ATAC LA ”STRĂJERI”

http://www.strajeri.ro/

http://mariuscruceru.ro/2010/11/17/dezamagire-numele-tau-este-iosif-ton/

Deși nu sunt de acord cu unele manifestări promovate de pastorul Chris din Africa (cum ar fi căzutul pe spate), ”executarea” sumară a acestei mișcări de trezire din România este o greșală imensă. Asocierea pastorului Țon cu ”străjerii” se pare că a declanșat aceste atacuri vitriolice. Din articolul scris de pastorul Țon pe site-ul de mai sus este clar că această mișcare își caută busola de orientare doctrinară și că nu este (cel puțin deocamdată) o copie a mișcărilor de extremă. Mai degrabă reacția de contestare mi se pare extremă și dezechilibrată!

Iată postarea mea pe blogul care a lansat acest subiect:

Frate Cruceru,
Nu am intenția de a-l apăra pe fratele Țon. Dacă a fost colaborator, acest lucru e condamnabil. Pe de altă parte e …al dumneavoastră. Avem noi destule bătăi de cap cu ai noștri.
Însă, cred că inteligența și spiritul dumneavoastră de profunzime pe care l-am admirat în câteva mesaje prezentate la Credo TV, nu trebuiau ignorate prin postarea unei analize sumare, chiar lipsită de onestitate intelectuală prin asocierea crudă cu imaginile video postate, care nu știu să aibă ceva de-a face cu mișcarea de care vorbeați.
E adevărat că sunt pastor penticostal și că, în decursul ”vremurilor”, am fost recipienții unui tratament similar și că aceasta îmi dă o notă de subiectivism.
Totuși, în virtutea virtuților pe care vi le-am admirat până acum, nu credeți că o analiză mai adâncă a fenomenului, v-ar putea da dumneavoastră o poziție mai obiectivă de a identifica real predispozițiile dar și potențialul unei asemenea treziri spirituale? Eu cred că poziția fratelui Țon, referitoare la implementarea unei direcții doctrinare pentru ”străjeri”, cunoscând că râvna are nevoie și de pricepere, mi se pare mult mai echilibrată decât atacul dumneavoastră destul de malițios care pare a avea, mai degrabă, a face cu plătirea unor polițe confesionale decât dorința de a apăra adevărul!
Mă rog, eu nu intru în această dezbatere de partea sau împotriva unei persoane, ci în dorința de a fi corecți în evaluarea unei mișcări de trezire spirituale (ÎNCĂ NU FAC PARTE DIN EA).
Vă mulțumesc pentru atenție.
Multă binecuvântare dumneavoastră, familiei și lucrării!
Cu respect,
Cristian Ionescu

Vom mai vedea!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

52 răspunsuri sa “ATAC LA ”STRĂJERI””

 1. Oameni buni, problema strajerilor nu poate fi transata in 2 cuvinte, dar nici nu poate fi ocolita.

  Celor mai multi le place pentru ca ii ceva nou sai mai aparte de starea generala de apatie a multor biserici penticostale si baptiste. Oamenii cauta ceva si cauta pana li se pare ca au gasit ceva.

  INSA problema strajerilor este cu invatatura. Cel mai bine ar fi sa ascultati predicile si mesajele lui Nelu Demeter. Si daca teologia lui vi se pare in regula atunci sunt mari semne de intrebare.

  Unde ati gasit in Biblie o invatatura ancorata in „voia Domnului de legare a duhurilor de moarte”? Adica sa nu mai moara nimeni.

  Unde ati gasit in Biblie ca Domnul nu ii de acord sa fi bolnav?

  Unde ati gasit in Biblie ca Domnul nu ii de acord sa fi sarac?

  Unde ati gasit in Biblie invatatura ca trebuie sa ii dispretuiesti pe alti pastori daca nu ii lasa pe membrii lor la adunarile strajerilor?

  Pe ce baza face asemenea afirmatii? Nu numai el.

  Mare pacat ca ne lasam dusi de val. Desi la inceput miscarea strajerilor a avut mare priza la public pentru ca promova rugaciunea si partasia frateasca, marturisirea minunilor si lucrarea Duhului Sfant, incet dar sigur a fost trasa spre asa zisa Evanghelie a prosperitatii.

  NU caderile pe spate sunt problema, ci show-ul facut cu acestea si altele asemenea. Domnul NU face vindecari pentru spectacol. Stim ca si Diavolul poate face semne si minuni. In toate cele 4 evanghelii nu am gasit niciunde ca Domnul Isus sa faca spectacol din lucrarea Lui. Din contra, sunt cazuri cand a cerut in mod expres sa nu se spuna nimanui cele vazute si traite.

  Evanghelia prosperitatii nu are suport biblic. Cautati sa vedeti ce ravagii face in Africa, unde pastorii isi afiseaza limuzinele in fata bisericii, pe baza faptului ca Domnul nu vrea ca ei sa fie saraci.

  Daca veti urmari pe pastorul Chris veti vedea de mai multe ori cum face DEMOSTRATII de putere, NU neaparat vindecari, ci simple demostratii (vezi trecerea umbrei si caderea pe spate).

  NU ESTE NICI UNDE IN BIBLIE ASA CEVA!

  Nu ar fi primul caz de manipulare in masa. Cautati si vedeti toate miscarile de masa de felul acesta (Pensacola, Toronto, Africa, etc). Vedetile roadele si felul in care au continuat.

  Spunea cineva ca daca vrei sa faci o afacere de succes in America fa-o pe baza religiei si vei avea succes garantat, adica infiinteaza o noua grupare religiaoasa. Afaceri cu religia.

  Ceea ce stiu 100% este ca Duhul Sfant al lui Dumnezeu ne invata sa o rupem cu paganatatea si poftele lumesti. De aici incepe granita pentru orice miscare. Ce trece peste invatatura Scripturii nu este de la Domnul.

  • Sunt de acord cu o analiză a fenomenului! Nu sunt un ”naiv” și nu cred că tot ce zboară se mănâncă!
   Însă reacția dură și asocierea brută cu extremele, cred că este prematură.
   Pe de altă parte, așa cum am explicat în postare, fr. Țon a lansat o provocare a definirii liniei doctrinare a mișcării, ceea ce cred că e corect!
   Cu ”prosperitatea” nu sunt de acord!
   Nici cu spectacolul!
   Dar orice mișcare de trezire are în ea tendințe bombastice!
   Care trebuie controlate!
   Acolo trebuie investite energiile nu în anihilarea ei!

   • Frate Ionescu, tin cont foarte mult de ceea ce spunea invatatul Gamaliel legat de atitudine. Insa vad efectele de aici din Austria.

    Sunt de acord cu ce spunea Domnul Isus, adica, El nu a venit sa aduca pacea, ci sabia. Inteleg afirmatia aceasta ca urmarea Domnului Isus te poate pune in contradictie cu foarte multi. Ca ascultarea de Domnul te poate despartii de cei dragi.

    DAR stiu si ce spunea Domnul despre cei care aveau anumite pretentii in ziua vesniciei si cautau sa il convinga pe Domnul cu faptele lor, iar Domnul le spune ca nu ii cunoaste.

    Eu vorbesc in contextul celor cunoscute de mine aici in Austria si in Romania. Am multi cunoscuti care participa la adunarile lor si am stat de vorba cu ei. Nu in contradictie, ci pe argumente biblice, chiar daca a luat timp.

    Insa nu sunt de acord cu invatatura care o promoveaza. Stiu ca minunile Domnului Isus au fost o piatra de poticnire pentru multi din vremea Lui. Dar mai stiu si ca invatatura Lui vine in contradictie cu multe din practicile lor (ale strajerilor).

    Stiu ca potrivit Scripturii putem experimenta minuni si puteri mai mari decat cele petrecute in timpul Domnului Isus (desi cred ca in timpul Lui s-au facut minuni si semne foarte mari).

    Dar ceea ce cred ferm, este CUVANTUL. Cuvantul nu stabileste un anume tipar de manifestare a Duhului Sfant, insa Duhul Sfant ne poate ajuta sa deosebim lucrurile pe baza Cuvantului si relatiei personale cu Dumnezeu.

    Dupa roade ii veti cunoaste! (asa va fi pana la venirea Domnului)

    Ceea ce incearca fratele Ton sa faca va lua ceva timp (stabilirea unei teologii), pentru ca trebuie sa treaca testul timpului. Cred ca vor fi momente cand se va contrazice singur in anumite puncte, si nu va putea spune ca a fost in lume si nu a stiut.

    Ceea ce observ eu este ca:

    – daca nu ai in biserica scandaluri de bani, afaceri murdare, imoralitate si altele asemenea, atunci ai alta varianta

    – ai oameni care si-au facut mendrele cu fosta si actuala Securitate, si se tin inca cu dintii de posturile si functiile care le au si tin pe loc in istorie generatii intregi. Nu ii nici asta, atunci ii posibil

    – sa ai oameni care se lasa de invatatura sanatoasa a Scripturii si o iau pe alaturea, ajungand sa distruga bisericii si familii.

    O caracteristica comuna a variantelor de mai sus este ruperea si dezbinarea de biserici. Asa de bine stie sa se foloseasca Diavolul de cele amintite incat reuseste sa dea peste cap nu doar un individ, o familie, o biserica, o generatie, ci o lume intreaga chiar.

    Asta este caracteristica vremurilor de pe urma. Diavolul cauta sa produca cat mai multa ceata si neincredere. Diversiune cat cuprinde. Si reuseste. Divide et impera, spunea cineva.

    Este amintit in Evanghelie faptul ca Dumnezeu ca mai misca inca o data toate lucrurile, asta este o adevarata proba pentru statornicia noastra. Stim ca doar Cuvantul Lui va ramanea in picioare. Cred ca vremea cernerii si a clatinarii lucrurilor a inceput.

    Oare cati isi dau seama de vremea si timpul pe care il traim?

 2. @ Benza Samuel
  Nu contrazic ce nu cunosc.
  S-ar putea ca tot ce se spune despre ”străjeri” să fie adevărat.
  Problema este că printr-o atitudine de izolare față de și a unei asemenea mișcări, există pericolul să apară acești lăstari de erezie și exagerare în orice mișcare. Au apărut și în biserica primară. Eu am reacționat la poziția intransigent/tranșantă de atac împotriva fratelui Țon care, iată, spunea în articolul său că dorește să se implice tocmai într-o definire clară a doctrinei acestui curent. Ceea ce mi s-a părut pozitiv. Am trecut personal prin mai multe ”valuri” de trezire spirituală cu biserica și, dacă nu păstram echilibrul între o învățătură sănătoasă care să ferească lucrarea de excese, și în acelaș timp deschiderea de a încuraja-o, nu aveam niciodată vreo trezire.
  GBY

  • Exact asta este pozitia ce trebuieste cautata. Ma bucur de randurile care le scrieti pentru ca gandesc la fel.

   La fel am spus si aici la Viena, ii necesara o argumentare biblica a lucrurilor. Nu ii OK sa arunci si apa si copilul, adica sa blamezi din start o astfel de miscare, fara sa stii macar ce invata sau promoveaza.

   Desi la Viena s-au luat masuri destul de aspre, nu sunt pentru o atitudine de forta.

   Toate acestea trebuiesc comparate cu Scriptura si luat ce este bun. Este IMPERIOS necesara innoirea regulata a Bisericii, insa dupa Cuvant. Exact ca si la procesul de calibrare. Prea multul mers la biserica din obisnuinta te poate abate de la Cale, este necesara o corectie regulata, in care sa-ti evaluezi pozitia.

   Am prieteni foarte buni si apropiati care frecventeaza miscarea, au fost si la noi la Viena, dar asta nu insemna ca de dragul cuiva accept totul fara sa mai cercetez. Spun lucrul acesta pentru a fi foarte clara pozitia mea.

   Apreciez punctul dumneavoastra de vedere.

 3. Am urmărit pe youtube mai multe secvențe de la conferințele străjerilor și încă nu am văzut lucruri ieșite din comun (bineînțeles, raportate la o biserică penticostală).
  Dacă găsește cineva vreo secvență care să conțină învățături și/sau manifestări excentrice (dar NU de la alții, prin asociere), vă rog să-mi comunicați legătura.

  • Ma mir ca nu ati vazut nimic iesite din comun, ca si pastor, daca eu asa mica si umila am vazut ?
   Chris a facut un semn si au aparut acei doi oamnei care asteptau semnul undeva, apoi au cazut la pamint, hodoronc-tronc, ca i-a atins Duhul si din cauza puterii Lui nu s-au mai putut scula..pai Duhul Domnului asa lucreaza?
   Unul a inceput sa tremure( o sora la Brasov iesea in fata si se apuca sa tremure din rasputeri ca o piftie;pastorii i-au interzis sa o mai faca),
   oare Duhul ne face sa ne tremure carnea? atunci cu ce scop?
   se curata ea in acest fel? sau numai prin Singele Sfint al Mielului?
   El dumnezeul Chris rezolva totul acolo.
   Sa nu uitam ca Dumnezeu nu face nimic spre demonstratia puterii!!
   El nu si-a facut niciodata reclama!
   El face cind este nevoie sa faca o minune; ori spre convertirea altora. ori
   spre vindecarea cuiva; nu -si face reclama…Niciodata!
   Azi in loc sa se caute sa duca oamenii viata in ascultare de Domnul, (cine acuta minuni? in loc sa-L acute pe Domnul?)ca sa-l poata vedea in ziua Aceea, nu spre judecata , ci spre mintuire , le sunt atrase privirile spre ceva care izbeste.
   Stiu Sigur din Cuvint ca in vremurile din ura va veni apostazia, lepadarea de credinta(„Va mai gasi El credinta cind va veni>?)si nu TREZIREA.
   Vin false treziri(satana nua re concediu niciodata) ca sa pacaleasca.
   „Cercetati toate duhurile”
   De multe ori m-am dus la Brasov cind a fost cite o miscare, cu toata inima, dar multumita lui Dumnezeu am avut discernere, cazutul cu fata in sus, cu picioarele desfacute….din start „simti in duh” ca nu Domnul e Acela.
   Slavit sa fie Numele Lui, El sa ne dea Intelepciune prin Duhul Sfint, sa nu-L intristam , ca sa nu plece de la noi, dar noi sa credem ca inca Il avem si sa ne ducem dupa dumenzei straini; Domnul accepta asta sau chiar o pregateste,sa creada o minciuna , ca cei mindri (care au scris carti, predicat) sa cada in acest fel, pentru ca mindria vine inaintea caderii.
   Nu cred ca e vorba de baptisti si penticostali; ci despre deosebirea duhurilor.
   Duhul Sfint E UNUL, dupa roade ii veti cunoaste; cine nu face fapte vrednice de pocainta prin Duhul Sfint, nu poate vedea lucraile Lui.

   • Am spus foarte clar cã nu accept extremele. Când am spus cã nu mi se pare nimic ciudat m-am referit la strãjeri nu la Chris.
    Orice trezire spiritualã poate fi discreditatã pentru „ciudãtenii”.
    Si despre Domnul FARISEII ziceau cã are drac si face minuni cu Beelzebut.
    Asa cã, mai încet fariseilor!

   • Am uitat sã specific: farisei mici si umili. Da’ mai vigilenti ca pastorii.

   • Elisa, tu zici: „Sa nu uitam ca Dumnezeu nu face nimic spre demonstratia puterii!! El nu si-a facut niciodata reclama!”

    Doctorul Luca spune: „Dar El le ştia gândurile; şi a zis omului, care avea mâna uscată: „Scoală-te, şi stai în mijloc.” El s-a sculat, şi a stat în picioare.” (Luca 6:8)

    Apostolul Ioan:
    „Cine zice că rămâne în El, trebuie să trăiască şi el cum a trăit Isus.” 1 Ioan 2:6

    Domnul Isus: „Nu judecaţi după înfăţişare, ci judecaţi după dreptate.” Ioan 7:24

  • Frate Cristi…am si eu o intrebare…Dumneavoastra nu ati vazut nimic excentric in inchinarea „Strajerilor” ? Pa mai toti sunt cu mainile ridicate si se uita in sus…Nu vi se pare excentric acest lucru ?

   • Dragã Florin,
    Cred cã stiu de unde sã te iau: faci referire la predicile mele antifals. Ca sã fii linistit, afirm din nou ceea ce spun mereu: fãrã o viatã transformatã, fãrã sã respectãm principiile Scripturilor, orice manifestãri exterioare (si mã refer la cele mentionate de tine) sunt cârcâit de vrabie si stergãtoare de parbriz. Acela e un mesaj de corectare a unor manifestãri care nu au acoperire în viata personalã. Aici avem de a face cu in alt fenomen: acela de strangulare a unei miscãri de trezire spiritualã. S-ar putea sã se demonstreze cã e falsã, cine stie, dar pe mine m-a deranjat modul sumar însã specific în care au fost executati acesti oameni, în ideea cã dovezile vor veni pe parcurs. Daca fratele Cruceru ar fi atacat în mod general anumite simptome ale unor manifestãri fortate, avertizând poporul împotriva surogatelor ieftine, sau si atacând specific o miscare dar cu dovezi temeinice si prezentate complet si clar de la început, era ok.

   • „Stimate frate” si in acest caz Cristian Ionescu, „(am observat cu câtă tenacitate ați reușit să evitați să-mi spuneți frate – nu mă deranjează; eu voi continua să vă spun frate chiar dacă vă deranjează – nici asta nu mă deranjează!)” (inchei citatul). Ma bucur ca va amintiti de evenimentul mentionat de mine. asa cum va spuneam si in email, apreciez lucrarea pe care o faceti si sunteti unul din predicatorii pe care ii ascult de ori cate ori am ocazia. Frate Cristian, se pare ca dumneavoastra ati avut/aveti „dovezi temeinice” cand ati atacat „vrabiile si stergatoarele de parbriz” care pentru unii a fost/este o trezire spirituala in randul tinerilor din acest oras. Imi cer iertare de cele mentionate de mine si sper sa nu va fi suparat. Multe binecuvantari.

   • A ridica mainile spre cer si a privi in sus nu este nimic excentric! „Imi ridic mainile spre cer”…spune psalmistul. Cautati in altceva excentrismul!

   • „Poate fi fals”..Nu asta a-ti spus in mesajul dumneavoastra.. Daca va mai aduceti aminte de acel mesaj..a-ti fost foarte subiectiv. V-ati pripit in necunostinta de cauza. Multi tineri au fost raniti in urma acelui mesaj. Nu doresc sa intru in detalii..pentru ca nu mai conteaza acum….GBY frate Cristian. Nice blog you have here…Abia astept sa citesc acest blog.

    • Dragul meu,
     Repet, asemenea messaje nu se rostesc pe linii generice. Ele au doar înteles practic prin asociere cu altceva. Asa se comenteazã manifestãrile. Nu doar: jos capul si mâinile si gata! Ci în combinatie cu altceva! Manifestãri dar nu o vestimentatie decentã. Manifestãri duminicã si restul pe la cinematograf. Manifestãri de un fel la bisericã si de alt fel în alte pãrti. Manifestãri de dragul manifestãrilor. S. A. M. D.
     Aceste lucruri trebuie corectate. Mergi înapoi la mesaj si verificã! Contextul este crucial!

   • Frate Cristi…daca eram singurul care nu v-ar fi inteles…as fi dat vina pe temperamentul meu mai coleric..insa au fost zeci care nu v-au inteles „contextul”. Inteleg „contextul” la care va referiti acum si agreez total cu el si stiu ca accentuati acest lucru..Insa atunci, nu v-ati facut inteles. Daca a-ti fi atacat o anumita grupare(imi cer iertare pentru ca (virgula) chiar am crezut acest lucru, de aceea v-am acuzat de subiectivism) era total diferit. De aceea postul meu de pe acest blog. Sa ma conving de nedumerirea mea…In rest toate sunt bune…

 4. Eu nu am stiut pana acum atatea despre aceasta miscare , am citit toate comenturile de la Marius si apreciez mult comentul tau . In tara inca sunt multe pasiuni cu privire la fr Ton . Astept mai multe informatii despre miscare si daca ramane in Cuvant dupa cum scrie Samuel si adaug : daca liderii sunt un exemplu de smerenie , lepadare de sine si sfintenie si vor pastra in echilibru toate lucrarile Duhului Sfant fara sa ingradeasca doctrinar vreuna atunci isi va dovedi veridicitatea in timp si va fi o binecuvantare pt lume !

 5. Frate Cristi
  Apreciez mult blogul Dvs. Cred că postarea privind atacul asupra mişcării străjerilor, era binevenit. Mă doare că fraţii baptişti sunt gata să respingă din nou cercetarea pe care le-o face Domnul.
  Am o admiraţie deosebită pentru fratele Iosif Ţon, care cred eu, înţelege ceea ce face Dumnezeu acum în ţara noastră şi vrea să fie părtaş acestei lucrări. Am lucrat cu el la Societatea Msionară Română din Wheaton Illinois, timp de 10 ani. Îi cunosc aspiraţiile şi visele pentru o trezire autentică în România. Ştiu că n-a crezut niciodată că darurile Duhului Sfânt au murit odată cu apostolii. Îmi spunea de atâtea ori că penticostalii trebuie duşi la Biblie, iar baptiştii la Duhul Sfânt. Îi admir curajul şi sunt alături de el în lucrarea aceasta.

  • Frate Petrică,
   Apreciez mult complimentul. Încerc din răsputeri să țin …pasul cu PAȘI SPRE LUMINĂ (ceea ce, trebuie să recunosc, e imposibil!), așa că eu mai fac câte un POPAS PENTRU… CA SĂ-MI TRAG SUFLETUL.
   Cât privește frații baptiști, le mulțumim că ne-au învățat să predicăm academic. Din nefericire ei nu vor să învețe de la noi nimic. E pierderea lor.
   Precedentul ”Zalău” dovedește aceasta din plin.
   Partea curioasă mi se pare faptul că mulți din ”ai noștri” sunt mirați nevoie mare de treburile astea!
   Nu știu dacă e sau nu adevărat, dar se spune că la un priveghi, fratele Ion, mortul, și-a revenit din starea de moarte clinică. Speriați, toți credincioșii prezenți au fugit câți au încăput pe ușă, care sărind pe geam. Da’ soția mortului, văzându-l pe acesta clipind confuz din ochi și în capul oaselor, strigă cât o ține gura: ”Ioane, nu mă fă de minune mă Ioane!”
   Așa-i că ăștia au ajuns de ne fac de minune și pe noi? Iar fratele Țon îi face pe baptiști de minune.
   Doamne-ajută!

   • Eu cred ca ne vom face cu totii de minune daca nu vom face pasul reconcilierii. Baptistii au, fara indoiala, partea lor de vina dar nici „ceilalti” nu sunt neaparat mai intelepti. Adesea manifestarile supranaturale ne sunt aruncate ca un praf in ochi, cu mandrie superioara si cu o emfaza „duhovniceasca” – ia uite ce face Duhul PRIN NOI!
    Un bob de smerenie este necesar de ambele parti. Cine este dispus sa faca primul pas reconciliator? Acum sa va vad.

   • Da, Doamne ajuta ca a inviat omul..in loc sa se bucure toti…nu blamati insa pe fratii baptisti, eu nu as fi fugit,. 🙂
    ci as fi fost penticostala. 🙂
    in caest caz, de fapt cred ca sunt bapticostala dupa evanghelie, crezind ca Domnul face minuni, dar infierind lucararea diavolului care Il imita.
    Din aceasta cauza multi vor cadea.
    Faraele pator Mihai Ilas, de la BPenticostala Brasov, era f.circumspect, nu se arunca la orice iesire mai specataculoasa.
    El zicea:veniti aici, adormiti in banca si cind va treziti spuneti ca ati avut veedenii; aveti mare grija ,,,nu orice descoperire e de la Domnul.
    Se conteste adetrarea lui Iosif Ton la acesta miscare ,pentru ca el a dat dovada prin ceea ce el scrie ca este un mistic, facind o blasfemie din Cinatrea Cintarilor, la penticostali eu nu am auzit asemenea aberatie, asa ca ar trebui sa va documentati clar in ceea ce il priveste, citit la farle Dan din San Diego amanunte.
    <Mult Har si Pacea Domnului!

  • Frate Petrica…nu toti baptistii sunt gata sa respinga cercetarea Domnului. Problema e a unora din liderii ” eclesiali”. Daca veti sta de vorba cu baptistii de rand ..ei tanjesc dupa o trezire spirituala autentica…dar…amvoanele bisericilor baptiste…multe dintre ele sunt confiscate de…ce cei cu licente teologice…si „fratii si surorile” sunt doar cei chemati sa asculte..eventaul sa mai cante o cantare…sa mai spuna o poezie..sa mai spuna o rugaciune…si cam atat.

 6. Dragi frati, Duhul Sfint ne preamareste omul,
  nu culca oamenii la pamint tremurind(nu e biblic),
  Duhul Sfint ridica omul cazut la propriu si la figurat.
  Cine are Duhul Sfint va discerne a cui este lucrarea.
  Sunt baptista, dar am recventat si mai vizitez biserica penticostala.
  Deosebirea duhurilor e un dar important; pacat ca nu il au toti
  oamenii.
  Sa nu ne calauzeasca mindria, care e inaintea caderii.
  Acel om Chris, cu manifestarile lui, nu face ca sa fie marit Dumnezeul nostru si al penticostalilor, dimpotriva, el e acolo acel”dumenzeu”.
  Domnul sa va binecuvinteze , El sa ne dea Duhul cunoasterii ca s anua vem o rivna fara luminare de sus, adica fara pricepere, sa nu uitam ca s-au ridicat multi dumezei mincinosi, la care vor adera multi, sa ne tinem tari in Scripturi.

  Am citi asta, va rog sa citit:
  din San Diego
  : http://danpaul.blog.com/

 7. Stimate Cristian Ionescu,
  v-am răspuns pe blogul meu.
  Consider lipsit de onestitate atacul dvs. înainte de a fi aşteptat reacţia mea şi în ignoranţă faţă de unele aspecte ale mişcării străjerilor cu tot cu liderii ei.

  mc

  • Bineînteles cã atacul meu a fost deplorabil! Pentru cineva care a pus semnul egal între o persoanã si crunta …dezamãgire. Partea optimistã este cã suntem amenintati cu repriza a doua. Eu credeam cã e gata da’ deh, dezamãgirea e mare…

  • Stimate Marius David!

   V-am mai scris un coment referitor la afirmatiile d-voastra despre vindecarile de hemoroizi ,femeile sterpe…etc(vezi blogul lui)dar nu l-ati postat.Nu inteleg de ce cenzurati asa,pt.ca mi-i s-a parut ca santeti sinceritatea in persoana.As avea un gand sa vi-l impartasesc.Sa zicem prin absurd ca a-ti avea hemoroizi de n-ati mai putea lua loc sau merge,v-as garanta ca primul loc unde v-ati duce sa se roage ptr.matale ar fi la strajeri,pt.ca lor nu le-ar fi rusine sa se roage ptr.problema dumitale oricat de rusinoasa ar fi ea.Sau sa mergem mai departe..sa zicem ca nu a-ti mai putea fi barbat sotiei ,v-ar fi rusine sa cereti D-nului sa va vindece?Credeti ca oamenilor in asemeni suferinte le mai pasa?Alerg acolo unde stiu ca primesc vindecare.Femeia cu scurgerea a fost refuzata de ISUS numai ca avea o chestie rusinoasa?Nicidecum.Nu stiti ca cancerul poate locui si in organele genitale sau sante-ti de alta parere?
   Nu v-as dori sa ajungeti in asemenea situatii ca v-ar pierii toate comentariile…..
   Referitor la femeile sterpe ,care dupa rugaciune au devenit fertile ,eu sant una .Am primit copilul promis si mult dorit.(am inregistrarea video cand s-a facut ptr.noi rugaciunea la conferinta ptr.copil;daca doreste cineva sa vada).
   E f.usor sa vorbesti din afara ,numai din auzite sa scrii ca sa te aflii in treaba si altceva sa vorbesti din experienta de pe pielea ta…
   Ma rog ca D-nul sa va lumineze ,cred ca la D-nul toate lucrurile sant cu putinta ,chiar un caz mai greu asa ca D-voastra ,are EL metodele Lui!

   • Pentru a înțelege comentariul dvs. în context, postez ceea ce spunea fratele Marius Cruceru și care a generat reacția dvs.:
    „da,? şi cam ce?
    că se vindecă duhurile de “impotenţă” (sic!), că “Dumnezeu nu vrea să fim neputincioşi… ”
    că se cheamă femeile sterpe în faţă şi sînt declarate fertile atunci în acel moment prin “puterea Duhului sfînt”,
    că se fac vindecări de hemoroizi în stilul “puneţi acum mîna unde vă doare… aşa… acum rugaţi-vă cu credinţă”
    sau că trebuie repetat de multe ori “sînge, sînge, sînge, sînge, sînge… “.

    Bineînțeles că ajungem încet, încet la o coliziune între crezul baptist și penticostal, deși fratele Cruceru nu dorește acest lucru că …”s-ar bucura satana”.

   • Exista vindecari si in biserici sau contexte baptiste. Marturia sorei Silivia Tarniceriu este una din cele mai recente(ceva detalii aici http://barzilaiendan.wordpress.com/2010/06/04/scrisoare-de-la-silvia/). Este de remarcat echilibrul, naturaletea cu care este prezentata aceasta realitate. Pe unii i-a uimit spre incantare ceea ce au citit iar pe altii i-a bulversat (cei care credeau ca numai la fratii penticostali se intampla asa ceva). Momentul a fost insotit si de ironia gratuita a unor lideri de opinie baptisti. Domnul ii cunoaste, numele n-au rostul aici. In Vancouver de Canada ne-am bucurat ca biserica de izbanda pe care Dumnezeu a adus-o in dreptul dumneaiei.

   • Sigur cã Domnul face minuni si în cadrul bisericilor de alte confesiuni! Eu însã am ce am cu „doctrina” acestor confesiuni! Dacã practica o infirmã, atunci ori trebuie explicat fenomenul (cu puterea lui beelzebut, ca în cazul Domnului Isus?), ori trebuie schimbatã doctrina!

 8. E mult de cind e Noapte

  E mult de cind e noapte si lumea-i bintuita
  De mii de duhuri rele cu-nselatoare soapte
  /:Mie-e dor de dimineata de slava rasarita
  Strajerule,strajere mai este mult dint noapte:/

  Atiti din cei ce-asteapta sint coplesiti de jale
  Trintiti sub greutate ce inima le-a smuls
  /:Ne toata asteptarea la glasul vesti tale
  Strajerule,strajere mai este oare mult:/

  Pling inimi sfisiate de lunga despartire
  Le-au ars atitea doruri si-au suferit atit
  /:Si-asteapta indurarea o clipa de iubire
  Strajerule,strajere o cit mai este cit:/

  E-atit de grea vegherea cind noaptea se lungeste
  Cind inimile-asteapta si-n suflete e jar
  /:Cind mistuie durerea si plinsul copleseste
  Strajerule,strajere Ahh..zori nu rasar?:/

  Mai este mult din noapte aceasta-ntunecoasa
  Departe-s oare zorii luminii dimineti?
  /:Se fierb in jur talazuri e marea furtunoasa
  Strajerule,strajere nu-i ceasul cel maret? :/

  Atit de grea e starea cum n-a fost niciodata
  S-au rupt obezi si stavili de tina si fier
  /: Simtim c-anoastre inimi curind n-o sa mai bata
  Ahh…..suna rasaritul strajerule iubit:/

  Ahh….suna azi strajere sfirsitul suferintei
  Sa rupi obezi si stavile de tarina si de fier
  /:Adune sarbatoarea dorintei biruinte
  Si nunta asteptata a mirelui din cer :/

 9. Domnule pastor Cristian Ionescu,

  Ați avut impresia cumva că Marius Cruceru știe despre ce vorbește?

  Dar, și mai grav, știți pe cineva care, în spațiul public, știe ce vorbește, despre mișcarea Străjerilor?

  Eu nu am observat niciunde pe Internet măcar o singură persoană care să ne fi furnizat informații concrete și coerente despre această mișcare din care noi să ne facem o părere cît de cît despre fenomen… (Poate ați apucat vremurile în care se românii șușoteau: la pocaiți se stinge lumina și…)

  Toate discuțiile care sînt acum pe Internet nu pornesc de la informații clare, care pot fi verificate. Nu avem parametri de discuție.

  Sîntem într-o mahala în care fiecare își dă cu părerea: de ce a trecut puiul strada?

  Dar întrebarea este: a trecut puiul, într-adevăr, strada?

  Domnule pastor Cristian Ionescu, de ce oare așteptați o “analiză mai adâncă a fenomenului” (cum v-ați exprimat într-un comentariu pe blogul lui Marius Cruceru)?

  Cînd a făcut Marius Cruceru vreo analiză, măcar simplă, nu “mai adîncă”?

  Regret că doi pastori cunoscuți, Cristian Ionescu și Marius Cruceru, au început cu stîngul relaționarea lor pe Internet.

  Ne-ar fi prins bine, poate, niște conversații între cei doi…

  Iar ratăm subiecte interesante…

  Vă rog să aveți puțină răbdare cu Marius Cruceru, chiar dacă e pătrățos uneori… 🙂

 10. toata vanzoleala asta, mie-mi pare un alt episod din razboiul baptisto-carismatic cu accente „bau-bau”escatologice prin vanturarea unor texte precum” in zilele din urma, amagirea va fi mare…”, etc.
  ce e clar este ca in zilele din urma e foarte greu sa fi crestin; asta se dovedeste acum cu prisosinta…
  niste ucenici vroiau sa-i corecteze e unii din contemporanii lor pentru ofensa adusa Mantuitorului; Domnul le-a raspuns surpinzator: „nu stiti de ce Duh sunteti insufletiti”; oare agitatorii de azi, stiu?

 11. Multumesc de intrebare; dupa cum zice si numele sunt acum in tara frunzei de artzar – Canada – in partea ei Beautiful British Columbia; continui sa fiu bivocational si inca-pastor(totu-i trecator, nu-i asa?) al unei biserici romanesti non-denominationale(nu stiu inca daca suntem singurii asa prin Diaspora) in Vancouver, Canada.(www.bisericaagape.ca)
  Dupa ceva mii de ore in jurnalism radiofonic crestin(redactor sef prin RVE-ul de Bucuresti) mai imi inmoi degetele prin media scrisa si-mi mai dreg glasul prin ceva emisiuni radio.(punctul.com) Numele? Emanuel C. Pavel.
  Referirea la “greutatea unei zile de inchinare” era legata de faptul ca pastorul/preotul se scoala devreme si nu se pregateste de slujire doar duminica; altfel si noi ne inchinam duminica desi mi-ar placea sa cred ca se intampla in fiecare zi.

 12. Interesante comentarii!!Si ce este si mai interesant ca atacul strajerilor normal ar trebui sa fie din partea poporului strain care doreste sa atace cetatea ce se gaseste in supraveghere de catre strajer!!!Cei cu aderatii la intelepciunea divina ar trebui sa inteleaga mesajul apostolului Pavel din Coloseni 3 ;” 12Astfel dar, ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi prea iubiţi, îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blîndeţă, cu îndelungă răbdare.
  13Îngăduiţi-vă unii pe alţii, şi, dacă unul are pricină să se plîngă de altul, iertaţi-vă unul pe altul. Cum v’a iertat Hristos, aşa iertaţi-vă şi voi.
  14Dar mai pe sus de toate acestea, îmbrăcaţi-vă cu dragostea, care este legătura desăvîrşirii.
  15Pacea lui Hristos, la care aţi fost chemaţi, ca să alcătuiţi un singur trup, să stăpînească în inimile voastre, şi fiţi recunoscători.
  16Cuvîntul lui Hristos să locuiască din belşug în voi în toată înţelepciunea. Învăţaţi-vă şi sfătuiţi-vă unii pe alţii cu psalmi, cu cîntări de laudă şi cu cîntări duhovniceşti, cîntînd lui Dumnezeu cu mulţămire în inima voastră.17Şi orice faceţi, cu cuvîntul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus, şi mulţămiţi, prin El, lui Dumnezeu Tatăl.”Poate mesajul se accepta si nu este sters !Iar daca este sters nu este o suparare fiinca mesajul e unul luat din Scriptura si daca el se doreste sters dupa cum au fost stearse multe altele inseamna ca se cunoaste scopul si moderatorul stie din ce cauza o face ,iar domnul Isus este sus si ne chintareste ghindirea si fapta!!!

 13. Domnule artzăros 🙂

  Păi de rugăciune e vorba acum (baptisto-străjerești) sau de… teologie? 🙂

 14. Precum crestinii din Liban si Valea Jordanului asteapta „ocupatia” israeliana, aducatoare de implinire si mangaiere profetica, tot asa asteapta bisericile lui Isus din Romania si Diaspora, ocupatia complecta a DUHULUI SFANT ,autenticul Mangaetor promis de Mantuitorul la inaltare. Incadrati in intregime in Legea si Dragostea Lui , fisurile de antisemitism ,de acces al urii ,dezbinarii si pacatului , vor fi eliminate DIN BISERICILE NOPROTESTANTILOR . Sabatul este postat inaintea duminicii precum intaetatea evreului inaintea neamurilor !. Bucurestiul inca mai pastreaza nedistribuite, o atragatoare duzina de de medalii de COMANDOR !. Iar reclama ,ramane in continuare ,mama comertului !

 15. JUDECATA ESTE A DOMNULUI ISUS CHRISTOS!
  JUDECATA ESTE A DOMNULUI ISUS CHRISTOS!
  JUDECATA ESTE A DOMNULUI ISUS CHRISTOS!
  JUDECATA ESTE A DOMNULUI ISUS CHRISTOS!JUDECATA ESTE A DOMNULUI ISUS CHRISTOS!

  nu a oamenilor..

  ( a fii baptist nu inseamna ca nu ai DUHUL SFANT – si fiti atenti la roadele Duhului Sfant..si cea ce spune apostolul Pavel desprea aceasta..

  • De ce trebuie să ne dea peste cap frații baptiști cu roada când vine vorba de daruri? Ce, ne-am răsculat noi împotriva roadei?
   Este un mod diversionist de a neglija TOATĂ învățătura Scripturii. Din câte știu, roada nu are nici-o problemă cu darurile sau invers…

 16. Doamne ajuta ! Eu nu prea am inteles cine e pro si cine e contra miscarii strajerilor, de aceea nu am de gand sa ma contrazic cu nimeni, nici sa judec sau sa cert pe nimeni, deoarece Mihail Arhanghelul, când se împotrivea diavolului, certându-se cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndrăznit să aducă judecată de hulă, ci a zis: „Să te certe pe tine Domnul!”.
  Eu doar vreau sa-mi fac datoria de crestin si sa spun ce cred eu in sufletul meu. Eu am gasit din intamplare un video pe youtube si o femeie vorbea de aceasta miscare a strajerilor, de curiozitate am ascultat , sa vad cine sunt si cum se roaga, dar aici m-am mahnit in suflet , ca ei nu se roaga, ei spun da-mi , nu spun da-mi, te rog.
  Biserica Cezareea din Resita a gazduit la inceputul lunii septembrie conferinta de „post si rugaciune” organizata de Miscarea Strajerilor. Daca tot o numesc conferinta de „post si rugaciune” , atunci sa indemne pe toti crestinii la post si rugaciune.

  vizionati exact de la minutul 9.31, ce indeamna el crestinii? El zice: nu mai te ruga….
  Acum , ce va spune inima fiecaruia? Sa nu ne mai rugam la Domnul, e bine?
  Domnul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos ne invata cum sa ne rugam si ne spune rugaciunea: Tatal nostru”.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Dar ce am împotriva ta… pentru criticii și susținătorii „străjerilor” « Trezire Spirituală - 23 noiembrie 2010

  […] cititorii blogurilor: Marius Cruceru, Petru Lascău, Cristian Ionescu, Paul Negruț, Străjerii și […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: