NEGOCIERI BAZATE PE EVENTUALITĂȚI

Este o chestiune care ține de războiul rece dintre lumea capitalistă și cea comunistă, mai specific între Statele Unite și Uniunea Sovietică. Cursa înarmării garanta că ”dacă mă distrugi te distrug mai rău”. Ideea este să și poți. Și, e adevărat, se putea și încă se mai poate. Escaladarea acelor eventualități a luat proporții nebănuite atunci când președintele Reagan a aruncat bomba secolului, afirmând că SUA se pregătește să construiască un scut spațial care va neutraliza arsenalul nuclear al rușilor. În lipsă de contramăsuri, cu spinarea ruptă de cheltuielile cosmice impuse de această competiție a morții, URSS a înclinat steagul. A rămas Rusia care știe că proiectul era (dacă e să-i credem pe cei ce spun așa) doar o aruncătură imaginară, un fel de păcălici la nivel înalt. Că e sau nu e, Doamne ferește-ne să aflăm vreodată!

Mai este și Operațiunea Samson care prevede că în cazul unui pericol de anihilare iminentă a Statului Israel ”să pier împreună cu dușmanii mei!” devine motto-ul național. Aici ar trebui să ne speriem mai puțin deoarece Cuvântul profetic zice că în acel moment culminant va interveni Mesia! Iată-ne ajunși (și într-acolo ne îndreptam) la noi și la Scripturi!

Războiul spiritual în care ne aflăm (de fapt acolo sunt butoanele) poate fi comparat cu o luptă pe viață și pe moarte, fără armistițiu și întreruperi de ostilități, fără cale de ieșire și fără posibilități diplomatice. Orice înfrângere poate fi fatală, orice retragere este o sentință. Suntem pe teritoriul dușmanului, pericolul răcnește la fiecare pas, atacurile vin valuri din toate părțile iar cetățile de scăpare sunt din ce în ce mai puține și mai firave. Ajutorul ne vine de sus!

Isaia 54:15-17 ”Dacă se urzesc uneltiri, nu vin de la Mine; oricine se va uni împotriva ta va cădea sub puterea ta. Iată, Eu am făcut pe meşterul care suflă cărbunii în foc şi face o armă după meşteşugul lui. Dar tot Eu am făcut şi pe nimicitor ca s-o sfărâme. Orice armă făurită împotriva ta va fi fără putere; şi pe orice limbă care se va ridica la judecată împotriva ta o vei osândi. Aceasta este moştenirea robilor Domnului, aşa este mântuirea care le vine de la Mine, zice Domnul.”

Arsenalul (mai rău decât nuclear) pregătit de cel rău împotriva noastră nu poate fi contracarat cu rachete, tancuri și avioane! El nu poate fi neutralizat de jos ci de sus! Acolo este sistemul nostru de apărare împotriva armelor făurite cu scopul de a ne distruge!

Romani 8:35-39 ”Cine ne va despărţi pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul, sau strâmtorarea, sau prigonirea, sau foametea, sau lipsa de îmbrăcăminte, sau primejdia, sau sabia? După cum este scris: „Din pricina Ta suntem daţi morţii toată ziua; suntem socotiţi ca nişte oi de tăiat.” Totuşi, în toate aceste lucruri, noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit. Căci sunt bine încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înălţimea, nici adâncimea, nicio altă făptură, nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu care este în Isus Hristos, Domnul nostru.”

Această protecție ne este asigurată cu o condiție:

Efeseni6:13 ”De aceea, luaţi toată armura lui Dumnezeu, ca să vă puteţi împotrivi în ziua cea rea şi să rămâneţi în picioare, după ce veţi fi biruit totul.”

Filipeni 1:27-30 ”Numai, purtaţi-vă într-un chip vrednic de Evanghelia lui Hristos, pentru ca, fie că voi veni să vă văd, fie că voi rămâne departe de voi, să aud despre voi că rămâneţi tari în acelaşi duh şi că luptaţi cu un suflet pentru credinţa Evangheliei, fără să vă lăsaţi înspăimântaţi de potrivnici; lucrul acesta este pentru ei o dovadă de pierzare, şi de mântuirea voastră, şi aceasta de la Dumnezeu. Căci, cu privire la Hristos, vouă vi s-a dat harul nu numai să credeţi în El, ci să şi pătimiţi pentru El şi să şi duceţi, cum şi faceţi, aceeaşi luptă pe care aţi văzut-o la mine şi pe care auziţi că o duc şi acum.”

Coloseni 1:23 ”… dacă rămâneţi şi mai departe întemeiaţi şi neclintiţi în credinţă, fără să vă abateţi de la nădejdea Evangheliei pe care aţi auzit-o…”

Asta mă preocupă pe mine cel mai mult din acest subiect. Pentru o altfel de analiză, accesați AICI.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

5 răspunsuri sa “NEGOCIERI BAZATE PE EVENTUALITĂȚI”

 1. Frate Ionescu ,in primul rand planurile oamneilor raman vesnic distantate pe planurile lui Dumnezeu, pereum ceruirile de Pamant !. Despre soroace ,razboiaie ori planuri de razboi ,toate raman in directa supraveghiere si control Divin !. Se intampla ceva in lume in afara vountei si supraveghierii lui Dumnezeu ??!!.Sta scris in Scripturi aceasta deplina supraveghiere ?. Problema este in gandirea noastra subreda,ingusta si lipsita de intelepciunea Lui !. Ne balacim in comfortul in care traim ,iar osanza de pe inima si de pe ochi ne-a intunecat vederea si simtirile !. Totul a devenit retorica de efect publicistic cu aranjament estetic ,pentru impresie , oratorie ieftina lipsita de dorinta de a implini voia lui Dumnezeu !.Comportamentul celor ce pretind „ca-L urmeaza pe Hristos”,este falimentar din start, si nu este vrdnic sa priveasca spre Crucea din Golgota !” Ne inselam singuri in ceea ce priveste a-l urma pe Mantuitorul ! Ce noua ne ramane ca datorie sfanta ,este sa ne rugam ,asa cum am primit dealtfel sfatul intelept, pentru PACEA IERUSALEMULUI !. De ce ?!
  . Pentruca aici in acest loc indragit de Isus ,este centrul strategic al nemuririi noastre !

 2. Fr. Ionescu,

  priviti aici:

  ” Dar iată urgia cu care va lovi Domnul pe toate popoarele care vor lupta împotriva Ierusalimului: Le va putrezi carnea stând încă în picioare ( anihilarea miscarii ), le vor putrezi ochii în găurile lor ( anihilarea vazului ) şi le va putrezi limba în gură (
  anihilarea comunicarii ). ”

  Zaharia 14:12

  sa vedeti cu ce arme ( chimice genetice bazate pe Genomul Uman ) se va apara Israelul cand va fi invadat de Gog si Magog, arme care vor avea efect asupra tuturor natiunilor care vor ataca Israelul, dar care asupra evreilor nu vor avea niciun efect. Acestea sunt armele viitorului impotriva invaziei terestre a inamicului.

 3. Nimeni nu v-a putea sa aduca alte argumente textelor biblice, dar, se pare (iaca o eventualitate) ca durerile vremilor din urma vin din alta parte. Crestinii evanghelici (cu precadere din zonele cu un trai mai bun) au ajuns sa numeasca ca fiind „binecuvintari” lucrurile care ne despart de Dumnezeu. Si sunt tot mai putini cei care accepta cuvintele Domnului Isus (parafrazare) :in lume veti avea…….si veti avea…..si veti suferi…noi ,cu nici un chip nu vrem sa avem,cit despre suferinta….este jenant sa mai pomenim. Noi ne complacem si , ca plugari, privim inapoi. Si tot mai mult ne minunam de unde am fost, saracie si comunism, si ce bine am ajuns, bogatie si libertate. Sa mai spuna cineva ca satana este prost.Fiti binecuvintati.

 4. La ARAD nu se gaseste cartea ULTIMA GENERATIE.Va rugam sa o trimiteti.

 5. NouaOrdineCrestina Răspunde 18 mai 2012 la 9:58 PM

  http://www.youtube.com/watch?v=lvsRaRk2VgI&feature=related A inceput framantarea premergatoare Necazului Cel Mare !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: