CREZÂND PROFEȚIILE SCRIPTURII, NU POȚI SĂ VEZI VIITORUL LUMII ÎN ROZ

babelRecunosc, sunt din ce în ce mai suspicios când este vorba de crizele economice globale, programele guvernamentale anti-terorism, industriile alimentară și farmaceutică dar și, la polul opus, medicina holistică, mișcările ecologiste, libertariene, pro-arme, anti-arme, pro-sindicate și pur capitaliste, ambele extreme ale dezbaterii cu privire la emigrare și mai tot ce mișcă în jurul unui profit, fie el cât de mic.

În ce privește dezvăluirile recente cu privire la invazia guvernamentală în viețile private ale oamenilor, chiar dacă sunt portretizate ca fiind trădare, (contra)spionaj, crimă etc., avantajele acestor deconspirări pentru personajele cu pricina sunt atât de mici (ca să nu zic inexistente) încât nu pot deloc să dau circumstante atenuante guvernului, cu toată lupta sa anti-terorism.

Nu că m-ar interesa prea mult, eu cred că trebuie să ne trăim viața într-un mod demn atât în public, cât și în particular, dar cu atâta interferență guvernamentală în afaceri private cum ar fi Google, companiile de telefoane și alte întreprinderi cointeresate financiar să acomodeze servil pretențiile înaltelor și atotputernicelor autorități, eventualitatea corupției, abuzurilor, șantajelor și acaparării de putere sunt iminente.

Nu mai vorbim de presiunile ecumenice, goana după succes ieftin și instantaneu, apariția post-modernismului și post-creștinismului și a multor altor fenomene și sub-curente religioase, toate menite să destabilizeze spiritual societatea. Știu, sunt din ce în ce mai conspiraționist…

Or, cu cât criza este mai adâncă, nevoia de salvare este mai acută! Față în față cu un nou potop (epidemii, catastrofe naturale, colaps economic, tensiuni sociale, militare și religioase…), conceptul Babel este mai actual ca oricând. De data aceasta nu cu smoală și cărămizi ci cu ideea de a încărca creerul uman (citește sufletul) pe computer, crearea de trupuri artificiale, cultivarea de organe umane în animale cu potențialul recoltării și transplantării lor și câte și mai câte năstrușnicii, unii le-ar zice sci-fi și le-ar lua în glumă. Doar că lui Dumnezeu, chestiunea nu i s-a părut hazlie nici când aveau doar cărămizi și smoală, darămite acum.

Dacă luăm în considerare spiritul profetic fatalist al Bibliei, lumea de mâine nu arată prea roz. De fapt, nu prea arată nicicum. Și asta e bine deoarece, cum spune Apostolul Pavel în Evrei, toate puterile trebuie clătinate ca să rămână în picioare doar ceea ce nu se poate clătina, Împărăția lui Dumnezeu! Abia atunci, viitorul este din nou roz (se zice că așa se vedeau lucrurile înainte de potop). Deci, sunt optimist!

Sursa foto AICI.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

2 răspunsuri sa “CREZÂND PROFEȚIILE SCRIPTURII, NU POȚI SĂ VEZI VIITORUL LUMII ÎN ROZ”

  1. So Chicken Little was wrong after all… the sky it’s not falling… 🙂

  2. Apcalipsa e inceputa de cand Isus s-a intaltat la cer… nu e un fenomen pasager ,doar viata noastra e prea scurta pentru a intelege de ce si cum.

    Despre ziua aceea si despre ceasul acela, nu stie nimeni: nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal.
    Matei 24.36

    Si cine are o nadejde adevarata nu-si face griji pentru apocalipsa pentru ca sufletul ii tanjeste spre cer si nu e legat de materialismul lumii de azi ci e pregatit mereu de plecare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: