E (FOARTE) PERICULOS PENTRU CĂ E (FOARTE) FRUMOS

Zilnic primesc zeci de recomandări video, audio și imagini, care mai de care mai interesante, năstrușnice, dar și (unele) dezgustătoare. Majoritatea nu se încadrează în sferele mele de interes. Chiar dintre cele care îmi atrag atenția, rareori apare ceva pe blog. Ce-mi trebuie, de obicei, caut. Nici videoclip-ul următor n-ar fi avut o altă soartă dacă nu sesizam amestecul de sublim și grotesc, otravă ambalată cu sclipici, mod în care satana cu coarne, coadă și copite se îmbracă în îngeraș drăgălaș.

Protagoniștii sunt doi (el și ea) care trăiesc împreună (nelegitim) de cinci ani, el are o voce ciudată, ea îl motivează, el merge la show-ul de găsit talente, cucerește audiența, primește aprobarea juriului format din patru (dacă mă întrebați pe mine, doi căpcăuni și două… mai ales una din ele arată ca o strădarniță), ea plânge fericită, el o cere în căsătorie (cu tot tacâmul, în genunchi și cu inel), ea zice da și toată lumea este fericită! Iar noi ne zgâim înlăcrimați, bucuroși că se întâmplă asemenea chestii în lumea noastră.

Din punctul meu de vedere, este doar un marketing demonic prin care sunt promovate imoralitatea, indecența și lumescul, toate acestea sub egide culturale, condimentate cu emoții, parte dintr-o întâmplare de la punguța cu doi bani (sau… de doi bani, din nou, dacă mă întrebați pe mine). Generația tânără (și, din păcate, nu numai) înghite această cianură de prostasium cu tot cu dulcegăriile glazurii care o ascund. Deși nu mi-ar fi ars să public aceste imagini, o fac pentru exemplificare și avizare. Frumos periculos!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

3 răspunsuri sa “E (FOARTE) PERICULOS PENTRU CĂ E (FOARTE) FRUMOS”

  1. Ce trist ca am ajuns sa comercializam pana si sentimentele…. Halal societate, halal omenire.

  2. …asta e marea problema a multor indivizi care sunt sunt foarte „publici” cu aprecierile si iubirea pentru mama, tata, sotia si prietena ori prietenul lor dar nu-i intreba de viata lor privata cu acea persoana pentru care isi exprima sentimentele public…De asemenea, televiziunea a inceput sa modeleze nu numai vietile majoritatii celor ce-i urmaresc dar si celor care-si spun ca sunt crestini…Daca intrebi pe un asemenea „crestin” in ce film a jucat cutare sau cutare, ori ce cantec a cantat nu stiu ce cutare sau cutare, ori cum se imbraca nu stiu ce celebritate acesti „crestini vopsiti, modernizati” iti pot spune nemaidecat fara greseala dar, sa nu-i intrebi unde in Biblie e cartea lui Rut, ori Iuda, ori sa-i intrebi de un verset cunoscut din Biblie, de unde e…ca habar n-au, ba te si mai iau la misto ca „Biblia o citesc unii numai la Biserica, cica…” Intrebarea se pune cat timp pe zi rezervam pentru rugaciune, meditatie, citind Biblia ori punand in practica din Cuvantul lui Dumnezeu si cat timp ne petrecem pentru noi doar, sa aratam frumosi, sa stam la lucru de la 6 dimineata pana la 10 seara, sa lucram daca se poate sambata si duminica, ba sa mai avem si inca unul sau doua job-uri care „sa ne ajute la bani”, zicem noi, construim proprietati pe care le vindem ca apoi cu banii ce-i primim sa mai construim din nou, ca sa avem bani…ori holbandu-ne ore in sir la mizerii de genul acesta la TV, si altele de genul acesta?….Poate pastorii, parintii ar trebui sa ne mai indrume in acest sens din cand in cand ca altfel trebuie sa punem prioritatile in viata, pe primele locuri sa primeze Dumnezeu si timpul pentru El, si-apoi familie, lucru, bani, TV, Facebook si… bloguri….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: