DIN NOU DESPRE ARMATA AMERICANĂ ȘI… VAI!, CE-A ZIS JOHN MACARTHUR?

Din nou, armata americană nu se poate abține. Deja vu: instructorul afișează una dintre cele mai respectate misiuni creștine – American Family Association – ca fiind o organizație care promovează ura socială. Această etichetare a creștinilor evanghelici a devenit o acțiune obsesivă, negată public dar, iată, repetată.

Sursa, AICI.

Recent, John MacArthur, un teolog respectabil din America, a afirmat cu seninătate că în timpul necazului cel mare, oamenii care vor fi primit semnul fiarei pe frunte sau pe mâna dreaptă vor putea totuși să fie mântuiți. Ca în cazul tuturor pre-tribulaționiștilor, dilema lui MacArthur este de unde să scoată mulțimea din Apocalipsa 7, dacă Biserica este deja răpită la cer. Pentru a forța această doctrină escatologică, MacArthur – și nu numai el – ignoră ce este scris negru pe alb în Scriptură.

Îngrozitor! Auzi, ca să supraviețuim în sistemul fiarei, luăm semnul și totuși putem fi mântuiți. La încheierea citatului, să vedeți ce se bucură doi frățiori că acum și MacArthur zice ca ei. Iată că va fi o teologie care să justifice taina fărădelegii pentru o biserică apostată și sunt, deja, teologi care o formulează! Citiți versetele de mai jos și pe urmă vedeți dacă vă mai arde să luați semnul sau mai bine muriți:

APOCALIPSA 13:15-18I s-a dat putere să dea suflare icoanei fiarei, ca icoana fiarei să vorbească şi să facă să fie omorâţi toţi cei ce nu se vor închina icoanei fiarei. Şi a făcut ca toţi, mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi, să primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte, şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei sau numărul numelui ei. Aici e înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.”

APOCALIPSA 15:1-3Apoi am văzut în cer un alt semn mare şi minunat: şapte îngeri care aveau şapte urgii, cele din urmă, căci cu ele s-a isprăvit mânia lui Dumnezeu. Şi am văzut ca o mare de sticlă amestecată cu foc; şi pe marea de sticlă, cu lăutele lui Dumnezeu în mână, stăteau biruitorii fiarei, ai icoanei ei şi ai numărului numelui ei. Ei cântau cântarea lui Moise, robul lui Dumnezeu, şi cântarea Mielului. Şi ziceau: „Mari şi minunate sunt lucrările Tale, Doamne Dumnezeule atotputernice! Drepte şi adevărate sunt căile Tale, Împărate al neamurilor!

APOCALIPSA 16:2(Îngerul) dintâi s-a dus şi a vărsat potirul lui pe pământ. Şi o rană rea şi dureroasă a lovit pe oamenii care aveau semnul fiarei şi care se închinau icoanei ei.”

APOCALIPSA 20:4-6Şi am văzut nişte scaune de domnie; şi celor ce au şezut pe ele li s-a dat judecata. Şi am văzut sufletele celor ce li se tăiase capul din pricina mărturiei lui Isus şi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu, şi ale celor ce nu se închinaseră fiarei şi icoanei ei şi nu primiseră semnul ei pe frunte şi pe mână. Ei au înviat şi au împărăţit cu Hristos o mie de ani. Ceilalţi morţi n-au înviat până nu s-au sfârşit cei o mie de ani. Aceasta este întâia înviere. Fericiţi şi sfinţi sunt cei ce au parte de întâia înviere! Asupra lor a doua moarte n-are nicio putere; ci vor fi preoţi ai lui Dumnezeu şi ai lui Hristos şi vor împărăţi cu El o mie de ani.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

41 răspunsuri sa “DIN NOU DESPRE ARMATA AMERICANĂ ȘI… VAI!, CE-A ZIS JOHN MACARTHUR?”

 1. Apocalipsa 6 şi 7 se suprapune bine cu Matei 24, etc. Nu ştiu de ce unii teologi complică lucruri dealtfel simple ale Scripturii. Mă mir de teoria J.M. dar nu cred că e nou. Acum o lună mă miram de o interpretare ciudată asupra 1 Corinteni 13:8 scos din context să demonstreze anularea unor daruri duhovniceşti. …Teorii vechi dar de care eu nu ştiam. Nu mai ştiu cine zicea că „teologii te ologesc”.

 2. John MacArthur a cam luat-o razna si mai rau in ultima vreme. Azi incepe o mare conferinta in California organizata de el (Strange Fire) care are singurul scop sa denunte pe Penticostali si Carismatici ca si biserica falsa si lucrarea diavolului. Ca si cum alte subiecte mai importante de conferinta nu exista.

  • frate, carismaticii au luat-o razna rau de tot. Sa fim seriosi ca nu asa se manifesta puterea Domnului. Dupa cum este un original asa apare si copia, nu? Unde nu e sfintenie nici Duhul Sfant nu lucreaza.Eu stiu ca la fratii penticostali de demult nu se primeau daruri fara pocainta adevarata. Stiu persoane care au staruit o viata intreaga si n-au primit.Din pacate acum cu cata nelegiuire este trebuie sa fim cu ochii larg deschisi.

   • M-a preocupat intotdeuna sa cunosc mai bine ceea ce ESTE SCRIS,
    pentru ca oamenii mai pot gresi daca nu sunt insuflati de Duhul lui Dumnezeu.
    Cred ca fiecare copil al Domnului are un dar,
    nu cum se sutine, ca un anumit dar duce la mintuire,
    nu sta SCRIS,
    numai Jertfa lui Hristos Isus mintuieste pe cel CE CREDE!
    Apoi spune:
    Doamne nu am scos noi draci, nu am facut noi minuni..
    cum de le spune acestora :
    Plecati de la MINE, niciodata nu v -am cunoscut, cu ce putere au facut acestea?
    Cum de au avut daruri, ca de exemplu cel de scoaterea dracilor, care nu se prea intilneste astazi la credinciosi, si de care ar fi mare-mare nevoie si nu le mai au, ba chiar si au pierdut mintuirea? fiind alungati.
    Cunosc din cele scrise ca Duhul nu lucreaza acolo unde nu este ascultare, poti starui oricit sa primesti daruri, in primul rind rolul
    Duhului Sfint este sa L preamareasca pe Fiul, si sa ne invete toate lucrurile care duc la sfintire.
    Nu vreau sa intru in polemica cu vorbirea, dar cred ca a vorbi in limbi, nu inseamna a repeta aceleasi cuvinte de citeva ori, printre cele romanesti;
    eu cred numai in vorbirea in limbi dintr o biserica unde se si talmaceste, asa cum ESTE SCRIS ca trebuie sa facem.
    Scoaterea dracilor este „mai periculoasa” pentru ca daca nu esti
    serios pe cale, dracii striga, te dau de gol( am auzit asta intr o biserica din ROM. penticostala, dar si la ortodocsi, a sarit demonul si cu voce schimonosita l-a atacat pe exorcist, cu cele pacatoase din viata lui.)
    Nimeni nu se incumeta sa scoata dracii, in schimb restul darurilor se exagereaza, punindu se accent doar pe unul;
    ori acestea sunt impartite de catre Dumnezeu, fiecaruia dupa cum vrea EL, spre FOLOSUL ALTORA< nu spre ingimfare,
    lucru periculos, alimentind mindria.
    Ascultarea face mai mult decit jertfele si mila mai mul decit arderile de tot.

    • Da, dar asta nu înseamnă că nu trebuie aduse jertfe și arderi de tot.

     • Da, cred ca jerfa si arderile de tot trebuiau deja facute, dar daca nu ai si ascultare si mila, le ai facut degeaba.
      Asa inteleg eu, poate gresesc.

     • Da, așa este corect.
      Problema este că cei ce consideră că dacă este milă și ascultare nu mai trebuie jertfe, se fac vinovați tocmai de… neascultare, pentru că și jertfele au fost poruncite.
      Așa procedează ei cu spălarea pocioarelor, acoperirea capului…
      Scot în relief partea spirituală (smerenie, slujire, supunerea și respectul față de soț) pe care, chipurile, o împlinesc, dar încalcă ceea ce ar fi cel mai ușor de împlinit, partea exterioară, dovedind astfel că nici în interior lucrurile nu stau mai bine.
      Desigur, există pericolul să rezolvăm exteriorul fără să aplicăm principiul la nivel spiritual, dar fariseismul nu poate fi folosit ca o scuză în favoarea firii pământești.

     • Frate Ionescu,

      Spălarea picioarelor se face înainte de Cină. Nimeni nu se așează la masă cu mâinile murdare ci, de regulă se, spală înainte ! Spălarea picioarelor se face Înainte de Cină ca, un credincios sa fie curat de tot înainte de împărtășire. De ce asta ? Fiindcă ( eu înțeleg că ) in mod involuntar ființa noastră se intinează, datorită faptului căci, călcăm pe un pământ, care a fost stropit cu sângele sfânt al Fiului lui Dumnezeu !

     • Acum, și dacă se face după sau în timpul cinei, cum scrie, bine că se face, dacă se face.

     • Frate Ionescu, nu-i chiar așa. Spălarea picioarelor după Cină nu mai are efectul stabilit de, a curăța, Înainte ! Spălarea după, mai rămâne doar cu actul de smerenie. Dacă credeți ca, lucrul acesta nu are importanță, va inselați. De ce Domnul Isus i-a spus la Petru că cine s-a scăldat, n-are trebuință sa-si spele decât numai picioarele ca, să fie curat de tot ?! Nu credeți că această expresie a fost dată cu, conotație spirituală?

     • Ba da. Înțelesul este spiritual.

 3. Frate Ionescu, gloata aceea de la Apoc. 7 vine din Necazul cel mare. Nu scrie așa acolo ?

  • Ba da!
   Eu sunt mid-tribulaționist!

   • Nu sunteti singurul mid…. Chiar dacā se pare cā pretribulationismul are cei mai multi adepti, este o chestiune de timp, mai scurtā sau mai lungā, pânā se va dovedi contrariul. Mid, sau post tribulationistii nu au nimic de pirdut dacā pretribulationistii vor avea dreptate, dar dacā va fi invers, atunci dezamāgirea (cel putin dezamagirea) va fi foarte mare.
    Oricât ai încerca, si orice teolog ai fi, când începi sa incerci a explica cā de fapt gloata din Apocalipsa 7 nu reprezintā Biserica, rāpitá din Necaz, intri pe un teren alunecos si la urmā vor fi atâtea de explicat si justificat încât nu o vei mai scoate la capāt. Am auzit predici banale cu privire la acest subiect, predicate de pastori respectati, români sau de alte nationalitati.
    Robert van Kampen a scis o carte buna pe tema asta: RAPIREA BISERICII, RĀSPUNSURI CLARE SI SIMPLE.

   • mid-tribulationist suna un fel de compromis, sa nu fie nici inainte nici dupa. pozitia poate fi redefinita sa fie mai clara si fara nuanta compromisului. post-tribulationist but pre-wrath. necazul cel mare nu este echivalent cu mania Domnului, ci o precede…Matei 24 si dupa acele zile de necaz…, iar in apocalipsa 6 ei vor fugi la munti ca a venit ziua maniei mielului. necazul cel mare face parte din NECAZURI si ele se vor escala in perioada imediata di-naintea reveniri Domnului, intocmai dupa cum o femeie de la conceptie incepe sa aibe greutati de sarcina si chiar inainte de nastere greutatile/durerile(nasterii) vor escalada. NICI O FEMEIE nu mai are contractii/dureri dupa nastere ci ele preced nasterea. In schimb mania Domnului vine peste fii neascultarii… caci noi n-am fost randuiti la manie ( tesaloniceni ). Cristi, considera raspunsul meu ca o completare a pozitiei tale si nu ca o contradictie, te rog!
    Imi esti un prieten drag si scump si ne stim de multa vreme, am invatat multe de la tine si ma rog Domnului sa te binecuvanteze si sa te tina tare in pozitia/doctrina pe care o ai ca multi sunt infectati astazi cu virusul pre-tribulationist. Shalom!!!

 4. Speak of fratele John , am ascultat predica lui despre fiul risipitor , multi o rastalmacesc in diferite gandiri , dar omul acesta a spus ceva care nam auzit pe nimeni pana acum , deci a zis ca la urma „Fiul cel mai mare…”
  ––––––––––-
  ADMINISTRATOR: Nu zic că n-o fi zis, dar aș prefera un link…

  • As avea si eu o explicatie in legatura cu spalarea picioarelor.Plecind dela faptul ca fiecare doctrina biblica ca sa poata fi practicata ,ea trebuie sa aiba la baza cele 3 criteri
   1 sa fie invatata sau practicata de Domnul isus
   2 Sa fie invatata sau practicata in Bis. primara
   3 sa fie mentionata in epistolile Apostolilor ca; Ap. Pavel,Iacov,Petru, Ioan, si Iuda.
   Deoarece acest lucru are la baza numai 1 din cele 3 criteri ( practicat numai de Domnul Isus) fara sa fie sustinut si de celelalte 2 , poate fi luat ca o practica obligatorie,sau una obtionala?
   In BIs. primara ,citim in Faptele Ap. 2.42 Ei staruiau in invatatura apostilor,in legatura frateasca, in fringerea piini ( Cina Domnului fara referire la spalarea picioarelor) si in rugaciuni. Intrebarea e ,de ce nu se spune nimic de spalarea picioarelor in acest caz ? Nu sa facut ?
   Un alt caz,tot in faptele 20.11 Dupa ce s’a suit iarasi ,a frint piinea… e vorba despre cina Domnului si nici in cazul acesta nu e mentionata spalarea picioarelor .Dece? Nu sa mai practicat,? a fost o gresala Dr. Luca in scrierea lui? etc.
   Si inca un caz. Ap.Pavel scrie la 1 Cor.11.23-26 Caci am primit dela Domnul ce v-am invatat ;si anume ca,Domnul isus in noaptea in care a fost vindut,a luat o piine….e rinduiala cu privire la Cina Domnului,dar nici aici nu spune nimic ca practica la Masa Domnului ,si spalarea picioarelor,si de notate faptul ca Ap. Pavel spune ca aceasta a primit-o dela Domnul Intrebarea se pune cum Domnul care a practicat-o si a zis sa se faca acum nu mai aminteste nimic de ea ? care din aceste doua cazuri trebuie luate in seama, cel spus de Domnul Isus la masa pascala,sau cel nespus de Domnu Isus Ap.Pavel si nu figureaza in Bis. primara ?
   Doresc sa fiu comentat la ceea ce am prezentat in legatura cum inteleg eu problema ” SPALAREA PICIOARELOR ” Fil.3.15,16 Fiti binecuvintati de Domnul care a facut cerurile si pamintul Ps. 115.15

   • Eu cred că ideea nu este să vorbească de două ori ca să auzim o dată, ci principiul este „o dată a vorbit, de două ori am auzit”!

   • felul in care privesti lucrurile( si nu esti singur, ca intalnit pe mai multi) sunt naive in cel mai bun caz, sau vederi mioape ( nu intentionez sa te insult ). In primul rand este O PORUNCA pe care insusi Domnul Isus o rosteste, nu o sugestie. In al doilea rand nu exista principiul celor 3 criterii, dealtfel o mare parte din biblia am putea-o elimina pentru ca nu se incadreaza in ‘cele 3 criterii’. In al treilea rand faptul ca apostolii nu confirma practicarea spalarii nu ne indreptateste sa concluzionam ca na-u practicat-o, pentru ca nici nu o neaga. Evangheliile descriu uneori acelasi episod dar cu mici diferente ceea ce ne facem sa intelegem ca ele se complimenteaza unele pe altele si cu nici un chip nu se contrazic, asa ca daca ceilalti apostoli nu au mentionat aceasta practica, Domnul Isus mentionand-o/poruncind-o ii complimenteaza. In al patrulea rand apostoli nu au fost nevoiti so mentioneze deoarece era un lucru practicat de evrei (era de la sine inteles). oricand erai primit intr-o casa ti se spala picioarele in semn de buna primire si respect… ‘Simone am intrat in casa ta si nu mi-ai spalat picioarele.’
    Cand Isus a sarbatorit pastele impreuna cu ucenicii sai au fost in odaia de sus toti musafiri, si nimeni nu i-o asteptat sa le spele picioarele, iar dintre ei nici unul nu s-a gandit sa iei rolul de gazda ci mai degraba sau apucat la ‘vrajba’ care sa fie cel mai mare, atunci Domnul Isus le-a raspuns cel mai mare este cel ce spala picioarele celorlalti, adica el este gazda si apoi spunandu-le caei toti sunt frati nici unul mai mare decat celalat, le-a poruncit sa se spele uni pe alti ( dupa aceea, pentru ca el o condus prin exemplu). Mi se pare ridicola ideea ca ucenicii ar fi ignorat porunca mantuitorului si pericolul este ca daca au ignorat una ce garantie avem ca nu ar fi ignorat si altele… ‘sa faceti TOOOOOOT ce vam invatat!’
    Fii binecuvantat de Domnul si nu te lasa influentat de cei ce isi aleg doar ce le place din scripturi!
    Shalom!!!

 5. Ezechel Trifan
  Conferinta „Strange Fire” are ca si scop denuntarea carismaticilor de genul „New apostolic Reformation ” (trupa lui Iosif Ton, Bill Johnson), Benny Hinn, Chris that hijacked the Pentecostal movement. The classic Pentecostals have nothing to do with the today’s charismatics (de genul „Agape Timisoara) … and even MacArthur said it.
  Now when it comes to eschatology…treaca mearga… toti ne dam cu parerea… 🙂

  • Ei, chiar așa? Adică să acceptăm semnul fiarei că și-a dat o părere ca toți ceilalți?
   Glumești, desigur!?

   • Eh… aia este o prostie… soon somebody will say that even the devil can be forgiven.. Grace to you on steroids I guess

    • Daaaa? Ia spune tu, dacă omul este într-o stare de „total depravity” (I know MacArthur is a Calvinist himself), the devil… what kind of depravity has him, eh? Doar nu o să spui că depravarea omului e totală, dar poate fi mântuit, în schimb a diavolului e… și mai totală, că deh, el nu poate fi mântuit (cum bine ziceai). ?

    • unii cred ca stiu cind vine Domnul (exact la trei ani jumate de la inceperea Necazului cel Mare)… Altii cred ca Domnul este limitat…. nimeni nu e perfect 🙂

     • Gabi,

      de la ziua cand va înceta jertfa necurmată si de când Antichrist se va Așeza in templul de la Ierusalim, mai sunt 1335 de zile si va veni Domnul Isus pe norii cerului.

 6. Din cit cunosc si am citit despre fr MCArthur, stiu ca este impotriva carismaticilor,
  sa nu punem cite o vorba de la noi, pe linga cele spuse de dinsul.
  Pe de alta parte toti suntem ignoranti privitor la lucruri diferite si cind ne gindim ca
  Dumnezeu cunoaste PERFECT lucrurile ne apuca ameteala intelegind acest lucru.
  Greutatea adevarului este prea mare pentru mintile noastre;
  insa Dumnezeu ne-a last scris atit cit trebuie pentru a urma Calea Sfinta , a-L urma pe EL,
  omul pe linga asta cauta sa faca multe teologie, nu sunt imotriva, trebuie sa cunoastem,
  altfel experimentarea LUI ar fi imposibila, dar uneori unii dintre teologi aluneca intr o directie sau alta.
  Fara iluminarea Duhului Sfint nu vom stii niciodata nimic, vom fi doar ORBI,
  numai ca asta se poate intimpla si daca IL intristam pe Duhul Sfint,, cind Il stingem, cind IL inlocuim cu alte lucruri, IL neglijam sau IL indepartam.
  Cred ca teologii care fac”prea multa teologie ajung sa o faca ” fara Iluminare”:
  asta pentru ca au devenit mindri fata de noi ceilalti, si atunci emit pareri care vin dintr o orbire .
  In cazul de fata nu cunosc si nu pot sa mi spun parerea doar ca-mi inchipui eu ca a vorbit si despre penticostali, ca si in cazul (…) unde a intervenit supermindria, si Dumnezeu l-a lasat in voia mintii.

 7. Am reciti, nu intelesesem la prima citire,
  cum poti afirma ceea ce nu este scris?
  Cine adauga ceva la cele scrise……

 8. Ok… let’s see… un budist din China (de ex), primeste semnul la 15 ani , la 17 ani aude evanghelia, crede, se pocaieste…. cind ajunge la poarta raiului este aruncat afara datorita ca are un chip in mina (pe care se prea poate sa-l fi primit fortat de un guvern totalitar)
  That’s not fair
  Sa nu uitam… „oricine crede” nu are nici o steluta, sau vreo exceptie

  • Numai dacă a fost predestinat să creadă, și atunci a fost predestinat și să nu primească semnul, nu? 🙂

  • Sigur că da, mintea noastră omenească poate justifica orice; De exemplu, prostia secolului am auzit-o la Discovery: cică sunt creştinii aşa de îndoctrinaţi că nu pricep evidenţa reîncarnării în Evanghelia după Ioan. Deci fiecare ar putea să-nţeleagă şi să modifice Biblia după propria teologie, dar nu e corect. Dacă aşa este scris, e de prisos să mai punem încurcate intrebări suplimentare.

   Cît despre budistul din ţara totalitară… Dumnezeu ştie ce are de făcut în cazul lui. . Dacă Biblia nu m-a lămurit deocamdată-n chestiunea asta… n-am de gînd s-o iau înainte ci să rămîn la cele scrise..

  • Gabi Bogdan ,

   Aceia care vor primi semnul fiarei ( care nu va fi un cip electronic ) cu buna știință ( fiind Conștienți de ceea ce fac ), nu se vor mai putea pocăi !!! Acel semn al fiarei nu va mai putea fi luat înapoi de, pe cel care îl primește ( acolo fiind posibil sa fie inclusă si hula împotriva Duhului Sfânt ). Citește Apoc.14:9-11 si Apoc.13:8

  • where did you get the ideea of being fair is biblical? Domnul se indura de cine vrea si cand vrea. Apocalipsa 14….TOOOOOOTI cei care accepta semnul fiarei vor bea din paharul maniei Mielului si vor arde in focul vesnic. Cati n-au incercat sa se pocaiasca in timpul lui Noe cand au vazut ploaia venind de sus? It was too late the door was locked. Was it fair??????????? Th Lord is not an elected president to please you and me, He is sovereign and does EVERYTHING according to His will. By the way even when the eagle will fly to proclaim repentance, even the cataclysmic events at that time will not convince them to repent, so your poor chinese most likely will curse God, not repent. Astazi este ziua sa se pocaiasca, si daca inca n-o auzit, hurry up and go let him know! Worldly wisdom is not compatible with godly attitude, ask for godly wisdom which will help you to find the TRUTH.
   Shalom!

 9. in acest contex cred ca e bine sa nu uitam sfatul poeziei: Semnele Sfârşitului!. Iata cateva cuvinte:
  „Atâtea zvonuri cel viclean propagă,
  Mişcări, curente, falsuri, rătăciri,
  Iar cel ce n-are inima întreagă
  Predată lui Isus, n-o să-nţeleagă
  Unicul sens al sfintei mântuiri.

  Cât de şiret Satan se furişează
  Şi-induce în eroare foarte mulţi;
  De-aceea tu păzeşte-ţi mintea trează
  Şi zi şi noapte-n rugăciuni veghează
  Ca glasul Domnului să poţi să îl asculţi……” http://pauladita.wordpress.com

  …cred ca a nu avea o inima intreaga a Lui, a fost si este prilejul caderi(mai lent sau mai accelerat) a multor pastori, invatatori sau ce or fi.

 10. Sa nu fi ajuns in toate la fel mai inteleg, cit despre restul, Dumnezeu ne va lumina,
  dar sa sustii ca poti primi semnul fiarei, cind Domnul insusi ne avertizeaza si sa duci in eroare grava pe oameni, eu cred ca este o erezie,
  nici macar mindrul Ton n-a facut-o.
  Adica contrazice ceea ce ESTE SCRIS!
  Poate greseste cineva, nu cred ca este in stare acest om de asa ceva.
  Pai daca e calvinist, eu spun ca isi poate pierde mintuirea,
  daca nu se pocaieste de cele afirmate.

 11. Rataciri de astea sunt dintro stare de pacat, dupa cum e scris ‘inselaciunea pacatului’. Pacatul e intuneric care orbeste omul, si ajunge sa faca tot felul de abateri de la adevar.
  Darurile se primesc in sfintenie, si se primesc si astazi, dar nu uita caci e Christos care sfinteste, prin credinta in El.
  Asa ca, toti chemati sa se apropie de tronul de indurare cu incredintare ca vrednic e cel ce a facut chemarea.
  Nu e bine sa contrazici sau neghezi promisiunile facute de Cel Prea Inalt omenirii in atita mila si har, ca pentru binele nostru lea facut, si cel ce a chemat sa primim a facut si calea prin care se primesc.
  Daca nu primesti, problema e altundeva si nu e bine sa te apuci sa scrii prea multe la adresa acestor lucruri punind un fel de sentiment de obstacol intre oameni si ele, prin necredinta, caci credincios e Cel ce a facut promisiunea.
  Imparatia lui Dumnezeu consta in putere, in semne si minuni, si nu in prea multe dezbateri. Caci unii au facut dezbaterile un scop, spre rusinea lor.
  Cind unul ajunge sa contrazica ce e scris, a ajuns intrun loc rusinos, self-condemned, calling God a liar.
  Cine cauta mintuirea cauta pe Christos, in Duh si Adevar

 12. GabrielBogdan, ‘oricine crede’ nu este un statement care e singur singurel. E scris ‘ inainte ca acestea sa se intimple, Evanghelia trebuie propovaduita pina la capatul pamintului’. Asa ca, nedumerirea ta despre ‘copilul chinez’ este de fapt neintelegerea ta de Cuvant.
  Cuvantul e in armonie cu sine insusi, si daca trebuie sa neghezi sau sa schimbi ceva scris inseamna ca nu ai primit lumina in privinta aia, si e mai bine sa ceri lumina decat sa argumentezi printro maze de logic care se gaseste raspunsul doar prin calauzirea Duhului lui Dumnezeu.
  Argumentind ‘oricine crede’ pt un chinez cu semnul fiarei e periculos. Asa strecoara Satana necredinta despre Cuvint.
  ‘Oricine crede’ e scris despre Cuvant, adica ‘oricine crede in Cuvant, nu va lua semnul cu nici un chip, chiar cu pretul vietii’
  aceastia sunt cei ce au biruit.
  Intreb: cei angajati la ceasul al 11-lea, care primesc aceasi plata?

 13. Apropo de mari teologi americani, recent l-am auzit John Piper declarand intr-un interviu care cred ca mai poate fi gasit pe twitter, ca crestinii nu trebuie sa sustina dreptul evreilor asupra teritoriilor lor in conflictul palestinian, deoarece ei inca au statutul de a fi pedepsiti de Dumnezeu pentru faptul ca s-au blestemat singuri atunci cand L-au rastignit pe Domnul Isus Hristos, anuland in acest mod toate profetiile facute in VT si in Nt cu privire la promisiunile facute de Dumnezeu poporului evreu de a-i aduce inapoi in tara sfanta.
  Antisemitismul a fost propagat in acest mod in bisericile traditionale si chiar evanghelice de foarte mult timp si ramai profund uimit cand un om al Lui Dumnezeu se compromite prin astfel de mesaje, mai ales cand acestia sunt nume grele precum John MacArthur sau John Piper.
  Parerea mea este ca fac acest lucru pentru acea slava desarta pe care o mentioneaza apostolul Pavel in Galateni 5:26 si din frica de persecutie sau de a-si pierde din pozitia sociala si materiala dobandita pana acum. E trist, dar acestea sunt vremurile.

 14. John MacArthur, un teolog respectabil din America, a afirmat cu seninătate că în timpul necazului cel mare, oamenii care vor fi primit semnul fiarei pe frunte sau pe mâna dreaptă vor putea totuși să fie mântuiți.

  A susține această învățătură, a unuia ca John MacArtur (și nu este singurul), că „oamenii care vor fi primit semnul fiarei pe frunte sau pe mâna dreaptă vor putea totuși să fie mântuiți,” este într-adevăr, așa cum și autorul articolului spune, un exemplu al unui învățător mincinos.
  Astfel de învățători, care nu ascultă de Cuvântul Domnului, duc oamenii în rătăcire și se împotrivesc direct lui Dumnezeu.
  Biblia însă, spune clar: … Şi am văzut sufletele celor ce li se tăiase capul din pricina mărturiei lui Isus şi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu, şi ale celor ce nu se închinaseră fiarei şi icoanei ei şi nu primiseră semnul ei pe frunte şi pe mână. … (Apocalipsa 20:4b)

  Oamenii aceştia sunt nişte apostoli mincinoşi, nişte lucrători înşelători, care se prefac în apostoli ai lui Hristos. (2 Corinteni 11:13)

  Păziţi-vă de prorocii mincinoşi! Ei vin la voi îmbrăcaţi în haine de oi, dar pe dinăuntru sunt nişte lupi răpitori. (Matei 7:15)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: