ÎN ROMÂNIA COMUNISTĂ ȘI AMERICA DE AZI: ÎNTRUNIRILE ÎN CASE INTERZISE

Dacă ați plecat din România comunistă pentru că nu ați suportat să vă fie îngrădite drepturile religiose, bine ați venit în Orange County, California! Pentru a organiza studii biblice sau rugăciune în case ai nevoie de aprobarea autorităților și trebuie să plătești o taxă. Dacă nu te conformezi, plătești amendă. Nu e o problemă dacă organizezi o petrecere cu băutură, dans și gălăgie. Să nu aibă de-a face cu Biblia și creștinismul. Și eu care credeam că după ce se închid bisericile (nu mai pare un conspiraționism ieftin, nu?) ne vom întâlni în case… Bineînțeles, birocrații au cedat până la urmă sub avalanșa de presiuni media și legale. Dar faptul că au încercat mi se pare extrem de grav. Părerea mea este că cineva testează marea cu degetul. Peste tot în America și în lume au loc din ce în ce mai frecvent asemenea experimente sociale…

Puteți citi AICI, sau viziona mai jos:

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

25 răspunsuri sa “ÎN ROMÂNIA COMUNISTĂ ȘI AMERICA DE AZI: ÎNTRUNIRILE ÎN CASE INTERZISE”

 1. Asadar este nevoie in societatea de astazi de implicare publica ori prin lobby sau chiar politica intrucat cel rau lucreaza pe toate palierele!

 2. Diavolul îi mai siret decât își poate cineva imagina. Știe că alternativa la (îmi cer scuze dacă forțez expresia) show-ul de megabiserica, îi biserica (sau adunarea) de casă. Daca bisericile falimenteaza și se inchid de la sine, diavolul se asigură din timp că ultimul bastion al creștinismului organic, biserica de case (cu care a inceput de fapt era creștinismului), este trecut în ilegalitate. Dacă a inceput deja în America, este de așteptat ca să se răspândească cu viteza luminii în restul lumii (libere). Probabil că Psalmul 12 este mai actual acuma, decât în orice altă perioadă a istoriei omenirii. Vino în ajutor Doamne….!

 3. Dupa cate stiu eu orasul si.a retras amenzile–stirea asta circula pe la CBN acum vreo 6 luni cred.

  Oare am plecat din RO pt ca nu am fost lasati sa ne rugam sau pt un trai mai bun? De 20+ poti sa te rogi cat vrei in RO…de ce nu se intoarce nimeni?! Se „emigreaza” in State dupa 89 mai mult ca inainte de 89.

  • Val, raspunsul la intrebarea ta incomida il da prezenta la biserica si implicarea in lucrare a credinciosilor! Cati din cei ce au fost „persecutati” in RO comunista si au fugit pentru libertate religioasa socotesc mai important 2 slujbe si investitii peste investitii mult mai importante decat lucrarea! Cati se supara pe pastori atunci cand acestia le cer sa vina la timp, le cer sa se implice mai mult, le cer ca intr-adevar sa-L slujeasca pe Dumnezeu! Ne miram ca s-au facut incercari sa interzica studiul Biblic in case! Oare cati intr-adevar ar fi afectati, daca s-ar da asa legi in toate tarile? Oare cati s-ar supara daca s-ar da legi sa inchida bisericile, sau sa li se dea voie numai o ora pe saptamana? Trist, dar din nefericire raspunsul il stim, iar daca nu-l stim si vrem sa il aflam putem sa il aflam la orice ora de incepere a serviciilor divine din bisericile noastre, fie in USA or EU! Intrebari la care stim raspunsul si totusi ni vrem sa-l acceptam!

   • Frate Mike ai dreptate – unde doi sau trei se aduna in Numele MEU –voi fi si EU-DOMNUL prezent . Daca ,,fratii ” sa-u temut de autoritati–(cei care au facut armata stiu despre ce vorbesc ) si au fost la timp la adunare-careu sedinta etc. –nu au aceiasi- tema sau respect, atunci cind vin la, sau pleaca -din–biserica. Chestie de bun simt sau necredinta ?? sau ambele??

  • Val, AMIN. Problema este ca multi pastori si predicatori au cazut in aceasta capcana.Ne indeamna sa fim bucurosi ca am apucat imparatia lui Dumnezeu, si de foarte multe ori auzim ca trebuie sa multumim Domnului ca ne-a adus intr-o tara unde avem un trai bun, avem mincare, avem confort, avem case, avem…avem.Si toate acestea in conditiile in care Romani 14 cu 17 striga catre noi ca sa ne trezim de pe calea gresita.
   CACI IMPARATIA LUI DUMNEZEU NU ESTE MINCARE SI BAUTURA, CI NEPRIHANIRE, PACE SI BUCURIE IN DUHUL SFINT. Ajuta-ne Doamne sa intelegem pe ce punem pret.
   Fara a mai aminti ca biblia ne indeamna sa cautam mai intii imparatia si ne mai spune ca trebuie sa o luam cu navala, si Doamne cite mai sunt.Si dintre toate, noi ne bucuram de traiul bun, confort si …o rutina foarte aproape de moartea spirituala.
   Fiti binecuvintati.

 4. Frate Cristian…Daca urmariti atent clipul veti observa ca este o biserica in toata regula…care se aduna regulat. Problema este ca nu exista zoning permit. Puneti problema altfel..Daca vecinul dumneavoastra care este musulman ar deschide o moschee ati fi de acord ? La cate persoane sunt in video..ar putea inchiria un locas unde se pot inchina nestingheriti…Acelasi lucru s-ar intampla si daca acel om si-ar deschide un bar intr-o zona residentiala. Sunt convins ca(virgula) cunoasteti legile cu privire la zoning…Ne cam place acest caracter de victime…cred eu…insa eu stiu ca Dumnezeul nostru este un Dumnezeu al oranduielii…Timpul interzis rugaciunii nu a sosit inca…Va veni…Curad…Foarte Curand.

 5. . . se apropie vertiginos timpuri profetice de cernere ascendenta , pentru imensa populatie americana de teoreticieni „crestini” comfortabili si neincercati !. Incercarea credintei celor „multi chiemati” este si ramane un examen de admitere , trecut doar de. . . cei putini alesi !. Pana la apogeul agravarilor de persecutie si martiraj si infestarea legilor cu conditii drastice de supravietuire ,participarea tuturor ramane libera !. Multi candidati la Mantuire ,ce teoretic stapanesc f. bine „materia” ,vor cadea repede la proba practica !. De acord ??!!. Ma bucur sa stiu ca in neamul nostru de emigranti romani , se gasesc incercati, autentici si loaiali purtatori ai Crucii lui Isus !. Alaturi de ei ,voi doabndi si eu Cununa Vieti !. Cat despre „casele si cuiburile conspirative” ,cum le numea Securitatea, ele pulseaza si vor pulsa viu in puterea Duhului Sfant, raman invincibile ,indiferent de convulsiile monstrului decapitat. . .

 6. Oraşul San Juan Capistrano, care a fost menţionat în video este la aprox. 25KM de mine, şi este un oraş cu o populaţie „mai înstărită” din punct de vedere material. Cei „bogaţi” se şifonează repede şi nu tac din gură când e liniştea tulburată în vecinătatea lor! Chestia e, dacă vrei să faci studiu biblic în casă particulară, mai ales într-o zonă de bogaţi, trebuie să fi discret şi să nu faci multe valuri în jur. Dacă într-o zonă cu 3-4 maşini pe stradă, dintr-odată apar 25 de maşini – şi toate parcate în faţa caselor vecine, şi pe lângă aceasta enoriaşii mai aduc cu ei şi sistem de amplificare pentru sunet, cred că vă daţi seama ce se întâmplă! Nu sunt de acord cu decizia primăriei de-ai amenda pe aceşti creştini, dar şi ei ar fi trebuit să lucreze mai discret şi să fi făcut studiu biblic prin rotaţie – azi într-o casă, săptămâna următoare la altă casă, şi în felul acesta n-ar fi fost aşa de bătător la ochi pentru nimeni, şi poate nici vecinii nu ar fi făcut reclamaţii împotriva lor.
  (Şi Daniel în groapa cu lei a fost băiat cuminte şi foarte discret. Deşi a văzut că leii stau liniştiţi şi nu se ating de el, nu s-a dus la ei să-i provoace şi să-i tragă de mustăţi. Cam tot aşa e şi cu „leii” din casele vecine…)

 7. E doar un mic pas. Alături de altele precedente. Mai ţineţi minte „procesul maimuţelor”? În nici 20 de ani a devenit o crimă intelectuală să predai creaţionismul în şcoli! Satana are chef să urle pe faţă, până la urmă, căci ştie că are puţin timp (o vreme, două vremi şi o jumătate de vreme, căci timpul va fi scurtat). Necazul cel mare abia bate la uşă.

 8. Probabil ca voi fi intr-o contradictie flagranta cu spiritul materialului postat, dar zic si eu asa: oare cei bogati nu cumva platesc taxe mai mari? Si oare in america nu se asigura disciplina din taxe? Si nu or fi ei justificati in solicitarea lor ca in zone private sa aiva o liniste privata? Si ma gindesc ca daca acei crestini evanghelici erau din cei crescuti in bisericile americane, sa te tii rok an roll si alte dansuri .
  Imi vine sa cred destul de greu ca ei sanctioneaza asa usor libertatile de care fac atita caz. Sunt convins ca motivele care i-au deranjat exista. Si mai in gluma, mai in serios, in ultimul timp, incepind de prin 2007 si eu personal vad tot mai mult crestini care se roaga crezind ca Dumnezeu este surd.Scot sunete pina nu mai au aer, apoi spun ce har au avut. Ma abtin de a comneta mai mult, dar ,am exemple cu noi veniti in adunare, care datorita acestor forme de „racnete” au plecat si nici dupa 2-3 ani nu am reusit sa-i mai vad intre noi. Doar daca Domnul va face o minune…
  De fapt si aceasta face parte din proba practica cred, aceea despre care vorbeste frumos fr NOC. Nu credeti? Mult har si pace.

  • „scot sunete de nu mai au aer” 🙂
   Si din cauza ca unu răcnește lînga tine, trebuie sa răcnești si tu ca sa te auzi
   Eu propun sa se împartă microfoane si boxe ptr. cei care au vocea mai slaba …
   Atunci sa vezi ” har”

   • Fr Gabi, gust si eu umorul (inca nu am scapat de tot) dar problema este reala. Am adunat deja (personal) mai multe situatii in care „truda” a fost anihilata(pina in prezent) de aceste aspecte. Lucrurile sunt tratate altfel de catre cei din lume comparat cu cei care motiveaza ca asa se ruga si Isus „cu strigate mari”. Mi-ar fi placut sa primesc un raspuns legat de faptul ca doar in ultimul timp se practica „modelul” De ce?
    Domnul sa te binecuvinteze.

   • Mihail
    Prezenta lui Dumnezeu provoaca reactii anormale in om.

    Sa observat la toate trezirile in masa de-a lungul istoriei crestine.

    Dar unii cred ca prin repetarea reactilor pot sa aduca prezenta lui Dumnezeu in mijlocul lor.

    Americanii ( si tinerii) se folosesc de muzica rock and roll ca sa provoace emotii pe care apoi le confunda cu prezenta lui Dumnezeu

    Unii romani se folosesc de muzica populara sau de gen manele

    Altii se folosesc de strigate sau repetari de cuvinte

    Smecherii religioase..
    .
    Ce ai experimenta dumneata, cred, a fost cu adevarat prezenta lui Dumnezeu.

    Eu nu am avut acest har… deocamdata…

 9. eu cred ca Domnul trebuie sa va imparta minte sa nu mai batjocoriti ceea ce nu stiti si nu ati experimentat , cind ucenicii s-au rugat de s-a cutremurat locul eu nu cred ca se rugau in soapta Domnul sa aiba mila de voi

  • pete, acum 7 ani cind veneam pentru prima data la rugaciune intr-o casa, la a doua rugaciune m-am oprit si am verificat daca am sub genunchi dusumeaua.Senzatia mea a fost ca m-am ridicat de la pamint.Si ma rugam mai mult in gind, si in casa era u n zumzait atit de fin, plin de fiori, o gilgiire ca de izvor, o atmosfera ce mi-o doresc mereu si mereu….
   Dupa rugaciune am marturisit aceasta intimplare, parerile fiind impartite: fratii care stiau despre ce este vorba se bucurau iar eu eram speriat in ce probleme m-am bagat. Fratele meu, ceea ce eu am spus cu cuvintele mele, sunt lucruri traite acuma, in ultima vreme si ma intreb: de ce sunt necesare? Ce demonstram, cui si la ce foloseste? Un oarecare raspuns l-am primit intr-o predica a fr Sandu Negruser , din Cluj, care printre altele in predica enumara si piedicile pentru care multi nu vin in biserica. Ar fi interesant sa asculti si tu acea predica daca se poate gasi.Am sa vaerific si daca este vreo sansa , voi comunica-o.Fii binecuvintat si nu fi suparat pentru parerile personale, Dumnezeu ne va lumina in toate.Imi cer iertare pentru deranjul ce ti l-am adus cu aceste ginduri personale.

 10. Manuela ~faith-hope-love~ Răspunde 27 februarie 2012 la 11:52 AM

  Pete,

  „eu cred ca Domnul trebuie sa va imparta minte…” Ce fel de expresie este aceasta?

  So, according to you Dumnezeu ne-a chemat la urlete si racnete cand ne rugam? Urlete si racnete sunt semne ca suntem plini de Duhul Sfant?

  „31. După ce s-au rugat ei, s-a cutremurat locul unde erau adunaţi; toţi s-au umplut de Duhul Sfânt, şi vesteau Cuvântul lui Dumnezeu cu îndrăzneală „.
  Fapte 4:31
  NU spune dupa ce au racnit sau urlat…sau in timpul cand au urlat sau racnit…

  • Manuela, multumesc de „ocrotirea” aratata unui copil duhovnicesc, fr pete nu stie ca eu as fi indretpatit sa folosesc vocea intrucit m-am pensionat dintr-un loc unde aceasta treaba facea parte din profesie. Si ar fi fost si mai comic daca fratele ar fi fost in situatia sa „trebuiasca „sa ma asculte.N-ar fi avut nici o sansa sa ma ocoleasca. Domnul sa te umple de har si pace sfinta ocrotind familia ta si fratietatea cu care te bucuri in Domnul

 11. Manuela, ai dreptate, s-a cutremurta locul, nu vocile;
  dar daca unii se roaga unui dumnezeu pe care il cred surd sau poate ca e in concediu?
  numai asta explica racnetele.
  Dumnezeu este Unul al rinduielii;
  am urmarit de multe ori si pastorii, ei deoicei se roaga cu voce inceata, cu bun simt.
  Bine zicea un frate ca inchinarea e pina la urma o probelma de bun simt.
  M-am uitat odata la locul unde se striga cel mai tare in Biserica din Brasov,
  ce credeti ca am vazut? un frate care a venit in pantaloni scurti la Casa Domnlui;
  poate ca se ruga omul sa -i dea Domnul pantaloni, ca l-o fi apucat rusinea……….. 🙂

  Mihail,
  daca se striga asa, nu mai are loc nici Domnul acolo,si nici nu se mai aude susurul blind;
  nu te necaji Mihail ca in Cer nu va urla nimeni, acolo va fi numai Duh Sfint nu si fire…
  cind se striga eu imi pun miinile la urechi, ca sa ma pot ruga si eu.

  • Sora Elisa, ca tot ne-a pornit fr Gabi Bogdan pe umor, problema mea este sa stiu de la inceput daca este vreun avantaj sa strigi tare pentru ca daca se da „ceva” mai mult pentru strigat si este benefic, nu as vrea sa pierd. Am venit la credinta hotarit sa fac tot ce tine de mine sa …ajung la finalul bun al luptei
   Si nu as vrea sa par circotas, dar in primii vreo 2-3 ani a fost atit de „frumos” in adunarea mea, atita liniste si pace sfinta, incit abia doream sa ajung si sa ma cufund in acea zumzaiala ca de albinute la munca, sincer , de citeva ori am si gindit adunarea ca un stup, fiecare aduce aportul lui. Dar, a fost.Asta este.Domnul fie laudat ca eu stiu ca nici un fir de par….Fii binecuvintata.

 12. Venit dintre baptisti ,nici eu personal nu am inteles rugaciunile cu strigat ale penticostalilor !. La prima staruinta am dat bir cu fugitii. Apoi, ceva mai tarziu, am vazut prima data Cascada Niagara si . . . am inteles si am facut repede analogia !. Raul vietii uneori este lin si drept , apele aluneca cu susur bland printre meandre iar campia din jur este plina de flori si verdeata . Alteori ,in canyoane ,apele sunt stranse ,pline de vartejuri ,iar tumultul lor produce un zgomot cu multi decibeli. Stiu ,caci am trecut Dunarea inot prin Cazane. Zgomotul valtorii si al apelor in clocot m-au invelit prieteneste si protectiv. Asta e ,suntem uneori necontrolabil exaltati de starea noastra de spirit si ne manifestem cu ilaritate copilareasca,generatoare de zgomot haotic , de sunete inalte .Atat timp cat aceste manifestari nu sunt regizate speculativ in Hollywood, nu ma poticnesc. Fiecare cu coadele lui vocale si cu propria lui tensiune arteriala. Iar in ceea ce priveste starea sanatatii inimii , asta o cunoaste doar Marele Cardiolog !

 13. Domnule Cristian Ionescu,
  Nu stiu daca ati vazut ca un cotidian central din Romania (de mare audienta) va aduce acuzatii grave:
  (…)
  Cum raspundeti unor astfel de acuzatii?

  • Am văzut. Sunt minciuni. Trădează teribila superficialitate, ignoranță și malițiozitate a unei părți a presei din România, sper că nu prea mare, deși…
   În primul rând, ”domnii” nu și-au făcut temele. Nu m-au contactat pentru a verifica (fiind invenții poate nici nu au dorit să se convingă), nu au documente pertinente acuzațiilor și nu știu nimic despre ceea ce înseamnă să fii sub investigația fiscului american din 2009 🙂 ! Păi ori ai fost găsit nevinovat, ori ești în închisoare! Se referă probabil la documentația publică a proprietății în care locuiesc și căreia i-am obțiunut printr-o agenție de specialitate un ”loan modification” pentru a primi de la bancă o rată de interes și lunară mai joasă. Neștiind despre ce ar putea fi vorba, s-au uitat la poarta nouă și și-au închipuit altceva… Nu, nu am fost niciodată investigat fiscal sau în orice alt mod de nicio autoritate legală. Cât privește chestiunea cu faptul că mi-am trecut proprietățile pe numele Bisericii Elim este o chestiune absolut rizibilă, dovedind că acești ”jurnaliști” chiar habar nu au de modul în care funcționează organizațiile religioase. Cel mai tare se distrează membrii bisericii pe care o păstoresc și care, vă asigur, ar fi fericiți să se fi întâmplat așa ceva 🙂 (să am multe proprietăți și să le donez bisericii)! Pe de altă parte, imposibilitatea acestui lucru dovedește pentru toată lumea că nu avem de-a face decât cu presa românească de joasă speță la nivelul ei cel mai noroios.
   Nu am decât o proprietate, casa în care locuiesc cu familia și pentru care plătresc rată în fiecare lună. V-am oferit aceste informații din respect pentru cititorii acestui blog care, fiind din alte țări, nu cunosc normele legale și fiscale din această țară. Cât privește cei de la Cotidianul, să zică mersi că sunt pastor penticostal, altfel se putea face o căruță de bani după ei pentru defăimare mincinoasă.

 14. Totusi, eu sunt de parere ca ar trebui sa scrieti un articol cat se poate de clar pe care sa-l trimiteti ca drept la replica. E bine ca cititorii sa stie ca acel ziar raspandeste chestiuni neverificate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: