruri ?! se poate bine observa cum noi ne-am dat dupa ei , dupa obiceiurile lor rele , toate le-am copiat …
   de predici ce sa mai spun ?! daca ar putea pastorasi nostri sa-l scoate din contex pe Isus Hristos si sa-l inlucuiasca cu tot felul de poante ar face o , dar mai sunt printre ei si oameni ai lui Dumnezeu … inca .

 48. Cu ganduri de pace aduc salutare dumneavoastra si acestui blog:)

  Am citit într-o carte următorul text şi mi-a sărit în ochi asta :

  “Odată ce înţelegem puterea pe care o posedă cuvintele, ar trebui să nu mai rostim vorbe necugetate. Trebuie să strunim această putere, conştienţi de faptul că vorbele pot dărâma şi pot zidi. Ele sunt ca un cuţit ascuţit care, mânuit de un chirurg, poate vindeca, dar, în mâinile unui copil neatent, poate curma o viaţă.”

  “Moartea şi viaţa sunt în puterea limbii”
  (Prov. 18:21)

  şi am înţeles că trebuie să fiu atent la ce vorbesc.

  “Trebuie să învăţăm să vorbim cu sinceritate, urmărind un impact pozitiv, folosind acele cuvinte care îi ajută pe alţi creştini să stăruie pe calea ascultării cu şi mai mult zel.”

  Cred că s-a greşit la Peniel cu această pantomimă… eu cred că este bine să-i mustrăm pe cei care greşesc şi să-i mustrăm în Numele Domnului Iisus… dar dacă această lucrare Peniel (peniebil) cum am mai citit, este o lucrare a Domnului, încredinţarea mea este că Dumnezeu Însuşi a mustrat în cugetul organizatorilor Peniel greşeala! Şi tot Dumnezeu este în măsură să judece şi să ia măsuri! Domnul este singurul Judecător. Dar mai mult ca sigur dacă este o lucrare după voia Lui şi dacă El Îşi găseşte plăcerea şi Îşi face lucrarea la inima oamenilor, în aceste conferinţe şi tabere Peniel, El o va apăra, mai repede sau mai târziu 🙂
  Toate îşi au vremea lor!

  Mult respect şi ţineţi steagul biruinţei sus! 😉
  Fiţi binecuvântaţi!

  • Dragă marius,
   De acord în principiu, cu unele specificări:
   1. Acest conflict este unul de substanță (secvențele reflectă încălcarea unor principii).
   2. Abordarea a fost fermă dar nu murdară (mă refer la exprimare).
   3. Pocăința și îndreptarea celor de la Peniel nu se face la nivel de simptome. În spatele lor este un diagnostic față de care trebuie luatîă atitudine. Rezolvarea acestei crize nu este o problemă de forme (care doar au demascat… ”o altă realitate”) ci de fond.
   4. Domnul este Marele și Dreptul Judecător și înțeleg conceptul ”nu judecați…” dar să nu uităm că trebuie să așezăm aceste imperative în contextul potrivit. Tot Biblia spune ”judecați voi înși-vă”.
   5. E vai dacă ajunge Dumnezeu să ia măsuri…
   Cu respect,
   ci

  • Gabi, cunosc America din carti. Nu prea ma uit la filme.

 49. ruben
  spui ca acolo a fost , inchinare ,predica , rugaciune !!! asta poti tu sa spui ?!
  1 ) inchinare , la cine ?
  2 ) predicarea cui si despre ce ?
  3 ) rugaciune !!! pai omule asa se face rugaciunea ?
  sunteti pierduti mai oameni buni , daca nu va intoarceti la Dumnezeu ?! nu va este teama de stapin ? daca mila lui s ar scurta intr-o clipa nu-ati mai fi , datorita „milei” si indurarilor lui putem astazi sta in picioare …
  Haideti sa facem un pas catre Dumnezeu si el va face catre noi …

 50. Vad ca modernistii si-au adus masa de oameni la atac.Au si inceput sa voteze cu negativ toate comentarile conservatorilor.
  Dar i-as ruga pe modernisti sa-mi raspunda la o intrebare?
  Cine-i da dreptul Penielului sa educe copiii altora?
  Conform bibliei doar parintii sunt cei care au dreptul de a-si educa copii din punct de vedere religios.
  Asadar,vreau sa-mi raspundeti biblic.Cine va da dreptul sa educati voi copiii altora?Cine va da dreptul sa-mi educati copii mei,a lui Cristian ionescu a lui Gabi Bogdan si a lui Remus?
  P..s. Rog modernistii sa-mi voteze in mod negativ comentariile.N-as vrea sa-i opresc din nebunia lor.
  Insa daca veti veni pe blogul meu si veti comenta va anunt de pe acum ca va bag automat la spam.4 dintre voi ati fost deja bagati acolo.

 51. Cristian Ionescu,

  Ați lansat mai sus o invitație la discuție. Dar după modul expediativ de a răspunde cel puțin comentariilor mele se pare că nu sunteți deloc dispus pentru a purta o discuție.

  1. Mi-ați editat un comentariu mai sus fără să anunțați acest lucru.

  2. Următorul comentariu în care v-am sugerat să specificați acolo unde editați că de fapt este vorba de o editare și în care v-am rugat să-mi explicați criteriile pe care le-ați folosit pentru a scoate acele fraze din comentariul meu nu l-ați aprobat defel.

  3. Înțeleg că țineți la imaginea dumneavoastră și că este neplăcut să fiți pus în situația unei discuții pe bune, dar totuși faceți-vă curaj și asumați-vă răspunderea pentru faptele/cuvintele dumneavoastră.

  4. Ați șters niște rânduri dintr-un comentariu de exemplu. Acum, autorul comentariului este curios despre criteriile dumneavoastră. Pentru că sunt conștient că nimic indecent sau lipsit de respect nu a existat acolo. Și pentru mine este clar că criteriile trebuie să fie altele decât respectul și decența. Sunt curios care.

  Acum sunt curios ce se va întâmpla cu acest comentariu. Care este și el unul care nu jignește și nu este indecent.

  P. S. Probabil că vi s-a făcut frică de gura lumii și de faptul că vă cer niște lucruri la care dacă ați răspunde sincer ați arăta cam șifonat în public. Și pentru numele lui Dumnezeu, sunteți predicator și dați învățătură oamenilor. Dacă este așa atunci opriți-vă din această fâstâceală, să știți că din partea mea putem purta discuția în particular. Adresa mea de email este: (…)

  Mulțumesc.

 52. Aceasta este apostazia de azi ! Acestia sunt crestini adevarati ?? ma indoiesc..

  Detest cu vehementa scenele la ring de dans de la Peniel 2011.. Scriptura ne spune: „putin aluat face sa dopseasca toata plamadeala”..Trist dar adevarat !

 53. Syme cu ce argumente si idei aduci tu sa fii multumit ca esti bagat in seama altii te-ar trimite la plimbare.

  • pete,

   Nu știu care sunt argumentele mele de așa natură încât să fiu trimis cu ele la plimbare.

   Dacă te uiți la natura discuției, eu nu am nimic de argumentat deocamdată: pastorul Cristian Ionescu a lansat 10 acuzații pe care eu l-am invitat să le argumenteze.

   Dar dacă este adevărat ceea ce pastorul Cristian Ionescu spune, și anume că „Este adevărat că nu am nici o idee despre dans, decât că este o formă lumească de distracție care nu își are locul în închinarea noastră!”, atunci se pare că i se subțiază serios cazul împotriva organizatorilor Peniel. Dacă aceasta este singura lui idee despre dans, de unde a scos povestea cu „Poftim și vedeți ce susțineți, încurajați și apărați domniile voastre: altarul lui moloh, vițelul de aur și purtarea balaamiților!”?

   Probabil că totuși am argumentat undeva ceva. În cazul acesta sunt curios care sunt acele argumente despre care vorbești și în ce fel sunt deficitare. Ai putea să citezi și să explici în ce constă invaliditatea argumentelor respective?

   Pentru că dacă poți spune „cu ce argumente si idei aduci tu sa fii multumit ca esti bagat in seama altii te-ar trimite la plimbare”, speranța mea este că poți și să susții această afirmație. Altfel de ce ai mai fi postat-o la secțiunea comentarii?

   Mult bine.

   P. S. Sunt Syme, dar comentez de pe contul de facebook.

   • Nu am idee despre dans ca practică. Pe vremea mea pocăiții nu dansau!

   • Cristian Ionescu,

    Dumneavoastră ați spus că: „Este adevărat că nu am nici o idee despre dans, decât că este o formă lumească de distracție care nu își are locul în închinarea noastră!”

    Dacă spuneți că „nu am nicio idee despre dans, decât că…”, dacă v-ați fi referit la practică, atunci putem scrie în felul următor: „nu am nicio idee practică despre dans, decât că…”.

    Acum, după acel „decât că…” trebuie să urmeze ideea practică despre dans și nu constatarea că „este o formă lumească de distracție care nu își are locul în închinarea noastră”. Această constatare nu are legătură cu practica dansului.

    Dacă eu vin și spun că „Nu am nicio părere despre lună, decât că soarele este cald.”, atunci cred că veți cădea de acord cu mine că în aceeași propoziție, acolo unde păream să spun ceva despre lună am spus de fapt despre soare.

    La fel și dumneavoastră, dacă spuneți că „nu am nici o idee PRACTICĂ despre dans, decât că este o formă lumească de distracție care nu își are locul în închinarea noastră”, atunci acel „decât că…” neavând legătură cu practica dansului, vă aruncă în aer validitatea întregului enunț.

    Nu am intenționat niciodată să ajungem la analiza folosirii limbii în general, dar se pare că acest lucru se impune de direcția pe care o dați discuției atunci când spuneți că „Nu am idee despre dans ca practică.”

    Și oricum, faptul că A) nu aveți idee despre dans ca practică nu ne poate face să credem că B) aveți alte idei despre dans decât cele practice.

    Și oricum, acolo unde ați spus că „nu am nici o idee despre dans, decât că…” nu era defel vorba despre practica dansului, ci despre dans în general. Așa că dacă acum veniți cu rectificări, este cazul să recunoașteți că ceea ce ați spus anterior este fals.

    Poate veți spune că sunt exagerat de riguros și că mă leg de lucruri minore precum „decât că…”. Și așa este, sunt extrem de riguros (sau vreau să fiu) cu aceste chestiuni. Doar suntem într-un demers în care căutăm adevărul… și-l exprimăm prin cuvinte.

    Să nu uităm că vom da socoteală de fiecare cuvânt scos aiurea pe gură (sau pe tastatură, depinde de caz). Cu atât mai mult dumneavoastră, care sunteți pastor, ar trebui să fiți atent în legătură cu ceea ce spuneți.

   • Și acum să trecem la cealaltă pretenție a dumneavoastră: „Pe vremea mea pocăiții nu dansau.”

    Dar este fals ceea ce spuneți. Pe vremea dumneavoastră pocăiții dansau. Că nu dansau cei din biserica dumneavoastră, asta este altă poveste. Cei din biserica dumneavoastră presupun că nici astăzi nu dansează.

    Așa că ce vreți să spuneți prin „pe vremea mea pocăiții nu dansau”? Faceți cumva referire la Peniel? Dar la Peniel nu au dansat pocăiții, ci ortodocșii. Cel puțin din câte informații am eu.

    Vă dau cu drag acest sfat: fiți atent la ce spuneți, că nu este totuna să fie adevărat sau să fie fals. Sau dumneavoastră vă este totuna că spuneți un lucru fals sau unul adevărat?

   • Nu este vorba de mângâieri aici. Ce am spus eu este că nu pocăiții au dansat în cazul Peniel. Și oricum, subiectul discuției era pretenția dumneavoastră că pe vremea dumneavoastră pocăiții nu dansau.

    Interesantă conversație avem.

 54. Peniebil… …. Farisei ce sunteti . Voi ati auzit de mustrare in dragoste? Si acum o sa ziceti …. Sa mustram in dragoste pe cei care au lasat dansul in biserica?? ” Nu era biserica ci o sala de sport ,iar ce-i din conducere nu stiau cum de va desfasura sceneta.Iar daca fratii din conducere si-au cerut scuze si sunt sigura ca Domnul a iertat , voi nu reusiti asa-i?
  In loc sa aduceti zidire si sfatuire dupa acest eveniment faceti doar valva.
  Imi cer iertare pt ca va spun aceste lucruri dar nu aveti DRAGOSTE !
  Pace sfanta !

  • Avram
   ia invata-ne tu cum se mustra in dragoste , ?!
   pai ce sti tu despre lucrurile de care vorbesti ?, dragoste , zidire , sfatuire ?!
   esti pe afara de toate aceste lucruri …
   ca nu era intr-o biserica spui tu !!! nu stiu ce sti tu despre o biserica , acolo unde se cheama numele Domnului , este casa lui …
   pace sfinta , pai de unde ne-o dai noua daca tu nu o ai ? fa rost de ea si atunci da-ne si noua , da ????

 55. Sunt profund dezamagit de ceea ce se poate vedea si spune despre noi ca Biserica lui Dumnezeu Apostolica .
  Nu cred ca cineva care a fost in acel loc si sustine ceea ce se poate vedea in postari , c-ar fi bun , se poate numi copil al lui Dumnezeu .
  Alegerea apartine fiecaruia , dar a face ceva rau in numele unei Biserici care a avut mult de indurat este strigator la cer …
  Inaintasi nostri au murit din pricina Cuvintului lui Dumnezeu , ca el sa ajunga la noi nealterat , dar cei de azi si in special cei care sunt platiti sa apere adevarul se vind pe nimic ,( sunt printre noi asfel de oameni ) , dar multumim bunului Dumnezeu ca mai pastrat printre noi si oameni de buna credinta care tin adevarul asa cum la primit …
  Noi ?! ar trebui sa-i sustinem si sa ne ruigam pentru ei , continuind asa vom birui , daca nu vom face acest lucru sigur vor cadea si ei pentru-ca sunt (si ei oameni)si Domnul avea nevoie de rugaciune , nu ?
  Nu , numai peniel ne-a facut de rusine !!! au mai fost si altii , dar astia a intrecut masura …
  Ma intreb daca acest frate CRISTIAN IONESCU nu lua act de aceste lucruri urite si nu le punea aici , unde se ajungea ?!!! cred ca Bunul Dumnezeu la ajutat sil va sprijini si mai departe si asfel impreuna sa putem da afara tot raul din mijlocul nostru …

 56. Cristianionescu :
  Oameni ca tine ne-ar trebui si noua aici unde traim(in europa) , care sa aiba curajul raspunderi si sa vorbeasca , dar din pacate nu-i avem …. s-au vindut si stau de multe ori si ma intreb ! cum va raspunde inaintea bunului Dumnezeu .
  Atit Romania , cit si tari in europa cum ar fi , spania , italia , germania , tari unde , schimbarea a fost inversa , ne-au schimbat ei pe noi , asfel ca prin multe biserici vezi lucruri asemanatoare cu cele de la oradea .
  Ce este de facut ? stiind ca in asfel de timpuri trebuie sa vina Domnul ?!

 57. @ incognito
  Am aprobat comentariul în care m-ați întrebat dacă sunt autorul titlului acestei postări.
  Nu știu de ce, comentariul s-a repetat de mai multe ori. Vă răspund aici: DA!

  • Multumesc pentru raspuns. Am avut de-aface cu erori repetate si din cauza asta repetarea intrebarii mele de vreo 5-6 ori banuiesc. Scuze !

   Revenind la TITLU……nu stiu de ce, poate din respect pentru d-voastra, imi doream sa nu fiti autorul lui. Emitandu-l, mi se pare ca la radul d-voastra v-ati asumat un risc mult prea mare.
   Va vad ( figurativ vorbind) ca si cum v-ati fi atribuit dreptul lui Dumnezeu de a incerca cu foc lucrarea cuiva , pe care implicit ati gasit-o a fii „un festival al satanei” si pe cei asociati cu aceasta lucrare ” agenti ai destrabalarii”. Le-ati denigrat si lucrarea si intentiile si din cel putin doua comentarii care va apartin, cred ca sunteti daca nu speriat , cel putin deranjat de expansiunea Peniel pe taram american.

   Suntem datori sa veghem unii asupra altora, suntem liberi sa ne spunem parerile chiar contradictorii fiind, dar nu suntem chemati sa ne punem la zid unii pe altii si sa avem pretentia ca emitem verdicte absolute, pentru ca din nefericire nu avem aptitudinile necesare ca oameni s-o facem.

   Asa ca, sa puneti semnul egal intre o conferinta in care se cheama numele lui Dumnezeu, in care mai multi sau mai putini tineri au o intalnire autentica cu Tatal, in care sunt rugaciuni si predici din Cuvant, cantece de inchinare ======= festival al satanei……….imi pare rau s-o spun dar este o greseala la fel de mare, daca nu mai mare ca si acest dans cu pricina.

   Asta e parerea mea umila ,care, daca nu alceva, sper sa va puna macar pe ganduri.

   • ”La lucrările neroditoare ale întunericului – spune Apostolul Pavel – nu trebuie să luăm DELOC parte, ci mai degrabă să le osândim.”
    Cum le-au osândit oamenii lui Dumnezeu? Cu TITLURI tari (nu mă faceți să citez că pot!).
    Știu, unii ar vrea cu periuța dar nu se poate, s-ar putea să creadă că-i gâdilăm (și pentru asta am citat Biblic).
    O conferință în care se cheamă Numele lui Dumnezeu?
    Isaia 1:13-16 ”Nu mai aduceţi daruri de mâncare nefolositoare, căci Mi-e scârbă de tămâie! Nu vreau luni noi, Sabate şi adunări de sărbătoare, nu pot să văd nelegiuirea unită cu sărbătoarea! Urăsc lunile voastre cele noi şi praznicele voastre; Mi-au ajuns o povară, nu le mai pot suferi. Când vă întindeţi mâinile, Îmi întorc ochii de la voi; şi oricât de mult v-aţi ruga, n-ascult, căci mâinile vă sunt pline de sânge! Spălaţi-vă deci şi curăţaţi-vă! Luaţi dinaintea ochilor Mei faptele rele pe care le-aţi făcut! Încetaţi să mai faceţi răul!”
    Hai să ne punem amândoi pe gânduri, ce ziceți…

   • Intrebarea – ” O conferinta in care se cheama Numele lui Dumnezeu ? ” mi-a confirmat oarecum perceptia ca, pentru dumneavoastra, Peniel a avut, are si va avea conotatia de Peniebil.

    Oare Peniel ar fi fost tot Peniel in lipsa dansului nefast ?!? A fost episodul cu dansatul o ocazie buna de luare de atitudine ?!?

    Eu am fost si raman pe ganduri si daca v-ati alaturat si d-voastra lor, mai ales
    vis-a-vis de responsabilitatea acestui titlu, ma bucur …..

    PS Multumesc pentru versetele din Isaia 1! Le-am recitit cu cutremur. Ce bine ca avem un Dumnezeu sfant, atotstiutor care va da verdictul, o data, in dreptul lucrarii fiecaruia, in dreptul multului sau putinului pe care l-am facut.

 58. Vreau sa va intreb daca ati preluat titlul sau sunteti autorul lui: „Peniel-Oradea,2011: Un festival al satanei” ?

   • REFERITOR LA intrebarea dvs:
    „@ adarash
    Ai putea să fii un pic mai atent? Deci dansul acela e ok dacă îl comparăm cu ce văd ei în ascuns… Glumești, nu? ”

    E de plâns nu de glumit….sau nu vreţi să conştientizaţi acest lucru? tinerii noştri sunt poluaţi deasemenea imagini pe care desigur le consumă în mod voit!!! şi mie mi-a venit greu să cred însă aşa stă în realitatea în timp ce noi predicăm doctrina ei se bălăcesc in noroi ….încă caut un răspuns să înţeleg cum sa ajuns aici 😦

    • Dragă adarash,
     Bineînțeles că e de plâns că tinerii se uită unde/la ce nu trebuie!
     Dar asta nu înseamnă să tolerăm imagini mai puțin ”poluate” decât cele la care privesc ei. Nu ești de acord?

   • nu e vorba de a tolera imagini mai puţin poluate, că minţile lor sunt îmbâcsite, un pahar cu apă murdară mai poate fi umplut cu apă murdară? poartă deja amprenta unui păcat … iar la Peniel nu e vorba de aşa ceva, trebuie luat tot contextul, nu se promova dansul tango ci interpretarea pildei.

 59. @Syme

  Vulpea dă iama prin coteţe iar ţie-ţi arde de sporovăială! Ce argumentări mai vrei? Nu vorbesc imaginile de la sine? Versetul care ar mai trebui adăugat este Matei 21:13 (adaptat situaţiei date): „Casa Mea se va chema o casă de rugăciune. Dar „Peniel” a făcut din ea o peşteră de tâlhari”. De la tango la can can-ul franţuzesc nu-i distanţă prea mare! Ce-i dacă Biblia ne îndeamnă să ne ferim de tot ce ni se pare rău! Hai să promovăm legea slobozeniei! Liberi la dezmăţ!

  • Sigur că nu vorbesc imaginile de la sine. Chiar dacă imaginile ar fi mult mai senzuale de cât sunt și chiar dacă s-ar dansa în chiloți, simpla prezență a acelui dans nu ar demonstra ceea ce pastorul Cristian Ionescu susține.

   Dacă ai citit comentariile mele, atunci ai văzut pentru ce am cerut justificare. Eu nu spun aici că dansul este bun sau rău, ci cer dovezi pentru acuzațiile care s-au lansat.

   Dacă însă tu consideri că imaginile demonstrează cele zece acuzații pe care pastorul Cristian Ionescu le-a adus la adresa organizatorilor Peniel, atunci sunt curios și eu cum pot demonstra imaginile ceva în sine. Imaginile sunt imagini și atât. Noi suntem cei care le interpretăm ca fiind decente, indecente, senzuale, etc.

   Dar și așa, una este să interpretăm imaginile și alta este să spunem pornind de la imagini ceva despre organizatorii Peniel. Poți analiza dansul dacă vrei, dar una este să analizezi dansul și alta este să spui numai de la analiza dansului că:

   Organizatorii Peniel:

   1. susțin „altarul lui Moloh”
   2. încurajează „altarul lui Moloh”
   3. apără „altarul lui Moloh”
   4. susțin „vițelul de aur”
   5. încurajează „vițelul de aur”
   6. apără „vițelul de aur”
   7. susțin „purtarea balaamiților”
   8. încurajează „purtarea balaamiților”
   9. apără „purtarea balaamiților”
   10. au organizat un festival al Satanei

   Aceste 10 acuzații nu sunt demonstrate de simpla existență a dansului pe scenă. Cum am spus și în comentariul meu inițial:

   „Dar pentru ca o astfel de acuzație să poate fi susținut, dumneavoastră trebuie să arătați că dansul în sine s-ar constitui într-o astfel de „purtare”.

   Ar fi nevoie de exemplu fie să arătați că dansul, așa cum a fost practicat în cadrul Peniel este o „purtare a balaamiților” sau că dansul în orice fel de situație este o „purtare a balaamiților”.

   Pentru că vedeți dumneavoastră, dacă dansul a fost practicat în trei circumstanțe precum cele a), b) și c) de mai sus, nu ne spune nimic în sine despre dans. Ați fi putut trage la fel de bine concluzia că vorbirea este o problemă pentru că și aceasta a fost practicată în situațiile a), b) și c). Dar dumneavoastră aveți probleme cu dansul de parcă adepții lui Moloh, închinătorii la vițelul de aur și balaamiții ar fi fost niște păcătoși tocmai din cauza dansului.”

   Dar dacă tu, dragă Cornelius, consideri că simpla prezență a dansului demonstrează acele lucruri, atunci te rog arată-mi cum ai ajuns la această concluzie. Ce raționamente și gânduri te-au condus într-acolo? Eu recunosc că nu mă lasă nici mintea și nici conștiința să sar atât de departe.

   Aștept un răspuns din partea ta.

   • Îți răspund eu!
    Am înțeles, nu crezi că dansul e păcat. Ai dreptul la această părere.
    Noi avem alta și în virtutea a ce credem noi, punctele menționate sunt perfect valide!

   • Da, Marius, imaginile, gesturile ori atitudinile cuiva spun totul despre acel personaj, iar dansul poarta-n sine identitatea răului. Doar nu vrei să-mi pierd timpul cu argumentări în acest sens!? Pocăinţa e pudibondă , nu lascivă, nu ţi se pare? Discoteca-i tambulina păcatului şi asta o spun fără reţineri iar biserica trebuie să aibă ambianţa închinării, nicidecum să fie tiribomba păcatului. Eu mizez în argumentarea mea pe două versete ale lui Pavel scrise celor din Efes: „Cercetaţi ce este plăcut înaintea Domnului şi nu luaţi deloc parte la lucrările neroditoare ale întunericului, ba încă mai degrabă osândiţi-le!” Efeseni 5:10-11.

   • Cristian Ionescu,

    Este irelevant dacă eu cred că dansul este ori nu păcat. Discuția nu are legătură cu ce cred eu. Dacă doriți neapărat să abordăm crezul meu vizavi de dans, atunci foarte bine, îl abordăm.

    Dar… haideți să plecăm de la premisa că dansul este păcat. Dumneavoastră ați lansat mai sus 10 acuzații la adresa organizatorilor Peniel:

    Organizatorii Peniel:

    1. susțin „altarul lui Moloh”
    2. încurajează „altarul lui Moloh”
    3. apără „altarul lui Moloh”
    4. susțin „vițelul de aur”
    5. încurajează „vițelul de aur”
    6. apără „vițelul de aur”
    7. susțin „purtarea balaamiților”
    8. încurajează „purtarea balaamiților”
    9. apără „purtarea balaamiților”
    10. au organizat un festival al Satanei

    Așadar, chiar dacă dansul este păcat, cum justificați acuzațiile pe care le-ați adus?

    Aceasta este întrebarea la care evitați să răspundeți. Ați spus că-mi voi da seama din posturile care urmează. Le-am urmărit și nu este adevărat, ele nu demonstrează acuzațiile dumneavoastră.

    Dacă dumneavoastră spuneți că „în virtutea a ce credem noi, punctele menționate sunt perfect valide” sunt curios cum ați ajuns de la propoziția „dansul este păcat” la cele 10 acuzații de mai sus.

    Sper ca următorul dumneavoastră răspuns să abordeze subiectul cât mai specific.

    P. S. Dacă doriți să avem o discuție vizavi de dans, eu sunt deschis. Dar sper că discuția respectivă nu va avea loc cu prețul ca dumneavoastră să evitați și mai mult să justificați cele 10 acuzații pe care le-ați adus.

   • Cornelius,

    Spui că „imaginile, gesturile ori atitudinile cuiva spun totul despre acel personaj, iar dansul poarta-n sine identitatea răului”, dar acest lucru este fals.

    Imaginile, gesturile sau atitudinile nu spun totul despre personaj.

    Dar chiar dacă imaginile, gesturile și atitudinile ar spune totul despre cineva, de câte imagini, gesturi și atitudini ai nevoie pentru a trage concluzia că ai văzut totul despre acel cineva? Dacă eu te prind păcătuind, atunci sunt îndreptățit să spun că „imaginile, gesturile și atitudinile” tale de atunci spun totul despre tine?

    Și, de dragul discuției, hai să presupunem că dansul poartă ÎN SINE identitatea răului (o pretenție foarte șubredă oricum). Dacă dansul poartă această identitate a răului, sunt curios să știu cum s-a ajuns la concluzia că:

    Organizatorii Peniel:

    1. susțin „altarul lui Moloh”
    2. încurajează „altarul lui Moloh”
    3. apără „altarul lui Moloh”
    4. susțin „vițelul de aur”
    5. încurajează „vițelul de aur”
    6. apără „vițelul de aur”
    7. susțin „purtarea balaamiților”
    8. încurajează „purtarea balaamiților”
    9. apără „purtarea balaamiților”
    10. au organizat un festival al Satanei

    Sau tu împreună cu pastorul Cristian Ionescu aveți impresia că simpla desemnare a dansului ca fiind păcat ajunge pentru a justifica acuzațiile de mai sus? Dacă da, cum ați tras concluzia?

    Pentru că vin întrebările mele:

    1. Unde și când au susținut organizatorii Peniel „altarul lui Moloh”?
    2. Unde și când au încurajat organizatorii Peniel „altarul lui Moloh”?
    3. Unde și când au apărat organizatorii Peniel „altarul lui Moloh”?
    4. Unde și când au susținut organizatorii Peniel „vițelul de aur”?
    5. Unde și când au încurajat organizatorii Peniel „vițelul de aur”?
    6. Unde și când au apărat organizatorii Peniel „vițelul de aur”?
    7. Unde și când au susținut organizatorii Peniel „purtarea balaamiților”?
    8. Unde și când au încurajat organizatorii Peniel „purtarea balaamiților”?
    9. Unde și când au apărat organizatorii Peniel „purtarea balaamiților”?
    10. Unde și când au organizat organizatorii Peniel un festival al Satanei?

    Speranța mea este că este vizibilă absurditatea acuzațiilor pe care pastorul Cristian Ionescu le-a lansat. Pentru că și în situația în care dansul este păcat, acest lucru nu înseamnă că organizatorii Peniel au încurajat, susținut și apărat „altarul lui Moloh”, „vițelul de aur” și „purtarea balaamiților”.

    Altarul lui Moloh, vițelul de aur și purtarea balaamiților, după cunoștințele mele se constituie în mai mult decât dansul.

    Așadar, mai vin o serie de întrebări, la care pastorul Cristian Ionescu ar trebui să fie în stare să răspundă:

    Ce înseamnă „altarul lui Moloh”/„vițelul de aur”/„purtarea balaamiților și ce purtare aveau adepții lui Moloh/vițelului de aur/cei care aveau purtarea balaamiților? Singurul păcat al acestora era încurajarea, apărarea și susținerea dansului? Dacă adepții lui Moloh/vițelului de aur/lui Baal aveau și alte purtări și păcate și dacă organizatorii Peniel susțin, apără și încurajează aceste purtări și păcate, atunci unde și când le-au încurajat pe celelalte în afară de dans?

    Sper că pastorul Cristian Ionescu nu are impresia că el poate să pună la pachet toate acuzațiile astea doar pornind de la dans.

    Și mențin public acuzația de calomnie la adresa pastorului Cristian Ionescu până când fie își cere scuze public pentru acuzațiile pe care le-a lansat și sunt nedrepte, fie dovedește că cele 10 acuzații la adresa organizatorilor Peniel sunt întemeiate.

   • Dragă Marius

    Nu sunt un habotnic şi nici nu pretind să-mi apăr punctele de vedere.
    Ierubaal adică „Apere-se Baal!” (căci are nevoie să se apere) întrucât îi sunt ameninţate altarele.
    Imaginile prezentate mai sus de la Peniel Oradea 2011, spun multe. Ce anume?
    Faptul că uşa a fost deschisă fărădelegii şi păcatului. Unii spun că-i doar „Un vierme mic” precum cel din poezia lui Costache Ioanid, dar odată crepeţită uşa, vor da buluc şi celelalte jivine în grabă.
    Ştii ce înseamnă dansul, în coordonatele realităţii ce ne înconjoară?
    Un cadru al dezmăţului, al firii lăsate fără bariere, sau mai pe scurt al tentaţiilor spre fructul oprit. Îmi spunea cineva că-n perioada Cenaclurilor defunctului Păunescu, după încheierea fiecărei seri de beatitudine patriotardă se adunau din tribune mii de obiecte de lenjerie intimă. Ce se întâmplă în discotecile de astăzi? Droguri, sex, vieţi compromise şi tineri alunecând pe panta ireversibilă a morţii. Da, identific dansul ca fiind companerul de nădejde al poftei firii, păcatului, pierderii busolei, dezmăţului, nelegiuirii ş.a.m.d. Sunt chiar surprins cum pot unii pretinde că n-ar fi aşa, că …vezi Doamne pe David… dănsăreţul!
    Realitatea Vechiului Testament era alta şi nu ne putem identifica cu acele timpuri.
    Dansul e un şarpe veninos pe care n-ar trebui să-l cuibărească-
    sân, vreun creştin.
    Prezenţa dansatorilor la un program de laudă şi închinare, spune multe; mai puţin despre ei cât mai ales, despre organizatori.
    La Peniel Oradea 2011, satan s-a înfiltrat subtil între neveghiatori, luâdu-şi locul de cinste oferit cu largheţe. Îşi poate, prin urmare, adjudeca festivalul ca aparţinându-i!
    Nu încerca să mă îndupleci ca să accept saltimbancii ţopăitori printre cei care-l slujesc pe Dumnezeu. E suficient o vioară dezacordată în concert pentru a-l rata. E suficient o picătură de cianură în sute de litri de apă spre a ucide. E suficient un dans languros într-un program religios pentru a-l compromite.
    Dintr-o uitătură, Marius, văd scadenţa Conferinţei Peniel de anul acesta! Sunt bine intenţionat însă un acerb şi un înflăcărat luptător cu poftele firii! Ţine-mi Doamne fetele departe de astfel de concerte mixturi: har bogat cu cianuri!

   • Cornelius,

    Eu nu am intenționat să apăr aici dansul. Nu înțeleg așadar ce rost sau de unde vine replica ta „Nu încerca să mă îndupleci ca să accept saltimbancii ţopăitori printre cei care-l slujesc pe Dumnezeu.”

    Dacă ne uităm bine, tu mi te-ai adresat prima dată. Iar eu ți-am răspuns la ceea ce ai scris.

    Avem două subiecte diferite: tu vrei să pledezi împotriva dansului. Iar eu îi cer pastorului Cristian Ionescu niște explicații pe care refuză să le ofere.

    Dacă nu ai nimic de apărat pe motiv că vine de la Baal, atunci sper că nu ai nimic nici de acuzat.. că știi de la cine vine.

    Sper că reușești să menții subiectul într-o discuție. Nu are rost să te hazardezi de la una la alta.

    Așadar, niște întrebări:

    1. Ce am spus eu și am spus greșit?
    2. Ce speri să obții din dialogul cu mine dacă nu ai nimic de apărat?

    Eu sunt pentru dialog, dar nu atunci când vorbim degeaba. Am înțeles că ți-ai format părerile tale despre dans. Sincer eu cred că ești ignorant în ce privește dansul. Dansul înseamnă multe și poate fi practicat în mult situații. Dacă este până acolo orice poate fi o pricină de păcătuire. Simplul fapt că putem păcătui atunci când dansăm nu înseamnă că dansul este păcătos în sine. La fel putem păcătui mâncând și scriind comentarii. Așa cum faci tu când spui falstități și apoi nu recunoști. Vezi mai sus. Nu m-ai convins deloc cu privire la faptul că dansul ar fi în sine păcătos. Faptul că oamenii păcătuiesc dansând nu înseamnă că dansul este păcătos. Înseamnă că oamenii sunt păcătoși.

    Tu înțelegi că sursa păcatului nu sunt lucrurile. Sursa păcatului nu este mâncarea, alcoolul, cuvântul, cântecul, dansul, plăcerea. Sursa păcatului este omul. Așa cum nu blogul acesta te-a făcut să spui falsități mai sus, ci tu singur le-ai spus de la tine. (vezi ultimul comentariu pe care ți l-am adresat).

    Dar tu nu vrei să aperi nimic, nu-i așa?

    • Nu v-am răspuns din două motive:
     1. Întrebările dvs. sunt cu gând să ispitiți sau… să vă îndreptățiți în ceea ce credeți. Dovadă stau postările de pe un alt blog în care rostiți acuzații nefondate și personale la adresa mea. Este ironic faptul că îmi mai și trimiteți o solicitare de prietenie pe facebook…
     2. Orice răspuns ați primi, nu vreți să înțelegeți ceea, din punct de vedere spiritual, este clar și pentru un copil.
     Nu se pune problema să nu știți că pe altarul zeului Moloh al moabiților se jertfeau copiii, așa după cum pe altarul lui Peniel au fost întinate sufletele tinerilor. Nu se poate să nu înțelegeți că în mijlocul unui popor scos din Egipt și călăuzit spre Canaan a apărut un vițel de aur care a contaminat tabăra poporului ales și a târât-o într-o direcție firească, în timp ce Dumnezeu le scria legile Sale. Nu aveți cum să nu știți că strategia balaamită a fost nu să blesteme pe Israel ci doar să-l amestece cu popoarele străine și să introducă astfel idolatria cu consecința pedepsei divine.
     Că nu acceptați să asociați aceste lucruri cu ceea ce s-a petrecut la Peniel (nu accidental ci în virtutea unei filozofii emanate la vârful acestei mișcări) este preferința dvs.
     Alții văd aceste asocieri și sunt indignați de ele. Consecințele vor fi oricum aceleași!

   • Syme.Vezi ca nu e frumos sa ispitesti pe oameni.
    P.S. Vezi ca m-am referit la modul general cand am spus ca participantii de la Peniel s-au purtat ca niste animale si au facut de ras numele Domnului.Dar,no,ce sa-i faci.Fiecare intelege ce vrea.
    Si as vrea daca se poate sa nu va mai eschivati si sa-mi spuneti voi astia trendy,voi astia modernisti,voi astia emancipatii de cand are dreptul Penielul sa-si asume rolul de educator religios al copiilor?Oare biblia nu spune clar si raspicat ca doar parintii au acest drept?Oare Penielul nu comite un abuz?Oare Penielul nu incalca biblia in acest caz?Ca sa nu crezi ca-mi bat joc de tine(si ca sa nu spui iara ca mint sau sa intelegi gresit postarea mea) iti dau urmatoarele versete sa le citesti :
    Parintii trebuie cinstiti: Exod 20:12

    Familia este infiintata de Dumnezeu: Geneza 2, Efeseni 3:14-15

    Familiile au proprietati pe care au dreptul sa le controleze si sa le foloseasca. Tatal este capul familiei: Judecatori 21:24-25, Numeri 1:4, 1Corinteni 11:3-4, Luca 11:21, Luca 22:35-36, Deuteronom 24:10-11

    Crestinii trebuie sa aiba grija de ai lor si de cei din casa lor: 1Timotei 5:1-4, 8

    Familia este locul pentru a educa si ingriji copiii: Deuteronom 11:18-20, Proverbe 22:6, Maleahi 2:15, Efeseni 6:1-4, Coloseni 3:18-21

    Familia trebuie sa-i ajute pe cei in nevoie si sa fie primitoare de oaspeti: Romani 12:13, Evrei 13:2, 1Petru 4:9

    Familia trebuie sa fie un exemplu in traire: Efeseni 5:22-33

    Unde scrie ca penielul sauscoala biblica sau liderul de tineret are voie sa se bage in educatia religioasa a unui copil?Astept raspunsul.

   • @marius

    Eu n-am ţinut înadins să port un subiect cu tine (ar fi stânjenitor după cum pot să-mi dau seama). Folosesc însă prilejul de a mă adresa celorlalţi, intersectându-mă printre discuţiile unora sau altora în funcţie de ideile survenite pe parcursul acestui slalom. N-am de gând să conving pe nimeni cu argumente şi dispute retorice. Stă însă în firea oricărui creştin să respingă lumescul din închinare. Dacă te îndoieşti că dansul e un păcat atunci pentru tine noţiunea de păcat e atât de relativă şi ambiguă încât discuţia noastră e doar o pierdere de vreme. Există lucruri pe care însăşi firea le poate recunoaşte ca deplasate, ca să nu mai spunem despre Duhul Sfânt care-l învaţă pe cel duhovnicesc şi-i descoperă lucruri ce nu-s la cheremul firii. Se pare că eşti ambiguu în părerile proprii limitându-te să provoci partenerul de discuţii pentru ca să reacţionezi pe urmă la eventualele greşeli. Mie nu-mi place ping-pongul!

 60. Cum un festival al satanei?
  O fundatie crestina cu ceva istorie in ROMANIA prin care sau intors oameni catre Dumnezeu. Voi ii spuneti festival al Satanei ? Ma rog ca Dumnezeu sa va ierte.
  Bine ca suntem batuti in cap si trebuie sa afle lumea cat de sfinti suntem.
  Suntem pregatiti sa doboram orice.Sa dam in cap, doar sa ramanem noi sus. Oameni au gresit ca au incercat sa fie putin prea profesionisti.Atat
  Aveti grija ce spuneti dragi mei sfinti ca nu cumva sa aveti de pierdut prin preasfintenia voastra.Grav.

  • Păi credeți că (dacă doi membri ai conducerii Peniel au simțit nevoia să iasă afară din sală) Dumnezeu a mai rămas acolo?
   Lumea a aflat sfințenia lor pe youtube unde sunt afișate măreț aceste imagini.
   Oamenii care vor să fie prea profesioniști cad singuri în cap nu-i doboară nimeni.
   Vom pierde dacă trebuie. Pentru sfințenie se merită!
   Un lucru l-ați spus drept: să avem grijă! Mulțumesc.

  • @ andreygala
   intrebarea mea este alta !!!
   de ce nu te rogi pentru cei care au fost acolo si au acceptat mizeria de a se face una cu pacatul ?
   nu pentru noi roagate , roagate pentru ei si pentru tine ! ca Bunul Dumnezeu sa-ti deschida ochi , sa-ti lumineze mintea , pentru a avea un discernamint corect …
   DA , daca vom lasa lucrurile asa , vom avea de pierdut , nu la acest lucru ne-a chemat Dumnezeu ?

   • Dumnezeu nu ne-a cheamat sa judecam noi. Imi pare foarte rau ca am ajuns asa sa aruncam cu pietre.Nu suntem oare constienti ca pacatuim. Nu am spus ca sunt de acord cu ce a fost acolo, am zis ca or incercat sa fie prea profesionisti.NU nu inseamana ca este un festival al SATANEI cum l-ati numit. Din doua zile de conferinta ati ales zece minute rele(poate nici atat).
    Cum suntem vedem mai mult raul decat binele.
    NU AM ZIS CA IS DE ACORD DOAR CA NU TREBUIE NUMIT „FESTIVAL AL SATANEI”

 61. Stimate frate Ionescu,

  pentru mine a devenit foarte clar ca neplacutele evenimente de la Peniel sunt doar un pretext pentru o atitudine demult zamislita in inima dumneavoastra. Oricum se gasea o greseala, undeva: o cantare, un predicator, un batic, o fusta, un dezmatat ratacit pe acolo…
  Am un gand pentru dumneavoastra… efectul atitudinii radicale o sa se intoarca impotriva dumneavoastra, pentru ca de acuma erorile pe care inevitabil o sa le comiteti vor fi mult mai aspru penalizate; ca doar, cu ce masura masori, cu aceeasi ti se va masura si ce semeni, aceea vei secera. O eroare nefericita tratata astfel, a devenit masura tratamentului viitoarelor dumneavoastra erori. Iar daca scopul a fost discreditarea Peniel, stiti bine ca efecutul va fi exact pe dos… la viitoarea conferinta nu vor fi 2500 de tineri, ci 5000.
  Cred ca era mai intelept sa-i fi chemat la o discutie pe liderii Peniel si sa-i invatati (ucenicizati) cum sa evite astfel de incidente pe viitor. Pentru ca nu ati facut asta, nu pot decat sa constat ca nu evenimentul in sine este problema, ci existenta Peniel. In acest caz, procedati gresit – faceti politica murdara si este posibil deja sa inceapa efectul de recul.
  A propos… nu agreez cu ce s-a intamplat, nici cu stilul de lucru al Peniel, dar cred ca alta este calea prin care trebuie corectate lucrurile. Un rau nu se indreapta cu un alt rau, niciodata. Iar adevarul, chiar adevar sa fie, fara dragoste, ucide.

  • Citiți următoarele postări și veți vedea că au încercat alte capete mai luminate să se… înțeleagă cu Peniel și nu au reușit.
   Cât privește gafele, atunci când s-au întâmplat sub sfera mea de influență, am acceptat responsabilitatea și am luat măsuri consistente, chiar drastice pentru prevenirea în viitor a astfel de erori.
   Un lucru în plus, cine mă cunoaște (și membrii bisericii noastre mă cunosc) știu că orice gafă va fi inadvertentă deoarece îmi cunosc mentalitatea și direcția. AM SPUS, oare nu ați înțeles, NU ACCIDENTUL ÎN SINE ci predispoziția cronică a ceea ce este Peniel stă la rădăcina acestei tevaturi.
   Mă bucur că nu agreeați cu ceea ce s-a întâmplat.
   Ca să nu le facem… reclamă 🙂 , ce să facem, să tăcem, să facem dreptate tăcând?

 62. de ce nu ati pus video toata pantomima? eu care am fost prezent la conferinta nici nu am bagat in seama dansul, tema pantomimei a fost bine conturata……numa sunt unii carora le place doar sa critice si abia asteapta sa prinda un pas gresit ca sa-l „comenteze”

 63. Am o curiozitate. Să-mi iertaţi răutatea. Cum explicaţi textele următoare enoriaşilor dumneavoastră ? Dansul ”diavolesc” a lui David ? Era în faţa poporului ţi a dansat! Şi nu ca aştia de la Peniel „păgânii” ,ci de i se vedeau „părţile atrăgătoare” ?
  Sau alt scenariu de dans, când miriam, soara lui Moise, a „dat tonul” cu tamburina, să cânte mântuire Domnului ? Dacă nu ştiţi nimic despre dans (care e spre slava Domnului în ambele texte din Scripturi care le-am citat) ce le spuneţi credincioşilor ?
  Să nu-mi răspundeţi la fel ca bunica mea, cu replici de genu „e din Vechiul…”
  Aştept mai mult de la dumneavoastră.Mulţumesc.

  • Oooo, când dansul e de la Duhul Sfânt, se va vedea! Primul semn este că o să-l dansez și eu 🙂 … Slabe speranțe!
   Deocamdată, ce a fost la Peniel nu cred că îl justificați ca fiind dans sfânt 🙂 .
   Ah, ce bine știți să justificați și să ascundeți tendințele de depravare în închinare…

   • Primul semn e că o să dansaţi şi dumneavoastră! Să înţeleg că dumneavoastră sunteţi primul care ştie când e Duhul sau când diavolul… o să fie invidios Papa, pe bune, sper să nu vă citească blogul că o să iasă cu excomunicări, bule, şi bine că nu suntem în Evu „ntunecat” că vă martiriza pentru „adevarul” ăsta.

    Vreau exegeză domnule pastor, nu mi-aţi răspuns la întrebare. E dansul păcat în textele biblice cu pricina? Ştiu, ce s-a întâmplat la Peniel e deplorabil din perspectiva dumneavoastră. V-am înţeles. Dansul e păcat? Cum explicaţi oamenilor că dansul e şi închinare în Scriptura care o citim toţi? Vreau exegeză şi hermeneutică, cum a cerut şi etiopeanu lui Filip deci, cum stă treaba ?

   • Horvathliviu

    Sint dansuri si dansuri…. Un dansul lui David nu are nimica de a face cu versiunea dansului modern pe care tu si eu il cunoastem. Poate daca vei ajunge sa te duci la o biserica de evrei mesianici vei intelege ce vorbesc. Fara multa hermeneutica si exegeza…

    Intrebare: Unde in biblie scrie ca nu am voie sa ma droghez ?? Ca doar cind ma duc la doctor, aia mi-o dat morfina cind m-au operat…. Vreau exegeza si hermeneutica

    Intrebare:Sint anumite lucruri pe care le practici in familiei, din ce cauza atunci e pacat sa le practici in public??? Vreau exegeza si hermeneutica

    Sa fim seriosi , sa nu aruncam cuvinte mari , numai sa aratam ca le stim…

 64. As vrea sa imi spun si eu parerea despre toate comentariile pe care le-am citit vizavi de acest incident: in urma cu cativa ani am fost la una din taberele Peniel si Dumnezeu m-a cercetat acolo, au fost momente inaltatoare, vieti transformate etc. Am urmarit inregistrarile de la ceea ce s-a intamplat cu cateva zile in urma si nu sunt de acord, cred ca s-a exagerat mult in aceea pantomima, insa de la acel incident pana la a folosi cuvintele pe care pastorul Cristian Ionescu pe care il respect le-a folosit, e cale foarte lunga, nu cred ca e intelept ca din cauza unui incident fata de care trebuie luata atitudine sa se foloseasca termenii care s-au folosit la adresa intregii lucrari Peniel si la adresa organizatorilor ei. Sunt roman penticostal si sunt convins de faptul ca bisericile romane din america au destule probleme pe care le neglijeaza incepand cu relatiile dintre pastorii dintr-un singur oras ca sa nu zic din toata america si multe multe alte probleme cu care ne confruntam in bisericile romane de aici.

 65. Liviu, probabil ca trebuie sa iti reamintesti sau poate sa reinveti acum principiile de baza ale studierii Sfintei Scripturi.
  1. Textul Scripturii este obiectul de studiu, nu comentariile unora si altora.
  2. Exegeza implica implica in primul rand traducerea din original, compararea diferitelor versiuni si ajungerea la o interpretare fidela exprimarii si intentiei autorului in acea vreme. Nici-o interpretare nu sare din context, chiar daca comentatorii sar calul, de dragul relevantei culturale ale zilelor noastre
  3. Apoi vin comentatorii, te asigur ca cei clasici sunt si cei conservatori si fideli spiritului literei. Incepand cu sec19, apare critica textuala si teologia liberala, care au in centru umanismul. Adica, omul este in centru si toate graviteaza in jurul lui, inclusiv Dumnezeu exista pentru om si nu invers. De atunci apar comentatorii liberali.
  4. Istoria doctrinei este un punct de reper foarte important; evolutia ei in timp. De aceea, nu trebuie sa sarim in orice barca manata de orice carmaci. A nu se confunda istoria doctrinelor cu sfanta trditie.
  Punctul de plecare este ca cei 12 apostoli au primit de la inceput doctrinele si aplicarea lor in mod depin, restul face parte din evolutia lor in gandirea si practica crestina de-a lungul secolelor. Vei constata ca liberalismul a afectat celai mult teologia, si nu reforma cum zic catolicii.

  Eu ma indoiesc ca ai studiat personal anumite doctrine in felul aratat mai sus. Mai degraba ai citit comentatori moderni. Citeste de ex. toti parintii apostolici, si apoi mai vorbim, ei sunt comentatori clasici. Ai zis ceva de Ambrozie, dar sint sigur ca nu l-ai citit, ci cu siguranta ai gasit un citat trunchiat in cartea vre-unui comentator modern.

  Alte precizari:
  -Toate doctrinele si practicile din Templu si din intreg Vechiul Testament sunt concentrate in Pentateuh.
  -dansul lui Miriam nu era o porunca a Domnului, ci ceea ce au invatat in Egipt. Era o exprimare a unui om neinitiat in Legea Domnului,Lege care apare dupa aprox. 50 de zile la Sinai. Intre timp Evreii repeta dansul in fata vitelului de aur, unde apare prima data in Biblie dansul ritualic, sau ca forma de inchinare.

  Deci, concluzia este simpla:
  In Vechiul Testament, respectiv Pentateuhul, nu este nicaieri nici-o referire la o doctrina speciala a inchinarii prin dans. Ritualurile si inchinarea de la templu sunt adeseori pomenite de 2 sau 3 ori, dar nici urma de dans. Dansurile lui Miriam si al lui David sunt exceptii, nu sunt cerute de Dumnezeu ca forma de inchinare. Ele sunt exprimari ale unor oameni care nu s-au conformat Legii, ci mai degraba impulsurilor lor sentimentale. A se vedea si juruinta lui Iefta, exceptie de marca in Vechiul Testament.
  A face din cele 2 dansuri o doctrina a bisericii este impotriva exegezei si hermeneuticii biblice autentice. Nici macar evreii nu dansau la templu, ei dansau doar la sarbatorile lor civile, deci nu practicau inchinarea prin dans. A nu se confunda cele doua. Citeste Talmudul si alte interpretari rabinice ale Legii.
  Deci nu exista inchinare prin dans in Biblie decat: in fata vitelului de aur si proorocii lui Baal pe Carmel. Ceea ce au facut Miriam si David a fost din propria lor initiativa, intocmai ca si Iefta.
  Nu in ultimul rand, dansul a aparut in biserica in sec. 20, dupa al 2-lea razboi, si mai mentionez ca numai bisericile de factura charismatica danseaza, restul nu, interesant este ca toate sunt in Vest, unde nu a mai existat persecutie din sec. 19.
  Acum, bother Liviu, te astept cu exegeza si hermeneutica ta.

 66. Dupa cate mi-a fost dat sa vad si sa aud, sincer, nu ma mai mira absolut nimic. Blestemul care se gaseste peste Romania, se gaseste datorita faptului ca multi, multi credinciosi au parasit calea cea ingusta. Nadajduiesc ca Dumnezeu are oamenii pregatiti pentru vremurile de inviorare si trezirea de care tara noastra are nevoie. Sa privim cu mila, sa ne rugam si sa nadajduim ca Stanca lui Israel va face ceva pentru noi si pentru tara noastra. Doamne ajuta. Binecuvinteaza Doamne Romania si indurat-te de poporul Tau. Amin.

 67. Acest episod (dans, etc.) putea sa fie oprit cand a inceput si nu lasat sa continue si apoi sa fie prezintate scuzele. Trebue sa curmam raul dela inceput . Scuzele dupa aceea ne acuza si mai rau.

 68. A fost prea incomod comentariul meu si nu l-ati acceptat ? …

   • Faptul ca nu l-ati acceptat ma face sa cred ca am avut dreptate cel putin intr-un punct. Daca v-a determinat sa fiti putin mai cumpatat, ma bucur. Imi cer iertare daca v-ati simtit lezat cumva. Nu am avut nicio intentie de „atac la persoana”, ci doar sa va atrag atentia ca exista o discrepanta intre obiectul acestui blog si ceea ce promovati, cel putin prin ultimele articole (de fapt prin stilul in care sunt scrise). Orice initiativa, mai ales cele de anvergura, trebuie precedate de calauzire. Daca nu, aceasta nu are sorti de izbanda. Dimpotriva, rezultatele nu vor fi cele scontate.
    On the topic: Condamn sceneta aceea, dar apreciez faptul ca si-au cerut iertare( pentru ca pur si simplu nu au stiut, de ce sa nu ii credeti ? ). De ce sa nu le-o acord? Sunt Dumnezeu ? Numai Dumnezeu este in masura sa judece penibilitatea sau autenticitatea cererii iertarii. Nu mi-l pot imagina pe Isus raspunzandu-mi „Esti penibil, X, cu scuze de-astea ieftine-mi vii, pacatosule?”. Nu pot!
    Personal nu as fi acceptat ca o trupa necrestina sa interpreteze acel act, dar oamenii au viziuni diferite. Cel care s-a ocupat de acea sceneta a fost imatur, si a platit pentru asta. Ceilalti lideri Peniel pot fi acuzati cel mult, de nestiinta ori de prea multa incredere. Daca Oli ar fi vazut sceneta, 100% nu ar fi acceptat-o. Nu sunteti de acord cu asta?
    Penielul are plusurile si minusurile lui, dar nicio lucrare nu este perfecta dupa cum nicio biserica nu este perfecta.
    Stau si ma intreb, daca nu ar fi existat incidentul cu pricina, am mai fi avut pe marginea a ce discuta? Cel mult, daca discutam, foloseam cu totul alt stil.
    Binecuvantare si calauzire pe mai departe!

    • Așa e mai bine!
     Dar nu sunt de acord cu premizele și argumentul dvs.
     Dacă ați fi trăit în vremea Domnului Isus, parcă aș vedea reacțiile dvs.:
     – Ioan Botezătorul respinge oameni care doresc să se pocăiască! Le mai și zice „pui de năpârci”. Îl mai și apostrofează pe împărat! Nu că n-ar avea dreptate, nici eu nu sunt de acord cu stilul lui de viață dar asta nu justifică duritatea cu care i se adresează…
     – Domnul Isus nu respectă oamenii! I-a luat la goană cu biciul! De la Templu! Ăștia nu mai vin niciodată la biserică. Nu putea să comunice mai frumos? I-a și insultat spunându-le tâlhari, auzi exprimare…
     Nu că ne-am erija în Ioan Botezătorul sau ne-am permite să imităm gradul de autoritate al Domnului, dar putem actiona și lua atitudine în acelaș spirit.

 69. Imi place mult de fratele pastor Cristian Ionescu ca a pus punctul pe „I” si s-a bazat doar pe Cuvantul Domnului fara sa menajeze sau se uite la fata omului,, Ca si crestini suntem chemati ca sa spunem totdeauna adevarul chiar daca doare uneori…Acele scene de la Peniel de la sfarsit , aceste scene de dans, au fost oare sub carmuirea Duhului Sfant sau a firii pamantesti ??

 70. Da, este adevărat că la conferința Peniel s-a dansat și ce bine ar fi să putem spune că acesta este cel mai mare rău săvârșit prin întrunirea Peniel. Am participat la această conferință de mai mult ori începând cu anul 2006… Dacă la început am prins slujind frați precum Lazăr Gog, Ionel Tuțac, Vladimir Pustan și alți frați care au predicat Evanghelia lui Hristos cu scopul sincer ca viețile tinerilor să fie transformate pentru împărăția lui Dumnezeu. Destul de repede lucrurile s-au schimbat și au apărut predicatori străini care au predicat de cele mai multe ori o evanghelie ieftină prezentată în câteva minute, tot felul de trupe de „fraudă și întinare”, soliști care au făcut din Peniel un fel de concert de muzică ușoară în cel mai fericit caz dar și de muzică „oribilă” făcute de oameni care nu doar că nu sunt născuți din nou dar nici o cultură muzicală și nici măcar bun simț… dar mă opresc aici cu critica muzicală. Desfrâul la Peniel se manifestă prin muzică cu caracter senzual, sentimentală (se bazează pe tot felul de ritmuri, construcții melodicie și armonce care afectează psihicul uman prin repetiția unor celule și motive care stimuliază simțurile umane… aici aș putea spune mai multe dar mă rezum la a mai pune o întrebare și mă opresc: De ce nu se cântă la Peniel piese corale?) Îmbrăcămintea este indecentă în special la fete care atunci când sunt în transe și se „zbenguie” în toate direcțiile luate de valul emoțional provocat de muzica adresată simțurilor, își expun trupurile spre deliciul multor băieți care participă la astfel de întruniri tocmai cu scopul de „a agăța fete”. Poate pentru unii pare de râs ce am zis dar este de plâns am stat nu odată lângă băieți care nu încetau să fileze fete și fără nici o rușine descriau și comparau cum arată x și y… de la ce am zis aici este doar un pas până la unele acte de destrăbălare care au fost săvârșite de către unii participanți ai conferinței Peniel, unele cunoscute de organizatori și cei ce se implică la lucrarea anuală Peniel și altele pe care numai Domnul le știe… este adevărat că motivul este acelaș: nu toți sunt născuți din nou și fiecare dă socoteală înaintea lui Dumnezeu de ce face… da așa este dar problema este scăpată de sub control atât timp cât nu sunt luate măsuri care să asigure protecție și aici aș începe cu cazarea, ispita este mare când în aceleaș clădiri fără prea multă supraveghere sunt cazați băieți și fete… Apoi îmbrăcămintea „de ștrand” ar trebui interzisă într-un loc unde se cheamă numele Sfânt al lui Dumnezeu. Mulți zic să ne uităm la copiii care au mers răi acolo și au venit acasă buni… da sunt excepții doar ca să întărească regula care este: copiii buni din biserici bune, cu învățătură sănătoasă de multe ori merg acolo și sunt otrăviți de toate manifestările promovate prin această mișcare, merg înapoi în biserică și te întreabă dar eu de ce nu am voie să fiu așa, să cânt așa, să mă comport așa pentru că au și argumentul, am fost eu la Peniel și am văzut eu ce lucrare a făcut Domnul acolo… Oare să fie o coincidență faptul că anual înainte și după conferința Peniel, se amintește despre cazurile de accidente mortale care se petrec în drum spre locația Peniel sau la întoarcerea spre casă?

  • Eduard, excelent post, (bun ptr. guest post) eu nu am avut curajul sa scriu ce ai scris domnia ta 🙂 > Si de unde stiu ca ai dreaptate? Ca am fost si eu un neregenerat de 18 ani( not too long ago) , am mers si eu la intilniri similare cu Peniel, si stiu ce se intimpla pe acolo,

  • Ma bucura sa vad ca mai sunt si tineri cu frica de Dumnezeu, precum Daniel care a hotarat sa nu se spurce si ce a inceput a dus pana la capat in sfintenie. Ma rog ca Dumnezeu sa te pazeasca si prin Harul Sau sa iti dea putere sa mergi asa pana la capat.
   Cred ca stii ca cine face ce faci tu nu are sansa sa fie celebru, sa fie iubit de tinerii, infometati dupa astfel de intalniri care cu siguranta dupa cat au auzit si au studiat isi dau seama ca la Peniel ceva nu prea este har, dar decibeli DA!!!… Cred ca unii cand au citit comentariul tau au scrasnit din dinti si probabil te faceau martir daca te prindeau… Copii mei ma rog sa nu ajunga intr-un astfel de loc, nu stiu daca sunteti constienti dragi parinti unde va trimiuneori copii si ziceti ca faceti bine…
   Nu vei fi celebru si apreciat pentru ce ai facut, dar sa stii ca asa au fost mari oameni ai lui Dumnezeu… ei nu au primit aici ororuri si veneratii dar prin felul lor de a fi au adus Cinste lui Dumnezeu!!! Ce frumos suna ca in loc de dans sau pantonima ce a fost, sa fie oun tmp special de rugaciune

  • BRAVO, EDUARD !!! TE FELICIT CĂ AI AVUT CURAJUL SĂ SPUI LUCRURILOR PE NUME ! Îmi plac oamenii care iau atitudine faţă de păcat, care LUPTĂ pentru cauza Evangheliei, pentru neprihănire şi sfinţire, pentru o viaţă curată trăită sub călăuzirea lui Dumnezeu ! Fii binecuvântat !

   • VAIIIII, cum ne vorbeste Domnul,
    acum voua fratilor din America , miine noua.
    De ce in plina campanie electorala?
    Acum spune Domnul este vremea pocaintei!

    Cred ca Domnul vrea trezire si sa nu mai votam pe oamenii care sustin cauza Celui Rau:
    a legifera sodomia si avortul, si or fi si altele.

    Remus, draga frate, nimeni nu a avut nicio proorcie?
    Domnul sa va ajute in aceasta incecare divina, ne rugam pentru toti.

 71. Da, asa este un festival al Satanei…

 72. Acum cativa ani am dat de cartea Zoologia Imparatiei – cum sa te porti cu lupii, porcii, serpii, etc din viata ta ( citez din memorie, e posibil sa nu redau corect subtitlul). Am luat-o pentru ca titlul era fantastic…am si citit-o. Azi am reusit sa citesc pana la jumatate comentariile…si nu m-am putut abtine: Ce de fauna!

 73. Mult ne mai place să spunem cum am fi făcut noi dacă am fi fost în locul altora. Că i-am fi oprit acolo pe loc, că nu ştiu ce-am fi făcut.. Ei bine, uite că nu eşti. Dă Slavă Domnului şi caută să trăieşti tu curat! Din câte ştiu organizatorii şi-au cerut iertare public, au recunoscut greşeala şi au mers mai departe. Dar voi, dragii mei, cu o „dragoste şi iertare frăţească” aţi rămas blocaţi în trecut, la un eveniment care a avut loc acum câteva luni. Oare aici cine greşeşte? Cei care au cerut iertare şi au mers înainte sau cei care nu au iertat şi au rămas blocaţi în trecut?

  • Îmi pare rău că trebuie să vă corectez dar EI au rămas blocați lângă afirmația că vor colabora și în viitor cu trupa de pantomime (nenăscuți din nou), deci nu renunță. Copiii mei se eliberau ușor de… blocarea lângă nuia cu trei simple cuvinte: „nu mai fac”. Peniel nu le-a găsit încă. Plus altele câteva…

 74. Nu comentez ce s-a intamplat dar am o constatare simpla.Acest festival putea sa fie doar Dumnezeiesc sau doar Satamic. In biblie nu exista o a treia varianta.Concluzie:Daca nu a fost un festival dupa voia Domnului atunci sigur ca a fost 100% Satanic

 75. Fratele Dyo mă dezamăgește profund!
  Mă așteptam la mai mult discernământ de la dumnealui.
  Mai ales că se pregătește să predice duminică…
  O pantomimă la interval înainte… și după?
  Așa, pentru exemplificare.

 76. Va respect frate Ionescu! Insa cred ca tonul acid de la inceputul postarilor a alimentat decibelii multor tastaturi. Ma asteptam la Dvs. sa raspundeti si nu sa reactionati pe baza unor impulsuri. Recunosc ca linkurile de pe youtube m-au lasat fara cuvinte insa expresiile folosite de Dvs: „festivalul satanei”, moloh etc nu au invitat la un dialog onest si matur ci la o bataie cu pietre. Nu se poate descalifica niste oameni sau Peniel doar pe baza acestor evenimente. M-a intrigat si inflexibilitatea Dvs de pastor fata de comunicatul celor de la Peniel. Oare Dvs nu ati trait evenimente „penibile” in care din bun simt nu ati putut lua atitudine in momentul cu pricina? Oare aici nu va contraziceti: Vă atrag atenția că ”Hristos” nu este doar un concept teoretic și mistic ci COMPUNE principiile și modelul de viață pe care le reprezintă!. Va inteleg „conservatorismul” intr-un fel daca si Piper l-a criticat pe Bell fara sa ii citeasca cartea. Sa meditam la cuvintele lui John Dyer ‎”Love Wins and Truth Prevails, But Speed Kills ‘em Both” .

 77. Nu va bateti joc de mine ca vorbesc despre exegeza si hermeneutica ci de toti care folosesc termenii astia; de Gorgon Fee si toti marii oameni ai lui Dumnezeu care ne pun Cuvantul la indemana. Dumneavoastra ca pastor ar trebui sa fiti familiarizat cu astfel de termeni teologici, nu sa va bateti joc, ca nu sunteti din mahala, ci sunteti slujitor al Cuvantului. Citesc engleza, dar nu-mi pierd timpul cu navigatu pe linkuri. Eu doream o explicatie demna de un cititor al Cuvantului, insa nu am primit. Faptul ca imi radeti de teologie , si ca folositi raspunsuri transante , imi spune ceva. Ca lucrurile is in alb si negru, ca Biblia minte, dupa Da-ul dumneavoastra,…David a pacatuit! da, Mical avea dreptate, Mical zice si ea ca dumneavoastra, dansul e satanic, ce atata exegeza si hermene…ce?

 78. Nu am predicat duminica; am condus ora de studiu biblic care, in treacat fie spus, fara pantonima, ne-a oferit un timp minunat de reflectie asupra unor intrebari care in mediul evanghelic adesea isi gasesc doar niste raspunsuri din topor.
  Am facut precizarea asta in caz ca si-a facut cineva griji de slujirea mea vis a vis de dezamagirile pe care le-am produs …

 79. Frate Val,
  Deci, la o conferință de tineri creștini, s-au văzut dansuri senzuale, pantomime (adică niște parodii ale Evangheliei) și după doar niște scuze dar fără măsuri temeinice care să elimine sursa acestor carențe grave să pot sta liniștit?
  Ce s-a întâmplat atunci și acolo (și nu numai) este strigător la cer! Stați liniștiți că au primit destule îmcurajări și chiar îndemnuri sfidătoare cei de la Peniel pe pagina lor. Nu! Acest lucru nu trebuie mușamalizat! A fost prea de tot! Aceste lucruri nu mai trebuie repetate niciodată. Dacă nu se ia o astfel de atitudine fermă le vom revedea curând!

 80. Va cunosc ffff putin , dintr-o biserica unde ati fost cu citiva ani in urma in spania , dar felul in care ati actionat , mi se pare corect si mi se pare un act facut in favoarea lui Dumnezeu , acest Dumnezeu sunt sigur ca va va ajuta si mai departe …corect e putin spus !! ce spun alti , carora le plac senzualul locul lor nu este aici ?!!!
  asa !!! pai asa am putea oare noi sa stam linga cei care au murit pentru Hristos ! nu am decit un cuvint pentru acesti oameni … RUSINE …

 81. Pastore

  Sunt uimit sa vad cat de repede ati aruncat cu piatra in pacatosi. Un adevarat exemplu, demn de urmat.

  Daca stau sa ma gandesc ca totusi sunt cateva luni bune de cand s-a terminat „festivalul Satanei” si ca abia acum vi s-a intaratat duhul impotriva idolatriei, ma intreb: Cui bono?… Cui prodest?

  Goana dupa rating a ajuns si la dumneavoastra? Postura de reformator intotdeauna aduce puncte bune in multime.

  Am avut rabdarea sa citesc toate comentariile. Am vazut ca proprii cititori v-au penalizat direct si fara drept de apel. Se pare ca sunteti hulit cu brio in propria curte. Ma intreb daca se intampla la fel si la biserica pe care o pastoriti.

 82. @aliatul tău
  Puteți să-mi spuneți unde ne-am întâlnit?
  Am fost în mai multe locuri în Spania…

 83. @ cristianionescu
  sigur , daca ochiul nu ma insala si memoria este buna ! atunci cred ca in urma cu 4-5 ani ati fost impreuna cu alti frati intr-un circuit prin Spania si ati trecut si prin Castellon de la plana ….
  Mult Har si pace va doresc !!!

 84. @ ianis
  ”Sunt uimit sa vad cat de repede ati aruncat cu piatra in pacatosi.”
  Acești… păcătoși, până când vor să mai rămână păcătoși? Sau faptul că au stat odată cu Domnul la masă le dă vreun drept să nu se pocăiască? Cât despre piatră, frumos știți să vă protejați răutatea! Nimeni să nu zică nimic că dă cu piatra! Da de bici ați auzit? Da, ăla cu care Domnul Isus a scos tâlharii din templu!
  ”Daca stau sa ma gandesc ca totusi sunt cateva luni bune de cand s-a terminat “festivalul Satanei” si ca abia acum vi s-a intaratat duhul impotriva idolatriei, ma intreb: Cui bono?… Cui prodest?”
  Eu acum am văzut, acum am luat atitudine. Cui folosește? Păi da, măturați-le sub preș și întrebați peste câțiva ani același lucru…
  ”Goana dupa rating a ajuns si la dumneavoastra? Postura de reformator intotdeauna aduce puncte bune in multime.”
  😀 Acum trebuie să vă hotărâți, îmi face bine sau rău, că la fraza asta vă răspundeți singur cu următoarea (contrazicându-vă de la mână pân la gură):
  ”Am avut rabdarea sa citesc toate comentariile. Am vazut ca proprii cititori v-au penalizat direct si fara drept de apel. Se pare ca sunteti hulit cu brio in propria curte. Ma intreb daca se intampla la fel si la biserica pe care o pastoriti.”
  Cât privește biserica pe care o păstoresc mă poate huli și destitui ușor. La fiecare 4 ani! Fără probleme. Sunt adeptul ideii că nici păstorul nu trebuie să chinuiască o biserică nici biserica nu trebuie să-l chinuiască pe păstor. Atunci când Biserica Elim va considera că trebuie schimbat păstorul, o poate face. Însă, mi se pare mie sau tare v-ați dori acest lucru?… 🙂
  Mai încercați…

 85. Ianis draga.Aia care scriu anti si baga thumbs down nu sunt cititorii fratelui Ionescu.Aia sunt modernistii adusi cu autobuzul virtual ca sa voteze thumbs down comentariile conservatorilor.Cam asa cum se practica la alegerile parlamentare cu autobuzele.S-au organizat nu gluma.

 86. ianis:
  si eu sunt uimit sa vad aceste lucruri ! dar sti ce ma uimeste cel mai tare ?! prostia din capul unora (…)
  nu observi ca nimeni nu a fost lovit cu piatra , dar trebuie oprita aceasta batjocura la adresa lui Dumnezeu …

 87. Chiar deloc nu mi-am bătut joc. Sunt un mare consumator de cărți teologice. Problema este că sunt lucruri care țin de simpla credință și bunul simț unde ne refugiem în spatele teologiei doar ca să despicăm firul în patru doar, doar o ieși păcatul mai roz. Aia batjocură!

 88. Domnule Liviu,

  Citesc comentariile dvs si prin alte site-uri, si va respect punctul de vedere ca de obicei, dar cu toate ca pastorul Ionescu nu va raspuns detailat cu privire la dans, link-urile sale contin niste argumente foarte veridice impotriva dansului. Ma refer la dans, in sensul prezentat in sceneta de la Peniel, adica care implica un barbat si o femeie cu miscari senzuale.

  Nu am gasit nicaieri in Biblie un dans sensual intre o femeie si un barbat. Sunt mai multe instante unde dansul este performat de o singura persoana, sau un grup (nu cu sexe opuse) pentru ritualuri religioase in VT, bucurie, sau sub influenta Duhului Sfant. Sunt si exemple foarte negative cu privire la dans (Mat 14). Daca aveti doar 5 sau 10 min sa studiati linkurile, v-ar lamuri foarte mult.

 89. Pentru Silviu si altii care cred ca el:
  daca studiezi cu atentie textul cu dansul lui David, in conformitate cu regulile exegetice si hermeneutice biblice, vei ramane surprins ca rezultatul este altul.
  Daca am gandi ca un cercetator al Torei, de pe vremea Domnului Isus altfel este rezultatul, deci,in contextul VT (Torei):
  1. Nu exista dansuri ritualice in timpul inchinarii la templu, nici macar in traditiile rabinice, Talmud etc. Dimpotriva, exista indicatii specifice cu referire la a nu copia popoarele pagane in nici un fel. Inchinarea prin dans este de sorginte 100% pagana.
  3. Mical, imparateasa, fiica regelui Saul, a avut absoluta dreptate prin ceea ce i-a reprosat lui David, tinand cont de contextul si conduita unei familii regale
  4. Afirmatia lui David ca „a dansat pentru Domnul” nu are nici-un suport scriptural, este spusa in dialogul aprins avut cu Mical, care fiind regina avea dreptat! Aici se vede orgoliul lui David: a repudiat-o, faptul in sine este un abuz de autoritate. David nu a avut dreptate, nici biblic si nici conform etichetei curtii unui suveran.
  5. Dansul lui David este o greseala in lant, el de la bun inceput a gresit copiind modul pagan de aducere a chivotului, filistenii l-au pus intr-o caruta trasa de vaci, vezi ce jertfa au pus filistenii langa chivot, te apuca rasul… David in ravna lui continua copiindu-i pe filisteni pana ce Dumnezeu il trazneste pe Uza (vezi afirmatia lui David di 1 Cron 15:13) De ce nu copiem si darul de jertfa pus de filisteni? Soareci si bube de aur!!!!
  6. Platim tribut (mai degraba sintem brain washed) faptului ca traim in sec XXI, teologia liber(tina)ala ne afecteaza hermeneutica. Daca am avea mentalitatea lui Gamaliel am interpreta dansul lui David in contextul Pentateuhului, ca fiind o exceptie care intareste regula. Sa nu uitam ca de la ungerea lui David si pana la sfarsitul vietii lui el a decazut in multe feluri. Exemplul vietii lui David nu este un exemplu de sfintenie demn de urmat, ci mai degraba sunt demne de urmat momentele de pocainta, care intr-adevar sunt unice in Scriptura, poate doar Manase, fiul lui Ezechia, poate fi considerat un exemplu al pocaintei si intoarcerii la Dumnezeu cu adevarat.
  7. Nu in ultimul rand, defineste-ti si clarifica-ti exegetica si hermeneutica pe care le folosesti cand ajungi la concluzii total nebiblice!

 90. Chris e vorba de cultura iarasi. Pentru unii dansul e pacat si pace. Nici daca aduci Scriptura sa le arati ca poate fi si spre slava lui Dumnezeu nu-i convingi. Si la Scriptura e la fel, anume avem pasaje pro si contra. Pe care sa ne bizuim? Iarasi avem nevoie de o buna exegeza si intelegerea a textului(hermeneutica) , plus traditia(adica ce a hotarat Biserica de-a lungul vremurilor). Pentru penticostalii din Romania dansul e diavolesc, insa americanii penticostali(si nu numai) il pot folosi si in chinare. Biserica care o fregventez foloseste dansul ca inchinare. Nu ca mi-ar place(da nu e dupa placere), insa nu-l gasesc diavolesc. Nu citesc linkuri, am destule carti bune care sa le consult.

  Bogdan nu vorbeam de filozofie, ci de teologie, de intelegerea Scripturii in privinta asta, si a filozofiilor sau preferintelor noastre. Ce tot repeti aiurea exegeza si hermeneutica? Nu le lua in desert ca is discipline ale Scripturii, si nu-s subiecte de badjocura

 91. De ce imi spui Silviu? Ca seamana cu Liviu?E totuna?

  Vechiul Testament nu e doar Tora(Legea) cum credeau samaritenii, care refuzau celelalte parti ale Scripturii de atunci, anume Nevi’im(Profetii) si Ketuvim( Cantarea Cantarilor, Eclesiastul, Proverbele, literatura sapientala).

  Am crescut in traditia penticostala si stiu ca dansul e pacat si pace.Cel putin in lumea unde traiesc eu, in Romania. Trebuie sa recunosc ca nu sunt un specialist in ale dansului, nici nu am citit prea multe despre dans ca nu mi s-a parut relevant(doar bine am fost crescut de fratii penticostali,nu?). Insa dupa ce mi-ai spus, m-ai facut curios.Deci David a pacatuit, si Mical pagana, care avea idoli, avea dreptate. Inca de David nu ne zice Scriptura ca era un idolatru.
  Nici Scriptura nu ne zice,zici, nimic pozitiv despre dans. Iti amintesc dansul lui Miriam si a poporului, dupa izbavirea din Egipt.

  Mi-am adus aminte ceva din Alfred Edersheim, rabinul evreu care s-a intors la Dumnezeu, si e cel mai in materie sa ne zica una alta despre dans in inchinare,nu? Ca doar el a scris cea mai frumoasa si veridica( cea mai conservatoare! Cu toate ca a trait pe la Oxford intre colegii lui liberali) carte despre Domnul Isus, The Live and Times of the Jesus the Messiah.

  Am o carte in bibloteca despre Templu.The Temple, its ministry and services. Iata ce zice despre dans in inchinarea evreiasca:

  „In this ending of the Day of the Atonement seems incongrous, the Mishnah records someting yet more strange in connection with the day itself. It is said that on the afternoon on the 15th day of Ab, when the collection of wood for the sanctuary was completed,and on that Day of Atonement, the maidens of Jerusalem went in white garments, specially lent them for the purpose, so that rich and poor might be on an equality, into the vinyards close to the city, where they danced and sung.( pag.261)

  Nu ma acuza ca promovez teologia liberala fiindca nu ma cunosti. Nu am facut reclama la Tillich, Bultmann, sau la libertinism.

 92. Horvathliviu
  Vad ca te folosesti mult de Vechiul Testament in postul de mai sus, cum decizi care din legile si obiceiurile din V.T. sint transferabile bisericii Nou Testamentale si care nu?
  Exista vreun loc in NT in care apostolii, sau Domnul Isus , sau vreo scena in apocalipsa unde dansul ca forma de inchinare este mentionat?

  Exegeza este interpretarea unui text sau unui verset, nu se aplica unei actiuni , cum e dansul.

 93. Gabi, te-ai ras de mine cu exegeza si hermeneutica, dar vad ca nu prea te ai cu termenii. Iarta-ma ca ti i-am folosit prea des. Pai daca spun exegeza si hermeneutica, dupa tine, repet acelasi lucru, adica e pleonasm. Probabil ai consultat un DEX, care zice ca exegeza e interpretare, comentare, bla , bla , bla.Prostii. E ca si cum cauti despre Dumnezeu in DeX, sa vezi ce bazaconii iti spun. Cand vrei sa cauti termeni teologici, ia un dictionar bun, scris de teologi.
  Grenz Guretzki & Nordling, zicea de exegeza :” exegesis, eisegesis. Literally, “drawing meaning out of” and “reading meaning into,” respectively. Exegesis is the process of seeking to understand what a text means or communicates on its own. Eisegesis is generally a derogatory term used to designate the practice of imposing a preconceived or foreign meaning onto a text, even if that meaning could not have been originally intended at the time of its writing.”

  Pocket dictionary of theological terms Downers Grove, Ill.: InterVarsity Press.

  Hermeneutica vine de la grecescul hermēneúō [a interpreta], hermēneía [interpretare], hermēneutḗs [interpret], diermēneúō [a interpreta]. Doua chestii diferite.

  Multe obiceiuri din Noul Testament nu is explicite si nici relatate asa cum am vrea noi, cu amanuntime. De ex. obiceiul scuturarii picioarelor de praf, daca sunt refuzati, acceptati uceinicii de catre evrei. NT nu ne spune nimic despre asta, insa traditia evreiasca, ne spune Edersheim, relateaza ca acest obicei era evreiesc.Cand un evreu trecea print-o cetate pagana, se scutura de praf ca sa nu se spurce.Tot asa si cu spalatul picioarelor(care penticostalii l-au ridicat la statutul de taina) era un obicei evreiesc, care NT nu prea ne da detalii.(si de aici speculatia teologica a avut libertate sa lucreze.) Tot asa si cu dansul in inchinare, sau felul de inchinare. Ca mie-mi convine , ca nu, istoria si teologii(chiar si Scriptura-i explicita in acest aspect), relateaza ca dansul era o forma de inchinare la evrei.

  The Old Testament references to dancing make clear that dance was inseparable from Jewish worship. J. G. Davies tells us: “The religion of ancient Israel was without question a dancing one”

  Am gasit si in Sfintii Parinti aparare pt dans, ei care erau atat de ostili:

  In a late fourth-century sermon on the text of Luke 7:32, Ambrose, the Bishop of Milan, gives this defense of dance:
  The dance should be conducted as did David when he danced before the ark of the Lord, for everything is right which springs from the fear of God. Let us not be ashamed of show of reverence which will enrich the cult and deepen the adoration of Christ. For this reason the dance must in no wise be regarded as a mark of reverence for vanity and luxury, but as something which uplifts every living body instead of allowing them to rest motionless upon the ground or the slow feet to become numb.… This dance is an ally of faith and an honoring of grace. The Lord bids us dance. (Daniels, Dance in Christianity, 18–19)
  Webber, R. (1994).

 94. Horvathliviu, nu cred ca am consultat dex niciodata. So you say: ” Exegesis is the process of seeking to understand what a text means or communicates on its own.
  And I said :Exegeza este interpretarea unui text sau unui verset, nu se aplica unei actiuni , cum e dansul.
  Unde e diferenta? Domnia ta mi se pare cereai fratelui Ionescu exegeza dansului, sau mi s-a parut?

  Nu sint teolog , dar cind vreau si nu am ce face , folosesc un sistem care se numeste „arcing” , am invatat-o de la John Piper, si este foarte usor si eficace cind vrei sa aflii ce vrea sa spuna cite un verset. Google it .

  Si inca ceva , daca tot vorbiti de David, va rog la intilnirea Peniel de anul urmator, dansati ca David, dezbracati ca David,… ala da clip, sa vezi atunci discutii. Daca tot o faceti, faceti-o asa cum a fost scrisa…

  Te-am intrebat sa-mi dai un exemplu din NT unde dansul a fost o forma de inchinare ….. astept

 95. @horvatliviu IOAN 13 cu 14 :Deci, daca Eu,Domnul si Invatatorul vostru v-am spalat picioarele, si voi sunteti datori sa va spalati picioarele unii altora 15 Pentru ca Eu v-am dat o pilda ca si voi sa faceti cum am facut Eu. Deci daca tu inca nu ai ajuns la citire in biblie pina la pagina 1044 (Cornilescu) vreau sa ma bucur ca accuma ai aflat ce scrie si mai afla ca mai sunt si alte lucruri din biblie pe care crestinii penticostali cauta sa le traiasca fara sa arunce altor denominatiuni despre comportamentul lor. Facem (pe cit putem) ce a poruncit Domnul Isus.Ce este rau in asta? Fii binecuvintat.

 96. Christianus, impresionant, una dintre cele mai impresionante posturi pe care le-am citit cu privire la subiectul „at hand”. Mi-am luat libertatea sa-l repostez pe un alt blog, sper sa fie ok cu tine. God Bless You. Ai reusit sa ma luminezi (greu lucru in cazul meu) 🙂

 97. asa este cine stie, cunoaste!
  Multa binecuvantare!

 98. Liviu, probabil ca trebuie sa iti reamintesti sau poate sa reinveti acum principiile de baza ale studierii Sfintei Scripturi.
  1. Textul Scripturii este obiectul de studiu, nu comentariile unora si altora.
  2. Exegeza implica implica in primul rand traducerea din original, compararea diferitelor versiuni si ajungerea la o interpretare fidela exprimarii si intentiei autorului in acea vreme. Nici-o interpretare nu sare din context, chiar daca comentatorii sar calul, de dragul relevantei culturale ale zilelor noastre
  3. Apoi vin comentatorii, te asigur ca cei clasici sunt si cei conservatori si fideli spiritului literei. Incepand cu sec19, apare critica textuala si teologia liberala, care au in centru umanismul. Adica, omul este in centru si toate graviteaza in jurul lui, inclusiv Dumnezeu exista pentru om si nu invers. De atunci apar comentatorii liberali.
  4. Istoria doctrinei este un punct de reper foarte important; evolutia ei in timp. De aceea, nu trebuie sa sarim in orice barca manata de orice carmaci. A nu se confunda istoria doctrinelor cu sfanta trditie.
  Punctul de plecare este ca cei 12 apostoli au primit de la inceput doctrinele si aplicarea lor in mod depin, restul face parte din evolutia lor in gandirea si practica crestina de-a lungul secolelor. Vei constata ca liberalismul a afectat celai mult teologia, si nu reforma cum zic catolicii.

  Eu ma indoiesc ca ai studiat personal anumite doctrine in felul aratat mai sus. Mai degraba ai citit comentatori moderni. Citeste de ex. toti parintii apostolici, si apoi mai vorbim, ei sunt comentatori clasici. Ai zis ceva de Ambrozie, dar sint sigur ca nu l-ai citit, ci cu siguranta ai gasit un citat trunchiat in cartea vre-unui comentator modern.

  Alte precizari:
  -Toate doctrinele si practicile din Templu si din intreg Vechiul Testament sunt concentrate in Pentateuh.
  -dansul lui Miriam nu era o porunca a Domnului, ci ceea ce au invatat in Egipt. Era o exprimare a unui om neinitiat in Legea Domnului,Lege care apare dupa aprox. 50 de zile la Sinai. Intre timp Evreii repeta dansul in fata vitelului de aur, unde apare prima data in Biblie dansul ritualic, sau ca forma de inchinare.

  Deci, concluzia este simpla:
  In Vechiul Testament, respectiv Pentateuhul, nu este nicaieri nici-o referire la o doctrina speciala a inchinarii prin dans. Ritualurile si inchinarea de la templu sunt adeseori pomenite de 2 sau 3 ori, dar nici urma de dans. Dansurile lui Miriam si al lui David sunt exceptii, nu sunt cerute de Dumnezeu ca forma de inchinare. Ele sunt exprimari ale unor oameni care nu s-au conformat Legii, ci mai degraba impulsurilor lor sentimentale. A se vedea si juruinta lui Iefta, exceptie de marca in Vechiul Testament.
  A face din cele 2 dansuri o doctrina a bisericii este impotriva exegezei si hermeneuticii biblice autentice. Nici macar evreii nu dansau la templu, ei dansau doar la sarbatorile lor civile, deci nu practicau inchinarea prin dans. A nu se confunda cele doua. Citeste Talmudul si alte interpretari rabinice ale Legii.
  Deci nu exista inchinare prin dans in Biblie decat: in fata vitelului de aur si proorocii lui Baal pe Carmel. Ceea ce au facut Miriam si David a fost din propria lor initiativa, intocmai ca si Iefta.
  Nu in ultimul rand, dansul a aparut in biserica in sec. 20, dupa al 2-lea razboi, si mai mentionez ca numai bisericile de factura charismatica danseaza, restul nu, interesant este ca toate sunt in Vest, unde nu a mai existat persecutie din sec. 19.
  Acum, bother Liviu, te astept cu exegeza si hermeneutica ta.

 99. e ok, Gabi, mai ales ca si eu sint sibian, prin nevasta .
  God bless you, too.

 100. Stii ce seintampla cu poporul Domnului Penticostal?
  Osea 4:6
  Fratilor ne laudam ca avem Paracletul ca invatator si ca nu avem trebuinta ca cineva sa ne invete sa interpretam Biblia dar la capitolul exegeza si hermeneutica pauza… macar de ar fi studiu inductiv la temelie uni nu ar mai da pe aici asa rateuri…
  incodata felicitari!!!

 101. christianus
  Multă Pace!
  Spun la fel ca şi Gabi Bogdan: „m-ai luminat”.
  Cer permisiunea de a prelua comentarul d-voastră pentru a-l reposta pe pagina mea personală.
  Domnul să vă binecuvinteze.

 102. Fratilor au gresit dar stati si judecati cum pastori nostri sau copii pastorilor sunt deputati ai partidului democrat liberal si fac politica mai mult ne fac de rusine cu afacerile lor dubioase astea nu se vad oare , da nu sunt de acord cu ce au facut acest grup peniel dar nici ce fac politiceni penticostali care au averi fabuluase si posteaza in crestini Trezitiva si comentati adevaratul pacat .

 103. Comentariul este pentru oricine are nevoie. Mi-am exprimat doar convingerea si am aparat alaturi de fratele Cristi si altii calea pocaintei asa cum ne-a lasat-o Domnul Isus. Si eu am fost luminat de altii in mijlocul multor probleme. Domnul sa va binecuvanteze!

 104. Amandoua sunt pacate.Amandoua trebuie sanctionate.Tine cont ca fratele Ionescu a sanctionat si implicarea in politica intr-un post mai vechi..Deci nu poate fi acuzat de double standard.

 105. Comentariul este pentru christianus.

 106. Am știut eu că vă descurcați 🙂 !

 107. Stimate frate Ionescu,

  imi permiteti o simpla intrebare, prin care incerc sa descifrez in ansamblu ATITUDINEA in acest periplu de postari: daca ati fi fost contemporan cu Domnul si ati fi fost prezent la scena in care a fost tarata in fata Mantuitorului femeia destrabalata, din care tabara simtiti ca ati fi facut parte?

 108. Îmi pare rău, comparația este greșită!
  Aici nu avem de a face cu o femeie stricată care are nevoie de mântuire ci cu oameni care s-au erijat în lideri ai tinerei generații și care au comis grave abateri.
  Înțelegeți?

 109. Am gasit o carte in bibloteca mea despre dans, si cred ca e singura pe acest subiect.
  (…)
  ________________________________________________
  Când v-am oferit câteva link-uri cu privire la dans, mi-ați spus că nu aveți interesul să le studiați.
  Cred că este doar normal să vă refuz oferta acestei cărți (singura, ziceți dvs., pe acest subiect) care vă susține probabil punctul de vedere, când nu ați dorit să vedeți și partea cealaltă.

  Voi publica totuși informațiile dvs. după ce îmi veți confirma că ați citit link-urile. Fair?

Trackbacks/Pingbacks

 1. Fapte neconforme cu credinţa şi practica bisericilor penticostale din România la Peniel 2011 « Frică şi cutremur - 11 iunie 2011

  […] Fr. Cristian Ionescu semnalează extrem de scandalizat (vizibil după punctuaţia pe care o foloseşte atât în articol, cât şi în comentarii) că la Peniel s-a dansat. Nu ştiu dacă este adevărat sau nu, dacă filmul este întradevăr de la renumita conferinţă de tineret. Cert e că onoarea confraţilor noştri evanghelici este serios pătată, dacă ţinem cont de faptul că aceştia, la fel ca şi baptiştii pe care îi iubeşte Paul Negruţ, ar trebui să fie în mod imperativ corijenţi şi imuni la mişcările ce ţin de expertiza unui pasionat al genului precum Mihai Petre. […]

 2. Portocale mecanice (8) Baal mimează şi Astarte “se crăceşte” « Vindecătoru - 11 iunie 2011

  […] … adică tot un fel de viţel de aur, ca să fiu în nota prietenului meu Cristian Ionescu. […]

 3. Ce părere aveți? la Peniel Oradea « CrestinTotal.ro - 11 iunie 2011

  […] Cristian Ionescu scrie pe blog… Nu, nu îmi vine să cred! Sunt profund îndurerat dar și întărâtat în duhul meu de ceea ce am […]

 4. PENIEL 2011 – UN EXEMPLU DESPRE CEEA CE NU TREBUIE SĂ SE ÎNTÂMPLE ÎN BISERICILE NEOPROTESTANTE DIN ROMÂNIA « BLOGUL LUI TOMIS THE CAT – UN BLOG PENTRU SUFLETUL TĂU - 11 iunie 2011

  […] SURSA : https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2011/06/11/peniel-oradea-2011-un-festival-al-satanei/ […]

 5. 4 postări în Top 10 WP (12.06.2011) « România Evanghelică - 12 iunie 2011

  […] Peniel – Oradea, 2011: Un Festival Al Satanei (popaspentrusuflet) 5. Lista lui Alice (mariuscruceru.ro) 8. Băsescu: „Poate o coborî şi peste […]

 6. Pastorii penticostali iau atitudine față de conferința „Peniel” « Penticostalismul AZI - 16 iunie 2011

  […] într-un mod dur de către pastorul penticostal Cristian Ionescu, prin catalogarea conferinței „Peniel” Oradea 2011, ca fiind un festival al SATANEI, duritate ce se justifică în contextul desfășurării conferinței „Peniel”. Perspectiva […]

 7. Pastorii penticostali iau atitudine față de conferința „Peniel”! « Penticostalismul AZI - 16 iunie 2011

  […] într-un mod dur de către pastorul penticostal Cristian Ionescu, prin catalogarea conferinței „Peniel” Oradea 2011, ca fiind un festival al SATANEI, duritate ce se justifică în contextul desfășurării conferinței „Peniel”. Perspectiva […]

 8. Lui Cristian Ionescu, fără dezamăgire « Frică şi cutremur - 16 iunie 2011

  […] Mai multe persoane mi-au dat de înţeles în ultima perioadă, fie direct, fie mai voalat, că i-am dezamăgit. În acest palmares, pe care fiecare şi-l doreşte cât mai nesemnificativ, Cristian Ionescu este cel mai recent trofeu. […]

 9. 300 de comentarii la: Peniel – Oradea, 2011: Un festival al Satanei « România Evanghelică - 21 iunie 2011

  […] Peniel – Oradea, 2011: Un festival al Satanei – postarea de pe blogul lui Cristian Ionescu a adunat 300 de comentarii. […]

 10. PENIEL ORADEA 2011 – UN EXEMPLU DESPRE CEEA CE NU TREBUIE SĂ SE ÎNTÂMPLE ÎN BISERICILE NEOPROTESTANTE DIN ROMÂNIA | TOMISTHECAT.RO - BLOG TOMIS THE CAT - 21 februarie 2014

  […] SURSA : https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2011/06/11/peniel-oradea-2011-un-festival-al-satanei/ […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: